Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποκρυπτογραφήθηκε Αιγυπτιακό Εγχειρίδιο Τελετουργικής δύναμης

ΟΙ Αυστραλοί ερευνητές, Malcolm Choat απο το Πανεπιστήμιο Macquarie και ο Iain Gardner απο το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, μετά από πολλές δεκαετίες προσπαθειών, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν ένα αρχαίο αιγυπτιακό κώδικα.
Σε συνάντηση με τα μέλη του Τύπου, αποκάλυψαν ότι ο Κώδικας είναι στην πραγματικότητα ένα εγχειρίδιο ιατρικώνν τελετουργιών και το έχουν δημοσιεύσει ως "Αιγυπτιακό Εγχειρίδιο Τελετουργικής δύναμης».
Κανείς δεν ξέρει πού βρέθηκε ο κώδικας, αλλά οι περισσότεροι επιστήμονες που έχουν μελετήσει πιστεύουν ότι γράφτηκε από κάποιον στην προ-ισλαμική Άνω Αίγυπτο περίπου 1.300 χρόνια πριν. Ένας έμπορος αντικών ήρθε σε όλη αυτή στα τέλη της δεκαετίας του '70 ή στις αρχές του 80 ο οποίος στη συνέχεια την πούλησε στο Πανεπιστήμιο Macquarie το 1981.


Από τότε, διάφοροι ερευνητές έχουν προσπαθήσει να διαβάσουν το κείμενο , αλλά χωρίς καμία επιτυχία. Οι 20 σελίδες περγαμηνής του κειμένου γράφτηκαν στα Κοπτικά, σημειώνουν οι ερευνητές, και προσφέρουν 27 ξόρκια και πολλαπλές επικλήσεις και σχέδια.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ξόρκια αγάπης, ένα μέσο για τη χύτευση τα κακά πνεύματα και ακόμα και ιδέες για τη θεραπεία όπως είναι γνωστή ως μαύρο ίκτερο.
Στην αρχή του κώδικα αναφέρεται μια θεϊκή μορφή που ονομάζεται «Μπακτιόθα», η ταυτότητα του οποίου είναι μυστήρια. Αναφέρεται «δίνω χάρη σε σας και σας καλώ Μπακτιόθα».
Ωστόσο, ορισμένες επικλήσεις φαίνονται περισσότερο συνδεδεμένες με μια θρησκευτική ομάδα που ονομάζονταν Σεθιανοί
Βρήκαν επίσης πολλαπλές αναφορές στον Ιησού και στον Σεθ.
Αυτή η θρησκευτική ομάδα άνθισε στην Αίγυπτο κατά τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού και έλαβε την ονομασία από τον Σηθ ή Σεθ, τον τρίτο υιό του Αδάμ και της Εύας, τον οποίο εκτιμούσαν.
Μια επίκληση του κοπτικού κειμένου αναφέρει « Ο Σεθ, ο ζωντανός Χριστός».
Οι Σεθιανοί δεν πίστευαν ότι ο κόσμος , η ζωή, δημιουργήθηκε από το Θεό, αλλά ότι είναι δημιούργημα των Αιώνων- Eoni, και αυτή σχημάτισαν το Πλήρωμα του κόσμου – Pleroma. Για αυτούς ο Χριστός δεν σταυρώθηκε, ούτε αναστήθηκε, γιατί είναι πνεύμα αιώνιο και είναι ο τελευταίος απόγονος του Σεθ που ήρθε στη Γη για να διδάξει στους μυημένους.
Λόγω του συνδυασμού των θεμάτων στις επικλήσεις, οι δύο ερευνητές προτείνουν ότι το έγγραφο ήταν πιθανόν ένας εκπρόσωπος της μεταβατικής περιόδου για τους ανθρώπους της εποχής εκείνης.
Αναφέρουν επίσης ότι το πρόσωπο που έγραψε ή χρησιμοποίησε το κείμενο ήταν πιθανότατα ένας ιερέας ή μοναχός (υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός των Χριστιανών που ζούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου), αλλά πιο πιθανό ήταν ένα επιστημονικό τύπο, με τη χρήση του κώδικα ως μέσο βοηθώντας τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους ή στόχους.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου