Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο mr.Facebook θέλει να «δικτυώσει» όλο τον πλανήτη με δορυφόρους και drones


Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση ότι το Facebook εισέρχεται στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας εξαγοράζοντας την εταιρεία Oculus έναντι δύο δισ.δολαρίων ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ έκανε γνωστό το νέο όραμα του.
Ο δημιουργός του Facebook είπε ότι θέλει να προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet σε κάθε σημείο της Γης όσο απομακρυσμένο ή δύσβατο και αν είναι αυτό.
Το όραμα
Όπως ανακοίνωσε ο Ζούκεμπεργκ η εταιρεία του θα επενδύσει στην ανάπτυξη ενός προηγμένου μηχανισμού που θα παράσχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε περιοχές που σήμερα δεν υπάρχουν σχετικές εγκαταστάσεις ή εξοπλισμός ώστε οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο.
Το σύστημα αυτό θα αποτελείται από πολλούς δορυφόρους καθώς και ένα νέο τύπο ρομποτικών αεροσκαφών. Όπως είπε ο νεαρός μεγιστάνας του Internet υπάρχουν περίπου τρία δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και θέλει να αναπτύξει ένα νέο μηχανισμό που να τους το επιτρέψει.
Το σύστημα
Το σύστημα που οραματίζεται ο Ζούκεμπεργκ θα αποτελείται από δορυφόρους και drones που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και κυρίως πρόσβαση στο Internet με υπέρυθρες δέσμες λέιζερ.
Σύμφωνα με τον Ζούκεμπεργκ οι δορυφόροι θα μπορούν να στηρίξουν τηλεπικοινωνιακά αρκετές από τις περιοχές που δεν διαθέτουν σήμερα σύνδεση με το Internet. Για τις περιοχές που η γεωγραφική τους θέση ή οι τοπικές κλιματικές συνθήκες είναι τέτοιες που να εμποδίζουν το σήμα των δορυφόρων ο Ζούκεμπεργκ προτείνει την κατασκευή drones που θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.
Αυτά τα drones θα μπορούν να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις αλλά και να παραμένουν για πολλούς μήνες συνεχόμενα στον αέρα.
Έτσι θα επιτρέψουν και στις πιο απομονωμένες ή δύσβατες περιοχές του πλανήτη να αποκτήσουν σύνδεση με το Internet. Για αυτό τον σκοπό ο Ζούκεμπεργκ έχει ήδη ξεκινήσει την εξαγορά εταιρειών με αντικείμενο σχετικό με τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη δημιουργία των δορυφόρων και των drones.
Παράλληλα έχει αρχίσει να στρατολογεί και επιστήμονες από διάφορους τομείς ανάμεσα στους οποίους και στελέχη της NASA.
tovima.gr

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου