Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευρήματα μιλούν για 20 χιλ. χρόνια ανθρώπινου πολιτισμού

Η γέννηση και η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι μια υπόθεση που έχει απασχολήσει αρχαιολόγους και ανθρωπολόγους ανά τους αιώνες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν ρίζες και να εξηγήσουν την αλληλουχία των γεγονότων που μας οδήγησαν στο σήμερα.
Ανατροπή δεδομένων για την ανθρώπινη εξέλιξη

Μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα δίνουν σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail τα κεραμεικά σκεύη που βρέθηκαν σε μια σπηλιά στη Νότια Κίνα τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες χρονολογούνται πριν από 20.000 χρόνια.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με την επικρατούσα θεωρία που ήθελε την κατασκευή κεραμεικών σκευών να έχει γεννηθεί πριν από 10.000 χρόνια.

Τα σημάδια μάλιστα που εντοπίστηκαν πάνω σε αυτά μαρτυρούν ότι τα σκεύη χρησιμοποιούνταν για σκοπούς μαγειρικής.

 
 Τα θραύσματα, σύμφωνα με την ομάδα Κινέζων και Αμερικανών επιστημόνων, πιστεύεται ότι ανήκαν σε μια ομάδα περιπλανώμενων κυνηγών και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να τοποθετήσουν τη γέννηση της αγγειοπλαστικής χρονικά στην τελευταία περίοδο της εποχής των παγετώνων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τα ευρήματα. Η έρευνα είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών γενεών επιστημόνων» είπε ο Καθηγητής Προντ Γου και συνέχισε.

«Τώρα μπορούμε να εξερευνήσουμε γιατί υπήρχε αγγειοπλαστική εκείνους τους χρόνους, ποια ήταν η χρήση των σκευών και τι ρόλο έπαιξαν στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους».

Ωστόσο, εάν οι αρχαιολόγοι είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν τα έργα του Πλάτωνα "Τίμαιος", "Κριτίας" και τους "Νόμους", δεν θα τους εξέπλητταν τόσο τα εν λόγω ευρήματα.

Ο 'Έλληνας φιλόσοφος, είχε αναφερθεί εκτενώς σε έναν προκατακλυσμιαίο πολιτισμό που χάθηκε πριν 10.000 χρόνια.

Πολύ πιθανό, τα ευρήματα αυτά να μην ανήκουν στη δική μας παλαιολιθική εποχή, αλλά στην αντίστοιχη παλαιολιθική εποχή του προκατακλυσμιαίου πολιτισμού.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου