Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Εξωγήινα» αιγυπτιακά αντικείμενα βρίσκονται κρυμμένα στο Μουσείο Ροκφέλερ [Βίντεο]
«Εξωγήινοι», ΑΤΙΑ και άλλες περίεργες παραστάσεις σε μοναδικά αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του διάσημου αιγυπτιολόγου Sir William Petrie, στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσαν να ξαναγράψουν όχι μόνο την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία αλλά και την ιστορία του κόσμου.
Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Paranormal Crucible δείχνει αρχαία Αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν αρχικά στη Πυραμίδα της Γκίζας, αλλά φέρεται να έχουν μεταφερθεί πρώτα στο σπίτι του Petrie στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν να έχουν παρθεί από εκπροσώπους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ροκφέλερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα UFO Sightings Daily.


Σύμφωνα με τον Shepard Ambellas, αρχισυντάκτη της ιστοσελίδος Intellihub News, τα «εξωγήινης» τεχνοτροπίας Αιγυπτιακά έργα τέχνης που βρέθηκαν κρυμμένα σε ένα μυστικό δωμάτιο πίσω από τη βιβλιοθήκη του Petrie, αποδεικνύουν προφανώς την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στη Γη και επέλεξε να τα κρύψει στο σπίτι του στην Ιερουσαλήμ, μέχρι τον θάνατο του το 1942. Τώρα που το Μουσείο Ροκφέλερ έχει στην κατοχή του τα αντικείμενα, φοβάται ότι δεν θα να είναι προσβάσιμα για το κοινό.
Ωστόσο, όπως ο Ambellas ισχυρίζεται, ορισμένα από τα λείψανα μπορεί να τα δει κανείς στο Μουσείο Petri της αιγυπτιακής αρχαιολογίας στο Malet Place, του Camden, κοντά στο Gower Street, του Λονδίνου.
Η ιστοσελίδα Inquisitr ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το διάσημο Μουσείο Petri έχει στην κατοχή του μια τεράστια συλλογή από αρχαιότητες της Αιγύπτου και του Σουδάν, συμπεριλαμβανομένου σπανίων αντικείμενων, όπως το «αρχαιότερο λινό» και «παλαιότερο φόρεμα» από την αρχαία Αίγυπτο (5.000 π.Χ.).
Το μουσείο παρουσιάζει επίσης ένα γλυπτό λέοντος από το ναό του Min στην Koptos και τα αρχαιότερα γνωστά προϊόντα μεταλλουργίας της Αιγύπτου. Ωστόσο, η Inquisitr δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το μουσείο έχει στην κατοχή του τα επίμαχα αντικείμενα «εξωγήινης τεχνοτροπίας» που είχαν βρεθεί σε μυστικό δωμάτιο στο παλιό σπίτι του Petrie στην Ιερουσαλήμ.
Ο Ambella ισχυρίζεται ότι αυτά πλέον δεν είναι προσβάσιμα για το κοινό και ότι φυλάγονται στα υπόγεια του Μουσείου. Επίσης ισχυρίζεται τα αντικείμενα αναπαριστούν όντα από άλλους πλανήτες και που συνδέουν τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό με έναν προηγμένο πολιτισμό «Εξωγήινων».
Επίσης στα αντικείμενα περιλαμβάνονται δύο μουμιοποιημένα σώματα λιγότερο από ένα μέτρο ύψος.
Παρά το γεγονός ότι νάνοι και πυγμαίοι συλλαμβάνονταν στο εσωτερικό της Αφρικής, αυτά έχαιραν μεγάλης εκτίμησης ως «ουράνια όντα» την εποχή του Παλαιού Βασιλείου της αρχαίας Αιγύπτου και υπηρέτησαν σε υψηλές θέσεις. Ο Ambella εικάζει ότι αυτά τα πλάσματα είναι «πιθανόν εξωγήινοι» και έχουν κυριολεκτικά «ουράνια» προέλευση.
Φιγούρες σε αρχαίο Αιγυπτιακό Ιερογλυφικό Λίθο
Petrie2
Λεπτομέρειες σχετικά με τα φυσικά χαρακτηριστικά των μουμιοποιημένων οντοτήτων φαίνεται να στηρίζει τον ισχυρισμό ότι είναι «πιθανώς εξωγήινης προελεύσεως.» Σύμφωνα με τον Ambellas, οι σκελετοί έχουν τα στερεοτυπικά «επιμήκεις κεφάλια, μεγάλες υποδοχές των ματιών και μεγάλη σπονδυλική στήλη.»
Οι «εξωγήινοι» έχουν «επιμήκης πρόσωπο, μεγάλες κόγχες ματιών, και μακρύ λαιμό.»
petrie
Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν οι «εξαιρετικά προηγμένες» μηχανικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού δίσκου με διαφανής κορυφή που βρέθηκε μαζί με τα σώματα.
Σύμφωνα με τον Ambella, οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας έχουν «περίπλοκο μηχανισμό, ο οποίος περιβάλλεται από χρυσή σπειροειδή σωλήνωση με μικρές χρυσές σφαίρες και σταυρούς να εφάπτονται σε αυτήν.» Οι συσκευές έχουν μη-αρχαία αιγυπτιακά σύμβολα πάνω τους, όπως μπορεί να δει κανείς στη παρακάτω εικόνα.
Αυτή η «εξωγήινη» συσκευή θα μπορούσε να είναι σύστημα πλοήγησης
petrie
Είναι ίσως μια διαστρική συσκευή πλοήγησης; Θα μπορούσαν να είναι, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στα λείψανα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, πέτρινες πλάκες που «φαίνεται να δείχνουν εξωγήινα διαστημόπλοια,» σύμφωνα με τον Ambella.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν αρχαίες αιγυπτιακές πέτρινες πλάκες με επιγραφές που δείχνουν «εξωγήινα διαστημόπλοια» και άλλα εξελιγμένα μηχανήματα.
Η παρακάτω εικόνα δείχνει το περίφημο «Ιερογλυφικά Ελικόπτερο» που βρίσκεται στη μετόπη ενός ναού στην Άβυδο, και φαίνεται να δείχνει ένα σύγχρονο ελικόπτερο!

Η επιγραφή που δείχνει το «Ιερογλυφικό Ελικόπτερο» και άλλα παρόμοια ιπτάμενα οχήματα
petrie

Αν και οι αρχαιολόγοι έχουν αποδώσει την ερμηνεία αυτών των επιγραφών στο ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται παρειδωλία, η πεποίθηση επαφής ανωτέρων εξωγήινων οντοτήτων με αρχαίους γήινους πολιτισμούς, είναι διαδεδομένη στους κύκλους των «εναλλακτικών ερευνητών».
Αυτά τα ιερογλυφικά είναι απόδειξη των ξένων πιλότων και αστροναυτών που ήρθαν σε επαφή με αρχαίους ανθρώπινους πολιτισμούς και επηρέασαν την πολιτισμική και τεχνολογική ανάπτυξη των πρώιμων ανθρώπινων κοινωνιών.

Ηλίας Σιατούνης, Mystery planet

Δέκα από τις πιο περίεργες πόλεις του πλανήτη σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο


Σε ποια πόλη του πλανήτη κάθε κήπος φιλοξενεί ελέφαντες και μαϊμουδάκια;
Πού θα βρείτε την περιοχή όπου ζουν και εργάζονται μόνο γυναίκες και σε ποιο μέρος του κόσμου γεννιούνται συνεχώς δίδυμα παιδιά – εξαιτίας ναζιστικών πειραμάτων, όπως πιστεύουν οι κάτοικοι;
Η ιστοσελίδα Alltime10s συγκέντρωσε δέκα από τις πιο περίεργες πόλεις του πλανήτη σε ένα πολύ ενδιαφέρον video.

Σίγουρα αξίζει λίγο από το χρόνο σας!


 Πηγή

Η ιστορία της Αποκάλυψης του Ragnarok

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY_t55cjxFMvR4j-DwIb5qthhMDitcrgnNV0wr40OFIx-qyT0lUkAGo2w23LxwRGRTk5EblKb6V7aaV-x4QGHUqG81qMsODh0p8Sw94D5d_TVQv1FyyDQz9KAq19fKL1now9YWALiM6tI/s1600/ragnarokag1.jpg
Στην Σκανδιναβική μυθολογία, το Ragnarok είναι μια σειρά από αποκαλυπτικά γεγονότα που θα καθορίσουν το τέλος του κόσμου, όπου γίγαντες του πάγου και της φωτιάς θα παλέψουν με τους θεούς σε μια τελική μάχη που τελικά θα καταστρέψει τον πλανήτη, βυθίζοντας τον κάτω από το νερό. Σύμφωνα με το μύθο, ο κόσμος θα επανεμφανιστεί, οι επιζώντες θεοί θα επιστρέψουν και θα συναντηθούν και ο κόσμος θα πρέπει να συμπληρωθεί ξανά από δύο επιζώντες ανθρώπινης φύσης.
      Αδελφοί θα πολεμήσουν και θα σκοτώσουν ο ένας τον άλλο, παιδιά αδελφών θα μολύνουν τη συγγένεια. Ο κόσμος είναι σκληρός, η πορνεία ανθεί -εποχή τσεκουριού, εποχή σπαθιού -εποχή της ασπίδος, είναι μια εποχή του ανέμου, η εποχή του λύκου πριν ο κόσμος πάει ολοταχώς στη καταστροφή. Κανένας άνθρωπος δεν θα δείχνει έλεος στον άλλο.
     Dronke (1997: 19)Η τιμωρία του Λόκι
Η Σκανδιναβική μυθολογία χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες θεών -τους Γίγαντες (Jotnar), τους Aesir και τους Vanir. Οι Γίγαντες ήταν αυτοί που ήρθαν πρώτοι και έζησαν στο Jötunheimr, έναν από τους εννέα κόσμους της Νορβηγικής κοσμολογίας. Είχαν εξοριστεί εκεί από τους Aesir, οι οποίοι αρνήθηκαν την είσοδό τους στον κόσμο τους, την Άσγκαρντ. Η Γίγαντες συχνά αλληλεπιδρούν με τους Aesir και τους Vanir, συνήθως σε αντίθεση ή σε ανταγωνισμό με αυτούς.

Ο θεός Λόκι ήταν ο γιος ενός γίγαντα και ήταν γνωστός ως θεός απατεώνας με την ικανότητα να αλλάζει μορφή. Ο ρόλος του στην Νορβηγική μυθολογία είναι μοναδικός και αμφιλεγόμενος, δεδομένου ότι ο ίδιος φαίνεται να βοηθάει τόσο τους θεούς όσο και να τους εμποδίζει. Είχε επίσης το δικαίωμα να ζει με τους Aesir στην Άσγκαρντ. Ο Λόκι γέννησε πολλούς απογόνους, συμπεριλαμβανομένου το οκτάποδο άλογο (Sleiphnir) που χρησιμοποιείται από τον Odin, έναν δράκο και τον λύκο Fenrir, ο οποίος παίζει το ρόλο του στην αποκάλυψη του Ragnarok.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Λόκι ξεγέλασε τον τυφλό θεό του χειμώνα, Χοντ (και Hoor), μια ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του θεού Balder, τον γιο της θεάς Frigg και του θεού Όντιν. Εξαιτίας αυτού, τιμωρήθηκε και ρίχθηκε σε ένα βράχο όπου εξακολουθεί να δεσμεύεται μέχρι το Ragnarok, το τέλος του κόσμου. Αυτό φέρει ομοιότητες με την τιμωρία του Προμηθέα στην αρχαία ελληνική μυθολογία, ο οποίος δεσμεύεται σε ένα βράχο επειδή έδωσε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ανάβουν φωτιά.

Δείτε επίσης:
ΡΑΓΚΝΑΡΟΚ: Η Καταστροφή του κόσμου για τους Βίκινγκς, αύριο Σάββατο;
TERRA PAPERS: Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη

Όπως και στη χριστιανική αποκάλυψη, το Ragnarok καθορίζει μια σειρά από σημεία που θα καθορίσουν τελικά το τέλος του χρόνου. Το πρώτο σημάδι είναι η Fimbulvetr, ένας μακρύς και συνεχής κρύος χειμώνας με σταθερό χιόνι που θα διαρκέσει ένα έτος. Ένας κόκκινος κόκορας που ονομάζεται Fjalar θα προειδοποιήσει τους Γίγαντες ότι το Ragnarok έχει αρχίσει. Ένας δεύτερος κόκορας θα προειδοποιήσει όλους τους νεκρούς ότι το Ragnarok έχει αρχίσει. Τέλος, ένας τρίτος κόκκινος κόκορας που ονομάζεται Gullinkambi, ένας κόκορας που ζει στη Valhalla, τη μαγευτική αίθουσα που βρίσκεται στην Άσγκαρντ, θα προειδοποιήσει όλους τους θεούς για την αρχή του τέλους.

Ο θεός Heimdallr θα χρησιμοποιήσει τη τρομπέτα του για να παίξει έναν συγκεκριμένο ήχο που θα ακουστεί στη Valhalla και αυτό θα φέρει τους νεκρούς πίσω στη ζωή και θα βαδίσουν στο βασίλειο που ονομάζεται Vigrid (ο τόπος των μαχών), όπου η τελική μάχη θα λάβει χώρα. Οι θάλασσες θα σχιστούν και το Παγκόσμιο φίδι, φίδι τόσο μεγάλο που το ίδιο περιβάλλει τη γη και αρπάζει την ουρά του, θα ανυψωθεί από τα βάθη των ωκεανών για να ενταχθεί στην μάχη. Οι θεοί Balder και Hod θα επιστρέψουν επίσης από τους νεκρούς για να πολεμήσουν σε αυτή τη μεγάλη τελική μάχη.

Ο Λόκι και η ορδή του, καθώς και οι γίγαντες του πάγου, θα πλεύσουν προς το Vigrid, προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια στους Aesir σε ένα πλοίο από τα νύχια νεκρών ανδρών όπως ένα πλοίο φάντασμα. Όλα τα τέρατα και οι γίγαντες σαν τον γίγαντα της φωτιάς Surtr, τον σκύλο Hel του Carm, τον λύκος Fenrir (Fenris), και τον ηγέτη των γιγάντων, Hrym, θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό στρατό ενάντια στους θεούς.

Το αποτέλεσμα του πολέμου θα είναι ότι ο Thor και ο Odin και οι περισσότεροι από τους θεούς, θα πεθάνουν και οι δράκοι θα ρίξουν φωτιά που θα καταστρέψει όλη τη ζωή στη Γη.

Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος. Τα πράγματα θα αρχίσουν και πάλι με μια νέα φυλή, ένας νέος κόσμος θα προκύψει από τα βάθη των θαλασσών. Οι δύο πρώτα θνητοί θα ονομάζονται Lif (γυναίκα) και Lifthrasir (άνθρωπος) και θα συμπληρώσουν εκ νέου τη Γη. Οι θεοί Vali και Vidar, καθώς και οι γιοι του Thor και του Hoenir, που επιβίωσαν από τη μάχη, θα πάνε στο Idavoll, το οποίο δεν θα καταστραφεί στο Ragnarok. Οι θεοί Balder και Hoder θα επιστρέψουν στη ζωή και μια νέα εποχή θα ξεκινήσει.

Η αποκαλυπτική ιστορία του Ragnarok δείχνει τη μάχη μεταξύ των θεών, μια μάχη με σοβαρές συνέπειες τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους θεούς. Οι άνθρωποι είναι οι «παράπλευρες απώλειες» σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ των θεών, όπως και στην ινδουιστική μυθολογία. Αυτό διακρίνει το Ragnarok από τη χριστιανική αποκάλυψη στην οποία οι άνθρωποι τιμωρηθούν επειδή δεν ήταν πιστοί στο Θεό.

Η ανθρωπότητα γοητεύεται με τη «συντέλεια του κόσμου» από όσο καταγράφεται στην ιστορία. Στο Χριστιανισμό, είναι η «Ημέρα της Κρίσεως» που περιγράφεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης, στον Ιουδαϊσμό, είναι το hayamim Acharit, στη μυθολογία των Αζτέκων, είναι ο μύθος των πέντε ήλιων και στην ινδουιστική μυθολογία, είναι η ιστορία του Αβατάρ και του ανθρώπου με το άλογο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μύθους υποστηρίζουν ότι όταν ο κόσμος όπως τον ξέρουμε τελειώσει, μετά θα δημιουργηθεί μια νέα ενσάρκωση του κόσμου. Είναι αυτοί οι μύθοι και οι θρύλοι απλώς μια αλληγορία για την κυκλική φύση της αλλαγής όπως φαίνεται στην εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας, τις εποχές και τις αλυσίδες της ζωής και του θανάτου, ή η βούληση της ανθρωπότητας θα ανταποκριθεί στο τέλος της στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον;

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Ragnar%C3%B6k
  2. http://www.wizardrealm.com/norse/gods.html
  3. http://ancienthistory.about.com/cs/norsegodspictures/a/baldersdeath.htm
  4. http://www.ancient-origins.net/myths-legends-europe/prometheus-creator-man-00615
  5. http://en.wikipedia.org/wiki/Gullinkambi
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Heimdallr


Σχετικοί Σύνδεσμοι
Σκανδιναβοί Θεοί
Η τιμωρία του Λόκι
Σκανδιναβική Μυθολογία
Το Ragnarok στην Σκανδιναβική Μυθολογία
Σχετικά Βιβλία
 

Ανώτερη επιστήμη και τεχνολογία από την αρχαιότητα – Το πιο αποκαλυπτικό βίντεο για την αρχαία τεχνολογία


Εσείς το είδατε; Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή του «Κώδικα Μυστηρίων» και από τότε μηνύματα αναγνωστών μας το ονόμασαν ως το πιο αποκαλυπτικό βίντεο για την αρχαία τεχνολογία, χάρις των αποκαλυπτικών φωτογραφιών αλλά και των εμπεριστατωμένων ιστοριών που εξιστορεί ο αφηγητής του…
Το υλικό στο βίντεο, περιέχει αυθεντικές φωτογραφίες αρχαίων αναπαραστάσεων, αντίγραφα σχεδίων και πρωτότυπα αρχαίων εγγράφων που εσωκλείουν αναφορές σε ανώτερη επιστήμη και τεχνολογία από την αρχαιότητα.

Το υλικό της αφήγησης είναι 100% αληθινό όσο απίστευτο και αν ακούγεται, περιέχει μόνο επιβεβαιωμένες ιστορικά αναφορές και παραπέμπει τον ακροατή στα εν λόγω αρχαία διασωθέντα κείμενα…

Δείτε το εντυπωσιακό Βίντεο:


 Ufo truth-gr

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ

 
Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν τον Γαλαξία «Γαλακτίτη Κύκλο» και «Ηριδανό Ποταμό» ή «Δρόμο του Διός». Πίστευαν ότι ο Γαλαξίας μας ήταν ο δρόμος που ακολούθησε ο ήρωας ΠΕΡΣΕΑΣ για να σώσει την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, πάνω στον ΠΗΓΑΣΟ, δημιουργώντας με τον «καλπασμό» του άφθονη αστρική σκόνη. Η Ελληνική Μυθολογία είναι γεμάτη από θεϊκά όντα, που κατέρχονται στην Γη, για να πάρουν συζύγους. Όλες οι παραδόσεις των αρχαίων λαών ομιλούν για ουράνια φλεγόμενα άρματα που έφθασαν στην Γη από τα άστρα, καθώς επίσης για ανώτερες εξωγήινες υπάρξεις που χάρισαν στους ανθρώπους νόμους και όργανα, για να οικοδομήσουν τον πολιτισμό τους. Οι αρχαίες Ελληνικές δοξασίες ομιλούν για τον Τιτάνα Προμηθέα, που έδωσε στους ανθρώπους την «Φωτιά» από τους ουρανούς και έγινε ως εκ τούτου ο θεμελιωτής του ανθρωπίνου πολιτισμού. Ο Διογένης ο Λαέρτιος αναφέρει ότι «ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ». Είναι οι «ΠΡΟΜΥΘΕΙΣ», που έφεραν το ΠΥΡ της Γνώσεως στα ανθρωποειδή της Γης, που μέχρι τότε ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια και βαθιές σπηλιές, όπως αναφέρει ο Αισχύλος στην τραγωδία του «Προμηθεύς Δεσμώτης»:
«Μα ακουστέ εδώ τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων, που χωρίς μυαλό πρώτα, πλάσματα με νου και πνεύμα τους έκανα να είναι. Ψυχή είχαν, γιατί η Ψυχή των ανθρώπων προϋπάρχει. Μα και τα δώρα μου να δείτε τι καλόγνωμα που ήταν. Πρώτα, βλέποντας οι άνθρωποι, βλέπανε του κάκου και ακούοντας δεν άκουαν. Και όμοιοι με των ονείρων τους ίσκιους ανακάτευαν τα πάντα δίχως τάξη και ούτε τα πλινθόκτιστα σπίτια που προστατεύουν γνώριζαν, ούτε την τέχνη του ξύλου. Μα σε σκαφτές σπηλιές αυτοί ζούσαν σαν τα πολυκίνητα μυρμήγκια που στον άνθρωπο σε πολλά μοιάζουν, μες στ’ ανήλια βάθη των άντρων. Μα τα πάντα έπρατταν δίχως κρίση, ως την ώρα που των άστρων τους έδειξα τις ανατολές και τις δύσεις να ξεκρίνουν και την έξοχη τέχνη του αριθμού τους βρήκα και των γραμμάτων που ‘ναι η θύμηση όλων, η μνήμη, η εργατική μουσογεννήτρα. Και πρώτος στον ζυγό έζεψα τα ζώα, βοηθούς του ανθρώπου ιερούς, τους πιο βαριούς να πάρουν από τους μόχθους του, μα και αυτοί με αγάπη να τα βλέπουν. Το σπουδαιότερο είναι πως αν σ’ αρρώστια έπεφταν κανένα γιατρικό δεν είχαν να πιούν ή να αλείψουν, μα χωρίς γιατρειά αδυνάτιζαν, ώσπου τους έδειξα εγώ πάλι τα γιατρικά ν’ ανακατεύουν και όλες τις αρρώστιες να πολεμούν, τους διάφορους τρόπους της μαντικής τέχνης όρισα. Κοντολογίς, μ’ ένα λόγο μάθε το, όλες οι τέχνες από τον Προμηθέα στους θνητούς δόθηκαν».
 
ΣΤΗΝ ΑΧΛΥΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Κατά (την Ιερά μας Παράδοση) την Μυθολογία μας, οι άνθρωποι ευρίσκοντο σε μια ζωώδη κατάσταση, πριν ο Προμηθέας φέρει σ’ αυτούς το Πυρ εξ ουρανού. Η ΒΙΑ (Χάος) κυριαρχούσε στον προηγούμενο κόσμο. Οι πρωτόγονοι άνθρωποι που προέκυψαν από τ’ αποκοπέντα γεννητικά όργανα του Ουρανού, που τα έκοψε με το τσεκούρι του ο Κρόνος, γεννιόνταν από την Γη, χωρίς γονείς και ζούσαν σαν ζώα σε λαγούμια. Ο Προμηθέας όμως, κατά κάποιον τρόπο πρόδωσε τους Τιτάνες και προσχώρησε στους ΘΕΟΥΣ (όπως ο θεός Ασσούρ, που αναφέρεται στα ασσυριακά κείμενα). Ξέκοψε από τους φυσικούς του συμμάχους και χρησιμοποίησε την πείρα του εναντίον τους. Ο Δίας εκμεταλλεύτηκε την προσχώρηση του Τιτάνα, για να εκθρονίσει τον Κρόνο και να τον ρίξει στα Τάρταρα. Ο Προμηθέας εν συνεχεία λυπήθηκε τους ανθρώπους που ήταν χωρίς λογική και τους χάρισε την ελπίδα της αιωνιότητας με την μεταφορά του ουρανίου Πυρός, που αντιστοιχεί με τον σπινθήρα της λογικής.
Η θυσία του δεν πήγε χαμένη. Με την χρήση του πυρός επήλθε η ανάπτυξη του πολιτισμού. Ο Ζεύς όμως «οργίστηκε». Στον «Φίληβο» όμως δίδεται μια άλλη εξήγηση του Μύθου, όταν μας λέει ο Σωκράτης ότι οι ίδιοι οι Θεοί έδωσαν δώρο στους ανθρώπους την γνώση της αλήθειας, μαζί με το φωτεινό πυρ. Πολλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι πάνω στη Γη, υπάρχουν δυο φυλές ανθρώπων. Μία γήινη και μια ουράνια, η οποία μετέφερε το πυρ της γνώσης και μετάλλαξε τα ανθρωποειδή που υπήρχαν και τα μετέβαλε σε σώφρονας ανθρώπους. (HOMO SAPIENS). Η ονομασία Έλληνες, απ’ ότι γνωρίζουμε από την Ιστορία, προέρχεται από τον Έλληνα, τον γιο του Δευκαλίωνος, ο οποίος με την σειρά του, ήταν γιός του Προμηθέως! Πριν τα χρόνια του Έλληνος δεν υπήρχε η ονομασία ΕΛΛΑΣ και έδιναν στην χώρα κατά τόπους το όνομα τους τα διάφορα προγονικά φύλα, που κατοικούσαν την πατρίδα μας, ως επί το πλείστον Πελασγοί! «Δοκει δε μοι, αλλά τα μεν προ Έλληνος του Δευκαλίωνος και παν ουδέ είναι η επίκλησις αυτή, κατά έθνη δε άλλα τε και το Πελασγικόν επί πλείστον εφ’ εαυτών την επωνυμίαν παρέχεσθαι».
Αποκωδικοποίηση Ελληνικής Μυθολογίας
Σύμφωνα με την πινακίδα του Ιδαλίου της Κύπρου, που αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα με την μέθοδο Chandwick, οι Μόες – Ελλοί (Έλληνες) ήρθαν στην Γη από τον Σείριο (που νοείται αποικία του η Γη), με αρχηγό τους τον Μίνωα και δίδαξαν τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στην αρχή είχαν αιθέρια μορφή (Χρυσούν Γένος), αλλά μετά που αναμείχτηκαν με τους κατοίκους της γης, απέκτησαν υλική υπόσταση (δερμάτινους χιτώνες). Ο Μίνωας και ο Προμηθέας ταυτίζονται, μια και οι δυο είχαν γυιό τους τον Δευκαλίωνα, δηλαδή τους Ελλούς, που ήλθαν με την Λάρνακά τους (κιβωτό – σκάφος) στην Γη, μεταφέροντας το ουράνιο Πυρ στους γήινους. Έκτοτε έμειναν σταυρωμένοι στο γήινο περιβάλλον. Ο σταυρός που βρέθηκε χαραγμένος μαζί με άλλα Ελληνικά σύμβολα (όπως ο μαίανδρος και το οκτάκτινο αστέρι), σε όλα τα αρχαία μνημεία της Γης, έγινε έμβλημα τους και δήλωνε το εκπολιτιστικό έργο τους. Είναι η φυλή των Ελλήνων, οι Προμηθείς, που δέθηκαν μεταξύ Ουρανού και Γής. Πολέμησαν με τους Άτλαντες και τους Κρόνιους δαίμονες, που είχαν έμβλημά τους την Σελήνη (μισοφέγγαρο) κατά την Τιτανομαχία. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΙΚΟΣ, αφορούσε την Γη και το Διάστημα!
Βιβλιογραφια: Ελένη Ζωγραφίδου Δάγιου: «Η Λύτρωση του Προμηθέα», «οι Αργοναύτες επιστρέφουν», εκδόσεις «Ιδεοθέατρον» - Αισχύλου: «Προμηθεύς Δεσμώτης» - Πλάτωνος: «Άπαντα». Επιμέλεια Ελένης Ζωγραφίδου Δάγιου, Περιοδικό «Ιερά Ελλάς», τεύχος 25ο, σελ. 40.
ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ

Ο αντικαταστάτης του Internet Explorer φέρει την κωδική ονομασία «Spartan»

Νέο, «ελαφρύ» και γρήγορο φυλλομετρητή (browser), με την κωδική ονομασία «Spartan», φημολογείται ότι ετοιμάζει η Microsoft.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός έχει στα σκαριά ένα καινούργιο πρόγραμμα για διαδικτυακές αναζητήσεις, με το οποίο θα αντικαταστήσει το μέχρι πρότινος δημοφιλές «Internet Explorer».
Ο ανανεωμένος browser -ο οποίος κινείται στα πρότυπα του Chrome της Google- εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο λογισμικό της εταιρίας, Windows 10, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2015. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Internet Explorer… πνέει τα λοίσθια, καθώς σήμερα μόνο το 9-10% των χρηστών παγκοσμίως τον αξιοποιούν στις καθημερινές τους αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, όταν τα ανταγωνιστικά Chrome και Firefox, τα χρησιμοποιεί το 60% και 24% αντίστοιχα.
Ενώ παράλληλα θεωρείται ότι λειτουργεί αρνητικά στη νέα εικόνα που προσπαθεί να «χτίσει» ο αμερικανικός κολοσσός με τα Windows 10, τα οποία και προσπαθεί να αναδείξει ως σε ένα γρήγορο και αξιόπιστο λογισμικό.

πηγη

Στην Βρετανία ένας Έλληνας ερευνητής δημιούργησε «αυτοθεραπεύμενο» υπολογιστή!


Το «χάος» που παρατηρείται στη Φύση χρησιμοποιεί ως «πρότυπο» και κεντρική ιδέα ένας υπολογιστής που αναπτύσσεται από το University College London (UCL) για να προβαίνει σε επισκευές πάνω στον εαυτό του και να διορθώνει προβληματικά δεδομένα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Scientist, με τίτλο «Machine, heal thyself» («μηχανή, αυτοθεραπεύσου») τον πρωτοποριακό αυτό υπολογιστή, ο οποίος δεν «κρασάρει», δημιούργησαν οι Πίτερ Μπέντλεϊ και Χρήστος Σακελλαρίου. Όπως γράφει ο ίδιος ο Έλληνας ερευνητής στην ιστοσελίδα του, «τα φυσικά συστήματα παρέχουν μοναδικά παραδείγματα υπολογισμού, σε μία μορφή πολύ διαφορετική από τις σημερινές αρχιτεκτονικές υπολογιστών.

Η βιολογία επίσης παρουσιάζει δυνατότητες όπως η προσαρμογή, η αυτοθεραπεία και η αυτοοργάνωση, που γίνονται όλο και πιο επιθυμητές από την τεχνολογία… ο βασικός στόχος του ερευνητικού προγράμματος, που είναι υπό την επίβλεψη του δρος Πίτερ Μπέντλεϊ και σε συνεργασία με την Toumaz Technology Limited, είναι η διερεύνηση
εφαρμογών hardware ενός ‘συστημικού’ υπολογιστή, με χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στα προβλήματα και η ομαλή υποβάθμιση».

Στην ουσία, το μηχάνημα αυτό θα μπορούσε να συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και υπό συνθήκες «υποβάθμισης» λόγω διαφόρων ζημιών και προβλημάτων, καθώς μπορεί να προβαίνει σε «αυτοθεραπεία». Για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, θα μπορούσε να επαναπρογραμματίζεται για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, εάν έχει δεχτεί, λ.χ, εχθρικά πυρά και έχει υποστεί ζημιές.

Στον εν λόγω υπολογιστή, τα δεδομένα συνδυάζονται με «οδηγίες» πάνω στο τι μπορεί να γίνει σχετικά με αυτά: για παράδειγμα, εάν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ υψηλή, το σύστημα «ξέρει» τι να κάνει όταν «διαπιστώνει» ότι έχει πολλή ζέστη.

Τα αποτελέσματα αυτών των υπολογισμών διαμοιράζονται σε «δεξαμενές» από ψηφιακές «οντότητες» τα αποκαλούμενα «συστήματα» (εξ ου και ο «συστημικός» υπολογιστής). Το κάθε «σύστημα» έχει τη δική του μνήμη, με δεδομένα που του επιτρέπουν να «συνεργαστεί» με άλλα, παρεμφερή συστήματα.

Η λειτουργία τους καθορίζεται μέσω γεννήτριας ψευδοτυχαίων αριθμών, με στόχο τη μίμηση του «τυχαίου» που παρατηρείται στη φύση, και τα συστήματα λειτουργούν παράλληλα, όχι το ένα μετά το άλλο (program counter), όπως στους σημερινούς υπολογιστές.

Ο «συστημικός» υπολογιστής περιλαμβάνει πολλαπλά αντίγραφα των εκάστοτε «οδηγιών», έτσι ώστε εάν υπάρξει πρόβλημα σε ένα, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές κώδικα.

Και, αντίθετα με τα «συμβατικά» συστήματα, τα οποία «κρασάρουν» όταν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα τμήματα μνήμης, ο «συστημικός» υπολογιστής συνεχίζει να λειτουργεί, καθώς το κάθε «σύστημα» έχει τη δική του μνήμη.

Επί της παρούσης, η έρευνα επικεντρώνεται στο να «μάθει» ο υπολογιστής να ξαναγράφει τον δικό του κώδικα, εάν παρατηρούνται μεταβολές στο περιβάλλον του.

Σε παρεμφερές πλαίσιο κινείται και το πρόγραμμα του υπολογιστή Spinnaker, του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με σκοπό τη δημιουργία ενός υπερυπολογιστή ενός δισεκατομμυρίου νευρώνων, που θα μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας τσιπ ARM, τα οποία χρησιμοποιούνται στα σημερινά smartphones.
 

ΠΗΓΗ 

Τι έψαχνε για δεκαετίες η CIA και το FBI στο Όρος Χέιζ στην Αλάσκα;

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκάδες ήταν τα περιστατικά θέασης ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητας στο όρος Χέιζ της Αλάσκα κατά την ψυχροπολεμική εποχή – περιστατικά τα οποία είχαν βρεθεί στο επίκεντρο εκτενών ερευνών από το FBI. Και πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται μονάχα για την «κορυφή του παγόβουνου»
Μάρτυρας των περιστατικών στο «όρος Χέιζ», ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Πατ Πράις από το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε συμμετάσχει επί Ψυχρού Πολέμου σε μία σειρά από «πειράματα RV» (remote viewing), ελληνιστί «πειράματα θέασης εξ αποστάσεως», κατά τα οποία αποπειράται κανείς να «δει» κάποιο απομακρυσμένο ή αόρατο αντικείμενο μέσω ειδικών μεθόδων διαλογισμού και υπεραισθητής αντίληψης (extra-sensory perception).
Όσο αστεία και αν ακούγονται, τα εν λόγω πειράματα είχαν χρηματοδοτηθεί ουκ ολίγες φορές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα για μία αρκετά μεγάλη περίοδο από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Αιτία για την κυβερνητική υποστήριξη τέτοιων προγραμμάτων υπήρξε η αποκάλυψη από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η Σοβιετική Ένωση και η Κίνα είχαν ήδη ξεκινήσει να διεξάγουν ανάλογες έρευνες στον τομέα psi.
Με το πέρασμα του χρόνου, οι έρευνες πάνω στην υπεραισθητή αντίληψη βρήκαν ισχυρούς υποστηρικτές στους κόλπους της CIA και αργότερα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ενώ το 1984 ο περίφημος τότε «εξ αποστάσεως θεατής» Τζόζεφ ΜακΜόνιγκλ τιμήθηκε με το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων για την παροχή σημαντικών πληροφοριών που ήταν αδύνατον να έχουν παρασχεθεί από άλλες πηγές.
Ο αξιωματικός της ιστορίας μας είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό τέτοιων πειραμάτων, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδίων SCANATE και Star Project.
Ti-epsaxne-gia-dekaeties-h-CIA-kai-to-FBI-katw-apo-to-Oros-Xeiz-sthn-Alaska-1
Δουλεύοντας με χάρτες και φωτογραφίες που του προμήθευε η CIA, ο Πράις είχε καταφέρει να ανακτήσει πληροφορίες υψίστης στρατηγικής σημασίας σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονταν πίσω από τις Σοβιετικές Γραμμές.
Πέρα, όμως, από τη συμμετοχή του σε πειράματα «εξ αποστάσεως θέασης», ο Πράις ισχυριζόταν ότι είχε ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη τεσσάρων υπόγειων αγνώστου ταυτότητας βάσεων, τις οποίες είχε υποβάλλει στον Χάρολντ Πάτχοφ, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος Project SCANATE.
Συγκεκριμένα, o Πατ Πράις ήταν της άποψης ότι κάτω από το όρος Χέιζ στην Αλάσκα, βόρεια του Άνκορατζ, φιλοξενούνταν μία από της μεγαλύτερες βάσεις εξωγήινων στον κόσμο.
Κατ” εκείνον, οι εξωγήινοι που ζούσαν στα βάθη του εν λόγω όρους είχαν όψη που έμοιαζε πολύ με εκείνη των ανθρώπων, ενώ είχαν την ικανότητα να μας ελέγχουν κινητικά μέσω μεταβίβασης της σκέψης. Τέλος, κατά τους ισχυρισμούς του, η συγκεκριμένη τοποθεσία ευθυνόταν για μία σειρά από ανεξήγητες δραστηριότητες και δυσλειτουργίες αμερικανικών και σοβιετικών διαστημικών αντικειμένων.
Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι” αυτές τις ενδείξεις που αφορούσαν στην Αλάσκα: τον Αύγουστο του 1947, μία εντυπωσιακή αναφορά σχετικά με τη θέαση ενός ιπτάμενου αντικειμένου αγνώστου ταυτότητας από δύο στρατιώτες έφτασε στα γραφεία του FBI στο “Άνκορατζ. Το κείμενο της αναφοράς έκανε λόγο για την εμφάνιση ενός αντικειμένου σφαιροειδούς σχήματος το οποίο κινείτο με ασύλληπτη για τα ανθρώπινα τεχνολογικά δεδομένα ταχύτητα.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το FBI συνέχισε να λαμβάνει και να αρχειοθετεί υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας αναφορές για θεάσεις UFO σε τακτική βάση.
Προωθημένη στο FBI από έναν αξιωματικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, η απόρρητη τρισέλιδη αναφορά απαριθμούσε μία ανησυχητική σωρεία περιστατικών θεάσεων και συναντήσεων που ενέπλεκαν το στρατό. Ο τίτλος του: «Μη ταυτοποιημένα φαινόμενα στο Κόντιακ της Αλάσκα»…

πηγη

Τεράστιο υπόγειο συγκρότημα όπου οι Ναζί εργάστηκαν για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ανακαλύφθηκε στην Αυστρία

Αποκαλύφθηκε στην Αυστρία ένας λαβύρινθος από μυστικές υπόγειες σήραγγες που πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Ναζί για την δημιουργία πυρηνικής βόμβας.
Η εγκατάσταση, η οποία καλύπτει μια έκταση 75 στρεμμάτων , ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη του Saint Georgen an der Gusen, στην Αυστρία.
Οι ανασκαφές άρχισαν στην περιοχή όταν οι ερευνητές ανίχνευσαν αυξημένα επίπεδα ραδιενεργούς ακτινοβολίας στην περιοχή.
Η ομάδα που αποτελείται από ιστορικούς και επιστήμονες πιστεύει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό καταφύγιο με σκοπό την παρασκευή όπλων.
Στα τούνελ βρέθηκαν κράνη των Ες Ες και αλλά ναζιστικά σύμβολα. Ο συντονιστής της αποστολής Αντριου Σάλτζερ ανακάλυψε την τοποθεσία μετά από έρευνα που έκανε σε αρχεία στις ΗΠΑ, Ρωσία και Γερμανία σχετικά με τα σχέδια για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.
Ανακάλυψε ότι 272 κρατούμενοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, μεταξύ των οποίων και επιστήμονες μεταφέρθηκαν Saint Georgen an der Gusen.
Αποφάσισε να αρχίσει τις ανασκαφές, οι οποίες έχουν σταματήσει προσωρινά μέχρι οι αυστριακές αρχές να εξετάσουν τον χώρο και να αποφανθούν αν είναι ασφαλής για τους ερευνητές και την ομάδα τους.
shelter2
B8 Bergkristall (a Nazi weapons facility)_00010.jpg
B8 Bergkristall (a Nazi weapons facility)_00004.jpg
shelter5
7
6

Nasa: Μπορεί να υπάρχουν πολιτισμοί έξω από τα όρια των Γαλαξιών«Μπορεί να υπάρχουν όντα που ζουν εκεί, στη μέση του ψυχρού σκοτεινού διαστήματος και που δεν έχουν Γαλαξία σαν τον δικό μας», λέει ο Harvey Moseley, ένας αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Greenbelt του Μέριλαντ.
Οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει αμυδρές κοσμικές λάμψεις, αθέατες μέχρι σήμερα, που μπορεί να προέρχονται από αστέρια που υπάρχουν ανάμεσα στους γαλαξίες. Η ανακάλυψη δείχνει, ότι περισσότερα από τα μισά όλων των άστρων στο Σύμπαν να παραμονεύουν έξω από τα γαλαξιακά όρια.
Η εργασία που δημοσιεύθηκε στο NATURE , δείχνει πόσο λίγο ξέρουν οι αστρονόμοι για το διαγαλαξιακό διάστημα, και πώς αυτό συμβάλλει στην δημιουργία κοσμικής ενέργειας στο Σύμπαν, λέει η Juna Kollmeier, αστρονόμος στο Παρατηρητήριο Carnegie στην Πασαντένα. Τον Ιούνιο η Kollmeier και οι συνάδελφοί της ανέφεραν ένα πρόβλημα. «Λείπει φως».
Δεν υπάρχουν αρκετά αστέρια και γαλαξίες για να εξηγήσει άλλες παρατηρήσεις στο διαγαλαξιακό χώρο. Αυτή την διαπίστωση την χαρακτηρίζει «προκλητική», αλλά δεν έχει πεισθεί από τα μοντέλα που η νέα μελέτη χρησιμοποίησε για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το φως προέρχεται από εξωγαλαξιακά αστέρια.
Τα αστέρια πιθανώς να εκτοξεύτηκαν βιαίως έξω στο διαγαλαξιακό κενό, όταν γαλαξίες συγκρούστηκαν κάποτε (ίχνος των αστεριών από συγκρουόμενων γαλαξιών φαίνεται σε εικόνα του Hubble παραπάνω). Μια ομάδα με επικεφαλής τον αστροφυσικό Μιχαήλ Zemcov, του Οργανισμού Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) στην Πασαντένα, που δημοσίευσε την ανακάλυψη στο τεύχος 7 του Νοεμβρίου στο Science1.
Τα ευρήματα προέρχονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο υπερύθρων (CIBER), το οποίο πέταξε για λίγο στο διάστημα το 2010 και το 2012. Το CIBER εκτοξεύθηκε πάνω από την ατμόσφαιρα, «κοιτάζοντας» σε πέντε διαφορετικές περιοχές του διαστήματος για περίπου ένα λεπτό και συγκεντρώνοντας όσο περισσότερα μικροσκοπικά κοσμικά σωματίδια μπορούσε.
Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους, έτσι ώστε οι αστρονόμοι να μπορούσαν να εξάγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα από το ζωδιακό φως και της λάμψης του ηλιακού φωτός, που σκεπάζονται από την διαπλανητική σκόνη.
Το CIBER σχεδιάστηκε για να αναλύσει τις διακυμάνσεις στο υπέρυθρο φως και να ανακαλύψει σημάδια από τους πρώτους γαλαξίες που σχηματίστηκαν στο Σύμπαν. Το φως αυτών των γαλαξιών έχει μια ερυθρά όψη στα υπέρυθρα μήκη κύματος λόγω της διαστολής του Σύμπαντος.
Αλλά όταν ο Zemcov και οι συνεργάτες του άρχισαν να αναλύουν τα δεδομένα του CIBER, συνειδητοποίησαν ότι το φως που συνέλαβε δεν ήταν αρκετά ερυθρό για να έχει προέλθει από αρχαίους γαλαξίες. Το φως πρέπει να έρχεται από κάτι πιο κοντά και πιο νέο, όπως τους κοινούς αστέρες.
Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τα δεδομένα του CIBER, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε πολύ περισσότερο φως στο Σύμπαν από ότι θα μπορούσε να εξαχθεί από τους γνωστούς γαλαξίες.
Αυτό σημαίνει ότι το φως, είναι πιθανόν, να προέρχεται από τα αστέρια μεταξύ των γαλαξιών, λέει το μέλος της ομάδας Jamie Bock, αστροφυσικός στο Caltech. «Αυτά τα αστέρια παράγουν περισσότερο φως απ” ότι οι ίδιοι οι γαλαξίες», λέει. «Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό».
Αστέρες βεβαίως υπάρχουν κανονικά μέσα στους γαλαξίες, αλλά μπορεί να εκτοξεύονται έξω από βαρυτικές δυνάμεις, όταν συγκρούονται οι γαλαξίες. Ο Bock υποψιάζεται ότι πολλά από αυτά τα αστέρια «αποστάτες» θα μπορούσαν να προέρχονται από σχετικά ελαφρείς βαρυτικά γαλαξίες, που θα μπορούν να χάσουν άστρα τους πιο εύκολα από ό, τι πιο ογκώδεις γαλαξίες.
«Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε υπάρχει ένας ολόκληρος πληθυσμός αστεριών που είναι ήδη εκεί έξω, αλλά επειδή είναι αμυδρά μπορούμε πραγματικά να τους δούμε μόνο στο σύνολο τους», λέει ο Moseley.
Ο Bock και οι συνεργάτες του έχουν εργαστεί ήδη για ένα νέο πείραμα παρακολούθησης, το CIBER2, το οποίο θα εξετάσει περισσότερο τώρα τα ορατά πεδίο κύματος παρά το υπέρυθρο. Ελπίζουν ότι θα ανακαλύψουν νέες πληροφορίες σχετικά με το «φως» και ακριβώς τι είδους αστέρια θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτό.
Ηλίας Σιατούνης

Πρόσω ολοταχώς για αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της έχει βάλει η Γη

Καμπανάκι κινδύνου από τους επιστήμονες για τους μαγνητικούς πόλους της γης. Το γήινο μαγνητικό πεδίο μειώνεται 10 φορές γρηγορότερα από το κανονικό...
Το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα στοιχεία δείχνουν ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο χάνει κατά 10% γρηγορότερα την ισχύ του από το κανονικό. Σε τι όμως αυτό μπορεί να επηρεάσει τον πλανήτη μας; Όπως χαρακτηριστικά προσομοιάζει η.... NASA στην παρακάτω εικονογράφηση, η απόκλιση των πόλων μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την πλήρη αντιστροφή τους! Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται στην Γη κάθε 786.000 χρόνια και γίνεται πλήρης αναδιάταξη των γεωλογικών στοιχείων που την αποτελούν.

Με λίγα λόγια εκεί που υπάρχει ξηρά τώρα μπορεί να υπάρξει θάλασσα και αντιστρόφως. 


 
Άτομα σιδήρου, που δρουν σαν μικροσκοπικοί μαγνήτες, στον εξωτερικό πυρήνα της Γης αλλάζουν προσανατολισμό σε αντίθεση με το υφιστάμενο μαγνητικό πεδίο. Το τι ακριβός προκαλεί αυτή την αντίδραση δεν έχει διερευνηθεί ακόμα. Αυτό που είναι γνωστό και εξακριβωμένο από αρχαία ιζηματογενή πετρώματα, από ηφαιστειακή τέφρα και πυρήνα θαλάσσιου πυθμένα, είναι πως έχουν υπάρξει 184 αλλαγές πολικότητας τα τελευταία 83 εκατομμύρια χρόνια. 


 
Το γήινο μαγνητικό πεδίο τροφοδοτείται από την καρδιά του πλανήτη. Στο κέντρο του υπάρχει ένας στερεός εσωτερικός πυρήνα που περιβάλλεται από ένα ρευστό εξωτερικό πυρήνα, ο οποίος είναι θερμότερος στο κάτω μέρος. Καυτό σίδερο ανεβαίνει εντός του εξωτερικού πυρήνα, και τότε ψύχεται. Αυτά τα ρεύματα μεταφοράς, σε συνδυασμό με την περιστροφή της Γης, ​​πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη δημιουργία ενός τύπου "γεωδυναμό"που τροφοδοτεί το μαγνητικό πεδίο. Τώρα η πιο λεπτομερής ανάλυση των γεωλογικών στοιχείων δείχνουν ότι το πεδίο σε μία περίοδο αποσταθεροποίησης. Στο μακρινό παρελθόν αυτός ο προσανατολισμός προς την αντίθετη κατεύθυνση γινόταν κάθε 5 εκατομμύρια χρόνια ο μέσος όρος έχει πέσει στα 786.000 χρόνια και τώρα με την ταχύτητα που έχει μετρηθεί πρόσφατα φτάνουμε στα 200.000 χρόνια! Αν αναλογιστεί κανείς ότι η τελευταία μεγάλη αντιστροφή ήταν 781.000 χρόνια πριν, οι επιστήμονες έχουν φτάσει στο σημείο να αναρωτιούνται αν είναι εφικτό μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουμε την επανάληψη του φαινομένου αυτού. πηγές πληροφοριών Του Γιώργου Παπαγεωργίου bbc.com και Earthefiles.com ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

42! ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ «ΠΥΛΗ»;) ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1200 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

 
ΠΡΩΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΑΔΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΟΕ
42 (!!!) ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ «ΠΥΛΗ»;), ΣΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 1200 ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ;

Είναι στιγμές στήν ζωη, που, κάποια γεγονότα, λειτουργούν σάν «βέλη», τά οποία δείχνουν πρός κάποια «κατεύθυνση», αλλά δέν έχουμε τήν ικανότητα νά τό αντιληφθούμε, παρά, πολύ αργότερα, όταν, η σύγκλισις, αυτών τών «βελών», μάς δείχνει, ολοκάθαρα, «κάτι»!
Στίς 24 Ιουνίου τού 2012, επισκέφθηκα, γιά πρώτη φορά στή ζωή μου, με οργανωμένο γκρούπ, τήν «Σπηλιά τού Νταβέλη». Τό πρώτο «βέλος», που είδα, είχε τήν μορφή τού βιβλίου τού Γιώργου Μπαλάνου: «Πέρα από τό Αίνιγμα τής Πεντέλης», που κρατούσε στά χέρια του ο ένας από τούς υπευθύνους τού γκρούπ, «ασσορτί» μέ τό τί πήγαμε νά δούμε εκεί! Δέν μπόρεσα, όμως, τότε, νά αντιληφθώ τί, στήν ουσία, μού «έδειχνε», τό «βέλος» αυτό...
Τήν περίοδο: 02-11 Νοεμβρίου τού 2012, γινόταν τό «Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς» τής «Βαβέλ», στήν Διπλάρειο Σχολή, στήν Πλατεία Θεάτρου, μετά από 3 χρόνια «απουσίας» του, καί μπόρεσα νά βρώ μέρα ελεύθερη νά πάω. Ήμουν σέ τρισάθλια σωματική κατάσταση, τήν ημέρα που είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά ήθελα, πάρα πολύ, νά πάω, καθώς μού είχε λείψει γιά τρία χρόνια, τό Φεστιβάλ αυτό. Ακόμη, όμως, καί νά ήμουν σέ καλύτερη σωματική κατάσταση, δέν θά αντιλαμβανόμουν ότι τό μέρος τής διεξαγωγής τού Φεστιβάλ, ήταν τό δεύτερο «βέλος»! Ούτε μού φάνηκε πολύ περίεργο, τότε, τό γεγονός ότι, έχοντας κοιτάξει καλά, καί αποστηθίσει στό μυαλό μου, τόν χάρτη τής περιοχής (πήγαινα γιά πρώτη φορά) από τόν πολύ καλό «Οδηγό Δρόμων», που έχω, δέν μπόρεσα νά βρώ τήν είσοδο στήν πλατεία (οδός Διπλάρη), από τήν νότια πλευρά (από τήν οδό Αισχύλου)!

Πέντε μήνες μετά τήν επίσκεψη στήν «Σπηλιά τού Νταβέλη», καί τόν ίδιο μήνα μέ τό Φεστιβάλ, στίς 29 Νοεμβρίου τού 2012, έχοντας, χρόνια, τήν πρώτη (σπάνια) έκδοση, αγόρασα καί τήν δεύτερη, ενισχυμένη σέ ύλη, τού βιβλίου τού Γ. Μπαλάνου. Τό τρίτο «βέλος», δηλαδή, τό οποιο, μέ θέμα (στόν τίτλο του) άσχετο μέ τήν Πλατεία Θεάτρου, μού «έδειχνε» ακριβώς αυτήν, στίς σελίδες: 384-385 (βλέπε 1η φωτογραφία)!
Τό «καμπανάκι» είχε χτυπήσει, μέσα στό μυαλό μου, τό τί μού έδειχναν οι συμπτώσεις, όμως, ήταν ακόμη «θολό»!
Έτσι, όταν στίς 29 Δεκεμβρίου τού 2012, όντας μέλος μίας θεατρικής συντροφιάς, στό “Facebook”, προσεκλήθην σέ μία περιήγηση στόν τόπο όπου υπήρξε τό πρώτο θέατρο στήν Αθήνα, τήν Πλατεία Θεάτρου, ξαναψάχνοντας τόν οδικό χάρτη, γιά νά μήν ξανακάνω λάθος (Εδώ, φαίνεται η σημασία τού δευτέρου «βέλους»! Εάν δέν είχα κάνει λάθος, τήν πρώτη φορά, ίσως νά μήν έβλεπα τόν «στόχο», τώρα! Δηλαδή, νά μήν ξανακοιτούσα τόν χάρτη, αλλά νά πήγαινα στήν συνάντηση, ενθυμούμενος τήν πρώτη μου πορεία.), πρόσεξα ότι, εκατέρωθεν τής οδού Αθηνάς, υπήρχαν 12 εκκλησίες!!!

Τό τέταρτο «βέλος»!
Όλα, μού έδειχαν ότι «κάτι» «έτρεχε» στήν ευρύτερη περιοχή! Όταν, δέ, εκμυστηριεύτηκα τήν ανακάλυψή μου αυτή, στόν ηλικιωμένο αρχηγό, καί ξεναγό, τής παρέας, παλαιό Αθηναίο, μού ενίσχυσε τίς υποψίες, λέγοντάς μου ότι ήταν αφύσικη η πυκνότητα τών εκκλησιών, στήν περιοχή αυτή!
Ο καιρός κύλισε... Άλλα, επείγοντα ζητήματα, κυρίευσαν τόν ελεύθερο χρόνο μου, αλλά η ιδέα μίας έρευνας, τού τί συμβαίνει στήν ευρύτερη περιοχή, έμεινε ανέπαφη στό βάθος τού μυαλού μου.
Χάρις τήν αποδοχή μου από τόν, εν Αθήναις, κλάδο, τού «Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων» (Ε.Ο.Ε.), τίς μέρες αυτές, αποφάσισα νά ανακινήσω τό θέμα, σάν «μαγιά» καί γιά τούς μελλοντικούς ερευνητές.
Έψαξα συστηματικά τόν πολύ καλό «Οδηγό Δρόμων», που έχω, καί ανακάλυψα, πρός μέγάλην μου έκπληξιν, ότι από τό ύψος τής Αγίου Κωνστανίνου, πρός βορράν, έως τά Αναφιώτικα, πρός νότον, καί από τούς Αγίους Θεοδώρους (επί τής Ευριπίδου), ανατολικά,  έως τήν Αγία Τριάδα (επί τής Πειραιώς), δυτικά, υπάρχουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 42 (σαράντα δύο), ακριβώς, εκκλησίες!!! Καί ένας «παράξενος» (κατά Μπαλάνον, καί κατ’ εμέ) τόπος!

Έτσι, απαριθμώντας τίς εκκλησίες από βορράν πρός νότον, καί από δυσμάς πρός ανατολάς, έχομεν:
1] Άγιος Κωνσταντίνος, 2] Άγιος Γεράσιμος, 3] Αποστολική τής Πεντηκοστής, 4] Άγιος Γεώργιος, 5] Άγιοι Ανάργυροι, 6] Τρείς Ιεράρχαι, (Πλατεία Θεάτρου), 7] Άγιος Ιωάννης, 8] Αγία Τριάδα, 9] Άγιος Γρηγόριος (Αρμενική), 10] Άγιος Αθανάσιος, 11] Αγία Παρασκευή, 12] Άγιοι Ανάργυροι, 13] Άγιος Δημήτριος, 14] Αγία Κυριακή, 15] Χρυσοσπηλιώτισσα, 16] Άγιοι Θεόδωροι, 17] Άγιοι Ασώματοι, 18] Γέννησις Χριστού, 19] Άγιος Αθανάσιος, 20] Αγία Ειρήνη, 21] Κοίμησις Θεοτόκου, 22] Καπνικαρέα, 23] Παναγία η Ρόμβη, 24] Άγιος Φίλιππος, 25] Άγιος Ελισσαίος, 26] Μητρόπολις, 27] Παναγία η Γρηγορούσα & Άγιοι Ταξιάρχες & Άγιος Φανούριος (καί οι τρείς, δηλώνονται μαζί), 28] Άγιος Ελευθέριος, 29] Άγιοι Απόστολοι, 30] Αγία Μαρίνα, 31] Αγία Παρασκευή, 32] Άγιος Σπυρίδων, 33] Κοίμησις Θεοτόκου, 34] Αγία Άννα, 35] Άγιοι Ανάργυροι Κολοκύνθη, 36] Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, 37] Μεταμόρφωσις Σωτήρος, 38] Άγιος Συμεών, 39] Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, 40] Άγιος Γεώργιος (βλέπε 2η φωτογραφία – οι ναοί εντός πρασίνων ορθογωνίων – η Πλατεία Θεάτρου εντός κοκκίνου ορθογωνίου).
Πρός διευκόλυνσιν μελλοντικής ερεύνης, παραθέτω, καί αλφαβητικά, τούς ανωτέρω ναούς, τόν τριπλό ναό, δέ, χωριστά (σύνολον = 42 ναοί):

1
Αγία Άννα
2
Αγία Ειρήνη
3
Αγία Κυριακή
4
Αγία Μαρίνα
5
Αγία Παρασκευή (οδός Διοσκούρων)
6
Αγία Παρασκευή (οδός Νίκα)
7
Αγία Τριάδα
8
Άγιοι Ανάργυροι (πλατεία Αγίων Αναργύρων)
9
Άγιοι Ανάργυροι (πλατεία Ελευθερίας)
10
Άγιοι Ανάργυροι Κολοκύνθη
11
Άγιοι Απόστολοι
12
Άγιοι Ασώματοι
13
Άγιοι Θεόδωροι
14
Άγιοι Ταξιάρχες
15
Άγιος Αθανάσιος (οδός Αριστοφάνους)
16
Άγιος Αθανάσιος (οδός Επταχάλκου)
17
Άγιος Γεράσιμος
18
Άγιος Γεώργιος (Αναφιώτικα)
19
Άγιος Γεώργιος (οδός Θερμοπυλών)
20
Άγιος Γρηγόριος (Αρμενική)
21
Άγιος Δημήτριος
22
Άγιος Ελευθέριος
23
Άγιος Ελισσαίος
24
Άγιος Ιωάννης
25
Άγιος Ιωάννης Θεολόγος
26
Άγιος Κωνσταντίνος
27
Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς
28
Άγιος Σπυρίδων
29
Άγιος Συμεών
30
Άγιος Φανούριος
31
Άγιος Φίλιππος
32
Αποστολική τής Πεντηκοστής
33
Γέννησις Χριστού
34
Καπνικαρέα
35
Κοίμησις Θεοτόκου (οδός Θρασυβούλου)
36
Κοίμησις Θεοτόκου (πλατεία Μοναστηρακίου)
37
Μεταμόρφωσις Σωτήρος
38
Μητρόπολις
39
Παναγία η Γρηγορούσα
40
Παναγία η Ρόμβη
41
Τρείς Ιεράρχαι
42
Χρυσοσπηλιώτισσα

Τό επόμενο βήμα, στήν έρευνά μου, ήταν νά δώ, εάν σχετίζονταν, οι σύγχρονοι, Χριστιανικοί, ναοί, μέ αρχαίους ναούς (ενεργειακά σημεία), στήν ίδια περιοχή, ή, κάποιες ιδιαιτερότητες (αιθερική ενέργεια) τού εδάφους.

Τό πρώτο σκέλος τής έρευνας θά απαιτούσε ειδικές αρχαιολογικές γνώσεις, καί πόλυν κόπο, καί χρήμα. Θεωρώντας, δέ, ότι, τό μέγιστο μέρος τών αρχαιολογικών μνημείων μας, στήν υπό έρευναν περιοχή, είχε αποκαλυφθεί, καί καταχωριστεί (όχι «καταχωρηθεί») σέ αρχαιολογικά αρχεία, καί αποτυπωθεί στόν (οποιονδήποτε) «Οδηγό Δρόμων», θεώρησα αναγκαίο νά προχωρήσω τήν έρευνα σέ προφανείς ιδιότητες τού εδάφους-υπεδάφους, από τά παλαιά (όχι αναγκαστικά αρχαία) χρόνια.
Έτσι, με τήν βοήθεια τού φίλου-συντονιστή τής ομάδος, Χρήστου Κασταμονίτη, ο οποίος μού υπέδειξε έναν χάρτη ποταμών τής παλαιάς Αθήνας, ανηρτημένον στήν «Ανοπαία Ατραπό» (στήν έρευνα αυτή, χρησιμοποιώ όχι ακριβώς τόν ίδιο σέ μέγεθος, αλλά έναν όμοιον, μεγαλύτερον, που αναζήτησα, καί βρήκα, στό Διαδίκτυο), έθεσα τήν έρευνα πάνω σέ άλλη βάση.
Γιατί ποταμούς; Διότι είναι γνωστό, στούς μύστες τού Αποκρυφισμού, ότι, η ροή τού επιφανειακού ύδατος, σχετίζεται, άμεσα, καί στενά, μέ τήν αιθερική ενέργεια!
Εδώ, φαίνεται ότι βγάλαμε «λαυράκι»! Παρατηρώντας τόν «Χάρτη Ποταμών τής Αθήνας» (βλέπε 3η φωτογραφία), βλέπουμε ότι  ο Ηριδανός, παραπόταμος τού Ιλισσού, περνούσε (περνά ακόμη, υπογείως;) ακριβώς μέσα από τήν περιοχή που εξετάζουμε! Μιά προσεκτική ματιά, μάς φανέρωνει ότι η θέσις του ήταν (είναι;), περίπου, στό ύψος τής Ερμού.
Στό σημείο, αυτό, εισέρχεται μία, ατόφια, δική μου, έμπνευσις: αφαιρώ, μέ ψηφιακό τρόπο, οποιοδήποτε στοιχείο τού χάρτη δέν έχει σχέση μέ τούς ναούς.
Τό αποτέλεσμα, φαίνεται στήν 4η φωτογραφία.
Δημιουργείται, εδώ, ένα καλό σημείο αφετηρίας, γιά δύο παρατηρήσεις (βλέπε 5η φωτογραφία):
α] Δεκαπέντε εκκλησίες φαίνονται νά παρατάσσονται κατά μήκος τής θεωρουμένης ροής τού Ηριδανού ποταμού (μπλέ γραμμή, στήν 5η φωτογραφία), λές καί θέλουν νά αντλήσουν ενέργεια απ’ αυτόν:
Βόρεια γραμμή (8 ναοί): 1] Άγιος Γεώργιος (οδός Θερμοπυλών), 2] Άγιος Γρηγόριος (Αρμενική), 3] Αγία Παρασκευή (οδός Νίκα), 4] Άγιοι Ανάργυροι (πλατεία Αγίων Αναργύρων), 5] Άγιος Δημήτριος, 6] Αγία Κυριακή, 7] Χρυσοσπηλιώτισσα, 8] Άγιοι Θεόδωροι.
Νότια γραμμή (7 ναοί): 1] Αγία Τριάδα, 2] Άγιοι Ασώματοι, 3] Γέννησις Χριστού, 4] Κοίμησις Θεοτόκου (πλατεία Μοναστηρακίου), 5] Αγία Ειρήνη, 6] Καπνικαρέα, 7] Παναγία η Ρόμβη.
β] Υπάρχουν δύο εμφανείς συστάδες (clusters) εκκλησιών, αναιτιολόγητα πυκνές, σέ πρώτη ανάλυση, συμπεριλαμβανόμενες εντός δύο ισοεμβαδών, κατά τό μάλλον καί ήττον, ελλείψεων (κόκκινες ελλείψεις, στήν 5η φωτογραφία):
Στήν βόρεια, δέ, συστάδα, συμπεριλαμβάνεται καί η Πλατεία Θεάτρου!
Βόρεια συστάδα (10 ναοί): 1] Αποστολική τής Πεντηκοστής, 2] Άγιοι Ανάργυροι (πλατεία Ελευθερίας), 3] Τρείς Ιεράρχαι, 4] Άγιος Ιωάννης, 5] Άγιος Αθανάσιος (οδός Αριστοφάνους), 6] Άγιος Γρηγόριος (Αρμενική), 7] Αγία Κυριακή, 8] Αγία Παρασκευή (οδός Νίκα), 9] Άγιοι Ανάργυροι (πλατεία Αγίων Αναργύρων),10] Άγιος Δημήτριος.
Νότια συστάδα (15 ναοί): 1] Άγιος Ελισσαίος, 2] Παναγία η Γρηγορούσα, 3] Άγιοι Ταξιάρχες, 4] Άγιος Φανούριος, 5] Άγιοι Απόστολοι, 6] Αγία Παρασκευή (οδός Διοσκούρων), 7] Άγιος Σπυρίδων, 8] Κοίμησις Θεοτόκου (οδός Θρασυβούλου), 9] Αγία Άννα, 10] Άγιοι Ανάργυροι Κολοκύνθη, 11] Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, 12] Μεταμόρφωσις Σωτήρος, 13] Άγιος Συμεών, 14] Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, 15] Άγιος Γεώργιος (Αναφιώτικα).

Στήν 6η, δέ, φωτογραφία, παρμένη από τούς «Χάρτες Google», καί χρησιμοποιώντας, σάν μέτρο, τήν ένδειξη τών 200 μέτρων (κάτω, δεξιά, στόν χάρτη), παρατηρούμε ότι, όλο, αυτό, τό σύνολο τών εκκλησιών, υπάρχει σέ μία έκταση μικροτέρα τών: (6x200) x (6x200) = 1200 x 1200 τετραγωνικών μέτρων, καθώς η αρχαιολογική περιοχή, βορειοδυτικώς τής Ακροπόλεως, «αφαιρεί» μεγάλο μέρος τού εμβαδού, αυτού, καί, πρακτικώς, βορειοδυτικώς τής Πειραιώς, στό εμβαδόν που εξετάζουμε, υπάρχουν μόνον δύο ναοί (Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιος Γεώργιος (οδός Θερμοπυλών)), ανεβάζοντας, έτσι, τήν πυκνότητα τών οικοδομημάτων!
Στό μέλλον, προτίθεμαι νά κάνω μία πλατυτέρα, γεωγραφικώς, εξέταση τού θέματος, ώστε νά δώ εάν τό φαινόμενο είναι τοπικό, διεσπαρμένο, προσανατολισμένο, ή, τυχαίο.
Έως τότε, θέτω τό θέμα τής αφύσικης πυκνότητας τών ναών, στήν περιοχή αυτή, στήν κρίση, καί στήν διάθεση γιά περαιτέρω έρευνα, κάθε ερευνητή!