Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ρομπότ αντικαθιστούν τους Αυστραλούς αγρότες


Δύο νέοι «αγρότες» έχουν πιάσει δουλειά το τελευταίο διάστημα στα χωράφια της Αυστραλίας. Δουλειά τους, να διαπιστώνουν αν τα φρούτα είναι ώριμα ή αν τα δέντρα χρειάζονται πότισμα ή λίπασμα.
Το «Mantis» και το «Shrimp» φυσικά και δεν είναι άνθρωποι, αλλά δύο από τα πλέον σύγχρονα ρομπότ που χρησιμοποιούν οι Αυστραλοί, με στόχο τη μείωση του κόστους, καθώς αποτελούν τα πλέον φθηνά εργατικά «χέρια», και την αύξηση της παραγωγικότητας!
Με αυτό τον τρόπο, η χώρα των καγκουρό φιλοδοξεί να αυξήσει τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων στις αναπτυσσόμενες γειτονικές ασιατικές χώρες, όπου η ολοένα και αυξανόμενη μέση τάξη επιζητά όλο και καλύτερης ποιότητας φαγητό.
«Η υιοθέτηση νέας τεχνολογίας θα είναι σημαντική για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Αυστραλίας στο διεθνή αγροτικό τομέα. Αν δεν υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις φιλοδοξίες μας να αποτελέσουμε το ‘μπολ με φαγητό’ της Ασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λουκ Μάθιους, στέλεχος της Commonwealth Bank of Australia, στο Reuters.
Τα δύο ρομπότ, Mantis και Shrimp, δημιουργήθηκαν στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, από τον Σαλάχ Σουκαριέχ, καθηγητή Ρομποτικής και Έξυπνων Συστημάτων.
Είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, εξελιγμένη όραση, λέιζερ, ραντάρ, ακόμα και GPS και θερμικούς αισθητήρες, μέσα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και στην κηπουρική.
Επόμενος στόχος, είναι να κάνουν πιο σύνθετες δουλειές, όπως το πότισμα και η συγκομιδή αγροτικών προϊόντων.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου