Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ειρηνικός Ωκεανός: Επίγειος παράδεισος αναζητά κατοίκους

Tο μικρό νησί Pitcairn island βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό και ανακαλύφθηκε το 1789 από Βρετανούς ναύτες οι οποίοι στασίασαν και βρήκαν καταφύγιο στο μέχρι τότε άγνωστο νησί.
Πρόκειται για ένα επίγειο παράδεισο, πνιγμένο στο πράσινο και απόλυτα ασφαλή αφού όλοι οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ποτέ δεν κλειδώνουν τα σπίτια τους.
Οι μόλις 48 κάτοικοι του επίγειου παράδεισου αναζητούν και άλλους ανθρώπους που θα επιθυμούσαν να ζήσουν εκεί αφού το νησί είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένο και υπάρχει χώρος για πολλούς ακόμα. Όσοι θα ήθελαν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν οικογενειακούς δεσμούς με το νησί καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο του νησιού και τον Διοικητή.
Δυστυχώς όμως ακόμα και ο παράδεισος έχει προβλήματα! Το νησί που βασίζεται οικονομικά στον Τουρισμό κήρυξε πτώχευση το 2004 αφού ελάχιστοι το γνωρίζουν και ο Τουρισμός βρίσκεται σε πτώση. Η ηλεκτρική ενέργεια κοστίζει πολύ ακριβά ενώ ο πληθυσμός του νησιού γεράζει με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι πάνω από τα 65 έτη.
Οι νεότεροι που θα πρέπει να πάνε γυμνάσιο μετακομίζουν στη Νέα Ζηλανδία και μόνο οκτώ παιδιά κατοικούν τώρα στον γραφικό παράδεισο του Ειρηνικού.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου