Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πήγε στο γιατρό και ανακάλυψε ότι είναι… γυναίκα



Ένας 66χρονος ασθενής από την Κίνα ανακάλυψε ότι στην πραγματικότητα ήταν… γυναίκα, όταν απευθύνθηκε στους γιατρούς για ένα πρήξιμο στην κοιλιακή του χώρα.
Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το πρήξιμο ήταν μια κύστη στην… ωοθήκη του… ανακοινώνοντάς του ότι ο ίδιος ήταν… γυναίκα!
Η συγκεκριμένη περίπτωση του ασθενούς οφείλεται σε έναν εξαιρετικά σπάνιο συνδυασμό δύο γενετικών διαταραχών. Η μία, το σύνδρομο Turner προκαλεί στις γυναίκες την «έλλειψη» γυναικείων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα το να μπορούν να μείνουν έγκυες.
Οι πάσχοντες, όπως αναφέρει η South China Morning Post, συνήθως μοιάζουν εξωτερικά με γυναίκες. Όμως ο συγκεκριμένος ασθενής έπασχε ταυτόχρονα και από συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων (CAH), με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να παράγει επιπλέον ανδρικές ορμόνες εξαιτίας των οποίων έμοιαζε με… άντρα!
Το περίεργο αυτό περιστατικό εξέτασαν γιατροί από τα νοσοκομεία Kwong Wah και Queen Elizabeth, η μελέτη των οποίων δημοσιεύτηκε χτες στο επιστημονικό έντυπο Hong Kong Medical Journal.
«Ο ασθενής είναι εξ ορισμού… γυναίκα, η οποία όμως δε μπορεί να μείνει έγκυος. Η ίδια πάσχει όμως από CAH, εξαιτίας της οποίας έχει την εμφάνιση ενός άντρα. Είναι μια πολύ σπάνια και ενδιαφέρουσα περίπτωση ασθενούς. Δεν είναι πολύ πιθανό να δούμε ξανά κάτι τέτοιο» δήλωσε ο καθηγητής ιατρικής Ellis Hon Kam-lun.
Ο 66χρονος ασθενής γεννήθηκε στο Βιετνάμ και ήταν ορφανός. Έχει μούσι, μικρό πέος και καθόλου όρχεις. Είναι μόλις 1,37 μ. στο ύψος και αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή του ως… άντρας και να λάβει θεραπεία με ανδρικές ορμόνες.
Στα ιατρικά ιστορικά έχουν καταγραφεί μόλις έξι ανάλογες περιπτώσεις. Ο συγκεκριμένος ασθενής διαγνώστηκε αργότερα στη ζωή σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον.
Το σύνδρομο Turner εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε μία στις 2.500-3.000 γυναίκες.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου