Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο επιστήμονας που έδωσε ελπίδα μιλά για τη θεραπεία του καρκίνου

Εξαφάνισε και το παραμικρό ίχνος καρκίνου σε ασθενείς με λευχαιμία που βρίσκονταν σε τελικό στάδιο και που με τις συμβατικές θεραπείες θα είχαν μόλις μερικούς μήνες ζωής...
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της επαναστατικής αντικαρκινικής θεραπείας με Τ-λεμφοκύτταρα σηματοδοτούν την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για την εξάλειψη της μάστιγας του αιώνα.

Το όνομα του δρ. Στάνλεϊ Ρίντελ, ερευνητή του Κέντρου Χάτσινσον του Σιάτλ και καθηγητή Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, έγινε τις προηγούμενες ημέρες γνωστό σε όλον τον κόσμο, καθώς πέτυχε κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε ακατόρθωτο: Εξαφάνισε και το παραμικρό ίχνος καρκίνου σε ασθενείς με λευχαιμία που βρίσκονταν σε τελικό στάδιο και που με τις συμβατικές θεραπείες θα είχαν μόλις μερικούς μήνες ζωής. Για τη ρηξικέλευθη μέθοδο, η οποία αναμένεται να αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα της μάχης κατά του καρκίνου, μαζί με την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία, μίλησε στην εφημερίδα «Έθνος» ο άνθρωπος που έδωσε ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς.
«Πολλές ομάδες και εταιρίες εργάζονται για να αναπτύξουν μια θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα και να κάνουν αυτές τις θεραπείες διαθέσιμες ευρέως σε ασθενείς στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Η έγκριση για τη θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα που ανιχνεύουν της πρωτεΐνης CD19 στα καρκινικά κύτταρα θα έρθει μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια» εκτίμησε ο δρ. Στάνλεϊ Ρίντελ.
Η μέθοδος του
Η ομάδα του ακολούθησε την εξής διαδικασία: Έλαβαν Τ-λεμφοκύτταρα από τον οργανισμό ασθενών με καρκίνους του αίματος, τα οποία στη συνέχεια τροποποίησαν γενετικά, έτσι ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, και τέλος τα επανεισήγαγαν στον ασθενή σε ενέσιμη μορφή.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Ακόμα και καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο και με μεταστάσεις, που δεν αναμενόταν να ζήσουν πάνω από 5 μήνες, βρέθηκαν 18 μήνες αργότερα χωρίς ίχνος της κακοήθειας, κάτι που ο δρ. Ρίντελ χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου στην Ιατρικής».
Τα στατιστικά
Το 94% των ασθενών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία εμφάνισαν πλήρη ύφεση της νόσου, ενώ σε κλινικές δοκιμές σε 40 ασθενείς με μη-Χότζκινς λέμφωμα ή χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, οι μισοί εμφάνισαν πλήρη ύφεση στο ίδιο διάστημα και πάνω από το 80% ανταποκρίθηκαν θετικά.
«Οι θεραπείες έχουν δείξει ότι ενεργούν σε καρκίνους του αίματος και του μυελού των οστών (σ.σ. στους λεγόμενους “υγρούς όγκους”) και, πιο συγκεκριμένα, στη β-οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, στο μη-Χότζκινς λέμφωμα και στη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία».
Πάντως, ο δρ. Ρίντελ έκανε γνωστό ότι «αυτήν την περίοδο ξεκινούν σε διαφορετικά ερευνητικά κέντρα οι πρώτες δοκιμές σε μη υγρούς καρκίνους».
«Η θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα είναι ένα από τα πολλά είδη ανοσοθεραπείας που έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές. Αυτές οι νέες θεραπείες μπορεί να είναι αποτελεσματικές είτε από μόνες τους είτε σε συνδυασμό με τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία/φαρμακοθεραπεία», σχολίασε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Σιάτλ.
Ένσταση για την ασφάλεια της μεθόδου
Η βασική ένσταση που έχει διατυπωθεί έχει να κάνει με την ασφάλεια της μεθόδου. Στις κλινικές δοκιμές ορισμένοι ασθενείς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εμφάνισαν παρενέργειες (πυρετό, υπόταση), ενώ δύο απεβίωσαν.
«Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό ζήτημα και είναι αλήθεια ότι η θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες σε ορισμένους ασθενείς. Αρχίζουμε να κατανοούμε γιατί ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν παρενέργειες και αναπτύσσουμε θεραπείες που να τις μειώνουν».
Η ομάδα θεωρεί ότι μειώνοντας τη δόση Τ-λεμφοκυττάρων θα μειώσει και τις παρενέργειες. Ωστόσο σημειώνει ότι «το προφίλ ασφαλείας αυτής της θεραπείας είναι παρόμοιο με εκείνο εναλλακτικών θεραπειών που θα λάμβαναν αυτοί οι ασθενείς».
Μια μάχη που κρατάει 20 χρόνια
Ο Ριντέλ δίνει εδώ και 20 χρόνια τη μάχη ενάντια στον καρκίνο με τη βοήθεια των Τ- λεμφοκυττάρων. Εχοντας εξειδικευθεί στην ογκολογία και την ανοσολογία, ο Ριντέλ έγινε μέλος του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ το 1991, ενώ το 2000 έγινε καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Μαζί με 23 συναδέλφους του στο Φρεντ Χάτσινσον και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έγιναν το 2010 η πρώτη ομάδα που έλαβε το Βραβείο Επιστήμης της Διεθνούς Εταιρείας Βιολογικής Θεραπείας του Καρκίνου για κλινική μεταφορά της ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου.
Συνεργασία με ερευνητές
Πολλά ερευνητικά ιδρύματα προσπαθούν να τελειοποιήσουν την ανοσοθεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα. Η ίδια η ομάδα του δρος Ριντέλ συνεργάζεται με πολλές επιστημονικές ομάδες σε όλον τον κόσμο και, όπως μας είπε, «η μέθοδος που ερευνούμε στις κλινικές δοκιμές κατά της λευχαιμίας προήλθε από μια συνεργασία του εργαστηρίου μου με το εργαστήριο του δρος Μπους στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου».
Τα αποτελέσματα δεύτερης έρευνας επιβεβαιώνουν
Παράλληλα με τις ανακοινώσεις της ομάδας του Στάνλεϊ Ριντέλ, τα αποτελέσματα μιας δεύτερης έρευνας, του Επιστημονικού Ινστιτούτου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη σημασία της εν λόγω μεθόδου. Η ομάδα της Κιάρα Μπονίνι διαπίστωσε ότι τα γενετικά τροποποιημένα Τ-λεμφοκύτταρα που επανεισάγονται στον ασθενή έχουν διάρκεια τουλάχιστον 14 χρόνων μέσα στον οργανισμό, κάτι που δημιούργησε ελπίδες για μια μόνιμη αντικαρκινική θεραπεία.
Η ερευνήτρια εξήγησε ότι τα εν λόγω κύτταρα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα «ζωντανό φάρμακο», κάτι σαν εμβόλιο, με τα γενετικά τροποποιημένα Τ-λεμφοκύτταρα όχι μόνο να σκοτώνουν τον καρκίνο αλλά και να πραγματοποιούν «περιπολίες» στον οργανισμό για πολλά χρόνια -ακόμα και για πάντα- αποτρέποντας την επανεμφάνιση της κακοήθειας.
«Τα ευρήματά μας επηρεάζουν σημαντικά τον σχεδιασμό των ανοσοθεραπειών με Τ-λεμφοκύτταρα», ανέφερε η ίδια, τονίζοντας ότι «είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν ευρέως διαθέσιμες στους ασθενείς».
Η πρώτη ενθαρρυντική περίπτωση θεραπείας έγινε γνωστή τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε η Λέιλα Ρίτσαρντς, ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός έτους στη Βρετανία, έγινε η πρώτη ασθενής παγκοσμίως στην οποία επετεύχθη ανάσχεση της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας χάρη σε πειραματική ανοσοθεραπεία.
Η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Great Ormond Street του Λονδίνου είχε μιλήσει για «θαύμα», δεδομένου ότι επρόκειτο για μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να περάσουν ένα με δύο χρόνια για να παρακολουθήσουν την υγεία του κοριτσιού.
Πηγή: Έθνος



NASA: Η μεγαλύτερη σελήνη του Πλούτωνα είχε έναν υπόγειο ωκεανό

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Χάρων είχε θερμανθεί σε τέτοιο βαθμό που η παγωμένη επιφάνεια έλιωσε και απορροφήθηκε στα έγκατά του ώστε να δημιουργηθεί ένας υπόγειος ωκεανός.
Μία ακόμη αποκάλυψη για τον Πλούτωνα έκανε η NASA. Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, ο Χάροντας, η μεγαλύτερη από τις σελήνες του Πλούτωνα, είχε ένα μεγάλο κοίτασμα νερού σε υγρή μορφή, κάτω από στρώμα πάγου.

Αυτό προκύπτει από τις εικόνες του New Horizons. Η επιφάνεια του Χάροντα, όπως προκύπτει από τις παρατηρήσεις και τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από την ειδική κάμερα σάρωσης μεγάλης ακτίνας του διαστημόπλοιου, σε απόσταση 78.700 χλμ στις 14 Ιουλίου 2015, παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός συστήματος τεκτονικών ρηγμάτων, με κορυφογραμμές, γκρεμούς και βαθιές κοιλάδες. Κατ’ ουσίαν, τα φαράγγια που έχουν παρατηρηθεί στον Ισημερινό του Χάροντα είναι από τα πιο επιμήκη που υπάρχουν στο Ηλιακό Σύστημα. Εκτείνονται τουλάχιστον σε απόσταση 1.800 χλμ. και σε πολλά σημεία το βάθος τους φθάνει και τα 7,5 χιλιόμετρα.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθός τους, αρκεί να αναλογιστεί ότι το Γκραν Κάνιον έχει έκταση 446 χλμ. και μέγιστο βάθος 1,6 χιλιόμετρα.
Το τεκτονικό τοπίο του Χάροντα υποδεικνύει ότι κατά το παρελθόν διεστάλη κι αυτό δικαιολογεί τα ρήγματα στην επιφάνεια. Η εξωτερική επιφάνεια αυτής της σελήνης έχει σχηματισθεί κατά κύριο λόγο από τους πάγους.
Στη νεανική του ηλικία, το κοίτασμα τούτο ήταν ιδιαίτερα θερμό, κατά πρώτον εξαιτίας της αποσύνθεσης ραδιενεργών υλικών και κατά δεύτερον από την εσωτερική θερμότητα που εκπεμπόταν κατά τη δημιουργία της σελήνης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Χάρων είχε θερμανθεί σε τέτοιο βαθμό που η παγωμένη επιφάνεια έλιωσε και απορροφήθηκε στα έγκατά του ώστε να δημιουργηθεί ένας υπόγειος ωκεανός.
Όμως, καθόσον η σελήνη με τα χρόνια επανεψύχετο, ο υπόγειος τούτος ωκεανός πάγωσε στα έγκατά της, προκαλώντας διαστολή του πάγου, ο οποίος ώθησε την επιφάνειά της ακόμη υψηλότερα, προκαλώντας μεγάλα ρήγματα όπως αυτά που ακόμη και σήμερα μπορούν να παρατηρηθούν.



Η απογραφή του Ελληνικού πληθυσμού που τρόμαξε τους άθεους!

H ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 1951 ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ...
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟ 1951, ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ. ΣΕ 7.632.801 ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΤΑ 7.472.559 ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 121 ΑΤΟΜΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΘΕΟΙ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 1951 ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ
ΤΟ 98% ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Μικρό ἀπόσπασμα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» φυλ. 235, Μάρτιος 1961
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
«…Γιὰ νὰ ποῦμε ὅτι μία ἀπογραφή πέτυχε, πρέπει οἱ ἀριθμοί, οἱ ὁποῖοι θὰ προέλθουν ἐκ τῶν δελτίων, νὰ εἶνε οἱ δεῖκτες τῆς ζωῆς τοῦ Ἔθνους, ὅπως τὴν συνθέτουν τὰ οὐσιώδη γνωρίσματα της. Διεθνὲς συνέδριον στατιστικῆς, εἰς τὸ ὁποῖον εἶχαν λάβει μέρος οἱ σπουδαιότερες χῶρες τοῦ κόσμου καὶ ἐγένετο σοβαρὰ συζήτησις ἐπὶ τοῦ τρόπου τῆς συντάξεως τοῦ ἐρωτηματολογίου τοῦ δελτίου τῆς ἀπογραφῆς, ἀπεφάνθη, ὅτι μεταξὺ τῶν ἐρωτημάτων, ποὺ πρέπει νὰ περιέχει τὸ δελτίον, πρέπει ἀπαραιτήτως νὰ εἶνε καὶ τὸ τῆς Θρησκείας. Δικός μας δὲ ἐπιστήμων ἀρθρογραφῶν ἐπὶ τοῦ θέματος παρετήρει ὀρθῶς ὅτι «ἡ ἐξακρίβωσης τῆς θρησκείας καὶ τῆς ὁμιλουμένης γλώσσης ἀποτελοῦσι τὴν βάσιν τῆς ἐθνικῆς συνειδήσεως ἑνὸς λαοῦ». Συνεπὴς πρὸς τὴν ἀρχὴν αὐτὴν τῆς καταρτίσεως τῶν ἀπογραφικῶν δελτίων καὶ ἡ Ἑλλάς, ὁσάκις διενήργει ἀπογραφήν, ἐκ τῶν πρώτων ἔθετε τὸ ἐρώτημα: Εἰς ποίαν θρησκείαν ἀνήκετε; Καὶ ἡ Ἑλλὰς ἐκ τῆς ἀπογραφῆς ἐγνώριζε ποία δύναμι ἐκπροσωποῦσε στὸ Κράτος κάθε δόγμα. Ἔτσι κατὰ τὴν τελευταία ἀπογραφὴν τοῦ 1951 ἐξ ἐπόψεως θρησκείας οἱ κάτοικοι τῆς Ἑλλάδος κατανέμονται ὡς ἐξῆς: Ὀρθόδοξοι 7.472.559, Καθολικοὶ 28.430, Διαμαρτυρόμενοι 7.034, Μονοφυσῖται 120, ἄλλοι χριστιανοὶ 4.438, Μουσουλμᾶνοι 112.565, Ἰσραηλῖται 6.325, Ἄλλων Θρησκειῶν 24 (*) καὶ Ἄθεοι 121…
Εἰς τὴν τελευταίαν ὅμως ἀπογραφὴν, (ποὺ ἔγινε τῆς 19.3.1961), οὐδὲν στοιχεῖον περὶ Θρησκείας θὰ ἔχωμεν. Διότι τὸ σχετικὸν ἐρώτημα, ποὺ ἦτο πρῶτο εἰς τὰ δελτία τῶν προηγουμένων ἀπογραφῶν, ἤδη παρελείφθη. Ἄλλα ἐρωτήματα ἐτέθησαν, σπουδαιοτάτης σημασίας!! Ὑπὸ τῶν σοφῶν ἐγκεφάλων τῆς στατιστικῆς ὑπηρεσίας ἐλήφθη πρόνοια, ἵνα καταγραφοῦν τὰ πουλερικά, τὰ γίδια, τὰ βόδια, τὰ ἄλογα, τὰ βουβάλια, τὰ γαϊδούρια, τὰ μουλάρια, τὰ γουρούνια, ἀκόμη δὲ καὶ τὰ ἀποχωρητήρια μὲ εἰδικὸν ἐρώτημα, πόσα ἐκ τῶν ἀποχωρητηρίων ἔχουν καζανάκια καὶ πόσοι τὰ μεταχειρίζονται…»
[(*) Ἄλλων θρησκειῶν (24 ἀτομα), πιθανόν νὰ ἦταν οἱ ξενόφερτοι Γιαχωβάδες, ποὺ δὲν εἶχαν το θάρρος νὰ τὸ ομολογήσουν ή οἱ μασόνοι].
Ὁλόκληρη τὴ «Σπίθα» τοῦ 1961, φυλ. 235, θὰ τὴν δημοσιεύσουμε στὴν ἐπόμενη ἀνάρτηση. Στὴν ἀπογραφή τοῦ 1961, ὅπως γράφει ὁ ἀγωνιστὴς Ἕλληνας ἱεράρχης π. Αὐγουστῖνος δὲν κατέγραφαν τὸ θρήσκευμα τῶν Ἑλλήνων, ἀλλὰ τὰ καζανάκια, ποὺ ἔχουν στὶς τουαλέττες, γιὰ νὰ δοῦν πόσο πολιτισμένοι εἶναι οἱ Ἕλληνες!!!
Ἀσφαλῶς ἦταν χέρι των μασόνων, μὲ πρῶτο καὶ καλύτερο τὸν «μεγάλο» ἀρχημασόνο γέρο Κωνσταντῖνο Καραμαλή.
makeleio.gr



prison20099
Το διαστημικό ρόβερ της ΝΑΣΑ , το Curiocity, σε φωτογραφίες που έβγαλε φανέρωσε μια κατασκευή που μοιάζει με σαρκοφάγο στην επιφάνεια του Άρη. Πολλοί λένε ότι είναι απλά η δομή του βράχου τέτοια, αλλά με δεύτερη πιο προσεκτική ματιά δεν φαίνεται να ναι και τόσα απλά τα πράγματα.

Το αρχαιότερο υφαντό ρούχο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα

Η λεπτομέρεια που το χαρακτηρίζει υποδεικνύει εξαιρετικά προχωρημένη τεχνική, που σημαίνει ότι επρόκειτο για εξαιρετικά εξειδικευμένο τεχνίτη...
Μια μοναδική ματιά στην καθημερινή ζωή κατά την αρχαιότητα παρέχει το «φόρεμα του Ταχάν»:

Ένα λινό φόρεμα το οποίο βρέθηκε σε Αιγυπτιακό τάφο και, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις και τεστ, θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο υφαντό ρούχο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του National Geographic, πρόκειται για ένα εύρημα απίστευτης σπανιότητας, καθώς ελάχιστα είναι τα αρχαία ενδύματα, φτιαγμένα από ίνες φυτών ή δέρματα ζώων, που έχουν γλιτώσει την αποσύνθεση. Τα αρχαιότερα ρούχα που έχουν σωθεί μέχρι σήμερα δεν ξεπερνούν την ηλικία των 2.000 ετών, σύμφωνα με την Άλις Στίβενσον, του Petrie Museum of Egyptian Archaeology και συντάκτρια νέας μελέτης στο «Antiquity».
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ρούχα τα οποία έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα ήταν τυλιγμένα γύρω από σώματα νεκρών- ωστόσο το φόρεμα του Ταρχάν είναι «haute couture», και, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, δεν θα ήταν εκτός τόπου και χρόνου σε ένα μοντέρνο μαγαζί ρούχων.
Η λεπτομέρεια που το χαρακτηρίζει υποδεικνύει εξαιρετικά προχωρημένη τεχνική, που σημαίνει ότι επρόκειτο για εξαιρετικά εξειδικευμένο τεχνίτη – και τέτοιοι τεχνίτες συναντώνται μόνο σε ακμάζουσες κουλτούρες, όπως η αρχαία Αίγυπτος του μακρινού παρελθόντος (5.000 χρόνια πριν), η οποία είχε ενωθεί για πρώτη φορά υπό έναν ηγέτη. Επίσης, κάποιες λεπτομέρειες- ίχνη χρήσης στο ρούχο δείχνουν ότι κάποιος/α το φορούσε κάποτε, και δεν ήταν απλά για τελετουργική χρήση.
Μετά από 5.000 χρόνια σε αιγυπτιακό τάφο, το ένδυμα απεστάλη στο Petrie από αρχαιολόγους στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά ξεχάστηκε μέχρι το 1977, όταν προσέλκυσε ξανά το ενδιαφέρον, καθώς βρέθηκε από ειδικούς συντήρησης. Θεωρείται ότι κανονικά έφτανε μέχρι τα γόνατα, και εκτιμάται πως μόνο οι ανώτερες κάστες φορούσαν τέτοια ρούχα.
Πέρα από την Αίγυπτο, κάποια από τα αρχαιότερα ρούχα που έχουν βρεθεί περιλαμβάνουν παντελόνια των τελών της 2ης πΧ χιλιετίας από την κεντρική Ασία, φούστες των αρχών της Εποχής του Χαλκού από τη Δανία και ένα κομμάτι λινού από την Ιορδανία που θεωρείται πως είναι από την 4η χιλιετία π.Χ.
Ωστόσο το φόρεμα του Ταχάν αποτελεί την αρχαιότερη περίπτωση πολύπλοκου ρούχου- που έχει υφανθεί, αντί απλά να ρίχνεται/ τυλίγεται στον χρήστη του.



Αναδύθηκε» εκκλησία που είχε βυθιστεί στα νερά φράγματος στην Κρήτη

Τέλεσαν εκεί την θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θεοδώρου...
Άδειασε από τα νερά (λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού στην λίμνη), η εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου και τον γιόρτασαν κάνοντας λειτουργία στο Σφεντύλι…

Με ανάμεικτα συναισθήματα οι πρώην κάτοικοι του χωριού Σφεντύλι που βούλιαξε μέσα στα νερά του φράγματος, γιόρτασαν τον Άγιο Θεόδωρο, πραγματοποιώντας κανονικά την λειτουργία στην εκκλησία που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν μέσα στο νερό. Σε κλίμα κατάνυξης, με τους πρώην κατοίκους του χωριού βαθιά συγκινημένους, τελέστηκε χθες η λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου στο Σφεντύλι της Κρήτης.
Μια λειτουργία διαφορετική, ιδιαίτερη. Και αυτό γιατί το χωριό έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά του φράγματος Αποσελέμη, οι κάτοικοί του το έχουν εγκαταλείψει και μόνο τις τελευταίες ημέρες, σαν από θαύμα, μειώθηκε η στάθμη του νερού στη λίμνη, με αποτέλεσμα να αδειάσει και η εκκλησία από τα νερά. Ίσως για να μπορέσουν να επιστρέψουν για λίγο οι πρώην κάτοικοι του Σφεντυλίου και να γιορτάσουν τον Αγιο-προστάτη τους.


«Ηθελε ο Αγιος Θεόδωρος να τον γιορτάσουμε…» ήταν τα λόγια των ανθρώπων που η βαθιά τους πίστη και η νοσταλγία, τους παρακίνησαν για να ξαναστήσουν την εκκλησία και να τελέσουν εκεί την θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θεοδώρου.
Το Σφεντύλι στο νομό Ηρακλείου, κτισμένο σε υψόμετρο 210 μ., εδώ και 14 χρόνια πλημμυρίζει σιγά-σιγά από τα νερά του φράγματος Αποσελέμη που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή. Πλέον είναι ακατοίκητο…
Ο Ναός του Αγίου Θεοδώρου, μετά την εκκένωση του χωριού βρέθηκε ο μισός μέσα στο νερό. Πρόκειται για μια βυζαντινή εκκλησία του 14ου αιώνα με τοιχογραφίες των αδερφών Φωκά. Πριν λίγες ημέρες αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια επιτρέποντας στους πρώην, πλέον, κατοίκους του νησιού να ζήσουν χθες άκρως συγκινητικές στιγμές.



Το πλημμυρισμένο Σφεντύλι















Πιστόλι στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη; [Βίντεο]

Νέο περίεργο αντικείμενο εντοπίστηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη...
Αυτή τη φορά το Opportunity Rover της NASA έρχεται να διεγείρει την φαντασία μας με ένα νέο εύρημα που ανακάλυψε στον πλανήτη Άρη και μοιάζει εκπληκτικά με ένα πιστόλι.

Το περίεργο αντικείμενο εντοπίστηκε ανάμεσα στο όρος Edgecumbe και Wdowiak Ridge και μερικοί οπαδοί των UFO πιστεύουν ότι είναι μία απόδειξη της εξωγήινης τεχνολογίας Οι εικόνες λήφθηκαν από Opportunity Rover της NASA το 2014 και δεν έχουν τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Το κοσμικό όπλο επισημάνθηκε για πρώτη φορά από το κανάλι του YouTube (Streetcap1) ο οποίος το αποκάλυψε και το μοιράστηκε με άλλους σε ένα online βίντεο.
Σε αντίθεση με άλλους που έχουν εντοπίσει κρυμμένα αντικείμενα στον πλανήτη Άρη στο παρελθόν, ο Streetcap1 δεν προσφέρει καμία λεπτομερή αφήγηση σχετικά με το εύρημά του.
Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον βράχο που η φαντασία και η αυθυποβολή το μετατρέπει σε κάτι που μοιάζει με ένα πιστόλι.
Φωτογραφίες Nasa:
http://mars.jpl.nasa.gov/mer/gallery/all/1/p/3776/1P463405328EFFCHJ3P2578L2M1.JPG
http://mars.nasa.gov/mer/gallery/all/1/p/3776/1P463405328EFFCHJ3P2578L2M1.JPG
http://mars.jpl.nasa.gov/mer/gallery/all/1/p/3776/1P463405370EFFCHJ3P2578L5M1.JPG
http://mars.jpl.nasa.gov/mer/gallery/all/1/p/3776/1P463405398EFFCHJ3P2578L7M1.JPG



Μυστηριώδες προϊστορικό τέρας ξεβράστηκε σε λίμνη της Αυστραλίας! (photos)

Τρόμο, αλλά και διχασμό στα social media έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός απόκοσμου πλάσματος που ξεβράστηκε σε λίμνη της Αυστραλίας.

Και πώς όχι όταν αρκετοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για hairtail, ένα μακρύ και λεπτό ψάρι των τροπικών θαλασσών, άλλοι το αντιμετωπίζουν ως το αποτέλεσμα κάποιου μυστικού πειράματος γενετικής, άλλοι σαν προϊστορικό τέρας που… ξέμεινε, ενώ οι πιο δύσπιστοι ορθολογιστές που κάνουν πάντα την εμφάνισή τους κάτω από τέτοιες ειδήσεις, είναι βέβαιοι πως η φωτογραφία είναι το αποτέλεσμα επεξεργασίας.



Όπως και να έχει, το μυστηριώδες πλάσμα με μήκος 1,4 μέτρου, θυμίζει κάτι από κροκόδειλο με ουρά, αλλά χωρίς πόδια (σώμα), δελφίνι (κεφάλι) και… χέλι (δέρμα), ενώ είναι… εξοπλισμένο με αιχμηρά δόντια, παραπέμποντας σε κάποιον μεσαιωνικό μύθο, παρά σε πραγματικό ζώο!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από κάποιον Ethan Tipper στις όχθες της λίμνης Macquarie στη Νέα Νότια Ουαλία, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αναζητήσει κάποια λογική εξήγηση μέσω διαδικτύου, προκαλώντας αναστάτωση.

Ο Mark McGrouther, πάντως, υπεύθυνος ενός μουσείου ψαριών στην Αυστραλία, υποστήριξε στην Daily Mail, πως υποψιάζεται ότι είναι ένας… λούτσος, προερχόμενος από τα βαθιά νερά της αυστραλιανής ανατολικής ακτής.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Κάποιος ψαράς μάλλον το έπιασε και το πέταξε πάλι στο νερό», σημείωσε.

Τα συγκεκριμένα χέλια (pike eels) είναι ο φόβος και ο τρόπος των ψαράδων καθώς καταστρέφουν τα δίχτυα τους, ταξιδεύουν σε βάθος 100 μέτρων, ενώ μπορούν να φθάσουν σε μήκος το 1,8 μέτρο. Περιττό να σημειώσουμε πως ένα δάγκωμά τους μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά τραύματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο θαλάσσιος βιολόγος, Julian Pepperell, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος χελιού που ζει στον ινδο-ειρηνικό ωκεανό.

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ένα παράξενο πλάσμα ξεβράζεται στην Αυστραλία, καθώς πέρυσι ένας εξαιρετικά σπάνιος καρχαρίας goblin τρομοκράτησε λουόμενους παραλίας.

ΠΗΓΗ

Αστεροειδής θα περάσει… ξυστά από τη Γη στις 5 Μαρτίου

Ο αστεροειδής ενδέχεται να περάσει από τον πλανήτη μας μεταξύ 11.000 έως 9 εκατομμυρίων μιλιών
Ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού υπάρχουν πιθανότητες να περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 11.000 μιλίων

Πριν από δύο χρόνια ο αστεροειδής 2013 ΤΧ68 πέρασε σε απόσταση 1,3 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, προκαλώντας ανησυχίες και έντονους φόβους. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής είχε… εκκρεμότητες με τον πλανήτη μας αφού η NASA ανακοίνωσε ότι ο 2013 ΤΧ68 θα επιστρέψει και μάλιστα σύντομα.
Κι όμως, ο αστεροειδής έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς τον πλανήτη μας, από τον οποίο αναμένεται να περάσει… ξυστά στις 5 Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού ο αστεροειδής ενδέχεται να περάσει από τον πλανήτη μας μεταξύ 11.000 έως 9 εκατομμυρίων μιλιών.
Ωστόσο, η NASA καθησυχάζει, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης με τον αστεροειδή, η πορεία του οποίου θεωρείται ακόμη από τους επιστήμονες αβέβαιη.
Και μπορεί ο Διευθυντής του Κέντρου της NASA για αντικείμενα που περνούν κοντά από τη Γη να υποστήριξε πως ο αστεροειδής δεν θα χτυπήσει φέτος τον πλανήτη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι το 2017 υπάρχει μία στις 250 εκατ. πιθανότητες να συντριβεί την επιφάνεια της Γης!
nasa

Λίμνη στη Βολιβία… εξατμίστηκε ολοσχερώς [εικόνες]

Πρόκειται για ένα θέαμα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους, είναι σχεδόν σουρεαλιστικό. Ψαρόβαρκες στον πάτο μιας λίμνης… που έχει στεγνώσει. Πράγματι η λίμνη Πούπο της Βολιβίας, που κάλυπτε έκταση 3000 τ.χλμ., ήταν μέχρι πρότινος η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μετά την Τιτικάκα. Πλέον είναι νεκρή λίμνη.

Έχει εξατμιστεί ολοσχερώς, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια έρημο. Αυτό επιβεβαίωσαν πρόσφατα εικόνες του ευρωπαϊκού δορυφόρου Proba-V-Earth τoυ Ευρωπαϊκού Κέντρου Αεροναυπηγικής (ESA). Τα άσχημα νέα μεταδίδονται συνεχώς τις τελευταίες μέρες από τα βολιβιανά ΜΜΕ. Η συγκριτική παρουσίαση σχετικών εικόνων της λίμνης από το 2014 μέχρι σήμερα σοκάρει. Φυσικό φαινόμενο ή ανθρώπινος παράγοντας;
Η λίμνη Πούπο προσέφερε στο παρελθόν σπίτι σε πολλούς έμβιους οργανισμούς, ζωικούς και φυτικούς. «Πλέον μιλούμε για μια φυσική καταστροφή με δραματικές συνέπειες για τη γύρω περιοχή του Ορούρο και συνολικά τη Βολιβία» ανέφερε ο βολιβιανός βουλευτής Ζένον Πιζάρο που κατάγεται από την πληγείσα περιοχή.
Η περιοχή του Ορούρο έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Ωστόσο ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες σε μια προσπάθεια καθησυχασμού ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα καθόλα φυσικό φαινόμενο, προβλέποντας μάλιστα ότι η λίμνη θα ξαναέρθει σύντομα στα παλιά της επίπεδα. Αυτό που δεν παίρνει πάντως υπόψη του είναι ότι στην περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά και η συχνότητα των βροχοπτώσεων.
Από την άλλη πλευρά πολλοί κλιματολόγοι έχουν διαφορετική άποψη. «Πρόκειται για μια κλιματολογική καταστροφή» εκτιμά ο Ραούλ Πέρεζ Άλμπρεχτ, επικεφαλής του Περιβαλλοντικού Δικτύου Λατινικής Αμερικής. «Οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σχεδόν κατά δύο βαθμούς. Η βροχή είναι πλέον σπάνια».
Σύμφωνα με ειδικούς ένας άλλος ανθρωπογενής παράγοντας που επέδρασε καταλυτικά ήταν η εκτροπή γειτονικού ποταμού που «τροφοδοτούσε» τη λίμνη προς άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες καλλιεργήσιμων εκτάσεων και αλλά και των μεταλλείων αργύρου που βρίσκονται στην περιοχή.

Σταδιακή εξάτμιση
Το ιστορικό της λίμνης είναι βεβαρυμένο. Και τη δεκαετία του 1980 ένα μεγάλο τμήμα της είχε ξανά εξατμιστεί. Τα αποθέματα νερού σταδιακά αποκαταστάθηκαν. Έπειτα εκ νέου άρχισαν να χάνονται. Ένας φαύλος κύκλος. Σήμερα η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, ενώ οι επιπτώσεις αναμένεται να φανούν σε ολόκληρη την έκτασή τους στο μέλλον.
Από την ξηρασία επηρεάζονται και τα φλαμίνγκο, σήμα κατατεθέν της περιοχής. Χιλιάδες εξωτικά πτηνά αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, κι από τη λίμνη Πούπο να βρουν καταφύγια σε κοντινές ελώδεις περιοχές. Ωστόσο αμφίβολο παραμένει εάν θα καταφέρουν να επιβιώσουν εκεί μακροπρόθεσμα.
Αλλά δεν είναι μόνο τα φλαμίνγκο που μεταναστεύουν, πολύ περισσότερο οι κάτοικοι της περιοχής που μέχρι πρόσφατα ζούσαν από τη λίμνη. Πλέον οι λιγοστές οικογένειες αγροτών και ψαράδων που έχουν απομείνει εδώ δεν μπορούν να επιβιώσουν, αφού δεν μπορούν ούτε να ψαρέψουν ούτε να ποτίσουν τις καλλιέργειες κινόα. «Μοναδική πηγή εισοδήματος για εμάς ήταν το ψάρεμα. Με την εξαφάνιση της λίμνης χάσαμε τη ζωή μας. Δεν έχουμε πια κανένα στήριγμα», λέει με μεγάλη λύπη ο Ντον Σιλβέριο, ένας γέρος ψαράς από την περιοχή.



Πηγή: iefimerida.gr



H Monsanto παραπέμπεται σε Δίκη για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στη Χάγη

http://noznewz.com/wp-content/uploads/2015/11/monsanto-roundup.jpg  
 Αν περιμένατε αρκετά για να δείτε τη Monsanto – μια από τις πιο μισητές εταιρείες στον κόσμο – να πληρώνει για την οικοκτονία, τις βλάβες στην ανθρώπινη ζωή, και την καταστροφή των επικονιαστών, τότε δεν θα πρέπει να περιμένετε πολύ.
Αρκετές ομάδες ακτιβιστών μαζί με εμπειρογνώμονες για τα τρόφιμα και τη γεωργία μηνύουν τη Monsanto για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας.

H Monsanto, με έδρα τις ΗΠΑ, μια διακρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή πολλαπλών γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και πολλών τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον μας – στις οποίες περιλαμβάνονται και η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, το πολυστυρένιο, το DDT, η ηδιοξίνη, το Agent Orange, τα λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο, ανασυνδυασμένες αυξητικές ορμόνες (rGBH ) βοοειδών, το Round Up (glyphosate), το Lasso (ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη), τα Bt τοξικά φυτά, και πολλά άλλα – θα πρέπει να λογοδοτήσει στον κόσμο για την βασιλεία του τρόμου. Η Monsanto έχει ενεργήσει με βαριά αμέλεια, με την ύβρη και την υπεροχή μιας εταιρείας με δεδομένο πρόσωπο, αλλά όχι πλέον.

Η Ένωση Καταναλωτών Οργανικών Προϊόντων (OCA), η IFOAM Διεθνή Οργανικά Navdanya, η Διεθνής Αναγέννηση (RI), και η «Εκατομμύρια Κατά της Monsanto», μαζί με δεκάδες παγκόσμιες επισιτιστικές, γεωργικές, και ομάδες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι, ότι ένα διεθνές δικαστήριο δικηγόρων και δικαστών θα αξιολογήσει την ποινική ευθύνη της Monsanto για τις αποτρόπαιες πράξεις της.

Το δικαστήριο, στη Χάγη, θα χρησιμοποιήσει τα ΗΕ «Κατευθυντήριες Αρχές για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που αναπτύχθηκαν το 2011 για να εκτιμήσουν την αποζημίωση για τις ζημιές της Monsanto κατά της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Το δικαστήριο θα στηρίζεται και στο Καταστατικό της Ρώμης, που δημιούργησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη το 2002, και θα εξετάσει αν πρέπει να μεταρρυθμίσει το διεθνές ποινικό δίκαιο να περιλαμβάνει τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, ή την οικοκτονία, ως ποινικό αδίκημα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που ιδρύθηκε το 2002 στη Χάγη, έχει διαπιστώσει ότι η δίωξη της οικοκτονίας, ως ποινικό αδίκημα, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ανθρώπων σε ένα υγιές περιβάλλον και το δικαίωμα της φύσης να προστατεύεται.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, 16η Οκτωβρίου του 2016.

prisonplanet.gr

Πουλί με γιγαντιαίο κεφάλι ζούσε στην Αρκτική 50 εκατομμύρια χρόνια πριν

Οι παλαιοντολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι αμέσως μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων που συνέβη πριν από περίπου 66 εκ. έτη έκανε την εμφάνιση της μια οικογένεια μεγάλων πτηνών που δεν είχαν την ικανότητα να πετάξουν. Η οικογένεια αυτή ονομάστηκε Gastornis και έχουν εντοπιστεί διάφορα είδη αυτών των πτηνών. 

Πρόκειται για μεγάλα πτηνά με συνολικό μήκος άνω των δύο μέτρων και κύριο χαρακτηριστικό τους τον μεγάλο λαιμό που κατέληγε σε ένα τεράστιο κεφάλι με μέγεθος παρόμοιο με εκείνο των αλόγων! Ομάδα ερευνητών εντόπισε ένα ακόμη είδος της οικογ
νειας Gastornis στο νησί Ellesmere που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο. Είναι η βορειοτέρη περιοχή του πλανήτη που εντοπίζεται η παρουσία αυτού του πτηνού γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο για την μελέτη της οικογένειας Gastornis όσο και γενικότερα για την πανίδα εκείνης της εποχής στον πλανήτη.

Την ανακάλυψη έκανε διεθνής ερευνητική ομάδα η οποία κατά την διάρκεια των ερευνών εντόπισε στο νησί και τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους πτηνού που το ονόμασαν Presbyornis. Οπως αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο του στην επιθεώρηση «Nature», το Presbyornis είχε ομοιότητες με πάπιες, χήνες κα κύκνους αλλά μακριά λεπτά πόδια παρόμοια με αυτά τω Φλαμίνγκο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νησί Ellesmere αποδεικνύεται πραγματικός παλαιοντολογικός θησαυρός αφού έχει διαπιστωθεί ότι ζούσαν εκεί πολλά και εντυπωσιακά ζώα. Η πιο εντυπωσιασιακή ανακάλυψη στο νησί είναι ένα είδος γιγάντιας καμήλας που ζούσε εκεί πριν από 3.5 εκ. έτη.

Οι Anonymous χάκαραν την τουρκική αστυνομία

Δεν θα ανεχτούμε άλλο πια ο Ερντογάν, ο ηγέτης της Τουρκίας, να συνεχίζει να βοηθά το Ισλαμικό Κράτος. Τουρκία σταμάτα αυτό που κάνεις, η τύχη σου είναι στα χέρια σου...
Οι Anonymous χτύπησαν ξανά και αυτή τη φορά θύμα είναι η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας. Οι ακτιβιστές χάκερς δημοσίευσαν στο ίντερνετ δεδομένα που ανήκουν στην τουρκική αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, το άτομο που διέρρευσε στο διαδίκτυο τη σειρά δεδομένων δήλωσε πως έλαβε βοήθεια από έναν χάκερ, ο οποίος «είχε σταθερή πρόσβαση σε αρκετά μέρη του συστήματος της τουρκικής κυβέρνησης εδώ και δυο χρόνια». To αρχείο, μάλιστα, είναι μεγάλου μεγέθους, καθώς αγγίζει τα 17,8 GB. Τα επίμαχα αρχεία κυκλοφόρησαν ως τιμωρία της Τουρκίας «λόγω των διαφόρων καταχρήσεων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες» όπως τονίζουν οι Anonymous, ενώ συμπληρώνουν πως: «αποφάσισαν να αναλάβουν δράση εναντίον της διαφθοράς».
Στην Τουρκία έχει παρατηρηθεί, πρόσφατα, καταστολή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, με αρκετούς δημοσιογράφους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προδοσία, μετά την αποκάλυψη αμφίβολων πρακτικών από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.
Ακόμα, οι τουρκικές αρχές διεξάγουν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον Κούρδων ανταρτών στα νοτιοανατολικά της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 150 αμάχους και βάζοντας πάνω από 200.000 ζωές σε κίνδυνο λόγω της αυστηρής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Θυμίζουμε πως πριν από δυο μήνες, οι Anonymous είχαν απειλήσει την Τουρκία, κατηγορώντας την πως βοηθά τους τζιχαντιστές. Όπως είχαν τονίσει τότε οι χάκερς: «Δεν θα ανεχτούμε άλλο πια ο Ερντογάν, ο ηγέτης της Τουρκίας, να συνεχίζει να βοηθά το Ισλαμικό Κράτος. Τουρκία σταμάτα αυτό που κάνεις, η τύχη σου είναι στα χέρια σου».



Κίνα: Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου που κατασκευάστηκε για να εντοπίσει εξωγήινη ζωή

Το ραδιοτηλεσκόπιο αυτό υπερβαίνει σαφώς σε διαστάσεις το ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο, που βρίσκεται στο νησί του Πόρτο Ρίκο και έχει διάμετρο 305 μέτρων...
Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope
Η Κίνα θα εκτοπίσει σχεδόν 10.000 ανθρώπους προκειμένου να εξασφαλίσει τον απαραίτητο χώρο για το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, μια γιγάντια συσκευή που κατασκευάστηκε με τη φιλοδοξία να εντοπίσει κάποια ευφυής εξωγήινη ζωή, ανακοίνωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το «Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope» (FAST, Σφαιρικό Ραδιοτηλεσκόπιο Ανοίγματος Πεντακοσίων Μέτρων), καλύπτει μια επιφάνεια ίση με 30 γήπεδα ποδοσφαίρου και θα έχει περίμετρο 1,6 χιλιομέτρων, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο. Οι επαρχιακές αρχές κάλεσαν 9.110 ανθρώπους που ζουν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το ραδιοτηλεσκόπιο να εγκατασταθούν αλλού, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Το FAST, το οποίο έχει ένα σφαιρικό άνοιγμα διαμέτρου 500 μέτρων, είναι εγκατεστημένο σε μια αγροτική ζώνη της επαρχίας Γκουιζού (νοτιοδυτική Κίνα), ανάμεσα σε τρεις λόφους.
Εικόνες από την κατασκευή του τηλεσκοπίου
Η μετεγκατάσταση των κατοίκων θα επιτρέψει «να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο περιβάλλον σε όρους ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων», δήλωσε ο Λι Γιουετσένγκ ένας υψηλόβαθμος επαρχιακός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Νέα Κινα.
Οι άνθρωποι που θα υποχρεωθούν να μετεγκατασταθούν θα αποζημιωθούν με 12.000 γιουάν (1.650 ευρώ). Σε ορισμένους θα δοθεί και συμπληρωματική βοήθεια για τα έξοδα μετεγκατάστασης.
Τι είναι το FAST
Το FAST, η κατασκευή του οποίου άρχισε τον Μάρτιο του 2011, στοίχισε 1,2 δισεκ. γιουάν (165 εκατ. ευρώ). Το ραδιοτηλεσκόπιο αυτό υπερβαίνει σαφώς σε διαστάσεις το ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο, που βρίσκεται στο νησί του Πόρτο Ρίκο και έχει διάμετρο 305 μέτρων.
Μια ψηφιακή απεικόνιση του FAST μετά την ολοκλήρωση των εργασιών
Ο γενικός διευθυντής της Κινεζικής Εταιρείας Αστρονομίας Βου Σιανγκπίνγκ είχε δηλώσει πέρυσι στο Νέα Κίνα ότι ο υψηλός βαθμός ευαισθησίας του FAST «θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε ευφυή ζωή έξω από τον γαλαξία μας» και συμπληρώνει: «Διαθέτοντας πιο ευαίσθητο τηλεσκόπιο, η εγκατάσταση θα συμβάλει σε λήψη ραδιομηνυμάτων που μπορεί να είναι πιο αδύναμα και απομακρυσμένα».
Οι Κινέζοι επιστήμονες πιστεύουν πως βρήκαν την ιδανική τοποθεσία
Το τηλεσκόπιο εγκαταστάσθηκε σε μια απομονωμένη περιοχή, η οποία επελέγη επειδή είναι μακριά από μεγάλες πόλεις, είχε διευκρινίσει το Νέα Κίνα. Επιπλέον, η τοπογραφία της περιοχής με σπήλαια και πορώδεις πέτρες θα συμβάλει σημαντικά στην αποστράγγιση των υδάτων που φαίνεται πως συμβάλει επίσης σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του FAST.
Στην περιοχή υπάρχουν τρεις λόφοι σε απόσταση 500 μέτρων περίπου μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι μια πεδιάδα ιδανική για την εγκατάσταση του τηλεσκόπιου. Επιπλέον, η γύρω περιοχή είναι ήσυχη σε επίπεδο ραδιοσυχνοτήτων, μια ακόμη παράμετρος που είναι απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία του.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ



Ελληνας φοιτητής αστροφυσικής ανίχνευσε ατμόσφαιρα γύρω από υπερ-Γη

Ο εν λόγω εξωπλανήτης, όταν είχε ανακαλυφθεί, είχε πάρει το παρατσούκλι «διαμαντένιος πλανήτης»...
Ερευνητές στη Βρετανία και στο Βέλγιο, με επικεφαλής έναν Έλληνα διδακτορικό φοιτητή-ερευνητή αστροφυσικής, κατάφεραν να κάνουν την πρώτη επιτυχή ανάλυση και ανίχνευση αερίων στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης, ενός κοντινού εξωπλανήτη παρόμοιου αλλά οκτώ φορές μεγαλύτερου σε μάζα από τη Γη.

Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», αφορά τον εξωτικό πλανήτη «55 Cancri e», γνωστό και ως «Γιάνσεν», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός από τη Γη και περιφέρεται γύρω από το άστρο 55 Cancri, γνωστό και ως «Κοπέρνικος». Ο εξωπλανήτης έχει έτος διάρκειας μόνο 18 ωρών (κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, γι’ αυτό μια πλήρης περιφορά του είναι σύντομη) και η θερμοκρασία στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φθάνει τους 2.000 βαθμούς Κελσίου.
Ο Άγγελος Τσιάρας της Ομάδας Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του University College του Λονδίνου (UCL), ο οποίος ειδικεύεται στη φασματοσκοπία εξωπλανητών, ανέπτυξε μια τεχνική φασματοσκοπικής ανάλυσης, που επέτρεψε στους επιστήμονες να αποκαλύψουν την παρουσία αερίου υδρογόνου και ηλίου στην ξηρή ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη, όχι όμως υδρατμών.
«Είναι ένα συναρπαστικό εύρημα, επειδή για πρώτη φορά μπορέσαμε να βρούμε τα φασματοσκοπικά αποτυπώματα που δείχνουν ότι υπάρχουν αέρια στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης», δήλωσε ο κ. Τσιάρας. Όπως είπε, «ο «55 Cancri e» έχει καταφέρει να διακρατήσει μια σημαντική ποσότητα υδρογόνου και ηλίου από το αρχικό νεφέλωμα, από όπου προήλθε».
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που είχαν συλλεχθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ». Μέχρι σήμερα η κάμερα ευρέος πεδίου (WFC3) του «Χαμπλ» είχε μελετήσει τις ατμόσφαιρες δύο εξωπλανητών, αλλά δεν είχε κατορθώσει να ανιχνεύσει αέρια.
Ο εν λόγω εξωπλανήτης, όταν είχε ανακαλυφθεί, είχε πάρει το παρατσούκλι «διαμαντένιος πλανήτης», επειδή μερικοί αστρονόμοι έκαναν την εκτίμηση ότι μπορεί το εσωτερικό του να είναι πλούσιο σε άνθρακα, άρα και σε διαμάντια.
Η νέα ανάλυση, προς το παρόν, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αν και ανίχνευσε στην ατμόσφαιρά του την πιθανή «υπογραφή» του κυανιδίου του υδρογόνου, ενός δείκτη ύπαρξης άφθονου άνθρακα.
Όμως η παρουσία της εν λόγω χημικής ένωσης θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από περαιτέρω έρευνες στο μέλλον. Βέβαια, αν αυτό όντως συμβεί, τότε ακόμη και αν ο πλανήτης είναι διαμαντένιος, η ζωή πάνω του θα είναι κόλαση, όχι μόνο λόγω των τρομερά υψηλών θερμοκρασιών του, αλλά και επειδή το κυανίδιο του υδρογόνου -γνωστό και ως υδροκυάνιο ή υδροκυανικό οξύ- είναι άκρως τοξικό και εξαιρετικά δηλητηριώδες.
Οι υπερ-Γαίες θεωρούνται η πιο κοινή μορφή πλανητών στο γαλαξία μας, κατέχοντας ένα ενδιάμεσο μέγεθος ανάμεσα στους μικρούς πλανήτες όπως η Γη και στους πολύ μεγαλύτερους αέριους γίγαντες όπως ο Δίας.(ethnos.gr)



Ο πρώτος χάρτης του πλανήτη Άρη από Βρετανικό οργανισμό χαρτογράφησης

Ο χάρτης καλύπτει περίπου 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (3,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια) - ή περίπου το 7% της συνολικής επιφάνειας του πλανήτη Άρη...
Ο Βρετανικός οργανισμός χαρτογράφησης Ordnance Survey (OS) παρουσίασε ένα χάρτη του εδάφους από τον πλανήτη Άρη, χρησιμοποιώντας δεδομένα της Nasa που είχαν αναρτηθεί στο λογαριασμό της στο Flickr

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η OS έχει δημιουργεί ένα χάρτη από άλλο πλανήτη. Επίσης, έχει εκτυπωθεί σε μια έκδοση από τον Βρετανό επιστήμονα Dr Peter Grindrod από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου για να τον βοηθήσει να σχεδιάσει την προσγείωση του ExoMars Rover, ρομποτικού εξερευνητή στον πλανήτη Άρη το 2019.
Στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσουμε τα πραγματικά δεδομένα όπως υψόμετρο κλίμακα, ή έκταση, είπε ο χαρτογράφος Chris Wesson, αλλά στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή που χρησιμοποιείται και για ένα χάρτη της Γης, ή οποιοδήποτε άλλο χάρτη της OS.
Ο χάρτης καλύπτει περίπου 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (3,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια) – ή περίπου το 7% της συνολικής επιφάνειας του πλανήτη Άρη



Το μεγάλο σχέδιο της ελίτ για “ειρηνική” μείωση πληθυσμού

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2016/02/robots-AI.jpgΟι άνθρωποι που μιλούν για την ανεργία και τις ανισότητες, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δημιουργούν τα εργαλεία για να τις εξασφαλίσουν
Οι τεχνοκράτες που εξυπηρετούν την παγκόσμια ελίτ, μιλούν για μια επανάσταση της τεχνολογίας εντελώς ουτοπική και ξεκάθαρα ανειλικρινής. Ο μόνος στόχος είναι η μείωση του πληθυσμού καθώς περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να βρεθούν εκτός του ενεργού εργατικού δυναμικού και στο έλεος της κρατικής πρόνοιας και φιλανθρωπίας.
Ο επιστήμονας υπολογιστών Moshe Vardi εξηγεί ότι η αλλαγή που θα γίνει μέσα σε 30 χρόνια, θα αφήσει επαγγέλματα να επιζήσουν λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.
Οι μηχανές θα μπορούσε να εκτοπίσουν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού από μια θέση εργασίας μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με τον επιστήμονα, που δήλωσε το Σάββατο ότι η απειλή τεχνητή νοημοσύνη στην οικονομία δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Ο εμπειρογνώμονας Moshe Vardi είπε στην Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS): «Πλησιάζουμε τη στιγμή που οι μηχανές θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τους ανθρώπους σε σχεδόν οποιαδήποτε εργασία».
«Πιστεύω ότι η κοινωνία χρειάζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό πριν να πέσει κατά πάνω σε μας: αν οι μηχανές είναι ικανές να κάνουν σχεδόν κάθε ανθρώπινο έργο, τι θα κάνουν οι άνθρωποι»;
Ο φυσικός Stephen Hawking εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση πέρυσι. Ο Hawking προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής» και ο Musk είπε ότι «αποτελεί «τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή μας» .
Ο φόβος της τεχνητής νοημοσύνης έχει ακόμη φτάσει τα Ηνωμένα Έθνη, όπου μια ομάδα που έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να σταματήσει τα Killer Ρομπότ συναντήθηκε με διπλωμάτες πέρυσι.
http://www.theguardian.com/world/video/2016/jan/28/self-driving-electric-shuttle-bus-tested-for-use-on-roads-in-netherlands-video?CMP=embed_video
Ο Vardi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rice και Guggenheim, δήλωσε ότι η τεχνολογία παρουσιάζει μια πιο λεπτή απειλή από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φοβούνται ορισμένοι ακτιβιστές. Θα μπορούσε να οδηγήσει την παγκόσμια ανεργία στο 50%, αφανίζοντας τη μεσαία τάξη, πολλές θέσεις εργασίας και επιδεινώνουν την ανισότητα.
Σε αντίθεση με τη βιομηχανική επανάσταση, ο Vardi είπε, «η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα είναι ένα θέμα ισχυρών μηχανών που ξεπερνούν τους ανθρώπους-εργάτες, αλλά μάλλον ένας διαγωνισμός ανάμεσα στην ανθρώπινη ευφυΐα και μηχανική νοημοσύνη και τη δύναμη. Στην Κίνα αυτό έχει ήδη επηρεάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθώς οι κατασκευαστές εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών, Foxconn και η Samsung μεταξύ τους, αναπτύσσουν ρομπότ ακριβείας για να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εργασία.
Στην ομιλία του, ο επιστήμονας υπολογιστών αντέκρουσε τα ρόδινα όραμα του οικονομολόγου John Maynard Keynes για ‘ένα μέλλον στο οποίο δισεκατομμύρια ανθρώπων θα εργάζονται μόνο μερικές ώρες την εβδομάδα, όσο οι ευφυείς μηχανές θα τους προσφέρουν την εύκολα στον τρόπο ζωής τους – μια πρόβλεψη που ασπάζεται και ο επικεφαλής μηχανικής της Google, Ray Kurzweil, ο οποίος πιστεύει ότι « η μοναδικότητα ” των σούπερ-AI θα μπορούσε να επιφέρει την ουτοπία για μια μελλοντική υβριδική ανθρωπότητα.
Ο Vardi επέμεινε ότι ακόμα και αν μηχανές κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή πρόκληση.
«Δεν βρίσκω αυτό ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, καθώς δεν βρίσκω την προοπτική του απέριττου ελεύθερου χρόνου, ελκυστική», είπε. «Πιστεύω ότι η εργασία είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη ευημερία».


Ο Vardi προέβλεψε ότι η οδήγηση θα είναι αυτοματοποιημένη σχεδόν πλήρως στα επόμενα 25 χρόνια, και αναρωτιέται ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, “τι μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι όταν οι μηχανές μπορούν να κάνουν σχεδόν τα πάντα;”
Είπε ότι η τεχνολογία έχει ήδη μαζικά αλλάξει την οικονομία των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια. «Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι όταν ακούσαμε ότι η ανεργία μειώθηκε στο 4,8%” αυτό το μήνα», είπε, «αλλά η μηνιαία έκθεση εργασίας κρύβει το γεγονός ότι τα τελευταία 35 χρόνια η χώρα βρίσκεται σε μόνιμη οικονομική κρίση».
Επίσης προέβλεψε ότι η επίδραση της αυτοματοποίησης στην ανεργία θα έχει τεράστιες πολιτικές συνέπειες, και εξέφρασε τη θλίψη του ότι οι ηγέτες την έχουν αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό. «Είμαστε σε ένα έτος προεδρικών εκλογών και αυτό το θέμα απλά δεν υπάρχει πουθενά στην οθόνη του ραντάρ».
Τόνισε ότι σχεδόν κανένα ανθρώπινο επάγγελμα είναι εντελώς προστατευμένο: «Πάτε στοίχημα εναντίον των ρομπότ του σεξ; Εγώ όχι».Μήπως τελικά ο αυτός ο αργός θάνατος του ανθρώπου είναι και η μυστική συνταγή για να πετύχει και η ευχή όσων επιθυμούν έναν ‘ανώδυνο’ τρόπο μείωσης πληθυσμού;  Βέβαια, ανώδυνο δεν τον λες, όταν κάποιοι δεν θα έχουν στέγη και τροφή, αλλά τα κράτη γι’ αυτό μεριμνούν με έργα φιλανθρωπίας για τους ανήμπορους. Το ίδιο και οι ΜΚΟ τους. Οργανώνουν μαζικά συσσίτια και στέγαση, το ίδιο αρχίζει να γίνεται και στην Ελλάδα, μάλιστα με λεωφορεία για τους άστεγους που θα παρέχουν κάποιες υπηρεσίες υγιεινής.


Σκεφτείτε μόνο αυτό. Πόσες φιλοζωικές οργανώσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή για να φροντίζουν τα αδέσποτα. Και το πρώτο πράγμα που τους κάνουν όταν τα μαζεύουν, είναι πλύσιμο, εμβολιασμός και… στείρωση! Αυτό λέγεται φροντίδα. Κι αυτή τη φροντίδα θα παρέχουν στο μισό πληθυσμό που θα βλέπει τις μηχανές να του κλέβουν τη ζωή…
nea.allnewz.gr