Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα επανδρωμένη διαστημική αποστολή από την Κίνα

Το διαστημόπλοιο Shenzhou 10 πρόκειται να εκτοξευτεί από μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Γκόμπι της δυτικής Κίνας στις 05:38 τοπική ώρα.
Η Κίνα θα αρχίσει τη νέα επανδρωμένη διαστημική αποστολή της αύριο, στέλνοντας τρεις αστροναύτες για 15 ημέρες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της, με την ελπίδα πως αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα βήμα προς την ανάπτυξη ενός διαστημικού σταθμού.
Το διαστημόπλοιο Shenzhou 10 πρόκειται να εκτοξευτεί από μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Γκόμπι της δυτικής Κίνας στις 05:38 τοπική ώρα (12:38 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η Γου Πινγκ, μια εκπρόσωπος του προγράμματος επανδρωμένων αποστολών της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Κίνας, σε μια ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σήμερα.
Αφού τεθεί σε τροχιά, το σκάφος θα συνδεθεί με το διαστημικό πειραματικό εργαστήριο Tiangong 1 ("Ουράνιο Παλάτι 1"), και οι δύο άνδρες και η μια γυναίκα που αποτελούν το πλήρωμά του θα εκτελέσουν διάφορα πειράματα και θα δοκιμάσουν τα συστήματα του εργαστηρίου.
Ακόμη, οι αστροναύτες θα παραδώσουν μια διάλεξη σε φοιτητές στη Γη, πρόσθεσε η Γου. Η Κίνα απέχει πολύ ακόμη από το να φτάσει τις καθιερωμένες διαστημικές υπερδυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Όμως η αποστολή του Shenzhou 10 θα αποτελέσει άλλη μια επίδειξη της αυξανόμενης αυτοπεποίθησης του Πεκίνου όσον αφορά τις αποστολές στο διάστημα και καταγράφεται τη στιγμή που οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι μεταβαλλόμενες προτεραιότητες αποτελούν τροχοπέδη για τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις των ΗΠΑ.
Αυτή θα είναι η πέμπτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της Κίνας από το 2003.
Η Κίνα σχεδιάζει επίσης μια μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και την ανάπτυξη ενός οχήματος εξερεύνησης του δορυφόρου της Γης.
Οι επιστήμονες της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας σχεδιάζουν να στείλουν έναν άνθρωπο στη Σελήνη, όχι όμως πριν από το 2020.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου