Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βατικανό: Άρον άρον η απόσυρση μεταλλίων που άλλαζαν το όνομα του Ιησού


Παρά το αλάθητο του Πάπα, το Βατικανό κατάφερε να κάνει λάθος το όνομα του Ιησού και να το μετατρέψει από Jesus σε Lesus σε 6.000 αναμνηστικά μετάλλια τα οποία δημιουργήθηκαν προς τιμήν του νέου Πάπα, Φραγκίσκου Α’.
Τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια δημιουργήθηκαν στο ιταλικό κρατικό Νομισματοκοπείο επ’ αφορμή της ανόδου του Φραγκίσκου στον παπικό θρόνο.
Βγήκαν στην αγορά την Τρίτη και απεικονίζουν τον πάπα Φραγκίσκο, καθώς και μία λατινική φράση η οποία, κατά τον ίδιο, τον ενέπνευσε ως νέο άνθρωπο να ακολουθήσει τη ζωή του ιερωμένου.
Η φράση στα λατινικά («Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me») σημαίνει «Επομένως, ο Ιησούς βλέπει τον έφορο και, αφού κρίνει με βάση το έλεος και τη συνειδητή επιλογή, του ζητεί να τον ακολουθήσει».
Το επίσημο γραφείο Τύπου του Βατικανού δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail την Πέμπτη ότι τέσσερα από τα μετάλλια στα οποία ο Ιησούς μετονομάζεται σε «Λίζους» είχαν ήδη πωληθεί πριν από την ανάκλησή τους.
Τα μετάλλια με το «ιερό λάθος» αναμένεται να καταστούν συλλεκτικά.
naftemporiki

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου