Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρευνα για την εξέλιξη των θρησκειών: Το 2070 οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς

Το 2070 οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς.
Αμερικανική έρευνα για την εξέλιξη των θρησκειών ανά τον κόσμο έδειξε ότι, έως τα μέσα του αιώνα – το 2050- ο αριθμός των χριστιανών θα φθάσει τα 2,9 δισεκατομμύρια από 2,2 δισεκατομμύρια που ήταν το 2010 και ο αριθμός των μουσουλμάνων θα εκτιναχθεί στα 2,8 δισεκατομμύρια από 1,6 δισεκατομμύρια που ήταν το 2010. Ωστόσο, μέχρι το 2070, οι μουσουλμάνοι θα έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τους χριστιανούς.
Στην προσπάθειά της να αποτυπώσει τον χάρτη των βασικών θρησκειών του πλανήτη έως το 2050, το αμερικανικό κέντρο ερευνών «Pew Research» έδειξε ότι, οι μουσουλμάνοι αναμένεται να αυξηθούν με υπερδιπλάσιο ρυθμό από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους τις γεννήσεις, το ποσοστό των νέων ανά θρησκευτική ομάδα, αλλά και την τάση αλλαξοπιστίας των πολιτών τα επόμενα 40 χρόνια. Έως το 2100, οι πιστοί του Ισλάμ θα είναι περισσότεροι από τους Χριστιανούς σημειώνοντας αύξηση 11,7% σε διάστημα 90 ετών.
Μία βασική παράμετρος που εξηγεί αυτή την τάση είναι ο ρυθμός αναπαραγωγής ανά θρησκευτική ομάδα. Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν τον υψηλότερο δείκτη γονιμότητας. Για τους Χριστιανούς είναι 2,7 παιδιά ανά οικογένεια και για τους Μουσουλμάνους, 3,1 παιδιά ανά οικογένεια.
Η έρευνα περιλαμβάνει προβλέψεις και για την αλλαγή στη σύσταση του πληθυσμού των χωρών, ανάλογα με τη μεταναστευτική ροή. Αντίθετα με τα όσα θα περίμενε κανείς για την Ευρώπη, η πρόβλεψη θέλει τη μουσουλμανική κοινότητα να αγγίζει το 10,2% του συνολικού πληθυσμού το 2050 – από 5,9% που είναι σήμερα. Αν δεν λαμβάνονταν υπόψη οι μετανάστες, το ποσοστό αυτό θα έπεφτε αυτομάτως στο 8,4%.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι χριστιανοί είναι κυρίως αυτοί που αναμένεται να αλλαξοπιστήσουν κατά την διάρκεια της ζωής τους. Μέχρι το 2050, όπως αναφέρει η έρευνα, 106 εκατομμύρια χριστιανοί αναμένεται να απαρνηθούν τον Χριστιανισμό δηλώνοντας άθεοι ή αγνωστικιστές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μη θρησκευόμενοι πολίτες αποτελούν σήμερα την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα με βάση τα θρησκευτικά πιστεύω στον κόσμο, κάτι που αναμένεται όμως να σημειώσει υποχώρηση στα επόμενα χρόνια.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου