Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θησαυρό των Ίνκας έκρυβε η Λίμνη Τιτικάκα

Έναν μικρό θησαυρό του αρχαίου και μυστηριώδους πολιτισμού των Ίνκας ανέσυραν- μετά από μήνες επιχειρήσεων- δύτες αρχαιολόγοι από τον βυθό της λίμνης Τιτικάκα, στην πλευρά της Βολιβίας. Οστά ανθρώπων και ζώων, κεραμικά αγγεία και αγαλματίδια αλλά και χρυσά αντικείμενα, ηλικίας από 800 έως 1000 ετών ήρθαν στην επιφάνεια, αποκαλύπτοντας στους έκθαμβους επιστήμονες το μεγαλείο του αρχαίου πολιτισμού που άνθισε από τον 13ο έως και τον 16 αιώνα στη Λατινική Αμερική, κυρίως στο Περού, και εξαφανίστηκε με την έλευση των Ισπανών κατακτητών.
Τα σημαντικότερα ευρήματα βρίσκονται στους αρχαιολογικούς τόπους Κούσκο, Μάτσου Πίτσου, καθώς και στη λίμνη Τιτικάκα. Τα νέα ευρήματα εντοπίστηκαν στις όχθες της λίμνης από την πλευρά της Βολιβίας.

Περίπου 31 χρυσά αντικείμενα εντοπίστηκαν κυρίως γύρω από την Isla del Sol (Νησί του Ήλιου), σημείο της λίμνης όπου ο μύθος υποστηρίζει ότι από εκεί αναδύθηκε ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας των Ίνκας και πρώτος βασιλιάς, Μάνκο Κάπακ.

Η ονομασία Ίνκα προέρχεται από το έθνος Ίνκα και ερμηνευόταν ότι είναι από την ονομασία του θεού Ήλιου.
Συνολικά 2.000 κομμάτις ήρθαν στο φως κάνοντας τους επιστήμονες, τους αρχαιολόγους, αλλα και ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα πιο πλούσιους.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου