Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακαλύφθηκε προϊστορική αιγυπτιακή ζυθοποιΐα στο Ισραήλ



Θραύσματα κεραμικών αγγείων ηλικίας 5.000 και πλέον ετών που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή μπίρας από τους Αιγύπτιους ανακαλύφθηκαν σε ένα εργοτάξιο στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε σήμερα η Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων.
«Εντοπίσαμε 17 κοιλότητες στο Τελ Αβίβ που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση αγροτικών προϊόντων που χρονολογούνται από την πρώιμη εποχή του χαλκού (3500-3000 π.Χ) και μεταξύ των εκατοντάδων πήλινων αγγείων που ανακαλύψαμε βρίσκονται μεγάλες κεραμικές λεκάνες που χρησίμευαν στην παραγωγή μπίρας» περιέγραψε ο Ντιέγκο Μπαρκάν, διευθυντής της ανασκαφικής ομάδας της Αρχής.
Η ανακάλυψη αυτή αποδεικνύει ότι «οι Αιγύπτιοι είχαν κατακτήσει» την περιοχή του Τελ Αβίβ πριν από 5000 και πλέον χρόνια, προσέθεσε η αρχή σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
«Έως σήμερα, δε γνωρίζαμε την παρουσία των Αιγυπτίων παρά μόνο στα βόρεια της ερήμου Νεγκέβ (νότιο Ισραήλ) και στα νότια παράλια όπου η αιγυπτιακή κατοχή επεκτεινόταν έως την περιοχή Άζορ» νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, προσέθεσε ο Μπαρκάν.
Σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων «η μπίρα ήταν το εθνικό ποτό της Αιγύπτου και αποτελούσε ένα βασικό είδος στη διατροφή των Αιγυπτίων έχοντας την ίδια αξία με το ψωμί».
«Η μπίρα καταναλωνόταν από όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής κατάστασης. Παραγόταν με τη βοήθεια ενός μείγματος από μερικώς ψημένο κριθάρι και νερό το οποίο άφηναν να «ξεκουραστεί» προκειμένου να επιτευχθεί η ζύμωση στον ήλιο προτού προστεθούν διαφορετικά φρούτα και συμπυκνώματα με στόχο να δοθεί γεύση στην μπίρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου