Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόκειται για Γοργόνα ή άλλο ένα ψέμα; (ΒΙΝΤΕΟ)

 Πέρυσι, στο Animal Planet προβλήθηκαν από τις πιο περίεργες εκπομπές που υπάρχουν για την προφανή ανακάλυψη των μυθικών θαλάσσιων πλασμάτων που γνωρίζουμε ως γοργόνες...ή κάτι πάρα πολύ όμοιο με αυτές.




H πρώτη εκπομπή, Mermaids: The Body Found-", περιλαμβάνει το ακόλουθο απόσπασμα από ένα επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος κοντά στην ακτή της Γροιλανδίας, του οποίου τα δύο μέλη του πληρώματος είναι συγκλονισμένα με τον εντοπισμό ενός ταχέως κινούμενου ανθρωποειδούς με μεμβράνες στα χέρια να περνάει ξυστά από το σκάφος τους:   
 



Το πιο παράξενο μέρος αυτής της ιστορίας δεν είναι το ίδιο το κλιπ, αλλά το γεγονός ότι οι συντελεστές του προγράμματος δεν άφησαν να πέσουν μέχρι τέλους οι τίτλοι τέλους που λένε ότι το βίντεο είναι στη πραγματικότητα μια σκηνοθετημένη αναπαράσταση με μια ενισχυμένη δραματοποίηση και οι "επιστήμονες" είναι έμμισθοι ηθοποιοί- έτσι εμείς παρακολουθήσαμε κυρίως μια ταινία τρόμου μικρού μήκους με υλικό που έχει μεταμφιεστεί σαν ντοκιμαντέρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι αυτό απεικονίζει ψεύτικες τέρατα (δημοφιλείς εκπομπές του όπως το Lost Tapes και Freak Encounters-Τερατώδεις Συναντήσεις, αφορούν δραματοποιήσεις από θεάσεις τεράτων και αστικούς μύθους), αλλά αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που έκρυψαν το γεγονός από το κοινό τους.




Παρόλα αυτά , τα αποτελέσματα ήταν αρκούντως πειστικά για να τρομάξουν μερικούς θεατές, πολλοί από τους οποίους πίστεψαν ότι το βίντεο ήταν πραγματικό. Οι πρώτοι ειδικοί δημιούργησαν αρκετό ντόρο στο διαδίκτυο ώστε να αξίζει και μια συνέχεια, Mermaids: The New Evidence
... που χαρακτηρίστηκε επίσης σαν ένα σκηνοθετημένο βίντεο με τέρας, όπως αυτό το πλάνο ενός ανθρωποειδούς με ουρά ψαριού πάνω σε ένα βράχο στα ανοικτά των ακτών της Μεσογείου:

Με αυτή τη δήλωση αποποίησης κατά νου, οι ειδικοί περιλαμβάνουν πολλά συναρπαστικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με την προέλευση και τις πιθανές εξηγήσεις για τους θρύλους για τη γοργόνα, πολλοί από τους οποίους διαρκούν για αιώνες με κάποια μορφή ή άλλη. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με όλους τους μύθους γοργόνα , ιστορίες και θεάσεις στο επίσημο site του προγράμματος.

Συμπερασματικά καταλαβαίνουμε ο,τι τα περίφημα 2 βίντεο με τις γοργόνες που έκαναν πάταγο με τα ψεύτικα θέματα κατά το 2013 στο διαδίκτυο και μάλιστα το ένα απ'αυτά δημοσιεύσαμε και εμείς, όχι μόνο ήταν ψέματα αλλά ήταν και σκηνοθετημένα με επαγγελματίες ηθοποιούς με σκοπό την τηλεθέαση από το Άνιμαλ Πλάνετ.
Συμβουλή προς όλα τα Ελληνικά Ιστολόγια, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ τις πηγές και να αντιμετωπίζετε τα πάντα με σκεπτικισμό. Μπουχτίσαμε από μπαρούφες.
Gregory Burkart
Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://www.animalplanet.com/tv-shows/mermaids
Gregory Burkart
Gregory Burkart

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου