Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η δίκη των τεσσάρων εξωρκιστών στη Γαλλία - Την σταύρωσαν για επτά ημέρες και την βασάνισαν


Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.
Μια ασυνήθιστη δίκη ξεκίνησε στην Γαλλία: 4 άτομα από τις Αντίλλες δικάζονται από τη Δευτέρα σε μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή γιατί κατακράτησαν για μια εβδομάδα μια 19χρονη που την θεωρούσαν δαιμονισμένη.Το θύμα υποβλήθηκε επίσης σε κακοποίηση με φόντο το «θρησκευτικό» πλαίσιο.
Η δίκη των 4 υπόπτων ότι κατακράτησαν και βασάνισαν μια νέα γυναίκα για να την εξορκίσουν άρχισε χθες στο κακουργοδικείο της Essonne.Οι 4 κατηγορούμενοι που ανήκουν σ΄ένα προτεσταντικό ευαγγελικό κίνημα κατηγορούνται για «απαγωγή και κατακράτηση,βασανισμό ή βαρβαρότητα».Αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Η Antoinette που ήταν 19 χρονών την εποχή που υποβλήθηκε σ΄αυτήν την απερίγραπτη δοκιμασία βρέθηκε μετά την εβδομάδα-κολαστήριο σ΄ένα διαμέρισμα της πανεπιστημιούπολης της Grande Borne, στο Grigny(προάστιο στο Νότο του Παρισιού) Essonne.Ο πατέρας της που είχε χάσει τα ίχνη της όταν την ξαναβρήκε ειδοποίησε σε κατάσταση συναγερμού την αστυνομία.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο διαμέρισμα η κοπέλα ήταν καθηλωμένη για 7 ημέρες σε στάση σταυρού σ΄ένα στρώμα στο έδαφος χωρίς τροφή και νερό.Για να την διατηρούν στη ζωή oι δήμιοί της χορηγούσαν ελάχιστη ποσότητα ενός μίγματος από λάδι και νερό σύμφωνα με μαρτυρία του θύματος.Ήταν φανερά χτυπημένη και σημαδεμένη,έντονα αδυνατισμένη και σε κατάσταση σοκ.Παρουσίαζε ακραία απώλεια βάρους.
Ο Éric, φερόμενος ως εγκέφαλος αυτής της κακομεταχείρησης ήταν ο σύντροφός της εκείνη την περίοδο τον Μάιο του 2011.Ένα βράδυ θεωρώντας ότι αντιλήφθηκε συμπτώματα δαιμονοπληξίας στην Antoinette θέλησε να την «ελευθερώσει από τον διάβολο».Οι 4 ύποπτοι με καταγωγή από τις Antilles και το θύμα που καταγόταν από το Καμερούν ζούσαν σε πλήρη αυτάρκεια για πολλούς μήνες στο ίδιο διαμέρισμα που είχε μετατραπεί σε σάλα προσευχής.
Η δίκη άρχισε με την διερεύνηση της προσωπικότητας του 29χρονου Lionel που ήταν μέλος της Εκκλησίας των Αντβενιστών της 7ης ημέρας που στην Γαλλία αριθμεί 13000 μέλη.Πρόκειται για ευαγγελικό κίνημα. Οι κατηγορούμενοι που εμφανίζονταν ειλικρινών προθέσεων και μύστες των εξορκισμών διαβεβαίωναν ότι ο δαίμονας έπρεπε να εκδιωχθεί από το σώμα της κοπέλας αρνούμενοι κάθε μορφή βίας.
Ο ίλιγγος επήλθε κατά το τέλος της εβδομάδας. Στερημένη από τροφή για να μην δίνουν «δυνάμεις στον δαίμονα» βρέθηκε βασανισμένη από το τελετουργικό των εξορκισμών.
Οι κατηγορούμενοι είναι 3 άντρες και μια γυναίκα. Ο Éric Deron,προσήλθε πολύ κομψός με το μαύρο του κοστούμι.Γι αυτόν η ακροαματική διαδικασία ήταν μια ευκαιρία να θυμηθεί τη δράση του στην αδελφότητα αλλά και το γεγονός ότι αποκλείστηκε από την θρησκευτική κοινότητα γιατί οι πρακτικές που ασκούσε κρίθηκαν ασύμβατες με τις αρχές της.
«Είχα εκφράσει την δυσαρέσκειά μου απέναντι στη στάση προς τους πιστούς. Γινόμουν επικίνδυνος και ενοχλητικός.Ήμουν μια απειλή για τον πάστορα» ,δήλωσε ήρεμα.Διαφορετική εικόνα δίνουν γι αυτόν κάποιοι κοντινοί του:αυτή ενός φωτισμένου πνευματικού καθοδηγητή που θεωρεί εαυτόν ένα είδος προφήτη που επιτελεί μια θεία αποστολή.
Οι ειδικοί έχοντας εξετάσει την προσωπικότητα των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι οι τελευταίοι ήταν πεπεισμένοι ότι το θύμα τελούσε υπό την επήρεια της μαγείας και των βουντού της μητέρας της.Η ιδέα των εξορκισμών πάρθηκε όταν ένα βράδυ η Antoinette βάλθηκε να κραυγάζει ακατανόητες φράσεις και επιτέθηκε στο σύντροφό της για να τον χτυπήσει.
«Στο όνομα του Ιησού βγες από αυτό το σώμα!» ,επανέλαβε εκείνος πιστεύοντας ότι πρόκειται για δαιμονική εκδήλωση.Αφού η κοπέλα δύσκολα τέθηκε υπό έλεγχο τελικά δέχθηκε να υποβληθεί στους εξορκισμούς, διαβεβαίωσαν οι κατηγορούμενοι.Ισχυρίστηκαν ότι την έδεσαν σ΄ένα στρώμα για να την προστατεύσουν για να μην κάνει κακό στον εαυτό της.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι άσκησαν κάθε μορφή βίας.Ερωτώμενοι για το πως προκλήθηκαν τα τραύματα που φέρει το θύμα απάντησαν στους επιθεωρητές ότι προέρχονται από την εξουσία του δαίμονα.
"Για αυτούς ήταν μια δαιμονισμένη,γι αυτό και κάλεσαν τον γιατρό.Καλούμε ένα γιατρό όταν κάποιος είναι άρρωστος ,όταν κάποιος είναι δαιμονισμένος κάνουμε εξορκισμό ", δήλωσε με αφοπλιστική φυσικότητα  συνήγορος υπεράσπισης (Jacques Bourdais).
Η Antoinette, περιγράφεται ως εύπιστο άτομο και πολύ θεοφοβούμενη.Γνώρισε τους μελλοντικούς της δήμιους τρία χρόνια νωρίτερα στην Εκκλησία των Αντβενιστών της 7ης ημέρας,προτεσταντικό ευαγγελικό κίνημα.Έκοψε τους δεσμούς με την οικογένειά της και σύχναζε σε συνεχόμενη βάση σ΄αυτήν την αδελφότητα ώσπου άρχισε να συζεί με τον Eric στο σπίτι της μητέρας του.
Λίγο καιρό μετά τα γεγονότα οι υπεύθυνοι αυτής της Ομολογίας εξέφρασαν την λύπη τους για τη στάση αυτών των ατόμων αναφέροντας ότι "αυτός ο τύπος του ντελιριώδη εξορκισμού " δεν αποτελεί μέρος της διδασκαλίας ή των πρακτικών των αντβενιστών.Οι 4 κατηγορούμενοι αλλά και το θύμα είχαν αποκλεισθεί από την Εκκλησία των Αντβενιστών στο Παρίσι το 2010 και είχαν σχηματίσει μια αποσχιστική ομάδα.( L΄express.fr 05/10/13)
Οι εξορκισμοί αυτού του είδους δεν είναι σπάνιοι στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία αναφέρει το RT (07/10/13).Τον τελευταίο μήνα κάποια μεσάνυχτα πάγωσε το αίμα των γειτόνων από τα ουρλιαχτά στην ήσυχη συνοικία του Limoux,στο Νότο της Γαλλίας.
Οι τοπικές αρχές όταν ειδοποιήθηκαν φαντάστηκαν ότι μια γυναίκα είχε δολοφονηθεί.Αλλά όταν οι αστυνομικοί  έφθασαν στον τόπο του συμβάντος ανακάλυψαν ότι ένα παράξενο τελετουργικό εξορκισμού διαδραματιζόταν σε μια ευαγγελική εκκλησία όπου ένας πάστορας επιχειρούσε ν΄απαλλάξει ένα μέλος της αδελφότητας από δαιμονοπληξία σύμφωνα με τα μίντια.
Τον περασμένο Μάρτιο ένα 8χρονο αγοράκι καταγωγής από το Καμερούν εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του και τη θεία του να πεθάνει στο πάρκινγκ στην Yvelines αφού είχε υποστεί εξορκισμό γιατί θεώρησαν ότι το το παιδί το κατείχαν " κακά πνεύματα ".
Η Εκκλησία των Αντβεντιστών επίσημα οργανώθηκε το 1860 στο Μichigan και αριθμεί 16,8 εκατομύρια.Το λατινικό adventus (ερχομός) μ΄αναφορά στην επάνοδο του Ιησού αλλά και το Sabbat ως 7η ημέρα,ημέρα αργίας αντί της Κυριακής αποτελούν τον αυτοπροσδιορισμό τους.Σε ιστολόγιό τους αναφέρουν ότι αποτελούν το πιο μεγάλο προτεσταντικό εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίως με 100 πανεπιστήμια 1618 σχολεία δευτεροβάθμιας και 5666 δημοτικά.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου