Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Nasa σχεδιάζει καλλιέργειες φυτών στη Σελήνη


Η NASA δεν στέλνει ακόμα αγρότες στον Άρη, αλλά φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τα πρώτα φυτά στη Σελήνη εντός του 2015.
Ομάδα επιστημόνων, ειδικών, φοιτητών και εθελοντών που ονομάστηκε Lunar Plant Growth Habitat σχεδιάζει να κατασκευάσει μικρά δοχεία, σε μέγεθος τσίγκινου κουτιού, μέσα στα οποία θα φυτρώσουν φυτά προστατευμένα από τις τραχείες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη και τα οποία θα εκπέμπουν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του περιεχομένου τους στη Γη.
Οι μικροσκοπικοί, τεχνητοί βιότοποι θα είναι εξοπλισμένοι με κάμερες, αισθητήρες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη των φυτών. Κάθε βιότοπος θα είναι εξοπλισμένος κατάλληλα ώστε να μπορεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, την άρδευση και την ενεργειακή τροφοδοσία.
Στους κυλίνδρους θα περιέχονται σπόροι από κάρδαμο, βασιλικό, ηλιοτρόπια και γογγύλια.
Παρόμοιοι μικροβιότοποι θα αποσταλούν σε σχολεία και επιστήμονες σε όλες τις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό επιστημονικό εγχείρημα, ενώ θα ενημερωθούν για τις προκλήσεις της καλλιέργειας φυτικών οργανισμών εκτός γήινης ατμόσφαιρας.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα πειράματα της NASA, αυτό θα είναι σχετικά μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους.
Το πρόγραμμα συμπίπτει με το Google Lunar X Prize, έναν διαγωνισμό που προσφέρει 20 εκατ. δολάρια στην ιδιωτική εταιρεία που θα προκριθεί για να στείλει ένα μη επανδρωμένο ρομποτικό σκάφος στη Σελήνη, το οποίο αφού ταξιδέψει στην επιφάνεια του Φεγγαριού θα εκπέμψει πίσω στη Γη δύο “Mooncasts” ως τα τέλη του 2015.
Ο νικητής θα μεταφέρει πιθανότατα τους τεχνητούς βιότοπους της NASA μαζί του.
Μια πιθανή επιτυχία του προγράμματος αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναπτύξουν νέους τρόπους καλλιέργειας καρπών στη Γη.
Την ώρα που συντελούνται κλιματικές αλλαγές, οι ξηρασίες γίνονται συχνότερες και οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν τις καλλιέργειες τροφίμων σε όλο τον κόσμο, το πείραμα στη Σελήνη ίσως αποδειχτεί πολύτιμο για την αντιμετώπιση της πείνας που μαστίζει τον πλανήτη.
econews

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου