Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ταυτοποιήθηκε η Αρχαία Ελίκη - Το χάλκινο νόμισμα της χαμένης πολιτείας που δικαιώνει τους αρχαιολόγους!

Συγκίνηση προκαλεί η είδηση που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την διδάκτορα Αρχαιολογίας κα Ντόρα Κατσωνοπούλου, κατά τη διάρκεια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αρχαία Ελίκη που διεξήχθη στο Αίγιο από 4-6 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.
Το μοναδικό παγκοσμίως νόμισμα της αρχαίας πολιτείας, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Ελίκης-Ριζομύλου-Νικολεΐκων, αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη πως η σκληρή περιπέτεια 25 χρόνων και η αναζήτηση 2386 ετών για τον εντοπισμό της Αρχαίας Ελίκης δεν πήγαν χαμένες, καθώς με αυτόν τον τρόπο ταυτοποιείται η Ιερά πόλη του θεού Ποσειδώνος!
Το νόμισμα που είναι χάλκινο, απεικονίζει τον θεό Ποσειδώνα και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και το μοναδικό παγκοσμίως νόμισμα της Ελίκης που έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών.
Υπάρχουν στον κόσμο άλλα τρία νομίσματα, που εκτίθενται σε μουσεία αλλά και σε ιδιωτική συλλογή, όμως μόνο το νόμισμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχει βρεθεί σε ανασκαφή, ταυτοποιώντας την Ιερή Πόλη του θεού Ποσειδώνα, την Αρχαία Ελίκη!
Η επιστημονική εξερεύνηση 25 ετών, που έχει αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες, πλέον δικαιώνεται. Αυτοί που δεν δικαιώνονται σίγουρα, είναι οι εκάστοτε καρεκλοκένταυροι που, λόγω προσωπικών συμπλεγμάτων και "θεμάτων", έχουν κάνει τα πάντα για να εμποδίσουν το έργο των αρχαιολόγων, που τόσα χρόνια επέμεναν να παλεύουν για να φέρουν στο φως κάτι από τη σπουδαία πολιτεία της αρχαιότητας, που καταποντίστηκε μετά από έναν φοβερό σεισμό και τσουνάμι το 373 π.Χ..
Η εξέλιξη όμως, κυρίως αποτελεί ένα ηχηρό "χαστούκι" στο Υπουργείο Πολιτισμού που πρόσφατα απαγόρευσε τη συνέχιση των ανασκαφών στην περιοχή, δίνοντας μάλιστα εντολή να κλείσουν και όποιες γεωλογικές τομές έχουν γίνει ως τώρα.
Τι έχουν άραγε να σχολιάσουν οι "αρμόδιοι"; Ένα "ταπεινό" χάλκινο νόμισμα, που βρίσκεται στη φάση της συντήρησης, τους βάζει όλους στη θέση τους...

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου