Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποδείξεις ύπαρξης νερού στον Άρη από το Curiosity

Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό εύρημα του Curiosity στους εννέα μήνες που βρίσκεται στον Άρη. Μέχρι σήμερα είχαν εντοπιστεί ισχυρές ενδείξεις της παρουσίας νερού στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο ρομποτικός εξερευνητής βρήκε την πρώτη απόδειξη. Εντόπισε εκατοντάδες στρογγυλεμένα βότσαλα η ύπαρξη των οποίων, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξηγείται μόνο με την παρουσία νερού.
Υδάτινη γλυπτική
Το Curiosity εντόπισε περισσότερα από 500 στρογγυλεμένα βότσαλα σε ένα σημείο του κρατήρα Γκέιλ στον οποίο βρίσκεται. Το σημείο ονομάζεται Hottah και πιστεύεται τώρα ότι ήταν κάποτε πυθμένας σε ένα ρυάκι. Η κάμερα Mastcam του ρομπότ έστειλε στη Γη εικόνες από τα βότσαλα που μελετήθηκαν από ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετείχαν οι υπεύθυνοι λειτουργίας της κάμερας και ειδικοί του Ινστιτούτου Νιλς Μπορ στη Κοπεγχάγη.
Όταν οι πέτρες είναι εκτεθειμένες στον αέρα και διαβρώνονται από αυτόν, αποκτούν γωνίες και ανώμαλη επιφάνεια, ενώ όσες βρίσκονται μέσα σε τρεχούμενο νερό, διαβρώνονται διαφορετικά και τελικά γίνονται λείες και στρογγυλεμένες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βότσαλα που εντόπισε το Curiosity είναι έργο του νερού που κυλούσε στην επιφάνεια του Άρη.
Εκτιμούν ότι το ρυάκι το οποίο «σμίλεψε» τα βότσαλα είχε βάθος που μπορεί να έφτανε και το ένα μέτρο ενώ το νερό κυλούσε με ταχύτητα περίπου ένα μέτρο ανά δευτερόλεπτο.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science» [Martian Fluvial Conglomerates at Gale Crater]
Η ζωή
Όπως είναι ευνόητο η επιβεβαίωση της παρουσίας νερού στην επιφάνεια του Άρη αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να είχαν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής έστω και σε μικροβιακό επίπεδο. Επιπλέον η ανακάλυψη του Curiosity δικαιώνει τους επιτελείς της αποστολής που επέλεξαν τον κρατήρα Γκέιλ ως τόπο εξερεύνησης αφού επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι υπήρχε εκεί κάποτε νερό και ότι αποτελεί ιδανικό σημείο για αναζήτηση ζωής.

Η κοσμική ακτινοβολία «απομακρύνει» τον Αρη




 


Η κοσμική ακτινοβολία δεν μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στον Αρη. Δείτε ένα βίντεο που εξηγεί το γιατί...

Λονδίνο 
Προβληματισμό προκαλούν στην επιστημονική κοινότητα οι μετρήσεις του Curiosity για την έκθεση του ανθρώπου στην άκρως βλαβερή κοσμική ακτινοβολία. Ο ρομποτικός εξερευνητής του Αρη συνέλεξε τα σχετικά στοιχεία όσο διαρκούσε το ταξίδι του στον Κόκκινο Πλανήτη αλλά και όσο βρίσκεται εκεί. Σύμφωνα με αυτά η έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία για τους αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στον Αρη είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα και πιθανότατα απαγορευτική αν δεν αναπτυχθούν νέα συστήματα προστασίας.

Η έρευνα
Ανάμεσα στα όργανα που βρίσκονται στο Curiosity είναι και ένας ανιχνευτής σωματιδίων υψηλής ενέργειας, των «υλικών» δηλαδή της κοσμικής ακτινοβολίας η οποία έχει διαπιστωθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στο πολύμηνο ταξίδι μέχρι να φθάσει στον Αρη το Curiosity «βομβαρδίστηκε» όπως ήταν αναμενόμενο από κοσμική ακτινοβολία. Ο ανιχνευτής έκανε τις καταγραφές του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και συνεχίζει να τις κάνει όσο το Curiosity βρίσκεται στην επιφάνεια του Αρη.
 
 Ο ανιχνευτής της κοσμικής ακτινοβολίας του Curiosity
Τα ευρήματα
Ερευνητές του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Ερευνών του Κολοράντο μελέτησαν τα στοιχεία που έστειλε ο ανιχνευτής. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκθεση στην ακτινοβολία του πληρώματος ενός σκάφους που θα ταξιδέψει στον Αρη είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τη μελέτη η έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία για έναν αστροναύτη όσο βρίσκεται εντός του σκάφους είναι ανάλογη με την ακτινοβολία που θα δεχόταν αν έκανε 50 ολόσωμες αξονικές τομογραφίες τύπου CT scan.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή η έκθεση αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου κατά περίπου 3% ποσοστό που θεωρείται εξαιρετικά υψηλό. Με δεδομένο ότι η μελέτη αφορά μόνο την έκθεση στην ακτινοβολία που θα έχουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και δεν λαμβάνει υπόψη την επιπλέον έκθεση που θα έχουν κατά την παραμονή τους στην επιφάνεια του Αρη το εγχείρημα μιας επανδρωμένης αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη μοιάζει απαγορευτικό με την υπάρχουσα τεχνολογία. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science»
Οι λύσεις
Τα ευρήματα υποχρεώνουν τις διαστημικές υπηρεσίες που θέλουν να στείλουν ανθρώπους στον Αρη να ξεκινήσουν προσπάθεια για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και συστημάτων προστασίας. Οι μηχανικοί θα πρέπει να κατασκευάσουν νέες πολύ ισχυρές ασπίδες που θα εμποδίζουν ή θα περιορίζουν στο ελάχιστο την είσοδο της ακτινοβολίας στο εσωτερικό του σκάφους. Μια δεύτερη λύση θα ήταν να βρεθεί τρόπος να συντομευθεί ο χρόνος του ταξιδιού. Με την υπάρχουσα τεχνολογία το ταξίδι στον Αρη διαρκεί περίπου δώδεκα μήνες (να πας και να έρθεις) συν τον χρόνο παραμονής εκεί.
Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες ερευνητικές προσπάθειες για κατασκευή νέων ταχύτερων και πιο αποδοτικών μηχανών που θα μειώσουν σημαντικά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού. Ο συνδυασμός νέων ταχύτερων διαστημοπλοίων που θα διαθέτουν πολύ ισχυρές ασπίδες ίσως δώσουν λύση στο πρόβλημα. Μέχρι όμως να υπάρξουν αυτά τα σκάφη, μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη θα είναι άκρως επικίνδυνη για όσους συμμετάσχουν σε αυτή.
ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ: O αστεροειδης 1998 QE2 εχει δικο του δορυφορο!


Βιντεο της ΝΑSA δειχνει οτι ο αστεροειδης εχει δικο του δορυφορο η αλλιως φεγγαρι!Η μικρή λευκή κουκίδα  κάτω δεξιά είναι το φεγγάρι  σε τροχιά γύρω από αστεροειδή 1998 QE2!Ο αστεροειδής ήταν περίπου 3.750.000 μίλια (6.000.000 χιλιόμετρα) από τη Γη!

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Η εκπληκτική ουρά του κομήτη Pan-Starrs


Η εκπληκτική ουρά του κομήτη Pan-Starrs:
Αυτή την εβδομάδα, η Γη διέρχεται μέσα από το τροχιακό επίπεδο του κομήτη Pan-Starrs. Αυτό επέτρεψε στους παρατηρητές να δουν σε σχήμα βεντάλιας την ουρά στην άκρη του κομήτη.
Ο βετεράνος αστροφωτογράφος Chris Schur από την Αριζόνα, έκρινε ότι αυτή είναι η καλύτερη μακροχρόνια ουρά που έχει ποτέ απεικονιστεί τα τελευταία 35 χρόνια.
Το τροχιακό επίπεδο του κομήτη C/2011 L4 PanStarrs, είναι πολύ εντυπωσιακό, ενώ εκτείνεται για περισσότερα από 7 βαθμούς σε όλο τον ουρανό
Αποκάλυψη

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ NASA ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ... ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ!!!

Νεκρός με ένα σχοινί τυλιγμένο γύρω από το λαιμό και τα γεννητικά του όργανα βρέθηκε, στην Ταϊλάνδη, συνταξιούχος υπάλληλος της NASA, ο οποίος και υπηρέτησε στην ομάδα του θρυλικού Apollo. Η αστυνομία εντόπισε το πτώμα του 76χρονου Πολ Μίλφοντ Μίλερ, το πρωί της Τρίτης, ενώ φαίνεται πως ο θάνατός του επήλθε πριν από τρεις μέρες. 

Οι Αρχές δήλωσαν πως υπήρχε ένα σχοινί δεμένο γύρω από τα γεννητικά του όργανα και τη μέση του, αλλά και ένα ακόμη δεμένο γύρω από τον λαιμό του, το οποίο και κρεμόταν από το πόμολο της πόρτας του υπνοδωματίου. Στο δωμάτιο βρέθηκαν πέντε χάπια μεθαμφεταμίνης, εξοπλισμός για χρήση ναρκωτικών και αρκετά ερωτικά παιχνίδια. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο άντρας δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Μπανγκόγκ. Αντίθετα, οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατό του αναφέρουν ότι προήλθε είτε από ασφυξία, είτε καρδιακή προσβολή, ή ακόμη και υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το σώμα του 76χρονου έχει σταλεί για αυτοψία, ενώ οι αξιωματούχοι προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με την οικογένειά του. Εργάστηκε για 10 χρόνια στα εργαστήρια της NASA και υπηρέτησε την ομάδα Αpollo που έγραψε ιστορία. Μάλιστα, ήταν συγγραφέας τριών βιβλίων. Το ένα εξ αυτών, έχει τίτλο «Αυτοκτονία». Ο Μίλερ το περιέγραφε ως ένα «ρομαντικό και ερωτικό θρίλερ» ενώ στο εξώφυλλό του απεικονίζεται μια θηλιά.

newsbomb.gr
http://showtime-cy.blogspot.gr

Τεράστιο Θηλυκό Μαμούθ Με Αίμα Και Μυικό Ιστό Στους Πάγους Της Σιβηρίας!!!


Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα πλήρως αναπτυγμένο θηλυκό μαμούθ με αίμα και καλοδιατηρημένο μυϊκό ιστό παγιδευμένο στους πάγους στη Σιβηρία . Τα ευρήματα έρχονται εν μέσω συζητήσεων σχετικά με το εάν το εξαφανισμένο είδος πρέπει να αναστηθεί χρησιμοποιώντας DNA.

Οι επιστήμονες λένε ότι έχουν καταφέρει να βρουν αίμα μαμούθ κατά τη διάρκεια της ανασκαφής ενός θηλυκού ζώου στα νησιά Lyakhovsky , το νοτιότερο σύμπλεγμα νήσων από τα New Siberian Islands στις θάλασσες της Αρκτικής της βορειοανατολικής Ρωσίας.
Το σκούρο αίμα βρέθηκε σε κοιλότητες πάγου κάτω από την κοιλιά του ζώου. Όταν οι ερευνητές έσπασαν τις κοιλότητες με μία αξίνα, το αίμα πετάχτηκε έξω. Το γεγονός τους εξέπληξε, διότι η θερμοκρασία ήταν 10C κάτω από το μηδέν.

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το αίμα των μαμούθ είχε κάποιες κρυο-προστατευτικές ιδιότητες», δήλωσε ο Semyon Γκριγκόριεφ, επικεφαλής του Μουσείου μαμούθ του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικολογίας του Βορρά στο North Eastern Federal University, όπως την παραθέτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Τι ανακάλυψη.Δεν είμαι σίγουρος τι μπορούν να κάνουν με αυτό, αλλά θυμάμαι ότι κάποιοι εκεί έξω προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή το τριχωτό μαμούθ πόσο μάλλον όταν έχουν ανακαλύψει και αίμα αυτού του τεράστιου ζώου.


Από beforeitsnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
http://revealedtheninthwave.blogspot.com

Ρομπότ αντικαθιστούν τους Αυστραλούς αγρότες


Δύο νέοι «αγρότες» έχουν πιάσει δουλειά το τελευταίο διάστημα στα χωράφια της Αυστραλίας. Δουλειά τους, να διαπιστώνουν αν τα φρούτα είναι ώριμα ή αν τα δέντρα χρειάζονται πότισμα ή λίπασμα.
Το «Mantis» και το «Shrimp» φυσικά και δεν είναι άνθρωποι, αλλά δύο από τα πλέον σύγχρονα ρομπότ που χρησιμοποιούν οι Αυστραλοί, με στόχο τη μείωση του κόστους, καθώς αποτελούν τα πλέον φθηνά εργατικά «χέρια», και την αύξηση της παραγωγικότητας!
Με αυτό τον τρόπο, η χώρα των καγκουρό φιλοδοξεί να αυξήσει τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων στις αναπτυσσόμενες γειτονικές ασιατικές χώρες, όπου η ολοένα και αυξανόμενη μέση τάξη επιζητά όλο και καλύτερης ποιότητας φαγητό.
«Η υιοθέτηση νέας τεχνολογίας θα είναι σημαντική για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Αυστραλίας στο διεθνή αγροτικό τομέα. Αν δεν υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις φιλοδοξίες μας να αποτελέσουμε το ‘μπολ με φαγητό’ της Ασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λουκ Μάθιους, στέλεχος της Commonwealth Bank of Australia, στο Reuters.
Τα δύο ρομπότ, Mantis και Shrimp, δημιουργήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, από τον Σαλάχ Σουκαριέχ, καθηγητή Ρομποτικής και Έξυπνων Συστημάτων.
Είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, εξελιγμένη όραση, λέιζερ, ραντάρ, ακόμα και GPS και θερμικούς αισθητήρες, μέσα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και στην κηπουρική.
Επόμενος στόχος, είναι να κάνουν πιο σύνθετες δουλειές, όπως το πότισμα και η συγκομιδή αγροτικών προϊόντων.

Ο πρώτος βιονικός άνθρωπος του κόσμου, με αίμα, όργανα και πρόσωπο - Βίντεο


Ο Ρεξ, το ρομπότ που χαρακτηρίζεται και ο πρώτος «βιονικός άνθρωπος του κόσμου», εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Το τεχνολογικό επίτευγμα του οποίου η κατασκευή υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 740.000 ευρώ, έχει ανθρωπόμορφο σχήμα.
Ο κόσμος αλλάζει. Η ζωή μας μπαίνει σε νέα δεδομένα και η επιστημονική φαντασία γίνεται μέρος της καθημερινότητας μας.
Ο πρώτος βιονικός άνθρωπος παρουσιάστηκε στο Science Museum στο Λονδίνο. Ο Ρεξ φέρει, επίσης, τεχνητό σύστημα κυκλοφορίας του αίματος –προφανώς τεχνητού αίματος– καθώς και τεχνητό πάγκρεας, νεφρά, σπλήνα και τραχεία. Τον ανθρωποειδή Ρεξ θα μπορούν να θαυμάζουν από αύριο οι επισκέπτες του Μουσείου Επιστημών στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνος.

Πέταξαν το μωρό τους στην τουαλέτα!!! Δείτε βίντεο


Σε σωλήνα αποχέτευσης τουαλέτας εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία ένα νεογέννητο αγόρι δύο ημερών σε επαρχία της Κίνας αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των σωστικών συνεργείων το μωρό είναι καλά στην υγεία του.
Σωτήρια για το μωράκι αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα ενός από τους ενοίκους του κτιρίου που το άκουσε να κλαίει. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν την πηγή του ήχου από έναν σωλήνα αποχέτευσης διαμέτρου 10 εκατοστών στον τέταρτο όροφο.
Αρχικά επιχείρησαν να τραβήξουν το μωρό, όταν, όμως, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, τότε επέλεξαν να κόψουν τμήμα του σωλήνα και στη συνέχεια να τον ανοίξουν προκειμένου να απεγκλωβίσουν το νεογέννητο.
Η όλη επιχείρηση διήρκησε περίπου μια ώρα με αίσιο αποτέλεσμα καθώς το παιδί, στο οποίο ήταν ακόμα κολλημένα υπολείμματα του πλακούντα, είχε μόνο αμυχές στο πρόσωπο και τα πόδια. Το δύο ημερών αγοράκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα.
Οι γονείς του παιδιού αναζητούνται καθώς σε βάρος τους μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας αν αποδειχθεί ότι ήταν αυτοί που έριξαν το παιδί στην τουαλέτα, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κίνα εφαρμόζεται αυστηρά η πολιτική του ενός παιδιού ενώ στους παραβάτες επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Βίντεο από το Animal Planet προκαλεί σάλο στο διαδίκτυο


Φρενίτιδα έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια τηλεθεατών το αφιέρωμα του διεθνούς, επιστημονικού και έγκυρου καναλιού «Animal Planet» στη γοργόνα! Το κανάλι που εκπέμπει στη χώρα μας από τη συνδρομητική τηλεόραση, προέβαλε την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 ένα «αποκλειστικό» βίντεο το οποίο απεικονίζει έναν νεαρό, σε μια παραλία στην πόλη Kiryat Yam του Ισραήλ, κοντά στη Χάϊφα, να «ανακαλύπτει» στα παραθαλάσσια βράχια ένα πλάσμα που μοιάζει με γοργόνα!
Στο εν λόγω βίντεο που προβλήθηκε στο prime time διεθνώς από το κανάλι, το πλάσμα, με ουρά ψαριού, σώμα και κεφάλι ανθρώπου, εξαφανίζεται στο νερό αμέσως μόλις αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία, αφήνοντας άναυδους φυσικά τον νεαρό και τον φίλο του που τραβούσε το βίντεο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το λήμμα mermaid (γοργόνα) στα αγγλικά παρουσίασε στο google αύξηση κατά 90% μετά την προβολή του «ντοκουμέντου»!
Τα σχόλια δικά σας!!!!!

Το κυβερνητικό hacking που πρέπει να προσέχετε

Το προϊόν της Gamma μολύνει υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα
Μια νέα έκθεση από το καναδικό ερευνητικό κέντρο Citizen Lab έδειξε ότι το λογισμικό παρακολούθησης που πουλά η FinFisher, μια εταιρεία «κυβερνητικής πληροφορικής, θυγατρική της βρετανικής Gamma International, είναι πλέον ενεργό σε 36 χώρες. Μόλις δύο μήνες πριν, ήταν ενεργό σε 25.
Το προϊόν της Gamma, που πωλείται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις χωρών, μολύνει υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα με ύπουλες μεθόδους.
Μερικές φορές εμφανίζεται σαν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox ή σαν την εφαρμογή γραφής από τα δεξιά προς τα αριστερά, που κανονικά χρησιμοποιείται για να γράψει κανείς αραβικά, αλλά λειτουργεί και για οποιανδήποτε γλώσσα. Αυτό το βοηθά να μεταμφιέζει ένα αρχείο εφαρμογών (με κατάληξη .exe), το οποίο οι χρήστες έχουν μάθει να αποφεύγουν ως ύποπτο, σε αρχείο εικόνας με κατάληξη .jpg, ξεγελώντας και τον πιο έμπειρο.
Όταν το αρχείο εγκατασταθεί στον υπολογιστή, ο διακομιστής διοίκησης και ελέγχου (command control server), ο οποίος κάνει ακριβώς αυτό που λέει η ονομασία του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί τον μολυσμένο υπολογιστή.
Στο παρελθόν, οι υπηρεσίες πληροφοριών χρησιμοποιούσαν το εν λόγω πρόγραμμα για να παρεισφρήσουν σε «ίντερνετ καφέ που βρίσκονταν σε επικίνδυνες περιοχές, έτσι ώστε να παρακολουθούν τους υπολογιστές για ύποπτη δραστηριότητα και ειδικά την επικοινωνία μέσω Skype». Επίσης, σκόπευαν να εντοπίζουν με τον τρόπο αυτό μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με φυλλάδιο της FinFisher που δημοσιεύτηκε μέσω Wikileaks.
Επιπλέον, το προϊόν ίσως χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από ολοκληρωτικά καθεστώτα προκειμένου να παρακολουθούν τους αντιφρονούντες.
Στο νέο του βιβλίο ο Eric Schmidt αναφέρει «μια επιδρομή στο κτήριο ασφαλείας του αιγυπτιακού κράτους μετά την επανάσταση του 2011, η οποία δημιούργησε “εκρηκτικά” αντίγραφα συμφωνητικών με ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και μια μυστηριώδης βρετανική εταιρεία που πουλούσε διαδικτυακό λογισμικό παρακολούθησης στο καθεστώς του Μουμπάρακ». Η Gamma αρνήθηκε πως παρείχε στο καθεστώς το πρόγραμμα, που οι εκπρόσωποί της προσπαθούσαν να το πλασάρουν για το ποσό των 560.000 δολαρίων.
Φυσικά, η Gamma δεν είναι η μοναδική εταιρεία στο χώρο. Η αγορά της κυβερνητικής παρακολούθησης έχει απογειωθεί, με αξία πάνω από 5 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με το Wall Street Journal. Πολλές εταιρείες γαλλικών και γερμανικών συμφερόντων επίσης εμπλέκονται σε «εκμετάλλευση κυβερνητικών βαθμίδων».
Ενώ το επάγγελμα έχει αναγκαστικά διακριτικό χαρακτήρα, παραμένει νόμιμο. Η χρήση τέτοιου λογισμικού είναι νόμιμη σε πολλές χώρες. Βέβαια, ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Η e-εισβολή: Κυβερνητικό hacking» δεν μπορεί να γίνει λιγότερο ανησυχητικό, όποια κι αν είναι η χρήση του λογισμικού αυτού.
newsbeast

Για σοβαρή έλλειψη νερού στο μέλλον προειδοποιούν οι επιστήμονες

Υπέγραψαν μάλιστα σχετική διακήρυξη.
Διακήρυξη με την οποία προειδοποιούν σε ανησυχητικούς τόνους ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Γης θα αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη νερού ήδη από το 2050 ή το πολύ μέσα στις δύο επόμενες γενιές λόγω αλόγιστης κατανάλωσης, ρύπανσης των υδάτων και κλιματικής αλλαγής υπέγραψαν 500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τετραήμερη συνάντηση στη Βόννη με θέμα «Το νερό στην Ανθρωπόκαινο».
Την πρωτοβουλία είχε η διεθνής ερευνητική κοινοπραξία Global Water System Project (GWSP), που συντονίζεται από το πανεπιστήμιο της Βόννης, η οποία προσπαθεί να κινητοποιήσει τις κυβερνήσεις στη λήψη των αναγκαίων μέτρων και πολιτικών.
Η βασική ανησυχία είναι ότι κράτη και άνθρωποι τείνουν κακώς να βλέπουν το πόσιμο νερό ως συνεχώς ανανεούμενο και πρακτικά ως ανεξάντλητο, κάτι που είναι λάθος, καθώς η ανανέωση των υδάτινων αποθεμάτων γίνεται με πιο αργό ρυθμό από την κατανάλωσή τους.
Υπολογίζεται ότι ήδη 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρία της ανθρωπότητας, ζουν σε απόσταση 50 χλμ. από προβληματικές και ανεπαρκείς πηγές νερού, οι οποίες είτε ξεραίνονται, είτε ρυπαίνονται.
Σε όλο και περισσότερες περιοχές, καθώς ο υδροφόρος ορίζοντας πέφτει συνεχώς από την υπεράντληση, το νερό γίνεται όλο και πιο αλμυρό λόγω διείσδυσης θαλάσσιων υδάτων.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι, αν δεν γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις, «στο σύντομο χρονικό διάστημα της μιας ή των δύο γενιών η πλειοψηφία των εννέα δισεκατομμυρίων (που εκτιμάται ότι θα είναι τότε ο πληθυσμός) ανθρώπων στη Γη θα ζουν με σοβαρές ελλείψεις γλυκού νερού, που συνιστά έναν απολύτως ουσιώδη φυσικό πόρο και για τον οποίο δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο.
Αυτή η έλλειψη θα έχει αυτοεπιβληθεί από τους ίδιους τους ανθρώπους και είναι, όπως πιστεύουμε, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί».
Οι ειδικοί σε υδρολογικά θέματα αναφέρουν πως, μετά από πολλά χρόνια παρατηρήσεων και επιστημονικών μελετών, έχουν πια διαπιστώσει ότι «τα συστήματα γλυκού νερού του πλανήτη βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση» λόγω της κακής διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων, της υπερβολικής κατανάλωσης νερού και της κλιματικής αλλαγής.
Το πόσιμο γλυκό νερό αποτελεί περίπου το 2,5% του συνολικού όγκου νερού στη Γη. Σήμερα περίπου το ένα τρίτο των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Εκτιμάται ότι η Γη διαθέτει περίπου 35 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού, το 70% του οποίου βρίσκεται «κλειδωμένο» σε πάγους, περίπου το 30% του γλυκού νερού βρίσκεται στο υπέδαφος, ενώ μόλις το 0,3% βρίσκεται σε λίμνες και ποτάμια.
Η Διακήρυξη, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», επισημαίνει πως η συνεχής αύξηση στη χρήση νερού εξελίσσεται με επικίνδυνα μη βιώσιμο ρυθμό, όμως «η τρέχουσα επιστημονική γνώση δεν μπορεί να προβλέψει πώς ή πότε ακριβώς η ανθρωπότητα θα περάσει σε πλανητική κλίμακα το μη αναστρέψιμο κομβικό σημείο των ελλείψεων, πέρα από το οποίο θα πυροδοτηθούν καταστροφικές συνέπειες».
Οι ερευνητές καλούν να υπάρξει πλέον ένα «ενιαίο μέτωπο» και μια στρατηγική συμμαχία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημόνων και κοινού, ώστε να επιτευχθεί μια ευρεία συναίνεση για τη μελλοντική παγκόσμια «ατζέντα» σχετικά με το νερό.
Η αναφορά του συνεδρίου στην «Ανθρωπόκαινο» παραπέμπει σε μια νέα γεωλογική εποχή, που χαρακτηρίζεται πλέον από την ολοένα πιο κυριαρχική -και επιζήμια- επίδραση της ανθρωπότητας πάνω στο γήινο περιβάλλον, με αποτέλεσμα την πλανητική μεταμόρφωση.
Ειδικότερα για το νερό, όπως επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, τα δύο τρίτα των δέλτα των μεγάλων ποταμών σταδιακά βυθίζονται και εξαφανίζονται (με ρυθμό έως τετραπλάσιο σε σχέση με την άνοδο της στάθμης των θαλασσών), ενώ αυξάνονται συνεχώς οι πλημμύρες των ποταμών που οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες.
Εξάλλου, κατά τα τελευταία 130 χρόνια ένα μεγάλο φράγμα κτιζόταν κάθε μέρα κάπου στον πλανήτη, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πλέον φράγματα να διαστρεβλώνουν τις ροές των ποταμών και να καταστρέφουν τα οικοσυστήματα. Επίσης σταδιακά τα ποτάμια και οι υδροβιότοποι ξεραίνονται λόγω της υπεράντλησης των υδάτων για άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών και άλλες παραγωγικές χρήσεις.
Οι μαζικές μεταναστεύσεις ανθρώπων από τις περιοχές που δεν έχουν πόσιμο νερό προς άλλες που έχουν περισσότερο, ήδη διαφαίνονται στον ορίζοντα.
Τα ρεύματα των περιβαλλοντικών προσφύγων αναπόφευκτα θα τροφοδοτήσουν νέες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εντάσεις ή και πολέμους.

Χάρτη δορυφόρου του Κρόνου δημοσίευσε η Nasa


Οι επιστήμονες που παρατηρούν τον Τιτάνα, το δορυφόρο με το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA έφτασαν την παρατήρησή τους ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας τον πρώτο τοπογραφικό χάρτη του Τιτάνα.
Χρησιμοποιώντας εικόνες ραντάρ που συλλέγονταν επί εννέα χρόνια από το Cassini, οι ερευνητές ήταν πλέον σε θέση να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να δημιουργήσουν τον πρώτο τοπογραφικό χάρτη του Τιτάνα.
Ο Ραλφ Λορενζ, μέλος της ομάδας του ραντάρ που χειρίζεται το Cassini στο ίδρυμα Τζον Χοπκινς δήλωσε: «Ο Τιτάνας έχει πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με υγρά και αμμόλοφους, ωστόσο για να κατανοήσουμε αυτές τις διαδικασίες είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις κλίσεις του εδάφους»
Ειδικότερα, η κατανόηση του έδαφος του συγκεκριμένου δορυφόρου μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το δυναμικό κλιματικό σύστημα. Οπως συμβαίνει και με τη Γη, η ατμόσφαιρα του Τιτάνα αποτελείται κυρίως από άζωτο, αλλά τα υγρά και τα αέρια στην επιφάνεια του αποτελούνται κυρίως από μεθάνιο και άλλες οργανικές χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην δημιουργία πολύπλοκων μορφών ζωής.
Μελετώντας τη σχέση μεταξύ ατμόσφαιρας και εδάφους, οι ερευνητές ελπίζουν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την εξέλιξη της ζωής στα πρώιμα στάδια της και να εμπνεύσουν τους επιστήμονες να ασχοληθούν περισσότερο με τον θαυμαστό δορυφόρο του Κρόνου.
iefimerida.gr

Η μουμιοποιημένη γοργόνα της πόλης Fujinomiya!!!


Η ιστορία πηγαίνει πίσω ενάμιση αιώνα. Η αποτρόπαιη γοργόνα της Fujinomiya μπορεί να είναι η παλαιότερη του είδους.



Ο πρίγκιπας Shotoku - πηγή
Σύμφωνα με την ιστορία, η γοργόνα εμφανίστηκε πρώτη φορά στον πρίγκιπα Shotoku στη λίμνη Biwa. Ετοιμοθάνατη, του είπε μια λυπητερή ιστορία: αυτό το άθλιο πλάσμα ήταν ένας ψαράς που τον έπιασαν να ψαρεύει σε προστατευόμενα νερά και είχε μετατραπεί σε αυτό το φρικτή κτήνος σαν τιμωρία. Έχοντας μάθει το μάθημά της, και θέλοντας να είναι παράδειγμα μετά το θάνατό της, η γοργόνα ζήτησε από τον πρίγκιπα να βρει έναν ναό για να εκθέσει το φρικτό, μουμιοποιημένο κουφάρι της ως.





Η γοργόνα της Fujinomiya
Σε αντίθεση με τη μορφή της γοργόνας που έχουμε εμείς σαν λαός -όμορφα πλάσματα που προσελκύουν ναύτες-, η ιαπωνική γοργόνα της γνώση, γνωστή ως "Ningyo", συχνά απεικονίζεται σαν μικρό τέρας με μυτερά δόντια, κάποιες φορές ακόμη και με νύχια ή κέρατα. Παρά το γεγονός αυτό το συγκεκριμένο πλάσμα έχει δήθεν μακρά ιστορία, είναι δύσκολο να παραβλέψει τις ομοιότητες του με τα τέρατα των τσίρκο, που παρουσίασε πρώτη φορά ο περίφημος P.T. Barnum.



Η γοργόνα του P.T. Barnum
Αρχαία ή απλώς παλιά, η γοργόνα βρίσκεται σε ένα σιντοϊστικό μοναστήρι στην πόλη Fujinomiya, κοντά στο Όρος Fuji.

http://3otiko.blogspot.com

Τα φυτά δεν μεγαλώνουν δίπλα σε WiFi


Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.
Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.
Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους, αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι αντ 'αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό.
Οι μαθητές τοποθέτησαν έξι δίσκους που γέμισαν με ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο δρομολογητές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπουν το ίδιο είδος ακτινοβολίας όπως ενα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.
Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφανερά - οι σπόροι απο κάρδαμο που τοποθετήθηκαν κοντά στο router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι απο κάρδαμο που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.
Το πείραμα πέτυχε, και τα κορίτσια κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό ανταγωνισμό επιστήμης και ενδιαφέροντος των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την Κιμ Horsevad, καθηγήτρια στο Hjallerup Skole στη Δανία, για το πείραμα με το κάρδαμο που πραγματοποιήθηκε, ενδιαφέρθηκε ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, για την επανάληψη του πειράματος σε ελεγχόμενα επαγγελματικό επιστημονικό περιβάλλον.

Το στέλεχος H7N9 της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται και μέσω του αέρα


Σήμερα, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένα θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται μεταξύ ορισμένων ζώων και μέσω του αέρα.
Μια διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε πως το στέλεχος H7N9 του ιού μεταφέρεται αποτελεσματικά ανάμεσα στα κουνάβια με άμεση επαφή και λιγότερο αποτελεσματικά μέσω του αέρα.
Οι χοίροι ωστόσο δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους χοίρους ή σε κουνάβια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Science.
Τα κουνάβια χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλα μεταξύ των θηλαστικών για ενδεχόμενη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα κρούσματα μετάδοσης του H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως μια ομάδα με επικεφαλής κινέζους επιστήμονες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να είναι δυνατή η μετάδοση του ιού H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο”.
Η επιδημία του ιού H7N9 στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία εντοπίσθηκε αρχικά το Μάρτιο, έχει επεκταθεί σε επτά επαρχίες και ένα πρώτο κρούσμα ανιχνεύθηκε τον περασμένο μήνα στην Ταϊβάν.
Τριάντα έξι άνθρωποι έχουν πεθάνει αφού μολύνθηκαν από τον ιό H7N9, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΙΔΙΟΦΥΕΣ DNΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Jurriaan Maessen
Σύμφωνα με έναν κορυφαίο εξελικτικό βιολόγο, οι Κινέζοι συμμετέχουν σε μια μαζική
λειτουργία αναπαραγωγής με στόχο τελικά, τη δημιουργία μιας φυλής ενισχυμένων νοητικά ατόμων. Και τι περισσότερο, το Κινέζικο εργοστάσιο ευγονικής πρόσφατα αγόρασε ένα μεγάλο ινστιτούτο γονιδιακής έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας κινεζική πρόσβαση στο DNA των Αμερικανών...
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Vise, o εξελικτικός ψυχολόγος Geoffrey Miller παραδέχεται ότι έχει δωρίσει το DNA του σε μια προσπάθεια με επικεφαλής το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα γενετικής στον κόσμο που εδράζεται στην επαρχία Shenzhen της Κίνας .Ο Miller, με δική του ομολογία, είναι ένας από τους 2000 "brainiacs" που επιλέχθηκαν από το IBG Shenzhen για το διανθρωπιστικό τους έργο. Ερωτηθείς για το πώς η εταιρεία πηγαίνει μετά τους πιθανούςδωρητές DNA, ο Miller απαντήσε:
"Φαίνονται ότι ως επί το πλείστον ενδιαφέρονται για ανθρώπους κινεζικής και ευρωπαϊκής καταγωγής.Είναι βασικά πρόσληψη μέσω ενός επιστημονικού συνεδρίου, από στόμα σε στόμα. Θα πρέπει να παρέχεις κάποιες ενδείξεις ότι είσαι τόσο έξυπνος όσο λες ότι είσαι. Θα πρέπει να στείλεις πλήρες βιογραφικό σημείωμα, δημοσιεύσεις που έχεις κάνει , τυποποιημένων τεστ αποτελέσματα, σε ποιο κολλέγιο πήγατε ... τέτοια πράγματα. "
Μετά την περιγραφόμενη διαδικασία πρόσληψης, οι υποψήφιοι φαίνεται ότι ενημερώνονται με e-mail.
Ο Μίλερ λέει:
"Πήρα ένα email μερικές μέρες πριν που μου έλεγαν ότι έχουν σχεδόν τελειώσει την αλληλουχία για το BGI Γνωστικής Γενετικής έργο, το ένα μου έδωσε τη γενετική μου, και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σύντομα."
Σύμφωνα με τον Miller τα δείγματα DNA συλλέχθηκαν κυρίως από "μεγαλοφυίες" κινεζικής και ευρωπαϊκής καταγωγής. Δήλωσε επίσης απερίφραστα ότι ο σκοπός της όλης επιχείρησης είναι να χρησιμοποιήσουν το DNA που συλλέγουν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα γενιά πιο έξυπνων, γνωστικά ενισχυμένων ανθρώπων για το κινεζικό κράτος.Ο Miller επεκτείνεται δηλώνοντας ότι από την κινεζική πλευρά αυτών των ειδών οι εγκεκριμένες κρατικές παρεμβάσεις είναι επιθυμητές.
Σε απάντηση στο ερώτημα πώς οι Κινέζοι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πρακτικά το "ιδιοφυές" DNA που συλλέγεται , ο Miller εξηγεί τη διαδικασία:
"Κάθε ζευγάρι δωρητών θα μπορούσε δυνητικά να έχει αρκετά ωάρια, που γονιμοποιούνται στο εργαστήριο με το σπέρμα του πατέρα και τα ωάρια της μητέρας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά έμβρυα και να αναλύσετε ποιο πρόκειται να είναι το πιο έξυπνο. Αυτό το παιδί θα ανήκει σε αυτό το ζευγάρι, σαν να το είχαν αποκτήσει με φυσικό τρόπο, αλλά αυτό θα είναι το πιο έξυπνο που θα μπορούσε ένα ζευγάρι να παράγει ακόμα κι αν είχε 100 παιδιά. Δεν είναι γενετική μηχανική ή προσθήκη νέων γονιδίων, αλλά είναι τα γονίδια που έχουν ήδη τα ζευγάρια. "
Ο Miller τονίζει επίσης ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα αναπαραγωγής έχει σχεδιαστεί για να είναι επιτυχές για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο. Αναγνωρίζει επίσης ότι οι Κινέζοι μπορεί να υποκινούνται από οικονομικούς λόγους για να αναπαράγουν "πιο έξυπνους άνθρωπους".
"Ακόμη και αν ενισχύει ότι υπερέχουν μόνο από το μέσο παιδί κατά πέντε μονάδες IQ, είναι μια τεράστια διαφορά όσον αφορά την οικονομική παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της χώρας, πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας παίρνουν, πώς λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, και πόσο καινοτόμα οικονομία τους είναι. "
Ο Μίλερ παίρνει επίσης το θάρρος να μιλήσει για τον κινεζικό λαό, όταν πρόκειται για πρόγραμμα μετανθρωπιστικής εξέλιξης του κράτους, που υποστηρίζεται με τόσες πολλές λέξεις ο κινεζικός λαός δε έχει πρόβλημα με τις παρεμβάσεις αυτές. Αντιπαραθέτωντας τέτοιες συμπεριφορές ευγονικής παρεμβάσης στις ΗΠΑ, με τις Κινεζικές,ο Miller υποστηρίζει:
"Έχουμε ιδεολογικές προκαταλήψεις που λένε,« Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό, εμείς δεν θα πρέπει να ανακατευόμαστε με τη φύση, δεν θα πρέπει να ανακατευόμαστε με το Θεό. "Μόλις παρακολούθήσα μια συζήτηση στη Νέα Υόρκη πριν από μερικές εβδομάδες για το αν θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να θέσει εκτός νόμου τη γενετική μηχανική στα μωρά και το κοινό ήταν αρκετά διχασμένο. Στην Κίνα, το 95 τοις εκατό από ένα ακροατήριο θα έλεγε, «Προφανώς θα πρέπει να κάνουν τα μωρά γενετικά πιο υγιεή, πιο ευτυχισμένα, και πιο φωτεινά!" Υπάρχει μια μεγάλη πολιτιστική διαφορά."!
Αυτά τα λόγια είναι από το στόμα ενός ακαδημαϊκού, που θεωρείται από τους Κινέζους ευγονιστές ότι είναι μια ιδιοφυΐα. Εάν αυτός ο άνθρωπος είναι ένας πρόδρομος για τον διαφαινόμενο "Übermensch",(βλ.Υπεράνθρωπος-Νίτσε) τότε ο Θεός να βοηθήσει όλη την ανθρωπότητα. Αν θεωρήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής ότι είναι ανήθικο, αλλά ασφαλές,ξανασκεφτείτε το πάλι. Τα κινεζικά γενετικά προγράμματα αναπαραγωγής έχουν πλέον επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις πριν από δύο ημέρες, το BGI Shenzhen ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Genome Research Institute "Complete Genomics» με έδρα τις Η.Π.Α.Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η εξαγορά ήταν «η πρώτη φορά που μια κινεζική εταιρεία έχει αποκτήσει με επιτυχία μια δημόσια εταιρεία των ΗΠΑ".
Κινέζοι μηχανικοί γενετικής, κρατικά επιχορηγούμενοι επεκτείνουν τώρα τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ. Στην ιστοσελίδα του το Complete Genomics υπερηφανεύεται ότι "το ανθρώπινο γονιδίωμα μας , αλληλουχίας της τεχνολογίας, η οποία βασίζεται σε ιδιόκτητο nanoarrays DNA μας και η σύνδεση που βασίζεται στην τεχνολογία της ανάγνωσης, είναι ανώτερη από τις υπάρχουσες εμπορικά διαθέσιμες μεθόδους πλήρους ανάλυσης ανθρώπινων αλληλουχιών γονιδιώματος σε σχέση με τη ποιότητα το κόστος και την κλίμακα".
Υπέροχες, έτσι δεν είναι; Η ανώτερη τεχνολογία είναι τώρα στα χέρια φανερά ενός ιδρύματος ευγονικής από την Κίνα, νεκρό σύνολο για τη δημιουργία «ενισχυμένων » ανθρώπων. Η ιδέα για τη δημιουργία, μέσω της γενετικής παρέμβασης, "ενισχυμένων ατόμων" (φυσικά) δεν είναι μόνο στο μυαλό των κινεζικών γενετιστών. Είναι στο μυαλό της παγκόσμιας ελίτ. Σε ένα άρθρο με τίτλο "Το πρόβλημα των πληθυσμών" γραμμένο τον Οκτώβριο του 2012 από τον Herman Daly, ένα πρώην φωστήρα της Παγκόσμιας Τράπεζας και νυν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η πρόταση που γίνεται είναι ότι η αλλαγή του κλίματος θα πρέπει να ωθήσει την επιστημονική κοινότητα να σχεδιάσει γενετικά μικρότερους ανθρώπους. Αναπαράγοντας μικρότερα ανθρώπινα όντα, ο Daly ισχυρίστηκε,ότι "θα μπορούσε να είναι ο απλούστερος τρόπος για την αύξηση της μεταβολικής αποδοτικότητας (που μετράται ως αριθμός ατόμων που διατηρείται από μία δεδομένη παραγωγή πόρων)."
Ο Daly λέει:
"(...)Οι ανθρώπινοι οργανισμοί μπορούν να επανασχεδιαστούν γενετικά ώστε να απαιτούν λιγότερη τροφή, αέρα, και νερό. Πράγματι μικρότεροι άνθρωποι θα είναι ο απλούστερος τρόπος για την αύξηση του μεταβολισμού της αποδοτικότητας (που μετράται με τον αριθμό των ατόμων που συντηρείται από μια συγκεκριμένη απόδοση των πόρων). Εξ όσων γνωρίζω κανείς δεν έχει ακόμη προτείνει την αναπαραγωγή μικρότερων ανθρώπων ως ένα τρόπο για να αποφευχθεί ο περιορισμός των γεννήσεων, αλλά αυτό αντικατοπτρίζει πιθανώς την άγνοια μου. Είμαστε, όμως, απασχολημένοι αναπαράγοντας μέσω της γενετικής μηχανικής μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά και ζώα. Μέχρι στιγμής, οι τελευταίες δομές διασκορπισμού είναι συμπληρωματικοί με τους πληθυσμούς των ανθρώπινων σωμάτων, αλλά σε ένα πλήρη και πεπερασμένο κόσμο, η σχέση σύντομα θα γίνει ανταγωνιστική. "
Ο καθηγητής,επί πλέον , είναι λάθος στον ισχυρισμό ότι η πρόταση του είναι να την υποστηρίξει. Νωρίτερα αυτό το έτος ο καθηγητήςτης φιλοσοφίας και της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης S. Matthew Liao, έγραψε ένα χαρτί στο οποίο προτείνει μια πληθώρα δυνατοτήτων της ανθρώπινης τεχνολογίας για να "βοηθήσει τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερο". Μία από τις προτάσεις του Liao αναφέρει ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν χρήση της γενετικής μηχανικής ή ορμονική θεραπεία για τη γέννηση μικρότερων, «μικρότερης έντασης πόρων παιδιά".
Οι Κινέζοι μπορεί να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους σχετικά με την ευγονική για οικονομικούς λόγους, η ιστορία μας όμως διδάσκει ότι τέτοια προγράμματα αναπαραγωγής πάντα συνυπάρχουν με πρωτοβουλίες που αφορούν τη μείωση του πληθυσμού -με ό, τι πρόσχημα και αν προωθούνται.

Η ιστοσελίδα του Jurriaan Maessen είναι το Explosivereports.com .
ΠΗΓΗSociaLMagazinE: ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΙΔΙΟΦΥΕΣ DNΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ανέπτυξαν νέο τεστ νοημοσύνης με τη βοήθεια του υποσυνείδητου

Ένα νέο τεστ που γίνεται με τη βοήθεια του υποσυνείδητου και όχι της λογικής σκέψης, μπορεί να αποκαλύψει το δείκτη νοημοσύνης (ΙQ), σύμφωνα μελέτη αμερικανών επιστημόνων. Το τεστ υπολογίζει βάσει της ικανότητας του υποσυνείδητου να απομονώνει αυτόματα τις κινήσεις στο βάθος και στην περιφέρεια του οπτικού πεδίου και να επικεντρώνει την προσοχή του στο κέντρο και σε ό,τι βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.
Όσοι είναι πιο αποδοτικοί σε αυτό το επιλεκτικό «φιλτράρισμα», έχουν επίσης καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης.
Είναι η πρώτη φορά που ένα καθαρά αισθητηριακό (οπτικό) τεστ αποδεικνύεται ότι σχετίζεται τόσο στενά με τα τεστ νοημοσύνης. Θα μπορούσε να παρέχει, έτσι, μια μη λεκτική και πολιτισμικά απροκατάληπτη μέθοδο για να ελέγχεται η νοημοσύνη των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστήμης Ντούτζε Τάντιν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση «Current Biology», ζήτησαν από εθελοντές να παρακολουθήσουν σύντομης διάρκειας βίντεο κλιπ με μαύρες και άσπρες μπάρες διαφόρων μεγεθών, οι οποίες κινούνταν σε μια οθόνη. Κάποιες φορές συγκεντρώνονταν στο κέντρο, ενώ κάποιες άλλες τυχαιοποιημένα απλώνονταν σε όλο το εύρος της οθόνης. Επίσης, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε παραδοσιακά τεστ νοημοσύνης.
Το πείραμα έδειξε ότι όσοι εθελοντές ήσαν πιο ικανοί στο να επικεντρώνονται στις μπάρες στο κέντρο, χωρίς να διασπώνται από τις άλλες κινήσεις στο υπόβαθρο, ήσαν επίσης αυτοί με το υψηλότερο «σκορ» (IQ) στο νοητικό τεστ.
Οι πιο έξυπνοι μπορούσαν πιο γρήγορα να «πιάσουν» την κίνηση των ράβδων στο κέντρο της οθόνης, απομονώνοντας τις περισπάσεις στο οπτικό υπόβαθρο. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει το εύρημα προηγούμενης μελέτης ότι οι εξυπνότεροι άνθρωποι έχουν πιο γρήγορα οπτικά αντανακλαστικά (ρεφλέξ).
Οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι σαφώς καλύτεροι στο να εστιάζουν την προσοχή τους στο κέντρο μιας εικόνας, «καταπιέζοντας» στον εγκέφαλό τους τις άλλες κινήσεις στο βάθος ή στο περιθώριο του οπτικού πεδίου.
Όσο όμως περισσότερο μεγαλώνει το οπτικό πεδίο και η εικόνα γίνεται μεγαλύτερη, τόσο οι πιο έξυπνοι δυσκολεύονται να συλλάβουν όλες τις κινήσεις (γι’ αυτό οι πιο έξυπνοι εθελοντές τα κατάφεραν πολύ χειρότερα, όταν έπρεπε να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των ράβδων που απλώνονταν τόσο στο επίκεντρο όσο και στην υπόλοιπη οθόνη).
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σχέση ανάμεσα στη νοημοσύνη και την οπτική αντίληψη δείχνει ότι, καθώς ο εγκέφαλος βομβαρδίζεται καθημερινά από ένα τεράστιο όγκο αισθητηριακών πληροφοριών, η αποτελεσματικότητά του (άρα και η εξυπνάδα), μεταξύ άλλων, έχει να κάνει με το πόσο καλά αποκλείει εκείνες τις οπτικές πληροφορίες που θεωρεί άχρηστες, συνεπώς κρατά για επεξεργασία λιγότερο όγκο δεδομένων.
Όπως είπε ο Ντούτζε Τάντιν, «η ταχεία επεξεργασία (των πληροφοριών και ερεθισμάτων) πράγματι μετράει, όμως είναι μόνο η μισή ιστορία. Έχει σημασία αν κανείς απομονώνει τα λιγότερο σημαντικά πράγματα και εστιάζεται σε αυτό που είναι σημαντικό». Σε κάθε περίπτωση πάντως, η νέα έρευνα δεν πρόκειται να καταργήσει τα παραδοσιακά τεστ νοημοσύνης.
tanea.gr

Τα εμβόλια χρησιμοποιούνται για να τροποποιήσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά; Aδρανοποιούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο μετατρέποντας μας σε άμορφες και άβουλες μάζες (;;)!!!VIDEO


Τα εμβόλια αδρανοποιούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο μετατρέποντας μας σε άμορφες και άβουλες μάζες…! 

Αυτό που πρόκειται να ακούσετε στο video δεν είναι επιστημονική φαντασία ή θεωρία συνωμοσίας, αλλά μια γεύση από το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πεντάγωνο, αλλά και φυσικά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πιστεύετε ότι η κυβερνήσεις σας προσφέρουν τα εμβόλια προς όφελός σας; Μήπως αισθάνεστε ότι χρειάζεστε το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο;

Σε ένα μικρό αμφιθέατρο που ονομάζεται BC232 ένας επιστήμονας παρουσιάζει το πώς η στρατιωτική βιομηχανία μπορεί να εξαπλώσει έναν ιό και να χρησιμοποιήσει ένα εμβόλιο για να εξαλείψει - τροποποιήσει την «ανεπιθύμητη ανθρώπινη συμπεριφορά» όπως το Πεντάγωνο την αποκαλεί.

Ειδικότερα, ότι έχει σχέση με την θρησκευτική συμπεριφορά. Αυτή είναι η σκοτεινή επιστήμη. Με όλα τα υποχρεωτικά προγράμματα εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, μην νομίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρησιμοποιηθεί ή, ενδεχομένως, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο αμερικανικό ή και παγκόσμιο κοινό.

Η παρουσίαση αυτή έχει τεράστια βάση αλήθειας, και, ενδεχομένως, μπορεί να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ας λάβουμε υπόψη ότι το ποσό των εμβολίων που αυτή τη στιγμή τα μωρά, τα νήπια, τα παιδιά οι έφηβοι λαμβάνουν, είναι πολύ μεγαλύτερο από ποσοστό της δυνητικής απειλής που αποτελούν οι ασθένειες αυτές.


Για παράδειγμα, γιατί θα πρέπει ένα παιδί, του οποίου η οικογένεια δεν έχει ιστορικό ηπατίτιδας να λάβει ένα εμβόλιο για την ηπατίτιδα κατά τις πρώτες ημέρες της γέννησης καθώς και πολλά άλλα εμβόλια, βάζοντας το φόβο στις καρδιές των γονέων για την πιθανότητα να πεθάνει αν δεν προστατευθεί...

Το ζήτημα είναι πως πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο για αυτά τα εμβόλια, τα οποία πρέπει να παρέχονται ελεύθερα σε όλο το δυτικό κόσμο και τώρα σταδιακά και στο λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο.

Αυτή η έννοια του χειρισμού της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι τόσο σκοτεινή και που κάλλιστα θα μπορούσε να προέλθει μόνο από την νοοτροπία ενός ψυχοπαθή αποφασισμένου να μετατρέψει τα ανθρώπινα όντα σε ένα υπάκουους σκλάβους.

Σε τι δοκιμασία υποβάλλουμε τα παιδιά μας; Πενήντα χρόνια πριν, για ένα παιδί θα ήταν αδιανόητο να λαμβάνει τόσα πολλά εμβόλια.

Αφυπνισθείτε! 
 

http://www.to-parakseno.gr

H πιο επικίνδυνη συσκευή συμβατή με iOS που δημιουργήθηκε ποτέ

Είναι φορές που η τεχνολογία τρομάζει.
Το όπλο που βλέπετε διαθέτει Wi-Fi συνδεσιμότητα και στη συσκευασία του περιλαμβάνει δώρο και ένα iPad mini.
Ο ελεύθερος σκοπευτής μπορεί να στριμάρει μέσω του iPad τις βολές του, να κερδίσει μερικά Like στο Facebook και φυσικά να δείξει real-time video των φόνων που καταφέρνει. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει, είναι να τραβήξει τη σκανδάλη!
Και αν το iPad Mini σας φαίνεται μεγάλο τότε να σας πούμε πως είναι συμβατό και με iPhone όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.
Και αυτό διότι, το όπλο PGF δεν θέλει να αστοχεί. Χρησιμοποιεί τεχνολογία laser, διαθέτει βαλλιστικό υπολογιστή, αισθητήρες ανέμου και ψηφιακή πυξίδα για να ξεκλειδώνει τη σκανδάλη μόνο όταν είναι σίγουρο ότι έχετε σημαδέψει σωστά τον στόχο σας.
Στην Αμερική, το «έξυπνο» αυτό sniper rifle έχει ήδη χιλιάδες προπαραγγελίες. Ευτυχώς ζούμε στην Ευρώπη…

Είδαν τη γέννηση ενός υπερ-γαλαξία

Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Herschel εντοπίσθηκε σπάνια συγχώνευση στα βάθη του Σύμπαντος
 Είδαν τη γέννηση ενός υπερ-γαλαξία
Μια εικόνα της σπάνιας συγχώνευσης γαλαξιών που εντοπίστηκε στα βάθη του Σύμπαντος. Δείτε το σχετικό βίντεο

Καλιφόρνια 
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η NASA ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να εντοπίσουν ένα εντυπωσιακό αλλά και σπάνιο κοσμικό φαινόμενο. Με βάση τις εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel, αλλά και με τη βοήθεια επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν στα βάθη του Σύμπαντος μια εντυπωσιακή κοσμική διεργασία, τη συγχώνευση δύο γαλαξιών. Σύμφωνα με τους ειδικούς από τη συγχώνευση προέκυψε ένας ελλειπτικός υπερ-γαλαξίας η δημιουργία του οποίου δίνει απαντήσεις για την ύπαρξη των μεγάλων ελλειπτικών γαλαξιών.
Η έρευνα
Οταν το Σύμπαν βρισκόταν σε παιδική ηλικία (3-4 δισ. ετών) κυριαρχούνταν από μεγάλους ελλειπτικούς γαλαξίες. Οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα στη διάθεσή τους στοιχεία για τον σχηματισμό αυτών των γαλαξιών η ύπαρξη των οποίων αποτελεί ένα από τα αναπάντητα κοσμικά μυστήρια.
Το βασικό ερώτημα είναι αν αυτοί οι μεγάλοι ελλειπτικοί γαλαξίες σχηματίζονταν στο νεαρό Σύμπαν προοδευτικά, μέσα από συνεχείς συγχωνεύσεις μικρών γαλαξιών ή αν προέκυπταν από τη συγχώνευση δύο μεγάλων γαλαξιών.
Χάρη στους ανιχνευτές υπέρυθρης ακτινοβολίας με τους οποίους ήταν εξοπλισμένο το Herschel, εντοπίστηκε πίσω από γιγάντια νέφη σκόνης η υπερδραστήρια αστροπαραγωγός δράση δύο συγχωνευόμενων γαλαξιών. Κατόπιν, ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια αλλά και δύο διαστημικά, το Hubble και το Spitzer, «κοίταξαν» στα βάθη του Σύμπαντος και παρατήρησαν τους δύο γαλαξίες στη φάση της συγχώνευσής τους. Οι δύο γαλαξίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 11 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, δηλαδή το φαινόμενο λαμβάνει χώρα όταν το Σύμπαν έχει ηλικία 3 δισ. ετών. Στη χρονική αυτή περίοδο αναζητούνται στοιχεία από τους ειδικούς για τους ελλειπτικούς γαλαξίες.
Η αποκάλυψη
Οι ερευνητές έδωσαν στους δύο γαλαξίες την κωδική ονομασία HXMM01 και αρχικά πίστευαν ότι επρόκειτο για έναν μόνο γαλαξία που, λόγω της πολύ μεγάλης απόστασης αλλά και των τοπικών συνθηκών, τα όργανα έδειχναν τον ίδιο τον γαλαξία αλλά και το… είδωλο του. Τελικά διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για δύο γαλαξίες που βρίσκονται μάλιστα σε διαδικασία συγχώνευσης. «Οι δύο υπό συγχώνευση γαλαξίες παράγουν συνεχώς νέα άστρα και ήταν καλά κρυμμένοι πίσω από σκόνη» αναφέρει ο Ασάνθα Κούρει, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δύο γαλαξίες αποτελούσαν κοσμικά μαιευτήρια με τρομερή παραγωγή άστρων. Υπολογίζουν ότι την εποχή που ξεκίνησε η διαδικασία συγχώνευσης οι δύο γαλαξίες παρήγαν ετησίως δύο χιλιάδες άστρα όταν για παράδειγμα, ο γαλαξίας μας παράγει 2-3 άστρα ετησίως. Ο συνολικός αριθμός των άστρων στους δύο συγχωνευόμενους γαλαξίες  είναι κατά μέσον όρο 400 δισεκατομμύρια. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».

ΠΗΓΗ

Φωτογραφία της NASA φαίνεται να δείχνει μηχανικό μέρος στην επιφάνεια του Άρη


Εδώ είναι μια φωτογραφία της NASA που λαμβάνεται από το Mars Curiosity Rover που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη. Αυτό το αντικείμενο φαίνεται σαν ένα μηχανικό εξάρτημα.
Όπως ίσως γνωρίζετε δεν είναι μεγάλη η εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε τέτοιου τύπου εικόνες, αλλά σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα, σαν να είναι κάποιο είδος από μηχανικά μέρη.
Η φωτογραφία στο κάτω μέρος φαίνεται να δείχνει μια βαλβίδα εισαγωγής στο πλάι, και μία ακόμα βαλβίδα στο κάτω μέρος. Η είσοδος του, και η έξοδος, μοιάζει απόλυτα στρογγυλή, κάτι που σπάνια συμβαίνει στη φύση. Γι 'αυτό νομίζουμε ότι αξίζει να το δείτε.
Δείτε εδώ την φωτογραφία στην σελίδα της Nasa
Φυσικά τα σχόλια είναι δικά σας!
 ΠΗΓΗ

ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΘΗΝΑ --- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ;‏ - ΒΙΝΤΕΟ


Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην υφήλιο. Παγκόσμια.
Υπάρχει κάτω από την Αθήνα υπόγειος χώρος αρχαίος που οδηγεί σε άθικτο ναό, τον έχουνε βρει εδώ και...

25 χρόνια με 130 αγάλματα άθικτα σε άριστη κατάσταση και πολλά άλλα πράγματα και το κρατάνε μυστικό τόσα χρόνια..

Τι κρύβεται εκεί;;
Τι φοβούνται να μην αποκαλυφθεί και το κρύβουν 25 χρόνια;
Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχει και το χρυσελεφάντινο άγαλμα. Εκεί υπήρχαν ανάγλυφα παντού στον χώρο γεμάτο σαν αυτά που έχει ο Παρθενώνας γύρω γύρω. Τα αγάλματα και ο χώρος τουλάχιστον τότες πριν το ξανακλείσουν ήτανε άθικτος.

Τα αγάλματα ήταν τέλειος άθικτα, χωρίς να λείπουν χέρια μύτες όπως λείπουν σε αυτά τα αγάλματα που έχουμε έξω,τα περισσότερα σπασμένα στο μουσείο της ακρόπολης και παντού. Χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά. Και όλα αυτά μέχρις εκεί που προχώρησαν γιατί δεν το εξερεύνησαν όλο το μέρος.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουνε σταματήσει τόσα χρόνια το άνοιγμα της στοάς;
Ξυπνήστε Έλληνες....

Το έβγαλε στην φόρα ο άνθρωπος που το ανακάλυψε..αλλιώς ακόμα δεν θα ξέραμε τίποτα.
Το ανακοίνωσε ο άνθρωπος γιατί λέει φτάνει πια, ήρθε ο καιρός να δοξαστεί η Ελλάδα. με τους προδότες τους ανθέλληνες που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια..

Δείτε την προχθεσινή εκπομπή μυστικά περάσματα και δεν θα το πιστεύετε.
Πρέπει αμέσως το υπουργείο πολιτισμου να πάρει θέση. Τι εκανε τοσα χρονια; Ποιος ειναι ο σατανικος του ρολος και ποιοι κρυβονται απο πισω. Σιγουρα ανθελληνες. Παει καπου το μυαλο μου;

Πρέπει να έρθουν αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο και να ανοιχτεί το μέρος!

kerberos-hellas

H συχνότητα εμφάνισης των μετεωριτών στον ουρανό έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο

Τις τελευταίες 2 μέρες η AMS (American Society Meteor) έχει λάβει επιβεβαιωμένες εκθέσεις από τέσσερα μοναδικά γεγονότα fireballs (μπάλες φωτιάς) στον ουρανό.
Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στο Αρκάνσας και το Μισούρι στις 19 Μαΐου στις 3:37 UTC. Ταυτόχρονα, στις 03:37 UTC. 4 μάρτυρες ανέφεραν μια βολίδα στην Αριζόνα. Η απόσταση μεταξύ αυτών των δύο θέσεων μας δίνουν σαφή εικόνα ότι οι μάρτυρες δεν έχουν δει την ίδια μπάλα φωτιάς.
Στις 18 Μαΐου, δύο μεγάλες fireballs μετεωριτών παρατηρήθηκαν επίσης μέσα σε μια ώρα η μία από την άλλη, με την πρώτη στην κεντρική ανατολική ακτή και μία στο Κολοράντο.
Παρακάτω είναι ένας πίνακας των εν λόγω γεγονότων:
Στην Λα Παζ, BCS, επίμονες κλήσεις λαμβάνονται στον τομέα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης λέγοντας ότι ένας μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή της πρωτεύουσας, ο οποίος προκάλεσε δυνατή έκρηξη στα νότια.
Σύμφωνα με μάρτυρες που ήταν σε επαφή υπήρχε ένα φως στον ορίζοντα μεταξύ του κόκκινου και του λευκού σε συνδυασμό με ένα ίχνος που έπεσε στο San Pedro, δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ υπήρξε και μια δυνατή έκρηξη που συγκλόνισε τους τοίχους σε πολλά σπίτια λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Αυτήν την έντονη αίσθηση είχαν εκείνοι που ζουν στο νότιο τμήμα της πόλης.
Επί του παρόντος, δημόσια στοιχεία ασφάλειας, τόσο των κρατικών όσο και των δημοτικών αρχών στην περιοχή δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συχνότητα εμφάνισης των μετεωριτών στον ουρανό έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μιας πραγματικής επίθεσης με αρκετά μεγάλη κλίμακα, και ενδεχομένως σε μια κατοικημένη περιοχή, κάποια στιγμή.
Έτσι ας είμαστε ενήμεροι για τις πύρινες σφαίρες και ας παρακολουθούμε το φαινόμενο για να δούμε αν κάτι μπορεί να έχει νόημα για αυτήν την αύξηση.
 Αποκάλυψη

Πορτοκαλί συναγερμός-Μαγνητική καταιγίδα απειλεί την Ελλάδα




Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι επιστήμονες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας στα τέλη Μαΐου, πιθανότατα από τις 28-31 του μήνα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ έρευνες καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός τόνισε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα πιθανότατα στις 28 Μαΐου, ενώ για την Ελλάδα έχει σημάνει «πορτοκαλί συναγερμός» (ένα στάδιο πριν από τον «κόκκινο»).

«Όταν το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ είχε δημιουργηθεί συσκότιση για περισσότερες από πέντε ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν πιθανόν να επηρεαστούν στη χώρα μας οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έρευνες Ρώσων επιστημόνων για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.

Οι Ρώσοι επιστήμονες αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλαδή έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζονται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.

O Νοστράδαμος επιβεβαιώνει Παίσιο και Πατρο-Κοσμά! Συγκλονιστικές προφητείες για την Ελλάδα, που επαληθευονται!!!

Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φώς! Ως και μερικά χρόνια πρίν, οι απόψεις των διίσταντο, μιας και δεν ήταν βέβαιο οτι επρόκειτο για μια χώρα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα. Σήμερα όμως...τα λόγια του μεγάλου αυτού ανδρός συγκλονίζουν με την καθαρότητά τους!

Τα παρακάτω χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)

Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς

Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί.
Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει.
Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει.
Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, 'λάδα' εκ του 'λας' που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).

Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης

Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά.
Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας.
Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)

Οι G20 για την Ελλάδα

Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου,
ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει.
Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης.
Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη.

Ερμηνεία: Οι δυνατοί είναι οι G20 και το άκρο του θρόνου είναι η βάση των τραπεζιτών στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδος μη την δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο ΔΝΤ. Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πατέρες της εκκλησίας μας στις δικές τους προφητείες) επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη! Η «σκιά της γης» ήταν δύσκολο να ερμηνευθεί, αλλά μάλλον ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ όπου μάλλον θα γίνει εμπόλεμη σύρραξη και έτσι οι G20 θα ασχοληθούν με τον πόλεμο και θα αφήσουν την Ελλάδα στην άκρη.

Η πείνα στην Ελλάδα

Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα,
στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο,
ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη
Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.

Ερμηνεία: Η Ελλάδα θα πεινάσει (όπως είπε και ο Πατροκοσμάς, ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός) και η πείνα θα διαρκέσει από τρεις μήνες μέχρι ένα χρόνο (όπως προφήτεψε ο Παΐσιος). Ο Νοστράδαμος μας λέει ότι θα διαρκέσει εννιά μήνες. Η πείνα όμως θα είναι «φτιαχτή», ψεύτικη, αλλά θα είναι τόσο έντονη που θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα. «Δίνοντας μορφή σε όλα» εννοεί πως οι Έλληνες θα έρθουν πιο κοντά παίρνοντας μορφή, γινόμενοι έτσι πιο ανθρώπινοι. Δηλαδή η κρίση θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους ενώσει.

Το μέλλον των καταπιεσμένων

Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν.
Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει.
Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει.
Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή.

Ερμηνεία: (Η προφητεία αυτή δεν έχει σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλους όσοι ήταν καταπιεσμένοι και θα γίνουν στο τέλος αφέντες.) «Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή» Όπως είπαν ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, η Ελλάδα θα αρχίσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της και θα γίνει υπερδύναμη («Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει»), «όλοι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.» Και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι ορθόδοξοι λαοί Σέρβοι, Ρουμάνοι κτλ. επειδή η προφητεία φέρεται γενικά σε όλους όσους ήταν καταπιεσμένοι.

http://periergaa.blogspot.com

Νέο είδος αμφιπόδου ανακαλύφθηκε στη Μελισσότρυπα της Ελασσόνας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια έκαναν έρευνες στο σπήλαιο Μελισσότρυπα της Ελασσόνας σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Βιογεωλογίας του Πανεπιστημίου του Göttingen στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα νέο είδος αμφιπόδου, το οποίο ανήκει στο γένος Niphargus και είναι ενδημικό, ζει δηλαδή αποκλειστικά σε μία μικρή λίμνη μέσα στο σπήλαιο της Μελισσότρυπας.
Ο προσδιορισμός του νέου είδους πραγματοποιήθηκε με βάση τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του και ανάλυση DNA. Το είδος αυτό, όπως και πληθώρα άλλων βακτηρίων που μελετήθηκαν, παίζουν σημαντικό ρόλο στη σπηλαιογένεση, στη δημιουργία και εξέλιξη των σπηλαίων.
Το σπήλαιο Μελισσότρυπα βρίσκεται στο χωριό Κεφαλόβρυσο της Ελασσόνας και αποτελεί το μεγαλύτερο οριζόντιο σπήλαιο της Θεσσαλίας με πάνω από 2 χλμ. χαρτογραφημένων διαδρόμων. Σε μία από τις τρεις λίμνες στο εσωτερικό του παρατηρούνται διαλύματα θείου και μία ιδιαίτερη παγκοσμίως πανίδα.
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 ομάδα επιστημόνων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου και του Πανεπιστημίου του Göttingen σε συνεργασία με σπηλαιοδύτες από τη Ρουμανία πραγματοποίησαν σπηλαιοκατάδυση στη λίμνη του σπηλαίου για συλλογή δειγμάτων και περαιτέρω έρευνα των υποβρύχιων τμημάτων.
Υπεύθυνος της έρευνας είναι ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος (υπ. Διδάκτωρ Γεωλογίας-σπηλαιοδύτης), καθώς και οι Serban Sarbu (βιοσπηλαιολόγος-σπηλαιοδύτης), Michai Baciu (σπηλαιοδύτης), Sharmishtha Dattagupta (μικροβιολόγος), Linn Groeneveld (βιολόγος), Dimitru Pegulescu και Adreea Levandis (σπηλαιοεξερευνητές).
Από το archaiologia

Μια απίθανη συμβίωση: Ioί ζουν μέσα μας και μας προστατεύουν!


Μια απίθανη συμβίωση που προστατεύει τον άνθρωπο και άλλα ζώα από τις εισβολές μικροβίων ανακαλύφθηκε σε μια σειρά εργαστηριακών πειραμάτων: η βλέννα που καλύπτει μεγάλες επιφάνειες του σώματος, όπως το στόμα και το πεπτικό σύστημα, φιλοξενεί τεράστιους πληθυσμούς φάγων, ιών που τρέφονται αποκλειστικά με βακτήρια.
Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο πέρασαν χρόνια συλλέγοντας δείγματα βλέννας από μια πληθώρα ζώων, από τα σκουλήκια μέχρι τα κοράλλια. Παρατήρησαν κάποια στιγμή ότι τα δείγματα αυτά περιείχαν τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερους φάγους σε σχέση με το γύρω περιβάλλον.
40 φάγοι για κάθε βακτήριο στα ούλα
Ακόμα και στον ίδιο οργανισμό, οι φάγοι ήταν πολύ περισσότεροι στη βλέννα από ό,τι σε περιοχές χωρίς βλέννα που βρίσκονται λίγα χιλιοστά μακριά: Στο στόμα, για παράδειγμα, το σάλιο βρέθηκε να περιέχει πέντε φάγους για κάθε βακτήριο, ενώ στη βλέννα των ούλων η αναλογία ανεβαίνει εντυπωσιακά στο 40 προς 1.
«Αυτό μας οδήγησε στην ερώτηση: τι κάνουν αυτοί οι φάγοι; Προστατεύουν άραγε τον φορέα;» σχολιάζει ο Τζέρεμι Μπαρ, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης στην επιθεώρηση PNAS.
Συμβιωτική σχέση με τη βλέννα
Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι οι φάγοι έχουν αναπτύξει ένα είδος συμβιωτικής σχέσης με τη βλέννα: οι ιοί αυτοί φέρουν στην επιφάνειά τους μόρια σαν αντισώματα τα οποία συνδέονται στις γλυκάνες, συστατικά της βλέννας.
Η βλέννα, αυτή η ημίρρευστη προστατευτική ουσία που καλύπτει μεταξύ άλλων τη μύτη, την εσωτερική επιφάνεια των βλεφάρων, καθώς και τους πνεύμονες, αποτελείται από μεγάλα υδρόφιλα μόρια των οποίων το σχήμα θυμίζει βούρτσα για μπουκάλια. Αποτελούνται από έναν πρωτεϊνικό σκελετό από τον οποίο προεξέχουν μόρια σακχάρων που ονομάζονται γλυκάνες.
Το γεγονός ότι οι φάγοι έχουν εξελίξει μόρια με τα οποία συνδέονται σε συγκεκριμένες γλυκάνες μαρτυρεί ότι οι ιοί έχουν προσαρμοστεί εδώ και καιρό σε αυτό το περιβάλλον.
Προστασία από το E.coli
Οι ερευνητές μπόρεσαν μάλιστα να δείξουν στην πράξη την προστατευτική τους δράση: οι φάγοι προστάτευσαν καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου πνεύμονα όταν οι ερευνητές τα μόλυναν εσκεμμένα με το κολοβακτηρίδιο E.coli.
Η έρευνα έδειξε ωστόσο ότι τεράστιοι πληθυσμοί φάγων υπάρχουν ουσιαστικά σε όλα τα ζώα που παράγουν βλέννα. Και αυτό υποδεικνύει ότι οι φάγοι διατηρούν αυτή την ασυνήθιστη συμβιωτική σχέση από την εμφάνιση της βλέννας εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Θυμηθείτε λοιπόν να ευχαριστήσετε τους μικρούς προστάτες μας την επόμενη φορά που θα φυσήξετε τη μύτη σας...
[Πηγή: Το Βήμα-Science]

''Ο ανθρωπος που ανακαλυψε την δομη του DNA πιστευε οτι τα ανθρωπινα γονιδια δεν θα μπορουσαν να εχουν εξελιχθει τυχαια!''


unexplainedgr.blogspot.com

O Francis Cric, o βρετανος επιστημονας που βοηθησε να ανακαλυφθει η δομη του DNA πιστευε οτι τα ανθρωπινα γονιδια δεν θα μπορουσαν να εχουν εξελιχθει τυχαια!
Πιστευε οτι το διαστημα των σχεδον 600 εκατομ ετων απο τον σχηματισμο του πλανητη εως την στιγμη που θα μπορουσε να υποστηριξει τη ζωη ,ο χρονος ηταν πολυ μικρος διοτι ειναι ενα πολυπλοκο μοριο.
Ο Francis Cric ειπε το εξης ''Ειναι πιο πιθανο να δημιουργηθει ενα πληρως λειτουργικο και ικανο να πεταξει αεροπλανο απο το περασμα ενος τυφωνα απο μια μαντρα ανταλακτικων παρα να δημιουργηθει το μοριο του DNA κατα τυχη''Το ερωτημα που δημιουργειται ειναι το εξης  Ποιος εκανε μια στοχευμενη μεταλαξη των γονιδιων μας και γιατι?.
Οι επιστημονες για να δημιουργησουν ενα ανθρωπινο ον χρησιμοποιουν μονο το 5% του DNA το υπολοιπο 95% ειναι γενετικα σκουπιδια.Μερικοι πιστευουν οτι η πληρης αποκωδικοποιηση του DNA θα φερει τρομακτικες πληροφοριες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  •  Το 2003 η αμερικανικη κυβερνηση ανακοινωσε το προγραμμα  ''Ανθρωπινο Γονιδιωμα''(HGP) με το οποιο ταυτοποιησε ολα σχεδον τα 25.000 γονιδια του ανθρωπινου σωματος!Για πρωτη φορα οι επιστημονες ειχα  ενα χαρτη για την γενετικη μορφολογια του ανθρωπου!Καθε γονιδιο που παιρνουμε περιεχει 3δισ γραμματα δισεκατομμυρια συστατικα!
  •  Το 2006 γενετιστες στο πανεπιστημιο στην καλιφορνια στην Santa Cruz ανακαλυψαν μια περιοχη του γονιδιωματος με ονομασια HAR1 η οποια φαινεται να ειναι μοναδικη για τον ανθρωπο!Οι επιστημονες πιστευουν οτι το γονιδιο HAR1 παιζει σημαντικο ρολο στην προηγμενη αναπτυξη του εγκεφαλου του ανθρωπου και αποτελει το βασικο στοιχειο που μας διαφοροποιει απο τα αλλα ζωα!
Ποιος τοποθετησε το συγκεκριμενο γονιδο στο DNA του ανθρωπου?


 Η ΘΕΩΡΙΑ

unexplainedgr.blogspot.com
 Ο αρχαιοτερος πολιτισμος που υπηρξε ποτε  ηταν των Σουμεριων 6000 χρονια πριν! Πλακες με σφηνοειδη γραφη  βρεθηκαν στην Μεσοποταμια.Ο ζαχαριαν Σιτσιν 30 χρονια προσπαθουσε να μεταφραση  τις συγκεκριμενες πλακες!Το 1976 στο βιβλιο του με ονομασια ''Ο 12ος πλανητης'' ισχυριστηκε οτι οι πλακες περιεγραφαν μια εξωγηινη φυλη με ονομασια Αnnunaki,συμφωνα με τον Σιτσιν οι Αννουνακι ηρθαν στην γη πριν απο 450.000 χρονια στην εποχη του Νεαντερταλ και δημιουργησαν τον Homo Sapiens μεσω γενετικης μηχανικης ως ενα ειδος για να δουλευει στην εξορυξη μεταλλων για αυτους!Οι προγονοι μας τους πιστευαν για θεους!
Ισως ηταν οι Αννουνακοι αυτοι που δημιουργησαν τον πρωτο συνχρονο ανθρωπο!

 ΠΗΓΗ

Οι μικρότερες σταγόνες του κόσμου είναι και οι πιο καυτές


Δημιουργήθηκαν στο CERN και έχουν μέγεθος που αντιστοιχεί σε τρία με πέντε πρωτόνια
Οι μικρότερες σταγόνες του κόσμου είναι και οι πιο καυτές
Απεικόνιση της σύγκρουσης ανάμεσα σε πρωτόνια και πυρήνες μολύβδου. Το πράσινο αντιστοιχεί στις τροχιές των παραγόμενων υποατομικών σωματιδίων (Πηγή: CMS Collaboration)



Γενεύη 
Αναγκάζοντας πρωτόνια να συγκρουστούν με βαριά ιόντα μολύβδου σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, ερευνητές του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων φαίνεται ότι δημιούργησαν τα μικρότερα σταγονίδια υγρού που έχουν καταγραφεί ποτέ. Όμως το «υγρό» από το οποίο αποτελούνται δεν έχει καμία σχέση με τα υγρά που γνωρίζουμε στην καθημερινή ζωή.

Τα εφήμερα σταγονίδια που καταγράφηκαν στον LHC έχουν μέγεθος που αντιστοιχεί σε τρία με πέντε πρωτόνια. Είναι επομένως περίπου 100.000 φορές μικρότερα από ένα άτομο υδρογόνου και 100 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερα από έναν μέσο ιό.

Το πλάσμα

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα σταγονίδια αυτά είναι υγρά επειδή η ροή τους θυμίζει περισσότερο τα υγρά από ό,τι οποιαδήποτε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση της φύσης. Συγκεκριμένα, τα σταγονίδια φαίνεται ότι αποτελούνται από «πλάσμα κουάρκ-γλουονίων». Τα κουάρκ είναι τα σωματίδια από τα οποία αποτελούνται τα πρωτόνια και τα νετρόνια, ενώ τα γλουόνια είναι οι φορείς της ισχυρής πυρηνικής δύναμης που συνδέει τα κουάρκ μεταξύ τους. Και το πλάσμα κουάρκ-γλουονίων σχηματίζεται όταν τα πρωτόνια και τα νετρόνια «λιώνουν» σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες.

Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση της ύλης παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε επιταχυντή του αμερικανικού Εθνικού Εργαστηρίου Brookhaven στο Λονγκ Άιλαντ. Οι φυσικοί πίστευαν αρχικά ότι το πλάσμα κουάρκ-γλουονίων συμπεριφέρεται σαν αέριο, αργότερα όμως συνειδητοποίησαν ότι παρουσιάζει ιδιότητες των υγρών.

Σήμερα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ολόκληρο το Σύμπαν αποτελούνταν από αυτή τη σούπα κουάρκ και γλουονίων τις πρώτες στιγμές της ύπαρξής του, όταν ήταν υπερβολικά καυτό για να επιτρέψει την εμφάνιση της ύλης όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Πλάσμα κουάρκ-γλουονίων είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν τόσο στον LHC όσο και σε άλλους επιταχυντές. Παράχθηκε όμως από συγκρούσεις ανάμεσα σε σωματίδια μεγάλης μάζας, όπως πυρήνες χρυσού και μολύβδου.


Οι συγκρούσεις

Στο τελευταίο πείραμα, η ενέργεια των συγκρούσεων ήταν πολύ μικρότερη: πυρήνες (ιόντα) μολύβδου αναγκάστηκαν να συγκρουστούν με πρωτόνια, των οποίων η μάζα είναι 208 φορές μικρότερη,

Περιέργως, όμως, σταγονίδια κουάρκ-γλουονίων εμφανίστηκαν στον ανιχνευτή CMS του LHC ακόμα και σε αυτές τις συγκρούσεις χαμηλής ενέργειας.

«Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε πυρήνες μολύβδου είναι σαν να συγκρούεται ένα μήλο με ένα άλλο μήλο. Οι συγκρούσεις πρωτονίων-μολύβδου είναι σαν να πυροβολεί κανείς ένα μήλο με μια σφαίρα: η ενέργεια που απελευθερώνεται σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ μικρότερη» σχολιάζει η Τζούλια Βελκόφσκα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Vanderbilt, επικεφαλής της μελέτης στον LHC.

Δεδομένου πάντως ότι το πλάσμα κουάρκ-γλουονίων παραμένει ακόμα και σήμερα η λιγότερο μελετημένη κατάσταση της ύλης, τα συμπεράσματα της μελέτης θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητα πειράματα. Η έρευνα έχει υποβληθεί για δημοσίευση στην επιθεώρηση «Physics Letters B».

ΠΗΓΗ