Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δείτε πως είναι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία [Εικόνες]

Η Νορβηγία αν και ήδη παράγει αρκετές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την υδροηλεκτρική, την γεωθερμική και την αιολική ενέργεια για να καλύψει όλη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, συνεχίζει να κατασκευάζει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και προσπαθεί τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, να είναι εντυπωσιακά όμορφοι!
Ο ηλεκτρικός σταθμός Øvre Forsland βρίσκεται στα δασώδη βουνά της Helgeland, μιας νορβηγικής επαρχίας ακριβώς νότια του Αρκτικού Κύκλου. Είναι μια περιοχή όπου ζουν λίγοι, αλλά πολλοί την επισκέπτονται για να δουν τα άγρια και παρθένα τοπία.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός, ο οποίος παράγει 30 γιγαβατώρες ενέργειας, προσπαθεί να μην χαλάσει αυτή την ομορφιά. Οι δημιουργοί του ελπίζουν, ότι ο σταθμός συμπληρώνει το φυσικό περιβάλλον και θα προσελκύσει τους επισκέπτες.
«Ο σταθμός έχει σχεδιαστεί ώστε να αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά του τοπίου και βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού, σε ένα ξέφωτο στην άκρη ενός δάσους με έλατα. Η κύρια έμπνευση για το σχεδιασμό ήταν η καθετότητα και η παρατυπία της ερυθρελάτης», είπε ο Robin Hamre της Arkitektkontor Söderkvist του Stein, της εταιρείας αρχιτεκτονικής που σχεδίασε τον σταθμό.
norvigia
Ελπίζουν ότι οι πεζοπόροι που επισκέπτονται τον σταθμό θα μάθουν για την υδροηλεκτρική ενέργεια.
Ο σχεδιασμός ενσωματώνει ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία, ώστε να είναι ανθεκτικός. Πέτρα, σχιστόλιθος και γυαλί έχουν χρησιμοποιηθεί, επίσης.
norvigia
dite-stathmo-paragogis-ilektrikis-energias-sti-norvigia-ikones
3
4
newmoney.gr

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου