Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανθρώπινα μέλη από κύτταρα του δέρματος!


Επαναστατική μέθοδος

Τελικά η επιστήμη δεν έχει όρια ή τουλάχιστον ακόμα δεν τα έχουμε γνωρίσει ούτε στο ελάχιστο…
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, επιστήμονες της Μελβούρνης υποστηρίζουν πως μέλη του σώματος, όπως τα άκρα, θα μπορούν να «αναπαράγονται» από τα κύτταρα του δέρματος, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!
Η επαναστατική αυτή μέθοδος οφείλει την ανακάλυψή της σε μια ομάδα επιστημόνων του St. Vincent’s Hospital, οι οποίοι στοχεύουν στο να αναπαράγουν κύτταρα από το δέρμα, τους μύες και τις αρτηρίες για το σχηματισμό ακόμη και οργάνων τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε μεταμοσχεύσεις και να σώζουν ζωές.
O καθηγητής Μάρκ Κουκ δήλωσε ότι «η μέθοδος αυτή καταπληκτική και άνευ ορίων, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης». Στον τομέα αυτόν της αναπαραγωγής οργάνων με τη μέθοδο των κυττάρων ασχολούνται και άλλοι επιστήμονες στο εξωτερικό.
Η ομάδα επιστημόνων του St. Vincent’s Hospital, ζητά τη στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρώσει τις έρευνές της και η Μελβούρνη να ηγηθεί στην ανακάλυψη αυτή. Ο διευθυντής του κέντρου ARC καθηγητής Γκόρντον Γουάλας, είπε η τελευταία ανακοίνωση τοποθετεί την Αυστραλία στα πρόθυρα μιας επαναστατικής, παγκόσμιας εμβέλειας, ανακάλυψη.
«Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από ένα νέο κύμα τεχνολογίας» υπογράμμισε.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου