Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απολίθωμα θαλασσίου όντος ηλικίας 500 εκατομμυρίων ετών βαφτίστηκε... Τζόνι Ντεπ

Με το όνομα του αγαπημένου του ηθοποιού βάφτισε Βρετανός επιστήμονας το απολίθωμα ενός θαλάσσιου όντος ηλικίας 500 εκατομμυρίων ετών.
Ο λόγος που ο Ντέιβιντ Λέγκ επέλεξε αυτό το όνομα είναι γιατί το ον διέθετε εντυπωσιακές δαγκάνες σε σχήμα ψαλιδιού θυμίζοντας "Έντουαρντ", τον ήρωα, δηλαδή, που ενσάρκωσε ο Ντεπ στην ταινία του Τιμ Μπάρτον "Ο Ψαλιδοχέρης".
Το Kooteninchela deppi, όπως είναι το επιστημονικό όνομα του πλάσματος, είναι μακρινός πρόγονος της καραβίδας και του σκορπιού και ζούσε στα ρηχά νερά στα ανοιχτά της σημερινής Βρετανικής Κολομβίας, στον Καναδά
«Για να πω την αλήθεια, είμαι φαν του Τζόνι Ντεπ και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσω από το να δώσω το όνομα του σε ένα πανάρχαιο πλάσμα που όργωνε παλαιότερα τις θάλασσες» εξήγησε ο Βρετανός επιστήμονας.
Ο Λεγκ πιστεύει ότι το Kooteninchela deppi πιθανότατα κυνηγούσε τα θηράματά του. Οι τεράστιες δαγκάνες του τού επέτρεπαν να τα πιάνει ή να σκάβει με αυτές το βυθό της θάλασσας αναζητώντας τις κρυμμένες... λιχουδιές. Δεν ήταν πάντως μεγάλο, αφού το μήκος του μετά βίας έφτανε τα 4 εκατοστά. (protothema)

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου