Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν νέα δεδομένα για τον εγκέφαλο

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Η δομή και η λειτουργία του συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ερευνητές ακόμη και σήμερα.
Ο Εθνικός Οργανισμός Επιστημών των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει συστηματικές έρευνες και αποκαλύπτει νέα, συναρπαστικά δεδομένα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
1. Μερικές «ρυτίδες» δεν είναι απαραίτητα κακές
Οι άνθρωπος επικράτησε στο ζωικό βασίλειο επειδή ο εγκέφαλός του είναι μεγαλύτερος και έχει περισσότερες πτυχώσεις από τα υπόλοιπα ζώα. Το μέγεθος και οι λεπτές γραμμές του εγκεφάλου σχετίζονται άμεσα με την αυξημένη νοημοσύνη.
2. Η δραστηριότητα του εγκεφάλου προβλέπει την επικίνδυνη συμπεριφορά
Η τεχνολογία απεικόνισης του εγκεφάλου επιτρέπει στους ερευνητές να προβλέψουν πότε το άτομο πρόκειται να φερθεί επικίνδυνα ή να πάρει ένα σημαντικό ρίσκο, με βάση την ενεργοποίηση συγκεκριμένων κέντρων του εγκεφάλου.
3. Τα κύτταρα μπορούν να αντιμετωπίσουν τους όγκους στον εγκέφαλο
Οι καρκινικοί όγκοι στον εγκέφαλο είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και συχνά αποδεικνύονται θανατηφόροι. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας έχουν αναπτύξει μια νέα θεραπεία χρησιμοποιώντας τα ίδια τα κύτταρα του ασθενούς. Λαμβάνοντας κύτταρα από το αίμα και συνδυάζοντάς τα με τα φάρμακα, οι ωφέλιμες ουσίες θα δρουν ταχύτερα και πιο άμεσα ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.
4. Τα τροποποιημένα αντισώματα δρουν ενάντια στο Αλτσχάιμερ
Οι επιστήμονες κατάφεραν να τροποποιήσουν τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός ώστε να προστατεύουν τον εγκέφαλο από την άνοια. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στα φάρμακα να δρουν αποτελεσματικότερα στις περιοχές του εγκεφάλου όπου εκδηλώνεται το Αλτσχάιμερ.
onmed.gr

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου