Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ευρώπη λανσάρει φιλόδοξο πρόγραμμα γεωσκόπησης 7,5 δισ. ευρώ

985589DC46A61D98CB7C37A36B18CEE5Κουρού
Με την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου Sentinel τα ξημερώματα της Πέμπτης,ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ESA λανσάρει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πρόγραμμα για τη συνεχή παρατήρηση της Γης με ραντάρ. «Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα γεωσκόπησης σε αυτή την κλίμακα.θα προσφέρει στους ευρωπαίους επιστήμονες και πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν με ακρίβεια τι συμβαίνει στον πλανήτη -από τους πόλους μέχρι τους ωκεανούς και την ξηρά» δήλωσε η καθηγήτρια Αν Γκλόβερ, η επιστημονική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η γεωσκόπηση
Οι δορυφόροι Sentinel, τα βασικά εργαλεία στο πρόγραμμα Copernicus, εκτιμάται ότι θα κάνουν για τη γεωσκόπηση ότι έκαναν οι μετεωρολογικοί δορυφόροι για τη μετεωρολογία. Οι χώρες-μέλη της ESA έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν το Copernicus με 7,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Είν
Τα ραντάρ των δορυφόρων θα διαπερνούν τα σύννεφα και είναι ιδανικά για την μέτρηση της στάθμης σε πλημμύρες ή για την καταγραφή των μετατοπίσεων του εδάφους σε σεισμούς, μεταξύ άλλων. Ο πρώτος από τους συνολικά επτά δορυφόρους, ο Sentinal 1A, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί με πύραυλο Soyuz από τη Γαλλική Γουιάνα στις 00.02 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή. Μέχρι το απόγευμα δεν είχαν εμφανιστεί προβλήματα και η πλήρωση του πυραύλου με καύσιμα προγραμματιζόταν να αρχίσει τέσσερις ώρες πριν από την πυροδότηση.
Ο πύραυλος θα χρειαστεί περίπου 23 λεπτά για να φτάσει σε ύψος 690 χιλιομέτρων και να τεθεί σε πολική τροχιά -τροχιά που περνά πάνω από τους πόλους.Το 2015 θα ακολουθήσει η εκτόξευση του Sentinel 1B, ο οποίος σε συνδυασμό με τον πρώτο δορυφόρο θα μπορεί να καλύπτει τον πλανήτη μια φορά ανά έξι μέρες. Ακόμα πέντε δορυφόροι θα συμπληρώσουν τον αστερισμό του Copernicus τα επόμενα χρόνια.
(tovima)

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου