Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η DARPA επικεντρώνεται στη βιοτεχνολογία


Η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός νέου τμήματος, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στον ευαίσθητο τομέα της βιοτεχνολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, το Biological Technologies Office, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του, θα αναλάβει το κομμάτι της έρευνας που αφορά τη μελέτη του τρόπου που η βιολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τομείς της αμερικανικής αμυντικής πολιτικής.
Το νέο τμήμα αναμένεται να ερευνήσει αντικείμενα όπως η χρήση προσθετικών μελών με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω Internet, η αποκατάσταση μνήμης, η ανάπτυξη προγραμμάτων φυσικής κατάστασης που θα επιτρέπουν στο στρατιωτικό προσωπικό να μεταφέρει εξαιρετικά μεγάλα βάρη και η κατανόηση της φυσικής διαδικασίας και πως αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε υλικά και μηχανές.
Άλλα προγράμματα με τα οποία αναμένεται να ασχοληθεί το BTO είναι η κατανόηση του ανθρώπινου βιολογικού ρολογιού, η ανάπτυξη εμβολίων για ιούς πριν επέλθει το ξέσπασμά τους, ακόμη και ο σχεδιασμός «κοινωνικής εκπαίδευσης» που θα επιτρέπει στους στρατιώτες να επικοινωνούν με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών που δεν θα έχουν κοινή γλώσσα.
Σε κάθε περίπτωση η επικέντρωση των ερευνών θα γίνει σε αμυντικά προγράμματα βιοτεχνολογίας και όχι σε προγράμματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθετικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DARPA, το νεοσυσταθέν τμήμα αποτελεί την φυσική εξέλιξη άλλων σημαντικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τη μελέτη του ανθρώπινου νευρικού συστήματος, τον σχεδιασμό αισθητήρων και τον έλεγχο πιθανά επικίνδυνων μικροβίων. Όλα αυτά τα προγράμματα ήταν μέχρι σήμερασήμερα αντικείμενα των τμημάτων Defense Sciences και Microsystems Technology.
Τέλος, η DARPA στην ανακοίνωσή της αναγνωρίζει ότι η επιστημονική εξέταση αντικειμένων όπως η βιοτεχνολογία και η διαχείριση των ανθρώπινων ικανοτήτων ενδεχομένως να εγείρει θέματα ηθικής τάξεως.
Για το λόγο αυτό θα υπάρχει, σε περιοδική βάση, επαφή με ακαδημαϊκούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα εξετάζουν θέματα που θα προκύπτουν σε επίπεδο ηθικής, νομικής και κοινωνίας.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου