Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δακτύλιος σκοτεινής ύλης αυξάνει το βάρος του πλανήτη μας

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι τη Γη περιβάλλει ένας δακτύλιος σκοτεινής ύλης η παρουσία του οποίου αυξάνει το βάρος του πλανήτη μας.
Ο Μπεν Χάρις, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, μελέτησε δεδομένα που έχουν συλλέξει δορυφόροι καταγραφής και εντοπισμού στίγματος (GPS).
ΟΙ συγκεκριμένοι δορυφόροι αποτελούν πηγές καταγραφής των βαρυτικών δυνάμεων και βαρυτικών αλληλεπιδράσεων της Γης και τα δεδομένα τους χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για τον υπολογισμό της μάζας του πλανήτη μας.
Ο κ. Χάρις υπολόγισε ότι η Γη, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, είναι 0,005%-0,008% βαρύτερη από όσο αναφέρει η επίσημη τιμή που έχει καθιερώσει η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Σύμφωνα με την Ένωση το βάρος της Γης είναι: 5.972.000.000.000.000.000.000.000 κιλά.
Ο επιστήμονας εκτιμά ότι η διαφορά αυτή στο βάρος είναι συμβατή με την παρουσία ενός δακτυλίου σκοτεινής ύλης που περιβάλει τον ισημερινό του πλανήτη μας.
Ο δακτύλιος, σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει διάμετρο 70.000 χλμ., πάχος 191 χλμ. και επηρεάζοντας τη βαρύτητα της Γης, επηρεάζει και τη μάζα της.
iefimerida

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου