Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξερευνώντας τα απομεινάρια του USS Macon [Βίντεο]

«Ιπτάμενο αεροπλανοφόρο»: μπορεί εν έτει 2015 ο εν λόγω όρος να παραπέμπει περισσότερο σε ταινία με υπερήρωες της Marvel, ωστόσο κάποτε, στα ηρωικά πρώτα χρόνια της αεροπορίας, ήταν πολλά τα «εξωτικά» εγχειρήματα πάνω στον θαυμαστό καινούριο κόσμο των αιθέρων.
Σε αυτό το πλαίσιο εντασσόταν και το αμερικανικό ιπτάμενο αεροπλανοφόρο USS Macon: ένα πηδαλιουχούμενο/ αερόπλοιο το οποίο έφερε πάνω του μέχρι πέντε αναγνωριστικά αεροσκάφη Sparrowhawk.
Όπως και το αδελφό του σκάφος, USS Akron, κατασκευάστηκε κατά τη δεκαετία του 1930 και ήταν ασφαλέστερο από το τραγικό Hindenburg, η καταστροφή του οποίου σήμανε, κατά πολλούς, το τέλος της εποχής των αεροπλοίων.
Τα αεροπλάνα «εκτοξεύονταν» σε μεγάλη απόσταση από τον όποιο στόχο, πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές αποστολές και επέστρεφαν στο μητρικό σκάφος, που τα «έπιανε» ξανά μέσω ενός συστήματος γάντζων.
Το γιγαντιαίο σκάφος επιχειρούσε χωρίς προβλήματα μέχρι την συντριβή του το 1935, λόγω ενός συνδυασμού τεχνικών προβλημάτων και ανθρωπίνων λαθών. Σκοτώθηκαν μόνο 2 από τα 76 μέλη του πληρώματος, καθώς δεν υπήρξε έκρηξη.
Κατά καιρούς το σημείο συντριβής στα ανοικτά της Καλιφόρνια έχει εξερευνηθεί, με πιο πρόσφατη αποστολή αυτή της ομάδας του E/V Nautilus.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου