Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μάρμαρα που περιέχουν 80 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα σε σταθμό του Μετρό στο Βουκουρέστι!

Ο σταθμός Politehnica βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, κοντά στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου, και χρησιμοποιείται καθημερινά από πολύ κόσμο.
Τα μαρμάρινα δάπεδά του έχουν περίεργα σχήματα τα οποία δεν συναντά κάποιος σε μάρμαρα.
Ελάχιστοι από τους περαστικούς τα παρατηρούν και ακόμα λιγότεροι έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Πάντως όλοι περπατούν πάνω σε μάρμαρα που περιέχουν 80 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα!
Ο σταθμός του Μετρό Politehnica χτίστηκε το 1983, κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής διακυβέρνησης της χώρας, και διακοσμήθηκε με ασβεστολιθικές πλάκες από την οροσειρά Apuseni.
Τότε κανείς δεν γνώριζε ότι τα παράξενα και όμορφα σχήματα που υπήρχαν στις πλάκες ήταν απολιθώματα προϊστορικών όντων.
polite1
Και πολλοί εξακολουθούν να μην το γνωρίζουν. Τα περισσότερα από αυτά τα απολιθώματα ανήκουν σε μια ομάδα οργανισμών που ονομάζεται rudists, που ζούσε σε ρηχά θαλάσσια περιβάλλοντα από την Ύστερη Ιουρασική μέχρι την Ύστερη Κρητιδική περίοδο.
polite3
Η οροσειρά Apuseni δημιουργήθηκε κατά την ίδια χρονική περίοδο λόγω της σύγκλισης των πλακών Tisia και Dacia. Καθώς οι πλάκες συγκρούστηκαν, το βουνό αναδύθηκε από τη θάλασσα και μετέφερε μαζί του όλα τα θαλάσσια ζώα που ζούσαν στα ρηχά νερά.
Μέσα στα εκατομμύρια χρόνια τα σώματά τους έγιναν απολιθώματα που εγκλωβίστηκαν στις μαρμάρινες πλάκες και κάπως έτσι ο σταθμός έχει ανυπολόγιστη επιστημονική αξία.



Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου