Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΗΠΑ: Ρομποτικά έντομα-κατάσκοποι στην υπηρεσία πολεμικών επιχειρήσεων!



Το 2007 η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί για την μυστική ανάπτυξη μικροσκοπικών εναέριων κατασκοπευτικών μηχανισμών και συγκεκριμένα για ρομποτικά έντομα-κατασκόπους.

Το επόμενο έτος, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψε την ανάπτυξη ρομποτικών εντόμων, τα οποία δεν θα μπορούν αν ανιχνευθούν από τον αντίπαλο και θα είναι σε θέση να φωτογραφίζουν, να καταγράφουν, ακόμα και να επιτίθενται. Περίπου την ίδια περίοδο, η Πολεμική Αεροπορία είχε επίσης παρουσιάσει τα «θανατηφόρα μίνι-drones», βασισμένα στα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το «Ορνιθόπτερο» , τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το 2015.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία των μικροσκοπικών drones έχει αναπτυχθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Ερευνητές έχουν αναπτύξει drones εμπνευσμένα από τη φύση, με μάτια εντόμου, αυτιά νυχτερίδας, φτερά πουλιών και τρίχωμα μελισσών για να εντοπίζουν βιολογικά, χημικά και πυρηνικά όπλα. Και εκτός των ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ολλανδία έχουν ήδη επενδύσει χρήματα στην ανάπτυξη εντόμων-ρομπότ.

«Η φύση μας υποδεικνύει τον τρόπο για να αναπτύξουμε ρομποτικές μικρογραφίες των εντόμων. Τα φτερά των εντόμων έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 350 εκατομμύρια χρόνια και εάν μελετήσουμε αυτές τις αλλαγές, θα μπορέσουμε να φέρουμε την επανάσταση στο χώρο της αεροναυπηγίας», τονίζει ο ζωολόγος Richard Bomphrey, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η ευελιξία των εντόμων και η δυνατότητά τους να προσγειώνονται με ακρίβεια και πετούν με υψηλή ταχύτητα μπορεί να αποδειχθεί στο μέλλον κρίσιμο στρατηγικό πλεονέκτημα στους πολέμους, όχι από επιθετικής άποψης, αλλά για την εύρεση των επιζώντων σε συντρίμμια και την γρήγορη μετάδοση πληροφορίας. 

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου