Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μυστηριώδης κυκλική δομή φωτογραφήθηκε στον Άρη από την Nasa

Ένας ανιχνευτής της NASA, έχει φωτογράφησε ένα παράξενα διαμορφωμένο έδαφος στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το μυστηριώδες κυκλικό χαρακτηριστικό στον Άρη, το οποίο φωτογραφήθηκε από την κάμερα του HiRISE πάνω στο Mars Reconnaissance οχήματος σε τροχιά (MRO) της ΝΑΣΑ, βρίσκεται στο σημείο «Αθαμπάσκα / Athabasca», περιοχή κοντά στον ισημερινό του Άρη και μετράται περίπου 1,2 μίλια (2 χιλιόμετρα) σε πλάτος.
Φαίνεται να είναι ένα νησί σε μια θάλασσα από σχετικά λεία λάβα και, ενδεχομένως, είχε ηφαιστειακή προέλευση, λένε επίσημοι της ΝΑΣΑ.
«Ίσως η λάβα έχει παρεισφρήσει κάτω από αυτό το ανάχωμα και το έσπρωξε επάνω από κάτω. Φαίνεται σαν υλικό που λείπει από το ανάχωμα, γι “αυτό είναι επίσης πιθανό ότι υπήρχε μια σημαντική ποσότητα πάγου στο ανάχωμα που διώχτηκε από τη θερμότητα της λάβας», λένε επίσημοι της NASA σε περιγραφή της εικόνας, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (3 Δεκέμβρη).
«Υπάρχει μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως αυτό στην περιοχή που συνεχίζει να προβληματίζει τους επιστήμονες,» πρόσθεσαν.
«Ελπίζουμε ότι ο στενός έλεγχος αυτής της εικόνας από το HiRISE, και άλλων γύρω από αυτό, θα παρέχει κάποιες ενδείξεις σχετικά με το σχηματισμό του.»
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της επιφάνειας του Άρη κατά τη διάρκεια των αιώνων, και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ο πλανήτης μπορεί να εξακολουθεί να είναι ηφαιστειακά ενεργός σήμερα.
Ο Άρης φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στο ηλιακό σύστημα· το μεγαλύτερο από όλα αυτά, ο Όλυμπος, υψώνεται περίπου 16 μίλια (26 χιλιόμετρα) στον ουρανό του Κόκκινου Πλανήτη.
Ο Όλυμπος είναι περίπου τρεις φορές ψηλότερος από την πιο ψηλή κορυφή της Γης, το όρος Έβερεστ.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου