Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χαμένος πίνακας του Leonardo da Vιnci βρέθηκε σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην Ελβετία

Ένας πίνακας που εκτιμάται ότι αποτελεί έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και θεωρείτο χαμένος για 500 χρόνια, βρέθηκε σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην Ελβετία
Ένα έργο τέχνης 500 ετών που μπορεί να ανήκει στον Leonardo da Vinci ανακαλύφθηκε σε θησαυροφυλάκιο ελβετικής τράπεζας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο διάσημος ζωγράφος έχει ζωγραφίζει το πορτρέτο, μιας ευγενή της Αναγέννησης, της Isabella d' Este.
Το έργο είναι μεταξύ 400 έργων τέχνης μίας ιδιωτικής συλλογής, η οποία φυλασσόταν σε τράπεζα της Ελβετίας και ανήκε σε μια οικογένεια Ιταλών.
Οι ιστορικοί της τέχνης πίστευαν εδώ και πολύ καιρό, ότι ο ζωγράφος δεν πρόλαβε ποτέ ή ότι έχασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση του πορτρέτου που το είχε παραγγείλει η  Isabella d' Este, η οποία ήταν μία από τις πλέον σημαίνουσες γυναικείες φιγούρες της εποχής της στη Ρώμη.
Πεντακόσια χρόνια μετά αποδείχτηκε ότι ο ζωγράφος όντως κατάφερε να το τελειώσει, καθώς επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το εν λόγω πορτρέτο είναι πράγματι έργο του Leonardo da Vinci.
H χρονολόγηση με άνθρακα, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Arizona, έδειξε ότι υπάρχει 95% πιθανότητα ο καλλιτέχνης να δημιούργησε το πορτρέτο μεταξύ του 1450 και 1660.
Πηγές: New York Daily News, news247

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου