Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μυστική Ανθρώπινη Εξέλιξη.!!!Στα υπόγεια (ε, που αλλού;) του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, βρίσκονται, μέσα σε χαρτοκούτες, συρτάρια, ντουλάπες και σε ξύλινα εμπορικά κιβώτια σε μεταλλικά ράφια, τα ανθρώπινα λείψανα 2.023 ατόμων!
Ανάμεσά τους, μεταξύ άλλων, υπάρχουν τα κεφάλια από τρεις αιγυπτιακές μούμιες, σκελετοί από δύο δολοφονημένους Βίκινγκς, ένα σουμεριακό κρανίο, η μούμια ενός κοριτσιού από το Περού, αμέτρητα οστά από ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο, χέρια και πόδια ιθαγενών της Αφρικής του 18ου και 19ου αιώνα, και λείψανα από τους σκελετούς Ελβετών που πέθαναν στις αρχές του 20ου αιώνα. Επίσης, πάνω από δέκα χιλιάδες ακτινογραφίες όλων των ειδών, από σύγχρονους εν ζωή ανθρώπους. Πολλά λείψανα φέρουν παράξενα σημάδια: γύρω από τα μάτια μιας μούμιας υπάρχουν ίχνη από φύλλα χρυσού. Μέσα στο στόμα ενός αρχαίου κρανίου υπάρχουν δόντια αρκούδας. Άλλα λείψανα φέρουν φθορές από ασθένειες που έχουν από πολύ καιρό εξαλειφθεί. κ.ά.
Υπεύθυνος για όλη αυτήν την ενδιαφέρουσα αλλά μακάβρια παράξενη συλλογή είναι ο ανατόμος Δρ. Φρανκ Ρύλι, που προσπαθεί να «ανασυνθέσει» τους νεκρούς ανθρώπους που έχει στο υπόγειό του. Η αποστολή του είναι να διαπιστώσει πώς και πόσο έχει μεταβληθεί το ανθρώπινο σώμα μέσα στα τελευταία χιλιάδες χρόνια, και να «χαρτογραφήσει» πώς ο πολιτισμός αναδιαμορφώνει τον ανθρώπινο σώμα και τον οργανισμό μας.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του μέσου δυτικού, αλλάζει την περιφέρεια, το ύψος, τους μύες, τα κόκαλα, τις ορμόνες και τα αγγεία μας. Πολλές από αυτές τις διάφορες μεταβολές που ήδη διαπιστώνονται, είναι βέβαιο ότι έχουν γενετική προέλευση, και αποτελούν δείγματα μιας πρόσφατης μικρο-εξέλιξης που είναι ενεργή.
Άλλες αλλαγές θεωρούνται μάλλον προσωρινές, και ίσως θα εξαφανίζονταν γρήγορα αν θα επιστρέφαμε ξανά σε ένα πρωτόγονο περιβάλλον. Αυτό που σίγουρα έχει διαφανεί, με πολλές αποδείξεις, είναι ότι το ίδιο το ανθρώπινο σώμα πολύ εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί σε νέα φυσικά περιβάλλοντα μέσα σε αρκετά μικρές χρονικές περιόδους! Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι προσαρμογές, φαίνεται ότι μάς έχουν κάνει περισσότερο ευάλωτους σε ορισμένες ασθένειες και λιγότερο σε άλλες.
Ο σύγχρονος άνθρωπος υποτίθεται ότι έχει την μορφή που έχει, τα τελευταία διακόσιες χιλιάδες χρόνια. Κι όμως πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει. (Ενώ μάς λέγανε ότι υποτίθεται ότι η λεγόμενη «φυσική επιλογή» λειτουργεί σε χρονικά διαστήματα εκατομμυρίων ετών…) Το γεγονός αυτό σηκώνει μεγάλη έρευνα και έχει, όπως καταλαβαίνετε, πολλές προεκτάσεις… Έτσι πρόσφατα ιδρύθηκε το παράξενο Κέντρο Εξελικτικής Ιατρικής στη Ζυρίχη. Τα παράξενα επιστημονικά συμπεράσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, από τις νέες περίεργες έρευνες που γίνονται εκεί, είναι πολλά, καταδεικνύουν σαφέστατες συγκεκριμένες σύγχρονες μεταλλάξεις, και μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα: Είμαστε πλέον πιο αδύναμοι. Αλλά αποκτήσαμε μία νέα αρτηρία. Μάθαμε να πίνουμε γάλα και να το χωνεύουμε (πέρα από τη βρεφική μας ηλικία), αλλά οι λιγότερες γέννες έχουν «πνίξει» τις γυναίκες στα οιστρογόνα, που τις μεταλλάσσουν, και, μαζί με άλλους παράγοντες, διαστρεβλώνουν ίσως ακόμη και την «φυσική ψυχοσύνθεση» των γυναικών. Τα οστά μας γίνονται όλο και πιο λεπτά, και έχουν χάσει περίπου το είκοσι τοις εκατό της δύναμής τους μόνο μέσα στα τελευταία 3.000 χρόνια! Το πάχος του πυκνού εξωτερικού φλοιού των οστών, και η διάμετρός τους, επίσης μειώνονται. Γενικά, υπάρχει πλέον λιγότερη οστική μάζα σε όλο το σώμα.
Υπολογίζεται ότι περίπου το ένα πέμπτο (!) των σημερινών ανθρώπων –όσον αφορά τη σπονδυλική τους στήλη– έχει λανθάνουσα δισχιδή ράχη, χωρίς να το γνωρίζει.
(Εδώ πρέπει να θυμηθούμε διάφορες σχετικές νύξεις περί σπονδύλων κλπ, του εκλιπόντος συνεργάτη μας Ιωάννη Φουράκη, που κάποτε φάνταζαν παράλογες ή αινιγματικές). Επίσης, οι σπόνδυλοι στο κατώτερο μέρος της σπονδυλικής στήλης και στο ιερό οστούν, άρχισαν πλέον σε πολλούς ανθρώπους να σχηματίζονται με διαφορετικό τρόπο, ενώ υπάρχουν πλέον σε πολλούς ανθρώπους παραλλαγές στον τέταρτο και πέμπτο σπόνδυλο.
Οι αλλαγές στους φρονιμίτες οδόντες και στον αριθμό τους είναι πια γνωστές σε όλους. Υπάρχουν και αλλαγές στις αρτηρίες μας. Έχουμε αποκτήσει ένα νέο αιμοφόρο αγγείο στα χέρια μας, την αρτηρία του μέσου νεύρου. Το αγγείο αυτό κανονικά υπάρχει στο έμβρυο και φθίνει και χάνεται κατά την όγδοη εβδομάδα της κύησης, ενώ πλέον δεν χάνεται, πάνω από το τριάντα τοις εκατό των ενήλικων ανθρώπων πλέον έχουν αυτήν την αρτηρία. …και, γενικά, σήμερα πλέον οι αρτηρίες ενός μέσου εικοσάχρονου διαφέρουν από εκείνες ενός ενενηντάχρονου! (Και αυτό το γεγονός επηρεάζει καθοριστικά τον τρόπο διάγνωσης και θεραπείας τους).
Από έρευνες που έγιναν στα λείψανα των «απολιθωμένων» σωμάτων των αρχαίων νεκρών της Πομπηίας, διαπιστώθηκε: είχαν ανοιχτό τον πρώτο κοκκυγικό σπόνδυλο στο δέκα τοις εκατό τους, ενώ το μέσο ποσοστό πλέον σήμερα των σύγχρονων ανθρώπων είναι περίπου τριάντα τοις εκατό. Ο πέμπτος σπόνδυλος των αρχαίων κατοίκων της Πομπηίας ήταν ανοιχτός στο ογδόντα τοις εκατό τους, ενώ πλέον είναι ανοιχτός σε όλους μας στο εκατό τοις εκατό των ανθρώπων.
Ακόμη και τα δακτυλικά μας αποτυπώματα έχουν αλλάξει!Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ερευνών, οι ερευνητές πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα 120 σορών που είχαν δωρηθεί στο πανεπιστήμιο του Κέηπ Τάουν.
Χωρίζοντας τα σε δύο ομάδες, σε εκείνους που είχαν γεννηθεί πριν το 1920 και σ’ εκείνους που είχαν γεννηθεί μετά, διαπίστωσαν σαφείς αλλαγές στα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό πυροδότησε και άλλες έρευνες στην Ευρώπη, όπου διαπιστώθηκε το ίδιο.
Στις περιοχές του πλανήτη μας που πλήττονται από την ελονοσία, έχουν εμφανιστεί μεταλλάξεις, οι οποίες φαίνεται να διατηρούνται παρ’ όλο που προκαλούν σοβαρές ασθένειες, ακριβώς επειδή προστατεύουν αυτούς που τις έχουν από την ελονοσία. Π.χ. μια από αυτές επηρεάζει ένα ένζυμο, το οποίο προκαλεί μια σοβαρή μορφή αναιμίας…και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το χρονικό παράθυρο στο οποίο εμφανίστηκε αυτή η μετάλλαξη, μελετώντας λείψανα αρχαίων αλατωρύχων στο Ιράν, που βρέθηκαν σε υπόγειες στοές, έχοντας ανέπαφους τους ιστούς τους (σε δύο τέτοιες περιπτώσεις: από το 500 π.Χ. κι από το 500 μ.Χ.). Εξάγεται DNA από τις μούμιες αυτές του αλατιού, που υποδεικνύει διαφορές μεταξύ τους και κάποιες διαφορές με τον σύγχρονο άνθρωπο.
Στις έρευνες στην Πομπηία, ο ανατόμος Δρ. Μ. Χένεμπεργκ του πανεπιστημίου της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, διαπίστωσε πολλές αλλαγές που έχουν γίνει, όπως π.χ. το ότι ένα τμήμα της ανθρώπινης αορτής έχασε έναν από τους κλάδους του που τροφοδοτούν τον θυρεοειδή αδένα. Ενώ διαπιστώθηκε εκ νέου η μεγάλη εξασθένιση των ανθρώπινων οστών και τα προβλήματα στη νέα μας σπονδυλική στήλη.
Φαίνεται ότι επιτελείται η εξασθένιση του ανθρωπίνου είδους, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει λεπτομερώς στο παρελθόν το κίνημα της Ευγονικής…
Παρ’ όλα αυτά, ταυτόχρονα διαπιστώνεται πλέον ένας σαφώς υψηλότερος βαθμός ποικιλότητας μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που παραμένει ακόμη ανεξήγητο.
Ποιος ξέρει τι να επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον για το ανθρώπινο είδος…


Επανδρωμένη αποστολή

Αυτά τα βίντεο είναι χωρίς διορθώσεις, η επανδρωμένη αποστολή
Ο Άρης το 1974, ως το πρόσωπο που πήρε αυτά τα βίντεο,
κρατήθηκαν από 30 χρόνια και ακόμα και τώρα βλέπουν το φως,
λέει ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες και 30 λεπτά videoΆγνωστα αντικείμενα είναι ορατά κατά τη διάρκεια ηλιακή έκλαμψη στις 23 Φεβρουαρίου 2013.


Άγνωστα αντικείμενα είναι ορατά κατά τη διάρκεια ηλιακή έκλαμψη στις 23 Φεβρουαρίου 2013.
Κατ 'αρχάς, ένα απίστευτο φως παρατηρείται και ένα δεύτερο άγνωστο αντικείμενο, παρόμοιο με το γνωστό Μαύρο Cube είναι ορατα κατά τη διάρκεια της ηλιακή έκλαμψη στις 23 Φεβρουαρίου 2013 .
Ειναι μια γρατσουνιά στο φακό, σκόνη , ένας κομήτης ή τα αντικείμενα αυτά μεγάλα διαστημικά διαστημόπλοια που αιωρείται κοντά στον ήλιο;
Τα UFO είναι όλο και περισσότερο που παρατηρούνται στην περιοχή του ήλιου..

Εκτόξευση από την Ινδία για τον πρώτο δορυφόρο που επαγρυπνεί για αστεροειδείς

Ο δορυφόρος NEOSSat θα χαρτογραφήσει χιλιάδες διαστημικούς βράχους
O καναδικός δορυφόρος NEOSSat θα επαγρυπνεί για αστεροειδείς, όχι όμως τόσο μικρούς όσο αυτός που έπεσε στα Ουράλια (CSA)
Ο πρώτος δορυφόρος που σχεδιάστηκε να επαγρυπνεί για εισερχόμενους αστεροειδείς, ο πρώτος δορυφόρος που τροφοδοτείται από κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα μικρότερα διαστημικά τηλεσκόπια του κόσμου, περιλαμβάνονται στα επτά διαφορετικά φορτία που έθεσε σε τροχιά τη Δευτέρα ινδικός πύραυλος.
Ο πύραυλος PSLV, εγχώριας τεχνολογίας, εκτοξεύτηκε στις 14.20 ώρα Ελλάδας από το διαστημικό κέντρο της Σριχαρικότα στη νοτιοανατολική Ινδία. Πρωτεύον φορτίο του πυραύλου ήταν ο γαλλο-ινδικός δορυφόρος γεωσκόπησης SARAL, ο οποίος θα παρακολουθεί τους ωκεανούς.
Τα φορτία
Έξι ακόμα φορτία εκτοξεύτηκαν μαζί με τον SARAL, ανάμεσά τους ο δορυφόρος ΝΕΟSSat της καναδικής διαστημικής υπηρεσίας, ο οποίος θα παρακολουθεί αστεροειδείς που κινούνται σε τροχιές που διασταυρώνονται με την τροχιά της Γης.
Ο δορυφόρος, ο οποίος έχει μέγεθος βαλίτσας και κόστισε 25 εκατομμύρια δολάρια, θα παρακολουθεί διαστημικούς βράχους σε απόσταση έως 50 εκατ. χιλιομέτρων, δεν θα μπορούσε όμως να εντοπίσει έναν μικρό αστεροειδή στο μέγεθος αυτού που έπεσε στα Ουράλια στις 15 Φεβρουαρίου.
Μαζί με τον ΝEOSSat εκτοξεύτηκαν οι δύο επίσης καναδικοί Brite, δύο μικροδορυφόροι σε σχήμα κύβου με πλευρά 20 εκατοστών, οι οποίοι θεωρούνται τα μικρότερα διαστημικά τηλεσκόπια που έχουν εκτοξευτεί μέχρι σήμερα. Αποστολή τους θα είναι να παρακολουθούν διακυμάνσεις στη λαμπρότητα των πιο φωτεινών άστρων για μελέτες αστροφυσικής.
Οι δορυφόροι
Sapphire: o πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος του Καναδά, ο οποίος θα παρακολουθεί τους δορυφόρους που κινούνται σε απόσταση έως 40.000 χιλιομέτρων, καθώς και τα διαστημικά σκουπίδια.
AAUSAT3: ένας επιστημονικός δορυφόρος που κατασκευάστηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Άαλμποργκ στη Δανία
STRaND-1: ο πρώτος δορυφόρος που τροφοδοτείται από κινητό τηλέφωνο. Η συσκευή Android τρέχει εφαρμογές που λαμβάνουν φωτογραφίες, μετρούν το μαγνητικό πεδίο της Γης και επιτρέπουν σε χρήστες σε όλο τον κόσμο να ανεβάζουν βίντεο που θα παίζουν στο Διάστημα. Ο δορυφόρος αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ στη Βρετανία.

Ο Αϊνστάιν ήταν καλός μαθητής!

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, γεννήθηκε το 1879 και θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα. Σύμφωνα βέβαια με ένα αστικό μύθο ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής στο σχολείο. Στην πραγματικότητα βέβαια ο νεαρός Αϊνστάιν είχε πολύ καλές επιδόσεις σε όλη του τη σχολική θητεία. Οι βαθμοί του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι βαθμοί του στο γυμνάσιο του Μονάχου δεν ήταν ποτέ κάτω από 2 (σε μια κλίμακα με άριστα το 1 και χειρότερη επίδοση το 6) συμπεριλαμβανομένων των Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών. Ο Αϊνστάιν εγκατέλειψε το γυμνάσιο, χωρίς να αποφοιτήσει, για να ακολουθήσει τους γονείς του στο Μιλάνο.
Ο επόμενος σταθμός στην εκπαίδευσή του ήταν η Ελβετία, όπου η βαθμολογική κλίμακα ήταν αντίστροφη από αυτή της Γερμανίας. Έτσι στην Ελβετία το άριστα ήταν το 6 και η χειρότερη βαθμολογία το 1. Ο Αϊνστάιν ήταν και πάλι καλός μαθητής αφού όπως φαίνεται στον έλεγχο προόδου του είχε άριστη επίδοση στην Άλγεβρα, τη Γεωμετρία και τη φυσική ενώ ο μόνος κακός βαθμός του ήταν στα γαλλικά τα οποία διδασκόταν για πρώτη χρονιά ενώ οι συμμαθητές του για τρίτη. Από τη διαφορά λοιπόν της βαθμολογικής κλίμακας μεταξύ Αυστρία και Γερμανίας προέκυψε ο μύθος πώς ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής. Λυπούμαστε που θα απογοητεύσουμε τους νεαρούς φίλους μας αλλά θα πρέπει να διαβάζουν περισσότερο…

perierga.gr - Ο Αϊνστάιν ήταν καλός μαθητής!

Μοναδική «εσωτερική» παραλία στην Ιαπωνία!

perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!Η πόλη Miyazaki στην Ιαπωνία είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο, όπου συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου, καθώς διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία και απίθανες παραλίες αλλά και έντονη νυχτερική ζωή. Το ξενοδοχείο «Phoenix Seagaia Resort» είναι επίσης γνωστό για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, με χώρους αναψυχής, spa, πισίνες, γήπεδα τένις και γκολφ, ακόμη ζωολογικό κήπο με σπάνια είδη φυτών και ζώων αλλά και τη μοναδική «εσωτερική» παραλία στον κόσμο! Μάλιστα, καλά διαβάσατε...
perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!
Το «Ocean Dome» (όπως ονομάζεται) αποτελεί θεαματικό μέρος του συγκροτήματος «Phoenix Seagaia Resort» και είναι στην ουσία μια τεράστια «κλειστή» παραλία με άμμο (είδος λεπτού άσπρου μαρμάρου) και θαλασσινό νερό, όπου οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μπάνιο τους όλες τις εποχές του χρόνου! Η θερμοκρασία του νερού (που περιέχει την ιδανική ποσότητα αλατιού!), η υγρασία και ο αέρας στο χώρο ελέγχονται από high tech μηχανήματα, ενώ ένα ειδικό σύστημα δημιουργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεγάλα κύματα για τους λάτρεις του σερφ.
perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!
Επιπλέον, το κτίριο όπου «στεγάζεται» η παραλία έχει τη μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οροφή στον κόσμο, παρέχοντας σε μόνιμη βάση έναν… καταγάλανο ουρανό στους λουόμενους. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί ανάλογα, με βράχους και φοίνικες, έτσι ώστε να προσομοιάζει με κανονική εξωτερική παραλία, ενώ όλων των ειδών τα θαλασσινά σπορ είναι… διαθέσιμα! Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι… πού θα βρεις χώρο για να απλώσεις την πετσέτα σου!
perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!
perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!
perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!
perierga.gr - Η μοναδική "εσωτερική" παραλία στον κόσμο!

Μεγάλο κύμα ηλιακού άνεμου κατευθύνεται προς την γη....


Μεγάλο κύμα ηλιακού άνεμου κατευθύνεται προς την γη....
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 24η Φεβρουαρίου, "Νύχτα 24ης για την Ελλάδα" έκανε την εμφάνιση του ένα σκοτεινό κενό στην ατμόσφαιρα του ήλιου - μια "στεφανιαία τρύπα " και ένα ρεύμα του ηλιακού ανέμου "spewing" διαχύθηκε στο διάστημα.
Το Ηλιακό Dynamics Observatory (SDO) της NASA, φωτογράφησε το άνοιγμα αυτό.
Στεφανιαία τρύπα είναι το σημείο όπου....

το μαγνητικό πεδίο του ήλιου ανοίγει και επιτρέπει στον ηλιακό άνεμο να ξεφύγει. Το ρεύμα του ηλιακού ανέμου που ξέφυγε αυτή την φορά από τη συγκεκριμένη στεφανιαία τρύπα αναμένεται να φτάσει στη Γη περίπου στις 2 Μαρτίου.Οι παρατηρητές είναι σε ετοιμότητα για να καταγράψουν το γεωγραφικό πλάτος που θα εισέλθει και για να παρατηρήσουν το σέλας που θα δημιουργηθεί κατά την ημερομηνία αυτή.
 
ΠΗΓΗ  http://www.newsvolos.com

Αίτνα: Έκρηξη… ομορφιάς και εντυπωσιασμού!VIDEOΦωτογραφία για Η Αίτνα «ξυπνάει» εκ νέου και προκαλεί ανησυχία - Δείτε video
Εντονη δραστηριότητα παρουσιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία, καθώς έπειτα από εννέα μήνες δείχνει να αφυπνίζεται με δύο εκρήξεις μέσα σε δυο ημέρες.

Σιντριβάνια και ποτάμια λάβας προέβαλαν από τον κρατήρα του μεγαλύτερου και υψηλότερου ενεργού ηφαιστείου της Ευρώπης, ενώ η λάβα έφθασε μέχρι την ακατοίκητη περιοχή της Βάλε ντελ Μπόβε, ενώ η τέφρα κάλυψε δρόμους και κατοικίες σε κοντινές περιοχές.

Μπορεί το θέμα να είναι εντυπωσιακό, μιας και η δύναμη της φύσης πάντα μαγνητίζει το βλέμμα, ωστόσο, οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου για αποφυγή επικίνδυνων εκπλήξεων.Το φρικιαστικό πείραμα του Δαρβίνου επιστρέφει

Μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Cambridge είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει και πάλι το πείραμα του Κάρολου Δαρβίνου, ο οποίος ήθελε να αποδείξει ότι οι άνθρωποι, όπως και τα ζώα, διαθέτουν έμφυτη και ομοιογενή γκάμα συναισθηματικών εκφράσεων, ένα είδος κώδικα, μέσω του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.
Η σύγχρονη επιστημονική ομάδα επιδιώκει σήμερα να επιβεβαιώσει το πόρισμα της μελέτης του Δαρβίνου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες φωτογραφίες, που είχε βγάλει ο Γάλλος φυσιολόγος Benjamin Duchenne, θα συμμετέχουν στο πείραμα πάνω από 18,000 συμμετέχοντες.
Επιπλέον, υπάρχει και μια ακόμη διάσταση που δεν είχε συμπεριλάβει ο Δαρβίνος, ότι υπάρχουν διαφορετικές συναισθηματικές κατηγορίες και λεξιλόγιο και σε διαφορετικές περιόδους.
Το 1868, ο Κάρολος Δαρβίνος πραγματοποίησε πείραμα με στόχο να αποδείξει ότι οι άνθρωποι , όπως και τα ζώα, διαθέτουν έμφυτη και ομοιογενή γκάμα συναισθηματικών εκφράσεων, ένα είδος κώδικα, μέσω του οποίου μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα ο ένας του άλλου.
Το πείραμα Darwin Correspondence Project, που έχει αναλάβει την ψηφιακή καταγραφή των χιλιάδων επιστολών του Άγγλου επιστήμονα, φιλοδοξεί να αναπαράγει το πείραμα 150 χρόνια αργότερα, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματά του.
Για να φέρει εις πέρας το πείραμα, ο Δαρβίνος χρησιμοποιούσε σκληρές μεθόδους, όπως είναι η χρήση του ηλεκτρισμού. Φωτογραφίες που συνόδευαν το ερωτηματολόγιο του πειράματος, είδαν το φως της δημοσιότητας, σοκάροντας το κοινό.
Σύμφωνα με το iefiemrida.gr, τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων εντάχθηκαν στο βιβλίο Εκφραση Συναισθημάτων στον Ανθρωπο και τα Ζώα του Δαρβίνου, που κυκλοφόρησε το 1872 και εξέθετε την άποψή του ότι οι εκφράσεις συναισθημάτων είναι κοινό γνώρισμα των ανθρώπων και των ζώων.

Ο μετεωρίτης μετέφερε μια νέα μορφή ζωής;


Οι επιστήμονες παρουσίασαν τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων των θραυσμάτων, που έχουν βρεθεί, από το μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στην Περιφέρεια του Τσελιάμπινσκ. Η χημική εξέτασή τους επιβεβαίωσε ότι έχουν εξωγήινη προέλευση.
Στην περιοχή της λίμνης Τσεμπαρκούλ οι επιστήμονες κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν περίπου 50 μικρά θραύσματα του μετεωρίτη μεγέθους μερικών χιλιοστόμετρων. Με τη βοήθεια των σύγχρονων υπερευαίσθητων συσκευών κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί ο τύπος του ουράνιου σώματος. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν κλασικό πετρώδη μετεωρίτη, εξήγησε στη «Φωνή της Ρωσίας» ο επικεφαλής της αποστολής του Πανεπιστημίου των Ουραλίων για την αναζήτηση του μετεωρίτη Βίκτορ Γκροχόφκσι:
Πρόκειται για έναν κλασικό πετρώδη μετεωρίτη, που ονομάζουμε «κοινό χονδρίτη». Στη σύστασή του έχει εντοπιστεί η συνηθισμένη περιεκτικότητα σε ορυκτά: ολιβίνη, αδιαφανή ορυκτά, τροϊλίτης, καμασίτης, ενώσεις, που μπορούν να σχηματιστούν μόνο στο Διάστημα. Στη Γη παρόμοιοι συνδυασμοί και δομές δεν υπάρχουν.
Οι επιστήμονες διέψευσαν ως αντιεπιστημονικές και ορισμένες φήμες, που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο. Ειδικότερα ότι μαζί με τον μετεωρίτη μεταφέρθηκε στη Γη και μια νέα μορφή ζωής με τη μορφή βακτηρίων ή ιών. Αυτό είναι αδύνατο, λένε οι επιστήμονες. Τα θραύσματα, που εντοπίστηκαν, επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για ανθρακώδη χονδρίτη, ο οποίος μπορεί να περιέχει στοιχεία οργανικών ενώσεων.
Φυσικά για τη λεπτομερή ανάλυσή του θα απαιτηθούν μεγαλύτερα κομμάτια. Ένα από αυτά έπεσε στη λίμνη Τσεμπαρκούλ, σχηματίζοντας οπή διαμέτρου σχεδόν οκτώ μέτρων, αλλά προς το παρόν δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί στη θέση αυτή.
Άλλο ένα ερώτημα, στο οποίο οι επιστήμονες πρέπει να δώσουν απάντηση είναι γιατί ο μετεωρίτης βάρους περίπου 10.000 τόνων δεν είχε καταγραφεί ούτε σε έναν επίγειο σταθμό παρατήρησης του Διαστήματος. Έγινε δυνατός ο εντοπισμός του μόνο κατά την είσοδό του στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας. Η πύρινη σφαίρα κατευθυνόταν στη Γη με ταχύτητα περίπου 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, λέει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τους μετεωρίτες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Μιχαήλ Ναζάροφ:
Στο Διάστημα δεν καταγράφηκε, διότι ήταν μικρός σύμφωνα με την κλίμακα μεγέθους των αστεροειδών. Εφόσον τον παρατηρήσαμε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, τότε πρέπει να υπολογίσουμε ότι η πτήση του εντός της ατμόσφαιρας, όπου διακρίνεται καθαρά και εμφανίζεται με τη μορφή βολίδας, διαρκεί περίπου μισό λεπτό.
Στο χρόνο αυτό είναι δυνατόν μόνο να δοκιμάσουμε να προβλέψουμε πού ενδέχεται να πέσει και πόση θα είναι η εκλυόμενη ενέργεια. Αλλά να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα, ώστε να εκκενωθούν περιοχές από τον πληθυσμό, είναι πρακτικά αδύνατο.
Στην Περιφέρεια του Τσελιάμπινσκ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η εξάλειψη των συνεπειών της πτώσης του μετεωρίτη. Το ωστικό κύμα έσπασε τους υαλοπίνακες σε πολλά κτήρια. Δεν υπάρχουν νεκροί από το συμβάν, αλλά περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών. Περίπου 40 άτομα νοσηλεύονται έως και τώρα στα νοσοκομεία.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ υπολογίζει ότι το περιστατικό με τον μετεωρίτη του Τσελιάμπινσκ θα ωθήσει τους επιστήμονες στη δημιουργία τεχνολογιών παρακολούθησης των μικρών βολίδων. Ο ίδιος επίσης αναμένει από τους επιστήμονες προτάσεις σχετικά με το πώς θα ελαχιστοποιηθεί η επίδραση των βροχών των μετεωριτών σε κατοικημένες περιοχές, όπως οι πόλεις.

Είναι ο G1.9 ο δεύτερος μας Ήλιος;


Κάτι ενοχλεί τον Πλούτωνα και τους εξωτερικούς πλανήτες στην άκρη του Ηλιακού μας συστήματος ΚΑΙ επίσης επηρεάζει την γη μας. Αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι το G1.9, καταχωρημένο από τον Dave Green της NASA ως κατάλοιπο supernova (SNR) το οποίο εξερράγη πριν 25.000 χρόνια πριν, του οποίου το σήμα άρχισε να φθάνει πριν 140 χρόνια, αλλά οι αστρονόμοι υποπτεύονται ότι είναι ένα κόκκινος Νάνος με μέγεθος σχεδόν διπλάσιο (1,9) του Δία τώρα στο περιήλιον του (το κοντινότερο πλησίασμα) στον Ήλιο μας (περίπου 60 Αστρονομικές Μονάδες).
Γιατί η NASA είναι τόσο σιωπηλή για αυτό το αντικείμενο; και γιατί τόσες λίγες πληροφορίες είναι διαθέσιμες; Παραδέχονται ότι είναι ότι είναι ένα «εξαιρετικό αντικείμενο» που κυνηγούσαν 50 χρόνια αλλά δίνουν ελάχιστες άλλες πληροφορίες. Χρειάστηκε να ασχοληθεί μια Ισπανική ομάδα αστρονόμων να βρει τι μπορεί να είναι και Ρώσοι αστρονόμοι να το επιβεβαιώσουν.
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Anatoly Perminov, είναι τρομαγμένος με το αντικείμενο που ξεκολλά αντικείμενα από την ζώνη Kuiper μερικά από τα οποία χτύπησαν τον Δία (Shoemaker-Levy) και νωρίτερα τον Ιούλιο του 2009. Αντιθέτως προς την Αμερικανική ιστορία, πιστεύουν ότι είναι ένας ΗΛΙΟΣ ΚΑΦΕ ΝΑΝΟΣ ή ένας νέος πλανήτης που εισέρχεται στο ηλιακό μας σύστημα. Η Ισπανική ομάδα των αστροφυσικών πρόσθεσε ότι ο G1.9 μπορεί να έχει πλανήτες που τον περιβάλλουν.
Ο G1.9+03 ήταν γνωστός από το 1984, και οι παρατηρήσεις του τηλεσκοπίου Chandra X-ray ακτινών Χ το έχουν δείξει να αυξάνει σε μέγεθος τουλάχιστον 15% μεταξύ του 1985 και του 2008 ή 0,65% κάθε χρόνο, δείχνοντας ότι είτε διαστέλλετε η ότι μας πλησιάζει.
Η Wikipedia αναφέρει τις συντεταγμένες του 2008 σε ορθή αναφορά 17h 48m 45.4s και απόκλιση -27° 10m 06s το οποίο ισούται με τροπικό 27°29’33″Sagittarius. Ο ρυθμός της κινήσεως του είναι ακόμη ασαφής, αν και μεταβάλλεται σημαντικά από το περιήλιον στο αφήλιον.
Χρησιμοποίησα το World Space Telescope προσπαθώντας να τον εντοπίσω, αλλά το μόνο αξιοσειμίοτο Άστρο είναι το 3Sagitarri;HR661, ένα λαμπρό πορτοκαλί αστέρι με ορθή αναφορά 17h 27m 46s και απόκλιση -27° 50′. Για να παρατηρήσω τον G1.9 έπρεπε να κάνω κλικ στον τομέα imagery για να το κάνω να εμφανιστεί. Φαίνεται να έχει αφαιρεθεί/μαυρίσει η έχει γίνει επικόλληση. Τι είναι αυτές οι φλόγες στα πλευρά του; Είναι αληθινή εικόνα ή φτιαγμένη από καλλιτέχνη; Κοιτάξτε τις εικόνες.
Είναι δύσκολο σε αυτό το σημείο να πούμε τι ακριβώς είναι ο G.19. Υπάρχουν πολλές φήμες και όχι αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για να καθορίσουμε ένα είναι ο δίδυμος αδελφός κόκκινος νάνος του Ηλίου μας, ή οι πληροφορίες κρύβονται για κάποιο λόγο. Φαίνεται να υπάρχει κάποιο κενό – τουλάχιστον στην Δύση. Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει γρήγορα, γιατί αν ο G1.9 είναι ο δεύτερος μας ήλιος οι επιπτώσεις είναι τρομακτικές.
Εάν ο G1.9 έχει πλανήτες που περιστρέφονται γύρω του, για παράδειγμα, θα μπορούσε να «σκίσει» το ηλιακό μας σύστημα στο περιήλιο, προκαλώντας τρομακτική ζημιά. Το μακρύτερα περιστρεφόμενο σώμα ο G1.9(Nibiru;) θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός για εμάς καθώς θα είχε αρκετή απόσταση να διασχίσει την εσωτερική πλανητική ζώνη που βρίσκεται η γη μας.
Έως ότου πάντως, να έχουμε περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες για αυτό το μυστήριο σώμα πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας και να περιμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις.
Σημειώσις: Ο G1.9+03 δεν πρέπει να συγχέεται με τον Gliese 581 που είναι επίσης ένας κόκκινος νάνος αλλά βρίσκεται στις RA 15h19m26.8s και με απόκλιση -07°43’20″ η τροπικό 19°31’20″Sco.

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν..
μανιωδώς έναν εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής...
Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»
Λιποθύμησε ο Αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για την συμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).
Η πιο σκληρή δοκιμασία ήταν το ζύγισμα της ψυχής του νεκρού, που έκανε ο θεός Άνουβις. Η ψυχή ζυγιζόταν σε σχέση το Φτερό της Αλήθειας της θεάς Μά'ατ. Αν η καρδιά ήταν πιο ελαφριά από το φτερό, επιτρεπόταν να προχωρήσει στην επόμενη ζωή, αν όχι καταβροχθιζόταν από το τέρας Αμμίτ, ένα συνδυασμός κροκόδειλου, λιονταριού και ιπποπόταμου.
Τα νέα ευρήματα εκτιμάται ότι είναι οι τελευταίες σελίδες του πολύτιμου παπύρου ο οποίος λέγεται πως φτάνει τα 20 μέτρα μήκος και ανήκε στον υπεύθυνο για την κατασκευή του ναού του Άμμωνα, Αμενχοτέπ (ο οποίος ανακηρύχτηκε Φαραώ όσο ήταν ακόμα παιδί και βασίλεψε περίπου 39 χρόνια).
Τα υπόλοιπα κομμάτια του παπύρου βρίσκονται σε συλλογές σπουδαίων μουσείων του κόσμου, όπως το μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης. Οι αρχαιολόγοι που τα μελετούν δεν έχουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους για τη μεταθανάτια ζωή, κυρίως επειδή έλειπαν αυτά τα τελευταία μέρη του παπύρου.
Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη οι ειδικοί για να αποκρυπτογραφήσουν τη Βίβλο των Νεκρών αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν απέναντι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων αιώνων: το μυστικό της αθανασίας της ψυχής.

Το Curiosity στο Άρη ανακάλυψε θραύσμα άγνωστου μηχανισμού


Το ρομποτικό όχημα εξερεύνησης του Άρη Curiosity για μια ακόμα φορά ανακάλυψε στον Άρη ένα παράξενο αντικείμενο, που μοιάζει με εξάρτημα κάποιου μηχανισμού, το οποίο έχει κολλήσει σε πέτρα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Voice of Russia.
Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από τις κάμερες του ρομποτικού οχήματος, δίνουν τη δυνατότητα να διακρίνουμε δύο αντικείμενα, τα οποία πιθανολογείται ότι θα μπορούσαν να είναι τμήματα κάποιου μηχανισμού.
Ωστόσο, οι επιστήμονες της NASA δήλωσαν, ότι το πιθανότερο είναι το αντικείμενο που κατεγράφη από τις κάμερες να είναι ένα κομμάτι βράχου, που έχει επεξεργαστεί από τον άνεμο. Το πιο πιθανό είναι ότι δε θα διεξαχθεί λεπτομερής διερεύνηση του αντικειμένου, καθώς είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Φωνές από την Κόλαση; Ηχητικό ντοκουμέντο από τα 14km κάτω από τη Γη


Πριν χρόνια, λίγο μετά το 1960 επί Σοβιετικής Ένωσης, γινόταν στη Σιβηρία μια έρευνα από γεωλόγους.
Χρησιμοποίησαν γεωτρύπανο που...μπορούσε να μπει στη γη πολύ βαθειά.


Οι Ρώσοι διαθέτουν τέτοια γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν σε περίπου 20km βάθος και τα πουλάνε σε χώρες όπως η Ινδία και η Κορέα, που έχουν πετρέλαιο σε κοιτάσματα με πολύ μεγάλο βάθος, για να μπορούν να το εξορύξουν.

Τότε λοιπόν έγινε κάτι πολύ εντυπωσιακό και απρόβλεπτο, που μαθεύτηκε πρώτα στη Μόσχα και μετά στη Φινλανδία, από την οποία κυρίως μέσω της έγκυρης εφημερίδας Ammenusastia, η είδηση έφτασε και στη Δύση.


Συγκεκριμένα, όταν το γεωτρύπανο έφτασε τα 14,4 χιλιόμετρα βάθος, ξαφνικά άρχισε να μην βρίσκει αντίσταση και γύρναγε τρελά, ενώ καταγράφηκε μια εκπληκτική θερμοκρασία 1100 βαθμών Κελσίου. Κατάλαβαν ότι είχαν πέσει σε κενό, δηλαδή κάτι σαν σπήλαιο μέσα στη γη. Είχαν μαζί τους ένα μικρόφωνο για να καταγράφουν τον ήχο από τις μετατοπίσεις των πλακών που γίνονται σε αυτά τα βάθη.


Τους ξάφνιασε πρώτα κάτι σαν τεράστια νυχτερίδα που βγήκε από την τρύπα, μαζί με ένα ρεύμα αερίου, μόνο που αυτή είχε πολύ λαμπερά φτερά που έγραφαν "έχω κυριαρχήσει" και χάθηκε στον ουρανό. Όταν έβαλαν το μικρόφωνο στην τρύπα άκουσαν τρομακτικές ανθρώπινες κραυγές!

Επικεφαλής στο πείραμα ήταν ο Δρ. Ασσάκωφ (Azzacove). Αυτός δήλωσε: "Σαν κομμουνιστής δεν πιστεύω στον Ουρανό ή τη Βίβλο, αλλά σαν επιστήμονας τώρα πιστεύω στην Κόλαση. Είναι περιττό να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι που κάναμε μια τέτοια ανακάλυψη. Αλλά ξέρω τι είδαμε και ξέρω τι ακούσαμε. Και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τρυπήσαμε μέχρι τις Πύλες της Κολάσεως"!

Γεγονός είναι ότι οι μισοί επιστήμονες εγκατέλειψαν στη μέση το πείραμα.


"Αντί για μετακινήσεις πλακών, λέει ο Δρ. Ασσάκωφ, ακούσαμε ανθρώπινη φωνή που ούρλιαζε από τον πόνο".


Και συνεχίζει: "Στην αρχή νομίζαμε ότι η φωνή ερχόταν από τα σύνεργά μας, αλλά όταν προσδιορίσθηκε η προέλευσή της, οι χειρότερες υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Δεν ήταν κραυγές από ένα μόνο άτομο, αλλά από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους".[PERIERGAA]

Ακούστε εδώ, το ηχητικό ντοκουμέντο... 

Επανδρωμένες βάσεις στη Σελήνη: δεν θα χρειαστεί να αρχίσουμε από το μηδέν


Η Roscosmos θα δημιουργήσει στη Σελήνη επανδρωμένες βάσεις. Οι σταθμοί μπορεί να εμφανιστούν περίπου σε 17 χρόνια. Για τη δημιουργία τους θα χρησιμοποιηθεί το νερό και τα οικοδομικά υλικά που υπάρχουν στο φυσικό δορυφόρο της Γης.
Εάν η αποστολή στον Άρη πραγματοποιηθεί σε μερικές δεκαετίες, οι πτήσεις στη Σελήνη και η δημιουργία εκεί μιας μόνιμης βάσης είναι σίγουρα ένας εφικτός στόχος για τα αμέσως προσεχή χρόνια. Στο δορυφόρο της Γης μπορεί να προσδιοριστούν όχι μόνο τα ίχνη της δικής του εξέλιξης, αλλά και εν μέρη του ηλιακού συστήματος. Εφόσον η Σελήνη απ΄αυτή την άποψη είναι μοναδική.
Δεν έχει ατμόσφαιρα και η ηφαιστειακή και τεκτονική της δραστηριότητα είναι πολύ αδύναμη. Ως εκ τούτου, στη Σελήνη υπάρχουν ίχνη των διεργασιών που έλαβαν χώρα περίπου πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, οι οποίες μπορούν να μελετηθούν, επεσήμανε ο Διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου Στέρνμπεργκ Βλαντισλάβ Σεβτσένκο:
- Η Σελήνη ήδη θεωρείται ως ουράνιο σώμα για πρακτικές εφαρμογές. Ως διαστημική υποδομή της Γης, η Σελήνη τα προσεχή 10-20 χρόνια μπορεί να καταστεί πηγή ενέργειας και υλικών πόρων. Εννοείται η ηλιακή ενέργεια, η οποία στη Σελήνη θα συγκεντρώνεται και στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια σε ευρεία κλίμακα. Δεύτερον, σήμερα οι οικονομολόγοι κάνουν λόγο για έλλειψη σπάνιων μετάλλων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις υψηλές τεχνολογίες.
Μόνο μέσα σε δύο χρόνια η τιμή ενός κιλού εκτοξεύθηκε από τα 10 δολάρια στα 100 και πάνω. Η Κίνα σήμερα κατέχει το μονοπώλιο στον τομέα αυτό και υπαγορεύει τους όρους στην παγκόσμια αγορά. Στη δε Σελήνη, όπως φαίνεται από πρόσφατες έρευνες, υπάρχουν περιοχές όπου μπορούν να βρεθούν μέταλλα της ομάδας της πλατίνας σε μεγάλες ποσότητες, που πλησιάζουν τη βιομηχανική κλίμακα.
Κατα την άποψη του επιστήμονα, στο πρώτο στάδιο της κατάκτησης της Σελήνης εκεί θα δημιουργηθούν αυτόματες βάσεις με ρομπότ. Θα εξυπηρετούνται από χειριστές, που θα εργάζονται εκ περιτροπής. Και μόνο μετέπειτα θα κατασκευαστούν μόνιμα επανδρωμένοι σταθμοί. Ο άνθρωπος χρειάζεται στη Σελήνη και γενικά στο διάστημα μόνο εκεί, όπου η παρουσία του είναι απόλυτα απαραίτητη, υπογραμμίζει ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικής Πολιτικής Ιβάν Μοϊσέεφ:
Τα σχέδια δημιουργίας βάσεων στη Σελήνη είναι ορθή στρατηγική. Οι βάσεις χρειάζονται για την εξόρυξη καυσίμου και υλικών για κατασκευαστικά έργα στο διάστημα. Εφόσον η μεταφορά τους από τη Γη είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Πρέπει να εφαρμοστεί η παραγωγή από σεληνιακά υλικά.
Με τον άμεσο σχεδιασμό της πρώτης στον κόσμο σεληνιακής βάσης «Ζβεζντά» είχε ασχοληθεί στο Σχεδιαστικό Γραφείο του o μεγάλος Ρώσος επιστήμονας Βλαντίμιρ Μπάρμιν. Μάλιστα ανάμεσα στους συναδέλφους του δημιουργήθηκε ο όρος «μπάρμινγκραντ». Έτσι οι ιδιομορφίες των σεληνιακών σταθμών ήδη είναι γνωστές.
Ο Βλαντισλάβ Σεβτσένκο λέει ότι για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πληρώματος από τη πτώση μετεωριτών και την επίδραση της σκληρής ακτινοβολίας, οι λειτουργικές μονάδες πρέπει να χώνονται σε βάθος μέσα στο σεληνιακό έδαφος. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή είναι μια πολύ καλή μόνωση, που διασφαλίζει τη ραδιενεργό ασφάλεια. Εν ολίγοις, η κατασκευή μιας σεληνιακής βάσης δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει από το μηδέν.
Σχετικές τεχνικές γνώσεις και πείρα για το θέμα αυτό υπάρχουν ήδη στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Πλανήτες σαν τη Γη βρίσκονται… δίπλα μας

Είναι πιθανό να υπάρχουν σε απόσταση 13 ετών φωτός
Όπως φαίνεται όχι μόνο υπάρχουν πολλοί πλανήτες σαν τη Γη αλλά κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται κοντά μας.
Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ο αριθμός των πλανητών με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης είναι τεράστιος τόσο στον γαλαξία μας όσο και στο Σύμπαν γενικότερα. Μια εξ αυτών έδειξε ότι μόνο στον γαλαξία μας υπάρχουν περί τους 17 δισεκατομμύρια πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη! Αστρονόμοι του Κέντρου Αστρονομίας Harvard Smithsonian πιστεύουν ότι ένας τέτοιος πλανήτης είναι πιθανό να βρίσκεται πολύ κοντά μας, σε απόσταση 13 ετών φωτός από εμάς.
«Η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε ότι για να βρεθεί ένας πλανήτης που να μοιάζει με τη Γη θα πρέπει να ψάξουμε στα βάθη του Διαστήματος. Τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι μια νέα Γη είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στη… γειτονιά μας και περιμένει να την εντοπίσουμε» αναφέρει η Κόρτνι Ντρέσινγκ, επικεφαλής της νέας έρευνας.
Δείτε σχετικά
Βρήκαμε τη νέα Γη;
Οι κόκκινοι νάνοι
Οι ερευνητές μελέτησαν τα ευρήματα της αποστολής Kepler που αναζητά εξωπλανήτες στον γαλαξία μας. Επικέντρωσαν την προσοχή τους στους κόκκινους νάνους. Είναι άστρα μικρότερα, πιο ψυχρά και λιγότερο φωτεινά από τον Ηλιο. Ενας μέσος κόκκινος νάνος είναι περίπου 70% μικρότερος από τον Ηλιο και έχει χίλιες φορές μικρότερη λαμπρότητα από το μητρικό μας άστρο.
Παρά το γεγονός ότι είναι πιο ψυχρά και λιγότερο φωτεινά άστρα οι επιστήμονες θεωρούν ότι γύρω τους μπορούν να σχηματίζονται όχι μόνο πλανητικά συστήματα αλλά και πλανήτες παρόμοιοι με τη Γη. Στο γαλαξία μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 75 δισεκατομμύρια άστρα, το 80% των οποίων είναι κόκκινοι νάνοι.
Οι Γαίες
Το διαστημικό παρατηρητήριο Kepler έχει υποδείξει την παρουσία περίπου τριών χιλιάδων εξωπλανητών. Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη μερικών δεκάδων εξ αυτών ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στην κατηγορία των «υποψηφίων». Οι ερευνητές του Κέντρου Αστρονομίας Harvard Smithsonian ανακάλυψαν άλλους 95 «υποψηφίους» πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από κόκκινους νάνους.
Τρεις εξ αυτών έχουν μέγεθος και συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης. Στατιστικά αυτό σημαίνει ότι το 6% των κόκκινων νάνων διαθέτει πλανήτες με μέγεθος αλλά και συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης. Με βάση αυτό το εύρημα και με δεδομένο ότι το 75% των γειτονικών μας άστρων είναι κόκκινοι νάνοι οι ερευνητές κάνουν την εκτίμηση ότι μια νέα Γη μπορεί βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας και πιο συγκεκριμένα 13 έτη φωτός μακριά από εμάς.
Οι υποψήφιοι της ζωής
Οι τρεις υποψήφιοι πλανήτες είναι ο KOI 1422.02, που είναι 10% μικρότερος από τη Γη, ο KOI 2626,.01 που είναι 1.4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και ο KOI 854.01, που είναι 1.7 φορές μεγαλύτερος από τον πλανήτη μας.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές δεν είναι υποχρεωτικό για την ύπαρξη ζωής αυτοί οι πλανήτες να διαθέτουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα της Γης. Θεωρούν ότι η ύπαρξη μιας σχετικά πυκνής ατμόσφαιρας ή ενός ωκεανού είναι παράγοντες ικανοί να επιτρέψουν την ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής. «Δεν απαιτείται ένας κλώνος της Γης για να υπάρξει ζωή» δηλώνει χαρακτηριστικά η Ντρέσινγκ

Δεν υπάρχει μόνο ένα αλλά πάρα πολλά σύμπαντα!

Δεν υπάρχει μόνο ένα αλλά πάρα πολλά σύμπαντα. Συγκεκριμένα δέκα εις την πεντακοσιοστή και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργούμε σύμπαντα στο εργαστήριο, ενώ δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανότατα ζούμε σε δέκα διαστάσεις!
Αυτές είναι μερικές νέες επιστημονικές ιδέες που ανέπτυξε πρόσφατα με την ερευνητική του ομάδα ο Δημήτρης Νανόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας A&M και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που μίλησε χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σχετικά με το πείραμα του CERN και την πειραματική διερεύνηση της ύπαρξης του Πολυσύμπαντος (multiverse).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Νανόπουλος εκτιμά, με βάση μαθηματικές εξισώσεις, ότι είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα, σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις «μεγάλες» διαστάσεις -τρεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος) και ο χρόνος- υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται «διπλωμένες» σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων. «Ζούμε σε δέκα διαστάσεις, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.
Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών παράλληλων συμπάντων έχει διάφορες εκδοχές, μια από τις οποίες προωθεί σθεναρά ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος τόνισε όμως ότι μια τέτοια θεωρία έχει νόημα μόνο αν καταστεί δυνατό να αποδειχτεί πειραματικά και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN).
Όπως υποστηρίζει ο Έλληνας φυσικός, κάθε επιμέρους σύμπαν (μεταξύ αυτών το δικό μας) μέσα σε αυτό το πολυσύμπαν μπορεί να έχει τους δικούς του ξεχωριστούς φυσικούς νόμους, που ισχύουν μόνο σε αυτό, ενώ στα άλλα σύμπαντα οι νόμοι που τα διέπουν, μπορεί να είναι αφάνταστα διαφορετικοί ή και σχετικά παρόμοιοι, έχουν όμως οπωσδήποτε ως κοινό παρονομαστή τη βαρύτητα. Το ένα σύμπαν «γεννάει» το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία, όπως είπε, καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.
Τα άλλα σύμπαντα, τα οποία χαρακτήρισε φυσαλίδες της πραγματικότητας» που απαρτίζουν το πολυσύμπαν, είναι δυνατό να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν απέκλεισε όμως ότι είναι πιθανώς δυνατό να γίνει μετάβαση από το ένα σύμπαν στο άλλο. Όλα τα σύμπαντα με τους ιδιαίτερους νόμους τους προκύπτουν κατά βάση από μόνα τους, σαν μια «τοπική μετάλλαξη» του χώρου σε ένα προϋπάρχον σύμπαν.
Ο κ. Νανόπουλος δεν απέκλεισε μάλιστα ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας τολμηρές υποθέσεις ότι κάποια σύμπαντα θα μπορούσαν π.χ. να αποτελούν δημιούργημα ενός «χάκερ» σε κάποιο άλλο σύμπαν. Επεσήμανε ότι, αν τελικά αποδειχτεί η θεωρία του πολυσύμπαντος, τότε «θα καταλαβαίνουμε τον μηχανισμό παραγωγής συμπάντων», οπότε, όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, «είναι πιθανό στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα σύμπαν στο εργαστήριο».
Ακόμα, ανέφερε ότι δεν αποκλείεται το σύμπαν που ζούμε τώρα, να δημιουργηθεί ξανά ακριβώς το ίδιο στο μέλλον, ενώ το τωρινό σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι το νιοστό από το παρελθόν, να έχει δηλαδή ήδη προϋπάρξει πολλές φορές. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι είναι νωρίς ακόμα για να επιβεβαιωθούν τέτοιες υποθέσεις, πρόσθεσε όμως ότι τελικά αποτελούν λογικές συνέπειες της ευρύτερης θεωρίας του πολυσύμπαντος, που θα έπρεπε κανείς να ακολουθήσει και να διερευνήσει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύμπαν που βλέπουμε (της ορατής ύλης) και το οποίο έχει ηλικία 13,7 δισεκατομμυρίων ετών, δεν είναι παρά το 4%, καθώς το υπόλοιπο είναι αόρατο, αποτελούμενο κατά 23% από «σκοτεινή ύλη» και 73% από «σκοτεινή ενέργεια». Υπολογίζεται ότι μόνο στο δικό μας σύμπαν υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε ένας από αυτούς έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια ήλιους, γύρω από τους οποίους περιφέρεται ένας τεράστιος αριθμός πλανητών.
Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι ο ήλιος κάποτε θα «σβήσει», όμως το σύμπαν μας, που συνεχώς διαστέλλεται, είναι «ανοιχτό», συνεπώς ποτέ δεν θα «πεθάνει», ενώ είναι πιθανό να κάνει «μετάβαση» σε ένα άλλο σύμπαν-φυσαλίδα.
Επιτιθέμενος στους υπέρμαχους της «ανθρωπικής Αρχής» (που λένε ότι το σύμπαν είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα των ανθρώπων), αντέτεινε ότι «δεν του καίγεται καρφάκι του σύμπαντος για εμάς», ενώ χαρακτήρισε τη θεωρία του πολυσύμπαντος «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της τελεολογίας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν έχει χάσει το νόημα της η αναζήτηση μιας «ενοποιημένης θεωρίας του παντός» στην Φυσική, όμως δεν θα αφορά παρά μια λύση μοναδική για το δικό μας σύμπαν και τίποτε περισσότερο.
Απαντώντας σχετικά με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της θεωρίας του πολυσύμπαντος, είπε ότι παραπέμπει σε «ένα νέο Διαφωτισμό» που ανοίγει νέους δρόμους για την ανθρωπότητα, ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχουν φραγμοί και όρια στις δυνατότητες του ανθρώπινου νου να συλλάβει την πραγματικότητα του σύμπαντος, εκτός από τα αναπόφευκτα ποσοτικά όρια στη συσσώρευση γνώσης στο μυαλό του ανθρώπου.
Όμως γι' αυτό, όπως είπε, υπάρχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ως συμπαραστάτες μας, ενώ στο μέλλον η σχέση τους με τους ανθρώπους θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο στενή. Αρνήθηκε επίσης ότι συσσωρεύοντας ολοένα περισσότερες γνώσεις, οι άνθρωποι χάνουν τη σοφία τους. Παράλληλα, συμφώνησε με τις εκτιμήσεις άλλων επιστημόνων ότι η Γη αργά ή γρήγορα «δύσκολα θα αντέξει» στα προβλήματά της, γι' αυτό είναι ανάγκη να προετοιμαστεί η μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
Όσον αφορά στον CERN, δήλωσε ότι πλέον «δουλεύει ρολόι»,αν και οι φυσικοί που αναλύουν τις συγκρούσεις των σωματιδίων, είναι αναγκασμένοι «να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα». Πάντως, σε προηγούμενη ομιλία του στην Αθήνα, είχε δηλώσει ότι αν τελικά τα πειράματα του CERN δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αποτυγχάνοντας να βρουν νέα σωματίδια και να επιβεβαιώσουν πειραματικά την υπερσυμμετρία, τότε «αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη Φυσική, θα προκαλέσει μια μεγάλη κρίση», καθώς θα σημαίνει, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, ότι «πήραμε λάθος δρόμο».
Τέλος, αναφερόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «Nature», που θεωρεί πιθανή την κατάρρευση της θεωρίας της υπερσυμμετρίας, επειδή τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πειραμάτων του CERN δεν την επιβεβαιώνουν, ο έλληνας φυσικός χαρακτήρισε υπερβολική και πρόωρη μια τέτοια εκτίμηση.
[Πηγή alttherapy.blogspot.gr]

ΝΕΟΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ -αγνωστο φωτεινο αντικειμενο- ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ FLORIDA !!!Και το φαινομενο -ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ- συνεχιζεται ...
Ενας ακομη εμφανιστηκε απο το πουθενα στον νυχτερινο ουρανο της florida και συγκεκριμενα στο miami οι κατοικοι δειχνουν ανησυχοι και τα τηλεφωνα επειγοντων περιστατικων της περιοχης πραγματικα εχουν σπασει ...
Αναφορες κανουν εδω και ωρες γνωστοι αμερικανικοι σταθμοι για το γεγονος που οντως εχει προβληματισει λογω και της προηγουμενης πτωσης μετεωριτη στην ΡΩΣΣΙΑ πριν λιγες μερες ...
Δειτε ττι μεταδιδουν τωρα τα πρακτορεια καθως και 2 πρωτες ερασιτεχνικες φωτογραφιες !!!
ABC 7

Πώς και γιατί κτυπήθηκε ο μετεωρίτης από την ρωσική αεράμυνα - Τι δείχνει το βίντεο 02/17/2013 - 21:32

Ο μετεωρίτης που κτύπησε την Παρασκευή την Ρωσία είχε κάποιες πιθανότητες να κτυπήσει ένα από τα εργοστάσια γόμωσης των πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων που βρίσκονται στην περιοχή του Τσέλιαμπινσκ αναφέρουν στο Russia Today πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δεν κατονομάζονται.
Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εργαστήρια κατασκευής πυρηνικών και συμβατικών όπλων και είναι από τις καλύτερα προστατευμένες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας από άποψη αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας.
Κατ'αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με τα όσα αποκάλυψε η ανάλυση του βίντεο ακόμα και στο υπέρυθρο φάσμα όπου προσβάλλεται ο μετεωρίτης μάλλον από κάποιο βλήμα (κάποιοι μιλάνε και για ακτίνα), γίνεται αντιληπτό το τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν καταστρεφόταν σε πολλά μικρότερα κομμάτια το ουράνιο σώμα.
Το defencenet.gr από την αρχή είχε υποστηρίξει ότι η αρχική πληροφόρηση περί κατάρριψης ήταν και η πιο πιθανή: Αποκλείεται η ρωσική αεράμυνα να άφηνε να πέσει ανεξέλεγκτα ο μετεωρίτης σε μια τέτοια περιοχή υψηλής στρατηγικής σημασίας. Να πούμε ότι το τμήμα του μετεωρίτη που ισοπέδωσε το εργοστάσιο είχε μέγεθος μπάλας του μπάσκετ, οπότε εύκολα γίνεται αντιληπτό τι θα συνεβαινε αν έπεφτε σε μια πόλη ανέπαφος ολόκληρος ο μετεωρίτης ή το μεγαλύτερο κομμάτι του που κτυπήθηκε και εξερράγη, όπως φαίνεται στο βίντεο.
Πάντως η αναχαίτιση είναι 100% εσω-ατμοσφαιρική και το βλήμα κτυπά τον μετεωρίτη από πίσω που σημαίνει ότι κατευθύνεται με ραδιοέλεγχο εναντίον του. Κάτι που πολλαπλασιάζει την πιθανότητα να κτυπήθηκε με σύστημα A-235 (ABM-3) και όχι με S-400. ε
Oι πληροφορίες μιλούν και για ενεργοποίηση του συστήματος A-235 (ABM-3) το οποίο αποτελείται από το  ραντάρ Don-2N και δύο τύπους πυραύλων: Τον ενδοατμοσφαιρικό 53T6 (SH-08 “Gazelle’) και τον εξωατμοσφαιρικό  51T6 (NATO: SH-11 “Gorgon’).
Το πρώτο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης από τον S-400 φτάνει σε ύψος μέχρι 30 χιλιόμετρα υψόμετρο και σε βεληνεκές τα 500 χλμ. Για τον δεύτερο, τπν Gorgon οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, καθώς αποτελεί το πλέον απόρρητο όπλο του ρωσικού οπλοστασίου, από αυτά που γνωρίζουμε, τουλάχιστον.
Το «Samoliot-Μ», ελέγχεται από τον χειριστή με ραδιοζεύξη κάτι το οποίο ενέχει κινδύνους παρεμβολών, αν επρόκειτο να αναχαιτίσει αεροσκάφη με ενεργά και προηγμένα συστήματα αντιμέτρων όπως τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β ή B-2, αλλά δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν οχήματα επανεισόδου στρατηγικών βαλλιστικών βλημάτων.
Ωστόσο, σε ύψος 30 χιλιομέτρων, γύρω από τον αντιαεροπορικό πύραυλο δημιουργείται ένα «σύννεφο πλάσματος», το οποίο εμποδίζει τα ραδιοκύματα από το έδαφος. Έτσι, στη στρατόσφαιρα η αυτόνομη πλοήγηση είναι αναποτελεσματική και μπορεί να γίνει μόνο με εντολή ραδιο-καθοδήγησης με μια εστιασμένη δέσμη (ραδιοκυμάτων) υψηλής ισχύος.
Το αντιπυραυλικό συγκρότημα Α-235, περιλαμβάνει ένα ραντάρ SAR τύπου «Don-2Μ» και πυραύλους της κλάσης «Gazelle». Σχεδόν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά απόδοσης του Α-235 καλύπτονται από το κρατικό απόρρητο. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα είναι μεγάλης εμβέλειας και εξοπλισμένο με πυραύλους αναχαίτισης μεσαίου βεληνεκούς.
Τα δύο συστήματα έχουν αναβαθμιστεί πρόσφατα και βρίσκονται τοποθετημένα σε στρατηγικές περιοχές της Ρωσίας μεταξύ άλλων και πέριξ της Μόσχας.
H ΝΑSA αναθεωρεί τις διαστάσεις του μετεωρίτη
Στο μεταξύ προς τα πάνω αναθεώρησε η NASA τις εκτιμήσεις της για τον μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στην περιοχή Chelyabinsk των Ουραλίων. Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για ένα σώμα μάζας 7000 τόνων με νεότερη ανακοίνωσή η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανεβάζει τον αριθμό αυτό στους 10.000 τόνους!
Πιο αναλυτικά οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για ένα σώμα μεγέθους 15 μέτρων διαμέτρου η διάλυση του οποίου προκάλεσε μια έκρηξη της τάξης των 300 κιλοτόνων, αριθμός που αυξήθηκε αργότερα στους 470 kt. Αργότερα όμως η NASA αναθεώρησε τις εκτιμήσεις αυτές. Το μέγεθος του μετεωρίτη αυξήθηκε στα 17 μέτρα σε διάμετρο με την ισχύ της έκρηξης που προκάλεσε να φτάνει τους 500 kt και τη μάζα του να ανέρχεται τώρα στους 10.000 τόνους, ενώ εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 64.373 χ.α.ω
«Οι νέες αυτές εκτιμήσεις έγιναν ύστερα από την συλλογή νέων στοιχείων από πέντε σταθμούς υπόηχων (infrasound) που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Η πρώτη καταγραφή του γεγονότος έγινε από το σταθμό στην Αλάσκα περί τα 6500 χλμ. από τον τόπο πτώσης του μετεωρίτη στο Chelyabinsk» εξήγησαν επιστήμονες του προγράμματος Near Erath Objects του JPL της NASA.
Οι σταθμοί υπόηχων συλλέγουν στοιχεία από ηχητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία προκαλούνται από μετεωρίτες οι οποίοι εισέρχονται και διαλύονται στην ατμόσφαιρα.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο μετεωρίτης που έπεσε στη Γη εκείνη την ημέρα. Δύο ακόμη συμβάντα είναι καταγραμμένα. Το πρώτο στην Κούβα, ενώ υπήρξε και ένα δεύτερο στο San Francisco. Και οι τρεις περιπτώσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες του JPL είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους.
«Περιμένουμε ένα γεγονός αυτής της τάξης μεγέθους κάθε 100 χρόνια κατά μέσο όρο» δηλώνει ο Paul Chodas   του προγράμματος NEO : «Όταν έχεις μια μπάλα φωτιάς αυτού του μεγέθους περιμένουμε να φτάσουν στη Γη ένας μεγάλος αριθμός μετεωριτών και στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αρκετά μεγάλοι» συμπλήρωσε.


UFOs over Chelyabinsk meteorite was destroyed... από cvetozar_vd

Φωτογραφιες απο την περιοχη Τσελιάμπινσκ

Ουράλια περιοχή της Ρωσίας έχει κλυδώνισει από μετεωρίτη έκρηξη στη στρατόσφαιρα. Το κύμα των επιπτώσεων καταστραφεί πολλά κτίρια, και φύσηξε από χιλιάδες παράθυρα ανάμεσα ψυχρές καιρικές συνθήκες το χειμώνα. Εκατοντάδες ζήτησαν ιατρική βοήθεια για μικροτραυματισμούς.-Ακολουθήστε ζωντανή ενημέρωση του RT.Αυτόπτες μάρτυρες του φαινομένου του μετεωρίτη, διάλεκτος από RT.Περίπου 1200 άτομα έχουν αναζητήσει ιατρική βοήθεια σε Chelyabinsk μόνο λόγω της καταστροφής, κυβερνήτης της περιοχής Μιχαήλ Yurevich είπε RIA Novosti. Πάνω από 110 από αυτούς έχουν νοσηλευθεί και δύο από αυτούς είναι σε βαριά κατάσταση. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 159 παιδιά, ανέφερε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης.Στρατός που βρέθηκε τρεις θέσεις σύγκρουση με μετεωρίτη συντρίμμια, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε μια περιοχή κοντά στη λίμνη Chebarkul, δυτικά του Τσελιάμπινσκ. Η τρίτη θέση βρέθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα μακρύτερα προς τα βορειοδυτικά, κοντά στην πόλη του Zlatoust. Ένα από τα κομμάτια που χτύπησε κοντά Chebarkul άφησε έναν κρατήρα διαμέτρου έξι μέτρων.Servicemembers από την ταξιαρχία δεξαμενή που βρίσκεται ο κρατήρας έχουν επιβεβαιώσει ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας υποβάθρου στην περιοχή είναι φυσιολογικά.Μια τρύπα στο Chebarkul λίμνη πραγματοποιούνται από μετεωρίτη συντρίμμια. Φωτογραφία από την πόλη Chebarkul επικεφαλής Andrey Orlov.Μια τρύπα στο Chebarkul λίμνη πραγματοποιούνται από μετεωρίτη συντρίμμια. Φωτογραφία από την πόλη Chebarkul επικεφαλής Andrey Orlov.Οι αστυνομικοί, οι περιβαλλοντολόγοι και EMERCOM εμπειρογνώμονες στο χώρο ενός μετεωρίτη χτύπησε στην Περιφέρεια Τσελιάμπινσκ. Μικρά κομμάτια 0,5 έως 1 εκ. μαύρη ύλη που μοιάζει με ροκ βρέθηκαν γύρω από την τρύπα πάγου που προκαλείται από το μετεωρίτη. Φωτογραφία ευγένεια της υπηρεσίας Τύπου του Main Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών για την Περιφέρεια Τσελιάμπινσκ. (RIA Novosti)Οι αστυνομικοί, οι περιβαλλοντολόγοι και EMERCOM εμπειρογνώμονες στο χώρο ενός μετεωρίτη χτύπησε στην Περιφέρεια Τσελιάμπινσκ. Μικρά κομμάτια 0,5 έως 1 εκ. μαύρη ύλη που μοιάζει με ροκ βρέθηκαν γύρω από την τρύπα πάγου που προκαλείται από το μετεωρίτη. Φωτογραφία ευγένεια της υπηρεσίας Τύπου του Main Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών για την Περιφέρεια Τσελιάμπινσκ. (RIA Novosti)Εμπειρογνώμονες που εργάζονται στο χώρο των επιπτώσεων είπε Lifenews ταμπλόιντ ότι το θραύσμα είναι πιο πιθανό στερεό, και αποτελείται από βράχου και σιδήρου.Ένας ντόπιος ψαράς είπε στην αστυνομία ότι ανακάλυψε μια μεγάλη τρύπα στον πάγο της λίμνης, η οποία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός μετεωρίτη επιπτώσεις. Η περιοχή αμέσως αποκλεισμένη από την αστυνομία, μια ομάδα αναζήτησης είναι τώρα σε αναμονή για τους δύτες να φθάσουν και να εξερευνήσετε το βυθό της λίμνης.Τα δείγματα νερού που ελήφθησαν από τη λίμνη δεν έχουν αποκαλύψει καμία υπερβολική ραδιενέργεια ή ξένα υλικά.Καιρός δορυφορική Meteosat 10 έχει λάβει μια εικόνα του meteriote λίγο μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. (Copyright © 2013 EUMETSAT)Καιρός δορυφορική Meteosat 10 έχει λάβει μια εικόνα του meteriote λίγο μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. (Copyright © 2013 EUMETSAT)Ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos επιβεβαίωσε το αντικείμενο που συνετρίβη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ είναι ένα μετεωρίτη:"Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το αντικείμενο αυτό το διάστημα είναι μη-τεχνογενή προέλευσης και μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μετεωρίτη. Ήταν κινείται σε χαμηλή τροχιά με μια ταχύτητα περίπου 30 km / s. "Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο χώρος αντικείμενο ζύγιζε περίπου 10 τόνους πριν από την είσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα.Ένας μετεωρίτης είναι ένα στερεό κομμάτι του συντρίμμια από διαστημικά αντικείμενα, όπως αστεροειδείς ή κομήτες, που κυμαίνονται σε μέγεθος από τα μικροσκοπικά σε γιγαντιαία.Όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στη Γη, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα προκαλεί να ζεσταθεί και να εκπέμπουν ένα ίχνος φωτός, σχηματίζοντας μια μπάλα φωτιάς είναι γνωστό ως ένα μετεωρίτη, ή σκοποβολή ή αστέρι που πέφτει.Ένα φωτεινό φλας παρατηρήθηκε στις περιοχές Chelyabinsk, Tyumen και Sverdlovsk, Δημοκρατία της Ρωσίας και της Bashkiria στο βόρειο Καζακστάν.Ο ρωσικός στρατός έχει ενταχθεί στην επιχείρηση διάσωσης. Έχουν ακτινοβολία, χημικές και βιολογικές μονάδες προστασίας έχουν τεθεί σε υψηλή επιφυλακή. Δεδομένου ότι η έκρηξη συνέβη αρκετά χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, μια μεγάλη περιοχή του εδάφους πρέπει να ελεγχθεί σχολαστικά για την ακτινοβολία και άλλες απειλές.Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η χειρότερη ζημιά στο έδαφος σε Chelyabinsk ήταν σε ένα εργοστάσιο ψευδαργύρου, τους τοίχους και την οροφή των οποίων καταστράφηκαν εν μέρει από ένα κύμα κρούσης. Internet της πόλης και των κινητών υπηρεσιών με αναφορές διακοπεί λόγω της ζημίας που προκλήθηκε κοντά στο εργοστάσιο.Τσελιάμπινσκ ιστοσελίδα διοίκηση είπε περίπου 3.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές σε διαφορετικό βαθμό από τη βροχή μετεωριτών στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της 34 ιατρικές εγκαταστάσεις και 361 σχολεία και νηπιαγωγεία. Το συνολικό ποσό των υαλοπινάκων γκρεμίστηκε ανέρχεται σε 100.000 τετραγωνικών μέτρων, η ιστοσελίδα, επικαλούμενη πόλη διοίκηση κεφάλι Σεργκέι Davydov. Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι δεν τοπικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή πολιτικά αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από τον μετεωρίτη ντους, καθώς και ότι "όλες οι πτήσεις προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα."Κτίρια έμειναν χωρίς αέριο λόγω εγκαταστάσεις στην πόλη είχε επίσης υποστεί ζημιά, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου είπε έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την Ρωσία 24 ειδησεογραφικό κανάλι.Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι 20.000 εργαζομένους διάσωσης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τρία αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για να ερευνήσει την περιοχή και να εντοπίσει άλλες πιθανές τοποθεσίες των επιπτώσεων.Το μονοπάτι από ένα αντικείμενο που πέφτει φαίνεται πάνω από μια κατοικημένη πολυκατοικία στην πόλη Chelyabinsk της Ουράλια, την 15η Φεβρουαρίου 2013. (AFP PHOTO / Oleg Kargopolov)Το μονοπάτι από ένα αντικείμενο που πέφτει φαίνεται πάνω από μια κατοικημένη πολυκατοικία στην πόλη Chelyabinsk της Ουράλια, την 15η Φεβρουαρίου 2013. (AFP PHOTO / Oleg Kargopolov)Το περιφερειακό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων αρνήθηκε προηγούμενες ανεπιβεβαίωτες αναφορές από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο μετεωρίτης πυροβολήθηκε από τις στρατιωτικές αεράμυνα.Η τοπική εφημερίδα Znak ανέφερε ο μετεωρίτης αναχαιτίστηκε από μια μονάδα αεράμυνας στον οικισμό Urzhumka κοντά στον προορισμό Τσελιάμπινσκ. Παραθέτοντας μια πηγή στο στρατό, έγραψε μια ομοβροντία πυραύλων ανατίναξε το μετεωρίτη σε κομμάτια σε ύψος 20 χιλιομέτρων.Πρακτορείο ειδήσεων Regnum ανέφερε στρατιωτική πηγή οποίος ισχυρίστηκε ότι τα ίχνη υδρατμών του μετεωρίτη μιλάει για το γεγονός ότι ο μετεωρίτης αναχαιτίστηκε από τον αέρα άμυνες.Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έμοιαζε σαν μια βροντή και σεισμός έπληξε την ίδια στιγμή, και ότι υπήρχαν τεράστια ίχνη του καπνού στον ουρανό. Άλλοι ανέφεραν ότι είδαν καύση αντικείμενα πέφτουν στη γη.Ένας εκπρόσωπος για την περιφερειακή Ουράλια έκτακτης ανάγκης Υπουργείο κέντρο ισχυρίστηκε ότι έστειλε μια έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων μάζα SMS για μια πιθανή ντους μετεωριτών. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ποτέ δεν έλαβε ούτε, ή πήρε το μήνυμα μετά την έκρηξη είχε συμβεί. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων έκτοτε αρνήθηκε την αποστολή την προειδοποίηση SMS, και είπε ο εκπρόσωπος που εξαπλώνονται τις ψευδείς πληροφορίες "θα απολυθούν."Οι κατηγορίες για όλα τα σχολεία Chelyabinsk ακυρώθηκε, ως επί το πλείστον οφείλεται σε σπασμένα παράθυρα. Οι φοιτητές Ινστιτούτο απολύθηκαν μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Οι αρχές διέταξε, επίσης, όλα τα νηπιαγωγεία με σπασμένα παράθυρα για να επιστρέψουν τα παιδιά στις οικογένειές τους.Η αστυνομία στην περιοχή Τσελιάμπινσκ με πληροφορίες είναι σε υψηλή επιφυλακή, και «Λειτουργία Φρούριο» έχουν αρχίσει με σκοπό την προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας.Οι κτίρια γραφείων στο κέντρο της πόλης σε Chelyabinsk έχουν εκκενωθεί. Ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Chelyabinsk περιφερειακή αρχή κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να παραμείνουν στο σπίτι τους εάν είναι δυνατόν.Εκείνοι σε Chelyabinsk που είχαν τα παράθυρα έσπασαν τους προσπαθούν να καλύψουν τα ανοίγματα με οτιδήποτε διαθέσιμο - η θερμοκρασία στην πόλη είναι σήμερα -6 ° C.Τσελιάμπινσκ περιφερειακό κυβερνήτη Yurevich Μιχαήλ είπε ότι η διατήρηση κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πόλης είναι πρωταρχικός στόχος αρχές »."Μην πανικοβάλλεστε, αυτό είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που μπορεί να διαχειριστεί σε μια-δυο μέρες," δήλωσε ο κυβερνήτης στη διεύθυνση και στους κατοίκους της πόλης.Ιστορικό επίπεδα ακτινοβολίας σε Chelyabinsk παραμένουν αμετάβλητες, το Υπουργείο έκτακτης ανάγκης που αναφέρθηκαν.Τοπική εργοστάσιο ψευδαργύρου τη χειρότερη ζημιά, μερικά από τα τείχη της κατάρρευσης (Φωτογραφία από το Twitter.com χρήστη @ TimurKhorev)Τοπική εργοστάσιο ψευδαργύρου τη χειρότερη ζημιά, μερικά από τα τείχη της κατάρρευσης (Φωτογραφία από το Twitter.com χρήστη @ TimurKhorev)Στιγμιότυπο από το YouTube χρήστη Gregor GrimmΣτιγμιότυπο από το YouTube χρήστη Gregor GrimmΚάτοικοι της πόλης του Emanzhilinsk, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Chelyabinsk, είπε ότι είδε ένα ιπτάμενο αντικείμενο που ξαφνικά ξέσπασε σε φλόγες, έσπασε και έπεσε στη γη, και ότι ένα μαύρο σύννεφο είχε δει κρέμεται πάνω από την πόλη. Μάρτυρες στο Chelyabinsk, δήλωσε ο αέρας της πόλης μυρίζει μπαρούτι.Στιγμιότυπο από το YouTube χρήστη Gregor GrimmΣτιγμιότυπο από το YouTube χρήστη Gregor GrimmΠολλοί ντόπιοι ανέφεραν ότι η έκρηξη ταρακούνησε τα σπίτια τους και έσπασαν τα παράθυρα. "Αυτή η έκρηξη, τα αυτιά μου έσκασε, παράθυρα έσπασαν ... τηλέφωνο δεν λειτουργεί," Evgeniya Gabun έγραψε στο Twitter."Έσπασαν το παράθυρο μου, είμαι όλα ανακίνηση! Όλοι λένε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη, "Twitter χρήστη Katya Grechannikova ανέφερε."Παράθυρα μου δεν είχαν καταστραφεί, αλλά η πρώτη σκέψη ότι το σπίτι μου είναι να διαλυθεί, τότε σκέφτηκα ότι ήταν ένα UFO, και η ενδεχόμενη σκέψη μου ήταν ένας σεισμός," Bukreeva Όλγα έγραψε στο Twitter.Το πυρηνικό συγκρότημα Mayak κοντά στην πόλη της Ozersk δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό, σύμφωνα με αναφορές. Mayak, μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές εγκαταστάσεις στον κόσμο, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σπίτι αντιδραστήρες πλουτωνίου και μια μονάδα επανεπεξεργασίας, βρίσκεται 72 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τσελιάμπινσκ.Οι επιστήμονες της NASA δήλωσε ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την προσέγγιση του 2012 DA14, που μετρά 45 έως 95 μέτρα σε διάμετρο και θα περνά από τη Γη απόψε γύρω στις 19:25 GMT, στο ρεκόρ κοντινή απόσταση από 27.000 χιλιόμετρα.Φωτογραφία από Twitter.com χρήστη @ varlamovΦωτογραφία από Twitter.com χρήστη @ varlamov-Ένα άλλο γεγονός Tunguska;Το περιστατικό στο Chelyabinsk φέρει μια ισχυρή ομοιότητα με το γεγονός Tunguska 1908 - μια εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη στη Σιβηρία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ένα θραύσμα ενός κομήτη ή μετεωρίτη.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ενέργεια της έκρηξης Tunguska μπορεί να ήταν τόσο υψηλές όσο 50 μεγατόνους ΤΝΤ, ​​ίση με μία πυρηνική έκρηξη. Περίπου 80 εκατομμύρια δέντρα ισοπεδώθηκαν σε 2.000-τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση. Η έκρηξη Tunguska παραμένει ένα από τα πιο μυστηριώδη γεγονότα στην ιστορία της, με αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα των υποθέσεων για την αιτία του, συμπεριλαμβανομένης μιας μαύρης τρύπας που διέρχεται από τη Γη και το ναυάγιο του αλλοδαπού διαστημόπλοιο.Πιστεύεται ότι αν το γεγονός Tunguska είχε συμβεί 4 ώρες αργότερα, λόγω της περιστροφής της Γης θα είχε καταστραφεί εντελώς την πόλη της Vyborg και σοβαρές ζημιές Αγία Πετρούπολη.Όταν μια παρόμοια, αν και λιγότερο ισχυρούς, ανεξήγητη έκρηξη που συνέβη στη Βραζιλία το 1930, πήρε το όνομά του το «Τουνγκούσκα της Βραζιλίας.« Το γεγονός Tunguska ζητηθεί, επίσης, συζήτηση και έρευνα για την πρόληψη ή τον μετριασμό των επιπτώσεων των αστεροειδών.