Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Stealth κορβέτα από την Ταϊβάν για καταστροφή αεροπλανοφόρων


Η καταστροφή αεροπλανοφόρων αποτελεί την «ειδικότητα» της κορβέτας «Tuo Jiang», που παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ναυτικό της Ταϊβάν.
Η εν λόγω κορβέτα με τα δύο κύτη (τύπου καταμαράν) έχει stealth χαρακτηριστικά, ζυγίζει 500 τόνους, έχει πλήρωμα 41 μελών και είναι ειδικά σχεδιασμένη ως αντίμετρο/ απάντηση στις ενέργειες του κινεζικού ναυτικού για δημιουργία ενός στόλου αεροπλανοφόρων.
Είναι εξοπλισμένη με πυροβόλο των 76 χιλιοστών, για χρήση εναντίον μικρών σκαφών και πυραύλων, και μια πυραύλους Hsiung Feng III, για χρήση εναντίον πλοίων επιφανείας.
Η μέγιστη ταχύτητά της, σύμφωνα με το Jane’s, είναι 38 κόμβοι και έχει εμβέλεια 2.000 ναυτικών μιλίων. Η διαστάσεις της είναι 60 x 14 μέτρα. Η εμβέλεια και τα stealth χαρακτηριστικά της την καθιστούν απειλητική για μεγάλες μονάδες επιφανείας, όπως το αεροπλανοφόρο «Liaoning» του κινεζικού στόλου (το πρώην σοβιετικό «Varyag»)
Η Ταϊβάν σχεδιάζει να κατασκευάσει 12 πυραυλοφόρες κορβέτες τέτοιου τύπου, ενώ η ένταξη του συγκεκριμένου σκάφους σε υπηρεσία αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2015. Το σκάφος έχει σχεδιαστεί από την Lung The και είναι πιθανή η εξαγωγή του.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των Taipei Times, τα σκάφη της κλάσης αναμένεται να παραμείνουν σε υπηρεσία για διάστημα 25 ετών.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου