Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακαλυφθηκε ιός 700 ετών στον Καναδά


Μπορεί να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πραγματικότητα. Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν τον εξαφανισμένο ιό.
Ο 700 ετών ιός ανακαλύφθηκε στα  Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά. Μετά από την απόψυξη κομματιού πάγου που περιείχε περιττώματα ταράνδου, στα οποία οι ερευνητές ανακάλυψαν το ιικό γονιδίωμα.
Μεταφέροντας το εύρημα στα εργαστήρια τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το γενετικό υλικό του ιού και να κάνουν την ανασύστασή του.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Αμερικής. Το εύρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς αποδεικνύει ότι αρχαίοι ιοί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια μόλις λιώσουν οι πάγοι, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σε συνέντευξή του στο New Scientist, ο Jean-Michel Claverie από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, δήλωσε " Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι μερικοί αρχαίοι ιοί μπορούν να μολύνουν ακόμη και σήμερα κάποια ζώα, φυτά ή και ανθρώπους ". Ενώ, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους ιοί δεν είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου