Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όταν ευθυγραμμίζονται Γη – Ήλιος – Άρης


… διακόπτεται η επικοινωνία με τα διαστημικά σκάφη που εξερευνούν τον Άρη.
Η Γη, ο Ήλιος και ο Άρης βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ευθεία από τις 4 Απριλίου. Το φαινόμενο αυτό θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαΐου, περίπου.
Καθώς ο Ήλιος θα παρεμβάλλεται μεταξύ Γης και Άρη το διαστημικό ρόβερ Curiosity, που εξερευνά την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη από τον περασμένο Αύγουστο, δύσκολα θα επικοινωνεί με τη Γη. Έτσι το επιστημονικό προσωπικό της NASA που χειρίζεται το ρόβερ μπορεί να κάνει διακοπές…
Αλλά δεν είναι μόνο το Curiosity που επικοινωνεί με τη Γη από τον Άρη.
Tις μεταδόσεις του συνεχίζει από τον Ιανουάριο του 2004 (!) και το διαστημικό ρόβερ, Opportunity (σπάζοντας όλα τα ρεκόρ), όπως επίσης και τα τρία διαστημικά σκάφη που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη: το Mars Odyssey ,και Mars Reconnaissance Orbiter της NASA αλλά και το Mars Express  της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Όσο θα διαρκεί η ανώτερη σύνοδος του Άρη, η παρεμβολή δηλαδή του Ήλιου μεταξύ Γης και Άρη, όλα τα παραπάνω διαστημικά σκάφη ουσιαστικά διακόπτουν την επικοινωνία τους με την Γη και αποθηκεύουν τα δεδομένα που συλλέγουν για να τα αποστείλουν όταν το φαινόμενο λάβει τέλος – μετά την 1η Μαΐου.

Δείτε το σχετικό βίντεο της NASA:



H ευθυγράμμιση Γης – Ήλιου – Άρη θα επαναληφθεί σε περίπου 26 μήνες

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου