Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τελετή ενηλικίωσης: Το «εκκρεμές» της φυλής των Mandan

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής είχαν τον δικό τους τρόπο να περνάνε από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να φτάσει σε πόνο την τελετή ενηλικίωσης της φυλής των Mandan.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία κάθε αγόρι, άνω των 4 ετών, όφειλε να νηστεύει για τρεις μέρες ώστε να εξαγνίσει το σώμα του.
Και μετά ξεκινούσε το μαρτύριο: οι ενήλικες έφτιαχναν γάντζους από ξύλο και τους έμπηγαν στο στέρνο, τους ώμους και τις πλάτες των παιδιών και αφού περνούσαν σχοινιά από τους γάντζους τα κρέμαγαν στον αέρα.
Παρά τον ασύλληπτο πόνο που βίωναν τα αγόρια, δεν επιτρεπόταν να κλάψουν. Και ενώ αιωρούνταν, περισσότεροι γάντζοι μπήγονταν στα χέρια και τα πόδια τους, ενώ ως αντίβαρα χρησιμοποιούνταν νεκροκεφαλές των προγόνων τους!
Η απώλεια αίματος και ο πόνος από τα βασανιστήρια οδηγούσε στη λιποθυμία του αγοριού. Τότε μόνο το κατέβαζαν από τον αέρα και του έβγαζαν τα σχοινιά, όχι όμως και τους γάντζους.
Το μαρτύριο δεν είχε τελειωμό καθώς όταν το αγόρι συνερχόταν, έπρεπε να θυσιάσει και να προσφέρει δώρο στους θεούς το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού, το οποίο κοβόταν με μπαλτά.
Και η τελετή ολοκληρωνόταν με το αγόρι να αναγκάζεται να τρέχει μέσα σε έναν τροχό και τους ντόπιους να του ξεριζώνουν από το δέρμα τους γάντζους, προκαλώντας του ακόμα περισσότερο πόνο και βαθιές πληγές. Τώρα το αγόρι είχε γίνει άντρας!

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου