Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Ωρίων" Το νέο διαστημικό σκάφος της ΝASA

Σας θυμίζει κάτι ....... Μόλις κλείσουν τα λευκά παραπετάσματα δεν είναι σαν ένας τέλειος ιπτάμενος δίσκος.... Η εποχή του διαστημικού λεωφορείου έχει τελειώσει, αλλά ο διάδοχος του διαστημικού λεωφορείου είναι ήδη έτοιμος να βγάλει φτερά: ο «Ωρίων» είναι το νέο διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει τους αστροναύτες στο διάστημα σύντομα και η NASA ετοιμάζεται για την πρώτη δοκιμαστική πτήση.
 

Η κατασκευή του διαδόχου του διαστημικού λεωφορείου, το «Ωρίων» είναι για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa στην πιο καυτή φάση. Τη Δευτέρα, το κέλυφος του διαστημικού οχήματος θα είναι στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Στην έδρα του πλέων, θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πρώτη δοκιμαστική πτήση το 2014. Λεπτομέρειες που πρέπει ακόμα να εγκατασταθούν είναι η θερμικής ασπίδα και άλλες συσκευές. Το «Ωρίων» θα μπορεί να πετάξει με τους αστροναύτες πέρα από την τροχιά της Γης σε έναν αστεροειδή και σε μακροπρόθεσμη βάση, ακόμα και στον Άρη.
Ως μη επανδρωμένο θα κάνει δοκιμαστική πτήση το 2014 για να επιτύχει δύο τροχιές και να συλλέξουν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της κάψουλας. Το ταξίδι με έξι αστροναύτες θα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 210 ημέρες.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου