Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μυστήριο καλύπτει σπάνια Ρωμαϊκή επιτύμβια στήλη

Νέα έρευνα έδειξε ότι η επιγραφή της στήλης δεν έχει σχέση με το πρόσωπο που θάφτηκε κάτω από αυτή.
Η ανακάλυψη έγινε νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στο Cirencester της Αγγλίας, με τον 1800 ετών ρωμαϊκό τάφο να φέρει την επιγραφή «DM BODICACIA CONIUNX vixit ANNO S XXVII», η οποία θεωρείται ότι σημαίνει «Για τις αποχρώσεις του υποκόσμου, Bodicacia, σύζυγος, έζησε 27 χρόνια.»
Κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο, η πλάκα βρέθηκε πεσμένη μπροστά στον τάφο μαζί με έναν σκελετό που είχε θαφτεί εκεί. Η ανάλυση των λειψάνων ωστόσο αποκάλυψε ότι ο σκελετός πρόκειται για ενήλικο άνδρα και όχι για γυναίκα όπως λέει η επιγραφή στην πέτρα.
Οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι ο τάφος και ο σκελετός αφορά διαφορετικές χρονικές στιγμές, σύμφωνα με το δημοσίευμα του discovery news.
«Πιστεύουμε ότι η επιτύμβια στήλη μπορεί να είχε επαναχρησιμοποιηθεί δύο αιώνες μετά την πρώτη τοποθέτηση της», δήλωσε ο αρχαιολόγος Ed McSloy.
dnews-files-2015-05-mystery-deepens-over-Roman-tombstone
Το γεγονός ότι το πίσω μέρος της επιτύμβιας πλάκας φαίνεται να είναι αδρά δουλεμένη και ημιτελής, προτείνει επίσης, ότι κάποτε βρισκόταν ενσωματωμένο σε έναν τοίχο, ενδεχομένως ως μέρος ενός μαυσωλείου.
Για ποιον πραγματικά ανήκε αρχικώς ο τάφος, εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο.
Ηλίας Σιατούνης, crashonline.gr



Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου