Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απίστευτες τεχνολογίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη!

Καθώς η επιστημονική έρευνα προχωρά καινούριες τεχνολογικές ανακαλύψεις κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Μερικές από αυτές μας είναι αρκετά οικείες, άλλες πάλι φαίνεται να έρχονται από το μακρινό μέλλον.
Σας παρουσιάζουμε τεχνολογίες που βρίσκονται στην αιχμή της επιστημονικής έρευνας και παρόλο που ακούγονται απίστευτες δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας.
6. Αντηλιακό χάπι
Ένα αποτελεσματικό αντηλιακό που μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα είναι σίγουρα μια ανακάλυψη που θα τύχει ευρείας αποδοχής. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι ένα εκχύλισμα φτέρης, που περιέχει την ένωση polypodium leucotomos, μπορεί να λειτουργήσει ως αντηλιακό χάπι.
Επίσης πολλά υποσχόμενη είναι μια μελέτη στο King College του Λονδίνου, η οποία έχει προσδιορίσει μια μέθοδο με την οποία κοράλλι προστατεύει τον εαυτό του από την υπεριώδη ακτινοβολία μέσα από τη σχέση του με μια συμβιωτική άλγη που ζει μέσα σε αυτό.
Η άλγη παράγει μια χημική ένωση η οποία μετατρέπεται από το κοράλλι σε… αντηλιακό, προς όφελος όχι μόνο του κοραλλιού και τα φυκιών, αλλά και των ψαριών που τρέφονται απ’ αυτά. Οι μελέτες βέβαια ακόμη δεν έχουν δοκιμαστεί σε ευρύ δείγμα ώστε τα χάπια να χαρακτηριστούν ασφαλή.
5. Υπολογιστές και κινητά ευλίγιστα και λεπτά σα χαρτί
Πρόσφατα η εταιρεία Plastic Logic παρουσίασε ένα νέο προϊόν με τη χαρακτηριστική ονομασία Papertab (Paper+tablet). Είναι ένα πλήρως λειτουργικό tablet λεπτό και ευλύγιστο σα χαρτί. Επίσης μια Καναδό-αμερικανική σύμπραξη παρουσίασε ένα smart phone με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών υπολογίζουν ότι σε 5 με 10 χρόνια θα είναι εφικτή (οικονομικά) η μαζική παραγωγή.
4. Ολογραφική τηλεόραση
Ερευνητές στο MIT, έχουν δημιουργήσει ένα τσιπ που μπορεί να υποστηρίξει μια ολογραφική οθόνη των 50 gigapixels ανά δευτερόλεπτο – αρκετά για να προσομοιώσουν αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Nature.
Όπως ισχυρίζεται ο Michael Bove, επικεφαλής της ομάδας Object-Based Media του ΜΙΤ, η τεχνολογία δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε οθόνες αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό η ολογραφική τηλεόραση να είναι έτοιμη για την αγορά μέσα σε 10 χρόνια και μάλιστα με τιμές αντίστοιχες των συμβατικών τηλεοράσεων!
3. Τεχνητά βράγχια
Οι επιστήμονες επιδιώκουν από καιρό να κατασκευάσουν μια υποβρύχια αναπνευστική συσκευή που δεν αποθηκεύει οξυγόνο, αλλά το εξάγει από το νερό όπως ακριβώς κάνουν τα βράγχια στα ψάρια. Ο Ισραηλινός εφευρέτης Alon Bodner έχει πλησιάσει αρκετά.
Η συσκευή που κατασκεύασε, εύστοχα ονομάστηκε LikeAFish, λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια φυγόκεντρο για να μειώσει την πίεση του νερού μέσα σε ένα αεροστεγή θάλαμο. Δεδομένου ότι μόνο μια μικρή ποσότητα οξυγόνου περιέχεται στο νερό, η συσκευή πρέπει να επεξεργάζεται περίπου 190 λίτρα νερού ανά λεπτό, προκειμένου ένα μέσο άτομο να μπορεί να αναπνεύσει άνετα.
Το μόνο πραγματικό εμπόδιο για την εφαρμογή είναι το μέγεθος και το βάρος, ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή ενός πρωτοτύπου ενώ παράλληλα η συσκευή εξετάζεται για στρατιωτική χρήση αρκετά χρόνια τώρα.
2. Αναγέννηση δοντιών
Η αναγέννηση των τμημάτων του ανθρώπινου σώματος ανήκει για πολλούς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αν και πολλά είδη ζώων μπορούν να αναγεννήσουν μέλη που έχουν χάσει. Είναι γνωστό ότι οι αλιγάτορες είναι σε θέση να αναγεννήσουν τα δόντια που χάνουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η δομή των δοντιών στους αλιγάτορες, είναι αρκετά παρόμοια με τη δική μας.
Το πρόβλημα είναι ότι οι εσωτερικές περιοχές των δοντιών περιέχουν ζωντανό ιστό, γνωστό ως πολφό, που δεν αναγεννάται. Ωστόσο η λύση μπορεί να βρεθεί στα βλαστοκύτταρα. Πανεπιστήμιο της Γιούτα σε μελέτη το Νοέμβριο του 2012 επιβεβαίωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε ένα εργαστήριο.
1. Ασύρματος ηλεκτρισμός
Η έννοια της ασύρματης ηλεκτρικής ενέργειας συζητάτε πολύ περισσότερο καιρό από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Πολλοί σήμερα γνωρίζουν ότι, ακόμη και αν δεν έχει προφανώς ακόμη να αναπτυχθεί μαζικά, ασύρματη μεταφορά ενέργειας υπάρχει στην πραγματικότητα.
Η ασύρματη φόρτιση συσκευών είναι ήδη πραγματικότητα και η σχετική τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνεται. Εταιρείες όπως η Witricity είναι στη διαδικασία ανάπτυξης ηλεκτρικών «hubs» που θα μπορούν να τροφοδοτήσουν ένα ολόκληρο σπίτι σας. Τους πρωτότυπο ονομάζεται «Prodigy» και βασίζεται σε έρευνα που έγινε από το φυσικό Marin Soljacic του MIT.
Λειτουργεί με την εκμετάλλευση του γεγονότος ότι ορισμένες συχνότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διευκολύνουν την ευκολία της μεταφοράς ενέργειας, και δύο αντικείμενα που συντονίζονται με μια τέτοια συχνότητα μπορούν εύκολα να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ τους, ακόμα και σε κάποια απόσταση. Όταν η τεχνολογία τελειοποιηθεί (πολλοί ισχυρίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία), θα φέρει το τέλος των μπαταριών και ίσως τον καλωδίων.
perierga.gr

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου