Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ecocapsule: Το σπίτι του μέλλοντος [Εικόνες]

Μια πρωτότυπη λύση για το στεγαστικό πρόβλημα της ανθρωπότητας
Ονομάζεται Ecocapsule, πρόκειται για μια κάψουλα σε σχήμα αυγού που θυμίζει διαστημόπλοιο, και είναι εξοπλισμένη με ηλιακούς συσσωρευτές και μια ανεμογεννήτρια.
Αυτή είναι η πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου Nice Architects από τη Σλοβακία, που σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μπορεί να δώσει απάντηση στο ζήτημα της στέγασης.
Έχει ενεργειακή αυτονομία, αφού χρησιμοποιεί την ηλιακή και αιολική ενέργεια για τις ανάγκες της, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μεταφερθεί και να στηθεί παντού, εντός ή εκτός πόλης.
Το σχήμα της βοηθάει στη συλλογή βρόχινου νερού, το οποίο αφού φιλτραριστεί γίνεται κατάλληλο για κατανάλωση.
futrehom01
Το σχέδιο, που πήρε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί, συνδυάζει επίσης όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου διαμερίσματος.
Στα οχτώ τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού χώρου του, χωρούν αναδιπλούμενο κρεβάτι, επιφάνεια εργασίας που διπλασιάζει το μέγεθός της και μετατρέπεται σε τραπεζαρία, τουαλέτα, μικρή κουζίνα και αποθηκευτικός χώρος.
Οι παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει είναι χιλιάδες, και ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους βρίσκονται πολλοί επώνυμοι αλλά και άλλοι που θέλουν να στεγάσουν τις μικρές επιχειρήσεις τους.
Το μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα ανάγκασε τους σχεδιαστές της κάψουλας να την βελτιώσουν, προσθέτοντας ηλεκτρονικό υπολογιστή για την πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών, καθώς και ένα σασί με ρόδες, ώστε να γίνει ακόμα πιο εύκολη η μεταφορά της.
futrehom02
futrehom03

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου