Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποστολή στον Άρη Οδύσσεια έκθεση προόδου


Πασαντίνα, Καλιφόρνια - Άρη της NASA Οδύσσεια τροχιά έχει ληφθεί από ένα καθεστώς προστασίας που ονομάζεται ασφαλή λειτουργία. Παραμένοντας βήματα προς την επανάληψη όλων των κανονικών δραστηριοτήτων διαστημόπλοιο πιθανότατα θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Οδύσσεια συνεχίζεται προς τα κάτω προς τον Άρη το Σάββατο, 16 Ιουνίου, αφήνοντας τη Γη-αιχμηρή "safe mode" το καθεστώς που ενεργοποιείται όταν ένας από τους τρεις τροχούς του πρωτογενούς αντίδραση κολλήσει για λίγα λεπτά στις 8 Ιουνίου, Παγκόσμια Ώρα (7 Ιουνίου, ώρα Ειρηνικού ). Ελεγκτές της αποστολής που του εφεδρικού τροχού αντίδραση του τροχιακή σε χρήση στον έλεγχο του προσανατολισμού του Οδυσσέα, ενώ επισήμανε προς τα κάτω, ή ναδίρ.
"Ελέγχου της στάσης στο ναδίρ δείχνουν συντηρείται με τη χρήση του τροχού αντικατάστασης, και ο ύποπτος τροχός έχει ληφθεί από τη χρήση», δήλωσε ο Υπεύθυνος Έργου Οδύσσεια Gaylon McSmith του Jet Propulsion Laboratory της NASA, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια
Ελεγκτές θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει την απόδοση του τροχού αντικατάστασης επόμενες ημέρες, ενώ την αξιολόγηση με ποιες άλλες δραστηριότητες του διαστημικού οχήματος, εκτός ναδίρ δείχνει, μπορεί να γίνει αξιόπιστα με τον έλεγχο την αντίδραση των τροχών στάση. Το διαστημικό σκάφος μπορεί να χρησιμοποιήσει επίσης προωθητήρες για τον έλεγχο της στάσης, αν η μέθοδος αυτή βασίζεται στην περιορισμένη προσφορά της κίνησης αντί για τον ηλεκτρισμό από ηλιακή σειρά του διαστημικού σκάφους.
Στην επιστροφή στην πλήρη υπηρεσία, η Οδύσσεια θα επαναλάβει την πρώτη ανακοίνωση λειτουργία του ρελέ για την εξερεύνηση του Άρη της NASA Opportunity Rover, και στη συνέχεια θα συνεχίσει τη δική της επιστημονική του τροχιακή παρατηρήσεις του Άρη. Κατά προτεραιότητα, θα επαναλάβει τις δραστηριότητες για την προετοιμασία Οδύσσεια να χρησιμεύσει ως συνδετικός κρίκος επικοινωνίας για τη NASA Mars Science Laboratory της αποστολής.
Όπως και πολλά άλλα διαστημόπλοια, Οδύσσεια χρησιμοποιεί ένα σύνολο από τρεις τροχούς αντίδραση για τον έλεγχο της στάσης του, ή με ποιο τρόπο που αντιμετωπίζει σε σχέση με τον ήλιο, τη Γη και τον Άρη. Η αύξηση του ποσοστού περιστροφή του τροχού αντίδραση μέσα στο διαστημόπλοιο προκαλεί το διαστημόπλοιο να περιστρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η διαμόρφωση σε χρήση από την κυκλοφορία το 2001 μέχρι πριν από τρεις ημέρες σε συνδυασμό των αποτελεσμάτων των τριών τροχών σε ορθή γωνία ο ένας στον άλλο για να παρέχει έλεγχο σε όλες τις κατευθύνσεις. Ο τροχός αντικατάστασης είναι στραβή σε γωνίες σε όλα τα άλλα τρία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για κάθε μία από αυτές.
Οδύσσεια έχει εργαστεί στον Άρη για περισσότερα από 10 χρόνια, η οποία είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη αποστολή στον Άρη στην ιστορία. Εκτός από τη διεξαγωγή δική επιστημονικές παρατηρήσεις του, χρησιμεύει ως συνδετικός κρίκος επικοινωνίας για τα ρομπότ στην επιφάνεια του Άρη. Η NASA προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει Οδύσσεια και τη νεότερη Mars Reconnaissance Orbiter, όπως ρελέ επικοινωνίας για την αποστολή του Mars Science Laboratory κατά την προσγείωση και την επιφάνεια του Άρη λειτουργίες της Rover περιέργεια που αποστολής.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου