Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τη θεωρία του Big Bang

Η ομάδα BICEP2 φέρεται να πέτυχε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της Κοσμολογίας
Σε μια νέα συγκλονιστική ανακάλυψη που επιβεβαιώνει τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης για τη δημιουργία του σύμπαντος προχώρησε μια αμερικανική ομάδα επιστημών γνωστή ως BICEP2.
Η ομάδα υποστηρίζει ότι βρήκε το σημάδι που άφησε στον ουρανό η ταχεία ανάπτυξη του διαστήματος που συνέβη κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη δημιουργία των πάντων.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή σπείρα στο παλαιότερο ανιχνεύσιμο φως από τηλεσκόπιο.
«Πρόκειται για κάτι εκπληκτικό» σχολίασε ο καθηγητής Μαρκ Καμιονκόφσκι από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την υποψηφιότητα της ερευνητικής ομάδας για την βράβευση με Νόμπελ.
Η ομάδα BICEP2 χρησιμοποίησε ένα τηλεσκόπιο στο Νότιο Πόλο για να προχωρήσει σε λεπτομερείς παρατηρήσεις ενός μικρού τμήματος του ουρανού. Στόχος τους ήταν να βρουν ένα ξεχωριστό σημάδι της «διεύρυνσης» - της ιδέας, δηλαδή, ότι το σύμπαν βίωσε μια φοβερή στιγμή στο πρώτο τρισεκατομμυριοστό του τρισεκατομμυριοστού, του τρισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
Σύμφωνα με τη θεωρία της διεύρυνσης τόσο θα ήταν το διάστημα που θα χρειάστηκε το «βρέφος» σύμπαν να γίνει από κάτι απίστευτα μικρό σε σβώλος. Σημειώνεται ότι το σύμπαν εξακολουθεί να μεγαλώνει από τότε και για τα επόμενα 14 δισεκατομμύρια χρόνια.
Η θεωρία αυτή για πρώτη φορά εμφανίστηκε το 1980 για να εξηγήσει ορισμένες από τις πλευρές της θεωρίας του Bing Bang όπως για παράδειγμα γιατί το βαθύ διάστημα μοιάζει σε όλες τις πλευρές του ουρανού.
Αυτοί που πρώτοι διατύπωσαν τη θεωρία είχαν υποστηρίξει από την αρχή ότι η εφαρμογή της θα άφηνε ένα σημάδι στο παλαιότερο φως του ουρανού γνωστού και ως «Cosmic Microwave Background».
Σε κάθε περίπτωση τα ευρήματα της έρευνας θα τεθούν σε ενδελεχή έρευνα από τους επιστήμονες όλου του κόσμου και αν επιβεβαιωθούν θα αποτελέσουν την επίτευξη ενός από τους σημαντικότερους στόχους της Κοσμολογίας.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου