Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερευνητές αποκαλύπτουν πως το 1962 τρεις δραπέτες ξέφυγαν από το Αλκατράζ
Το Αλκατράζ, η πιο γνωστή φυλακή υψίστης ασφάλεια αποτελούσε εγγύηση ότι κανένας από τους φυλακισμένους δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδράσει και να επιβιώσει, αυτό χάρη στη τοποθεσία του νησιού, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της φυλακής, όλες οι απόπειρες απόδρασης απέτυχαν παταγωδώς, και αυτό γιατί οι λιγοστοί φυλακισμένοι που κατάφεραν να βγουν από τους τοίχους του λεγόμενου κολαστηρίου δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στη ακτή του Σαν Φρανσίσκο, λόγω του παγωμένου ωκεανού και της μεγάλης απόστασης.
Παρόλα αυτά ομάδα Ολλανδών ερευνητών υποστηρίζει ότι τρεις κατάδικοι που κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή στις 11 Ιουνίου του 1962, κατάφεραν να επιβιώσουν και να φτάσουν στην ακτή.
Ωστόσο οι αρχές αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες είναι αγνοούμενοι, υποστηρίζοντας ότι πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του ωκεανού.
alkatraz
Οι δραπέτες σύμφωνα με τη ταινία Απόδραση από το Αλκατράζ, έσκαψαν τούνελ στους τοίχους των κελιών τους χρησιμοποιώντας κουτάλια, ενώ έφτιαξαν μάσκες από χαρτί για να ξεγελάσουν τους φύλακες, που νόμιζαν ότι οι φυλακισμένοι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Οι τρεις δραπέτες φέρονται να απομακρύνθηκαν από το νησί με μια αυτοσχέδια φουσκωτή βάρκα και κουπιά.
alkatraz
Οι νέες επιστημονικές έρευνες έδειξαν, ότι αν οι φυλακισμένοι δραπέτευαν μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δηλαδή από τις 23:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, είχαν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν. Τους ισχυρισμούς τους ενισχύει το γεγονός ότι αντικείμενα των δραπετών και ένα από τα κουπιά βρέθηκαν στο νησί Angel, όπου εικάζεται ότι κατάφεραν να φθάσουν.
alkatraz
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου TU Delft χρησιμοποιώντας ειδικές 3D τεχνολογίες ανακάλυψαν ότι οι δραπέτες πιθανότατα να κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή Horseshoe, ειδικά αν είχαν δραπετεύσει περίπου στις 23:30, υποστηρίζοντας ότι αν είχαν δραπετεύσει νωρίτερα τα ισχυρά ρεύματα θα τους είχαν παρασύρει με αποτέλεσμα να πνιγούν.
«Δεν γνωρίζουμε πότε άρχισαν να πλέουν με τη βάρκα τους, έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε 50 δοκιμές, μια κάθε μισάωρο από τις 20:00 μέχρι τους 04:00 τα ξημερώματα, για να εντοπίσουμε το καλύτερο σενάριο επιβίωσής τους», δήλωσαν μέλη της ερευνητικής ομάδας.
drapetes_alkatraz
Παρά τους ισχυρισμούς τους οι μελετητές δεν είναι απολύτως σίγουροι ότι οι δραπέτες επιβίωσαν, αλλά η εύρεση κάποιων εκ των αντικειμένων τους ενισχύει τις υποψίες, καθώς αν οι τρεις άνδρες είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα και τους ανέμους δεν θα είχε βρεθεί το παραμικρό.
Μια ακόμη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής MythBusters, έδειξε ότι οι δραπέτες πιθανότατα κατάφεραν να φθάσουν στην ακτή Horseshoe και να διαφύγουν εξαφανίζοντας έκτοτε τα ίχνη τους.

Η τελευταία ημέρα στο Αλκατράζ: Αρχείο πλάνα του κλεισίματος της φυλακής

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου