Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αφρικανικοί αρουραίοι εντοπίζουν νάρκες [Εικόνες]

Οι Αφρικανικοί αρουραίοι, θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο, αφού είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν στην ανίχνευση ναρκών. Μάλιστα αυτή η πρακτική εφαρμόζεται ήδη στην Αφρική με μεγάλη επιτυχία.
Η APOPO, μια βελγική Μη Κυβερνητική Οργάνωσει, εκπαιδεύει τους γιγάντιους αρουραίους της Αφρικής και σώζει ζωές, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2013 υπάρχει ένας παγκόσμιος μέσος όρος 9 θυμάτων την ημέρα από νάρκες.
Οι αρουραίοι της APOPO μπορούν να εξερευνήσουν αποτελεσματικά 200 τετραγωνικά μέτρων σε 20 λεπτά, σε σχέση με τις 25 ώρες που θα έπαιρνε σε ανθρώπους με ανιχνευτές ναρκών.
Και αν σκέφτεστε ότι πρόκειται για κακοποίηση ζώων, αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας αρουραίος δεν έχασε τη ζωή του στη γραμμή του καθήκοντος, ούτε πρόκειται να συμβεί αυτό ποτέ.
Μία συνηθισμένη νάρκη χρειάζεται να πατηθεί από κάτι που να ζυγίζει τουλάχιστον 5 κιλά ή περισσότερο για να εκραγεί και ο βαρύτερος αρσενικός αρουραίος δεν υπερβαίνει το 1,5 κιλό.
Επιπλέον, για να προστατεύσουν τους αντιηλιακό αρουραίους από τον καυτό ήλιο, τους βάζουν ακόμα και αντηλιακό στα αυτιά. Τέλος, μόλις ένας αρουραίος δεν είναι πλέον πρόθυμος να εργαστεί, ή είναι πολύ ηλικιωμένος, βγαίνει σε.. σύνταξη και του επιτρέπεται να ζήσει κανονικά το υπόλοιπο της φυσικής ζωής του.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρόκειται και για μια ιδιαίτερα ακριβή διαδικασία, αφού η εκπαίδευση κάθε αρουραίου στοιχίζει περίπου 6.000 ευρώ, όμως η ΜΚΟ δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν έναν τέτοιο αρουραίο, δίνοντας 5 ευρώ το μήνα για την εκπαίδευση του.
2hero-rats-bomb-demining-africa-apopo-2

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11



Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου