Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Monsanto παραπέμπεται σε Δίκη για Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στη Χάγη

http://noznewz.com/wp-content/uploads/2015/11/monsanto-roundup.jpg  
 Αν περιμένατε αρκετά για να δείτε τη Monsanto – μια από τις πιο μισητές εταιρείες στον κόσμο – να πληρώνει για την οικοκτονία, τις βλάβες στην ανθρώπινη ζωή, και την καταστροφή των επικονιαστών, τότε δεν θα πρέπει να περιμένετε πολύ.
Αρκετές ομάδες ακτιβιστών μαζί με εμπειρογνώμονες για τα τρόφιμα και τη γεωργία μηνύουν τη Monsanto για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας.

H Monsanto, με έδρα τις ΗΠΑ, μια διακρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή πολλαπλών γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και πολλών τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον μας – στις οποίες περιλαμβάνονται και η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, το πολυστυρένιο, το DDT, η ηδιοξίνη, το Agent Orange, τα λιπάσματα με βάση το πετρέλαιο, ανασυνδυασμένες αυξητικές ορμόνες (rGBH ) βοοειδών, το Round Up (glyphosate), το Lasso (ένα ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη), τα Bt τοξικά φυτά, και πολλά άλλα – θα πρέπει να λογοδοτήσει στον κόσμο για την βασιλεία του τρόμου. Η Monsanto έχει ενεργήσει με βαριά αμέλεια, με την ύβρη και την υπεροχή μιας εταιρείας με δεδομένο πρόσωπο, αλλά όχι πλέον.

Η Ένωση Καταναλωτών Οργανικών Προϊόντων (OCA), η IFOAM Διεθνή Οργανικά Navdanya, η Διεθνής Αναγέννηση (RI), και η «Εκατομμύρια Κατά της Monsanto», μαζί με δεκάδες παγκόσμιες επισιτιστικές, γεωργικές, και ομάδες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι, ότι ένα διεθνές δικαστήριο δικηγόρων και δικαστών θα αξιολογήσει την ποινική ευθύνη της Monsanto για τις αποτρόπαιες πράξεις της.

Το δικαστήριο, στη Χάγη, θα χρησιμοποιήσει τα ΗΕ «Κατευθυντήριες Αρχές για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που αναπτύχθηκαν το 2011 για να εκτιμήσουν την αποζημίωση για τις ζημιές της Monsanto κατά της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Το δικαστήριο θα στηρίζεται και στο Καταστατικό της Ρώμης, που δημιούργησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη το 2002, και θα εξετάσει αν πρέπει να μεταρρυθμίσει το διεθνές ποινικό δίκαιο να περιλαμβάνει τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, ή την οικοκτονία, ως ποινικό αδίκημα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που ιδρύθηκε το 2002 στη Χάγη, έχει διαπιστώσει ότι η δίωξη της οικοκτονίας, ως ποινικό αδίκημα, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ανθρώπων σε ένα υγιές περιβάλλον και το δικαίωμα της φύσης να προστατεύεται.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, 16η Οκτωβρίου του 2016.

prisonplanet.gr

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου