Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Τζεφ Μπέζος δοκιμάζει το νέο του διαστημόπλοιο [Βίντεο]

New Shepard προορίζεται για αποστολές αναψυχής στο όριο του Διαστήματος
Η Blue Origin, η αεροδιαστημική εταιρεία που δημιούργησε ο ιδρυτής του Amazon Τζεφ Μπέζος, δημοσιοποίησε βίντεο της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του New Shepard, ενός σκάφους που προορίζεται για αποστολές αναψυχής στο όριο του Διαστήματος.
Η κάψουλα New Shepard, χωρητικότητας έξι θέσεων, εκτοξεύτηκε χωρίς πλήρωμα από το Τέξας και κατάφερε να φτάσει στο προβλεπόμενο ύψος των 93 χιλιομέτρων, αναφέρει ο Μπέζος σε ιστολόγιό του. Στη συνέχεια έπεσε πίσω στο έδαφος αναπτύσσοντας τρία μεγάλα αλεξίπτωτα.
Αυτό που δεν πήγε καλά στη δοκιμή της Τετάρτης είναι ότι ο πύραυλος με τον οποίο εκτοξεύτηκε η κάψουλα απέτυχε να επιστρέψει ομαλά στο έδαφος και να προσεδαφιστεί κατακόρυφα -η Blue Origin επενδύει στους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους VTVL (κατακόρυφη εκτόξευση, κατακόρυφη προσεδάφιση) για μείωση του κόστους.
Το ίδιο κάνει εξάλλου η SpaceX, η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου αμερικανού Έλον Μασκ, η οποία επιχείρησε πρόσφατα να προσεδαφίσει τον πύραυλο Falcon 9 σε μια ρομποτική πλωτή εξέδρα στον ωκεανό. Η δοκιμή απέτυχε οριακά.
1
Η Blue Origin δεν δημοσιοποίησε βίντεο ή εικόνες του πυραύλου, ανέφερε όμως ότι η αποτυχία προσεδάφισης οφείλεται σε βλάβη του υδραυλικού συστήματος, το οποίο θα πρέπει τώρα να αντικατασταθεί.
2
Ο Μπέζος προανήγγειλε επίσης το «Very Big Brother», ένα σκάφος πολύ μεγαλύτερο από το New Shepard, το οποίο σχεδιάζεται για μεταφορά φορτίων σε τροχιά.
3
Αν και η Blue Origin δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα στο Διάστημα, πέτυχε πρόσφατα μια σημαντική επιτυχία, αφού ανέλαβε να αναπτύξει τους κινητήρες για τον νέο πύραυλο Vulcan της United Launch Alliance, μιας μεγάλης δύναμης στην αγορά εκτόξευσης φορτίων στην οποία συνεργάζονται η Boeing και η Lockheed Martin. To New Shepard βαφτίστηκε προς τιμήν του Άλαν Σέπαρντ, του πρώτου αμερικανού στο Διάστημα.

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου