Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΟΚΙΜΗ ΝΕΟΥ ΟΠΛΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΡΩΣΙΑ; Eκτόξευση ICBM «τρομάζει» τους αστροναύτες στον ISS

Ένα περίεργο φαινόμενο κατέγραψαν οι αστροναύτες του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS ένα φαινόμενο το οποίο δεν είχαν καταγράψει μέχρι σήμερα.
«Είδα κάτι που να εκτοξεύεται προς το διάστημα σήμερα. Δεν είμαι σίγουρος για το τι ήταν, αλλά το σύννεφο που άφησε πίσω του ήταν συναρπαστικό», είπε ο Mike Hopkins Αμερικανός αστροναύτης ο οποίος βρίσκεται στον ISS.
Το ίδιο παρατήρησε και ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano ο οποίος κατάφερε να τραβήξει δύο φωτογραφίες μια από το περίεργο αυτό σύννεφο και μια από τα ίχνη που άφησε πίσω του το αντικείμενο αυτό. Δείτε εδώ τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση
«Ένας εντυπωσιακός σχηματισμός νέφους έξω από την ατμόσφαιρα» σημείωσε στο twitter o Parmitano
Έτσι το κύριο ερώτημα που δημιουργείται είναι τι ήταν αυτό που αναστάτωσε τους αστροναύτες του ISS; Το πρώτο συμπέρασμα ήταν ότι επρόκειτο για εκτόξευση κάποιου πυραύλου από τη Γη, αλλά ποιάς χώρας; Η NASA δεν ήταν δυνατό να εκτοξεύσει κάποιο πύραυλο καθώς η κυβέρνηση έχει κατεβάσει ουσιαστικά «ρολά» ενώ δεν υπήρξε άλλη εκτόξευση από άλλες χώρες όπως η Κίνα ή την ESA. Το… μυστήριο λύθηκε με την ανακοίνωση στο ιστολόγιο http://russianforces.org.
«Οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στις 10 Οκτωβρίου μια επιτυχή εκτόξευση ενός πυραύλου Topol/SS-25. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 17:39 τοπική ώρα από το Kapustin Yar στο πεδίο βολής Sary Shagan στο Καζακστάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας η δοκιμή είχε σκοπό την επιβεβαίωση των χαρακτηριστικών του Topol, τη δοκιμή των συστημάτων του πεδίου βολής Sary Shagan καθώς και ο έλεγχος μιας «νέας πολεμικής κεφαλής» που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στους διηπειρωτικούς πυραύλους».
Το ερώτημα πάντως παραμένει: Τι το διαφορετικό είχε η εκτόξευση αυτή του Topol δημιουργώντας το εντυπωσιακό αυτό θέαμα; Ήταν δοκιμή κάποιου νέου συστήματος προώθησης; Κάποιου νέου συστήματος αποφυγής αντι-βαλλιστικών συστημάτων; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Μια εξήγηση που επιχείρησε να δώσει ο Robert Christy από το Zarya info ένα ισοτρλόγιο το οποίο ειδικεύεται σε θέματα διαστήματος ήταν ότι
Την ώρα της εκτόξευσης ο ISS βρισκόταν πάνω από το Ιράν κινούμενος βορειοανατολικά προς την περιοχή της Μογγολίας και ο Ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει πάνω από το Kapustin Yar το κέντρο εκτόξευσης. Έτσι η θέα από τον ISS θα έπρεπε να ήταν και σε σχέση με τον Ήλιο χαμηλά φωτίζοντας λίγο πιο πάνω από τον ώμο του αστροναύτη. Έτσι και η φωτογραφία αυτή σε σχέση με μαυ΄ρο του ουρανού και χωρίς καμία αντηλιά από τον Ήλιο.
Δεν είναι γνωστό εάν αυτή η εξήγηση αρκεί για το περίεργο φαινόμενο που δημιούργησε ο Topol αλλά πολλοί είναι αυτοί που συγκλίνουν στην πρώτη άποψη ότι στις 10 Οκτωβρίου οι Ρώσοι δοκίμασαν κάτι καινούργιο, χωρίς όμως να είναι κανείς σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς ήταν αυτό.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου