Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ray Kurzweil της Google: Σε λίγα χρόνια οι υπολογιστές θα συμπεριφέρονται σαν αληθινοί άνθρωποι


Το 1990, ο μελλοντολόγος Ray Kurzweil προέβλεψε ότι ένας υπολογιστής θα κερδίσει μια παρτίδα σκάκι εναντίον ενός ανθρώπου πριν από το 1998. Πρόβλεψη του έγινε πραγματικότητα στις 11 Μαΐου 1997, όταν Deep Blue της IBM νίκησε τον πρωταθλητής κόσμου στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.
Πιο πρόσφατα, ο Kurzweil, ο οποίος τώρα εργάζεται για την Google, μοιράζεται μια νέα πρόβλεψη: μέσα σε 15 χρόνια, οι υπολογιστές θα "ξεγελούν" τους ανθρώπους και θα αλληλεπιδρούν μαζί μας σαν πραγματικοί άνθρωποι. Θα μαθαίνουν από την εμπειρία, θα λεν ανέκδοτα, και θα συνομιλούν όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς.
Σε μια συνέντευξη του στην The Guardian , ο Kurzweil επικαλείται τις τρέχουσες τεχνολογίες, όπως το iPhone Siri και τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google ως προδρόμους για το τι μπορούμε να προσβλέπουμε στο μέλλον:
Και καταλήγει ότι εάν κάποιος θα μπορούσε να δημιουργήσει μία πραγματική τεχνητή νοημοσύνη λαμβάνοντας υπόψη και μερικές από τις πιο πρόσφατες εξαγορές τους, συμπεριλαμβανομένης και της Boston Dynamics θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Google.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου