Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιχείρηση “Πήτερ Παν”: Η μεγάλη απάτη CIA και Καθολικής Εκκλησίας στην Κούβα του 1960


 
Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική αποκαλύφθηκε στις πλήρεις του διαστάσεις σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα. Πρόκειται για την λεγόμενη επιχείρηση “Πήτερ Παν”, κατά την οποία περίπου 14.000 παιδιά απ’ την Κούβα απήχθησαν από το νησί τη διετία 1960-1962. 
Νεότερες πληροφορίες για τη γνωστή επιχείρηση, στην οποία συνεργάστηκαν άψογα η καθολική εκκλησία και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα του Ιδρύματος “Protect your Children” προς διετίας.
 
Βασικός “εγκέφαλος” της επιχείρησης ήταν ο Μονσινιόρ Μπράϊαν Ο. Γουώλς, καθολικός πάστορας στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ιδρύματος η καθολική αρχιεπισκοπή του Μαϊάμι (Επίσκοπος Κόλεμαν Κάρολ) και η CIA ενορχήστρωσαν την απαγωγή χιλιάδων παιδιών τα οποία μετέφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως “ορφανά”.
 
Ένα από αυτά τα παιδιά είναι η Μαρία ντε λος Άντζελες Τόρρες, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών σήμερα στο Πανεπιστήμιο Ντε Πωλ, στο Σικάγο. Σε μια προσπάθεια να “φωτήσει” την απίστευτη αυτή ιστορία η Τόρρες ξόδεψε αμέτρητες ώρες στη μελέτη αποχαρακτηρισμένων κυβερνητικών εγγράφων των ΗΠΑ, παίρνοντας συνεντεύξεις από πρώην συνεργάτες της CIA που έδρασαν στην Κούβα τη δεκαετία του 1960. 
 
Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση απάτης προκειμένου να μεταφέρουν μικρά παιδιά από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
Όπως παραδέχθηκαν πρώην συνεργάτες της CIA, η υπηρεσία τους ζήτησε να προσεγγίσουν αντεπαναστατικές ομάδες (αντικαστρικούς) οι οποίοι με την σειρά τους θα αναλάμβαναν να “κυκλοφορήσουν” στο νησί πλαστά κυβερνητικά έγγραφα. Τα έγγραφα αυτά παρουσίαζαν δήθεν επίσημη πρόταση νόμου της επαναστατικής κυβέρνησης Κάστρο που θα… της επέτρεπε να παίρνει τα ανήλικα παιδιά (μέχρι 16 ετών) απ’ τις οικογένειες τους και να στέλνει σε στρατιωτικές ακαδημίες και στρατόπεδα εργασίας.
Ο Μονσινιόρ Μπράϊαν Ο. Γουώλς  



Οι πράκτορες της CIA και οι αντεπαναστατικές ομάδες φρόντισαν ώστε να φτάσουν οι πλαστές αυτές φωτοτυπίες σε σπίτια μικροαστικών και μεσοαστικών οικογενειών οι οποίες τρομοκρατήθηκαν. Σύμφωνα με τη Μαρία Τόρρες πολλοί πρώην συνεργάτες της CIA παραδέχθηκαν ότι σκοπός ήταν να προκαλέσουν τον πανικό σε κουβανούς πολίτες, ώστε να τους πείσουν να στείλουν τα παιδιά τους στις ΗΠΑ και πως θα τα ξανασυναντούσαν σύντομα σε ασφαλές μέρος. Αυτό δεν συνέβη ποτέ – οι γονείς εξαπατήθηκαν, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ, δηλώθηκαν ως “ορφανά” και κατέληξαν σε ορφανοτροφεία της Καθολικής Εκκλησίας ή σε ανάδοχες οικογένειες. 

Το 1962 μάλιστα, με την υπογραφή του τότε υπουργού δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην παραγωγή ντοκυμαντέρ με τίτλο “Απόδραση από την Αβάνα” – στην ουσία προπαγάνδιζε τη δήθεν αυτόβουλη απόφαση κουβανών γονιών να στείλουν τα παιδιά τους για εκπαίδευση στις Πολιτείες.

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες κάνουν λόγο για 14.000 παιδιά απ’ την Κούβα που μπήκαν στα αεροπλάνα χωρίς επιστροφή για τις ΗΠΑ. Η καθηγήτρια Τόρρες έχει ζητήσει από την CIA να αποχαρακτηρίσει και να δώσει στη δημοσιότητα 1.500 έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη της Επιχείρησης “Πήτερ Παν” και την συνεργασία της καθολικής αρχιεπισκοπής του Μαϊάμι με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και το State Department.
 
Η Επιχείρηση “Πήτερ Παν” είχε ενταχθεί στο γενικότερο αντικομμουνιστικό σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να σπείρει τον τρόμο στην κουβανική κοινωνία και να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.Μιλώντας στον Ιγνάσιο Ραμονέ, για το βιβλίο “Εκατό ώρες με τον Φιντέλ”, ο Φιντέλ Κάστρο έχει δώσει τη δική του εκτίμηση για το θέμα. “Είχε συμφέρον η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρουσιάζει την Κουβανική Επανάσταση ως επανάσταση αντιθρησκευτική, με βάση τις αντιθέσεις που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια και μας ανάγκασαν να πάρουμε ορισμένα μέτρα. Γι’ αυτό άρχισε η συνωμοσία και, πραγματικά, δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.  Έγιναν πράγματα πολύ σκληρά”.
 
Στην ερώτηση του Ραμονέ ”τι είδους πράγματα” έγιναν εκ μέρους των ΗΠΑ, ο Φιντέλ απαντά:“Λοιπόν, η Επιχείρηση Πήτερ Παν, η απαγωγή, ουσιαστικά, δεκατεσσάρων χιλιάδων παιδιών από αυτή τη χώρα, μετά την επινόηση εκ μέρους των αντιπάλων μας μιας φρικτής συκοφαντίας ότι η Επανάσταση θα αφαιρούσε από τους γονείς τη γονική εξουσία. Κι’ έστειλαν κρυφά στις Ηνωμένες Πολιτείες δεκατέσσερις χιλιάδες παιδιά από αυτή τη χώρα και στην απαγωγή αυτή συμμετείχαν ορισμένοι καθολικοί ιερείς που ήταν εναντίον της Επανάστασης και επίσης καθολικοί ιερείς από τοΜαϊάμι
 
Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με καθολικούς ιερείς, επινόησαν μια ιστορία που θα χτυπούσε στο συναίσθημα πολλούς κουβανούς πολίτες. “Όταν πρόκειται για πράγματα που έχουν σχέση με γονικά αισθήματα, ο κόσμος τρελαίνεται, τον ξεγελούν εύκολα, ανάλογα με τον τύπο του ψέματος για το οποίο πρόκειται” λέει ο Κάστρο, προσθέτοντας “…κατάφεραν να τρομάξουν πολύ κόσμο εδώ και διευκολύνθηκε η έξοδος, η κρυφή αποστολή, και πολλές οικογένειες έστειλαν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, και χωρίστηκαν για πάντα”. 
 
 

Πηγή

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου