Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρομακτική κατσαρίδα αρπακτικό ανακαλύφθηκε στη Μιανμάρ – Τίποτα παρόμοιο δεν περπατάει πάνω στη Γη σήμερα

Ένα είδος προϊστορικής κατσαρίδας-αρπαχτικού βρέθηκε διατηρημένο μέσα σε κεχριμπάρι στη Μιανμάρ από τον Γερμανό ερευνητή Ziggi Ellenberger.
Αρχικά, οι επιστήμονες πίστευαν πως πρόκειται για αλογάκι της Παναγίας, όμως όταν το δείγμα αναλύθηκε από τον δόκτορα Peter Vršanský από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Μπρατισλάβα και την Σλοβακική Ακαδημία Επιστημόνων, αποκαλύφθηκε πως το εύρημα ήταν ένα είδος κατσαρίδας που κατοικούσε στη γη πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια.
Ο ίδιος κατέληξε σε αυτή την εκτίμηση μαζί με τον Günter Bechly από το Κρατικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Στουτγάρδη και μαζί δημοσίευσαν την ανακάλυψή τους στο περιοδικό «Geologica Carpathica».
«Μετά την πρώτη ματιά ήξερα πως ήταν κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Vršanský στο BBC Earth, προσθέτοντας πως τίποτα παρόμοιο δεν περπατάει πάνω στη Γη σήμερα.
Σύμφωνα με του επιστήμονες, η κατσαρίδα δεν ξεπερνά το 1 εκατοστό, όμως διαθέτει χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν πως ήταν αρπαχτικό και κυνηγούσε τα βράδια.
1
Μπορούσε να πετάξει όταν υπήρχε ανάγκη, ενώ γράπωνε τη λεία της με τα κοντά και δυνατά αγκάθια που βρίσκονταν κατά μήκος των μακριών ποδιών της. Το όνομά του νέου αυτού είδους είναι Manipulator modificaputis.
2
Ένας άλλος επιστήμονας, ο δόκτωρ Alexandr Rasnitsyn από την Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, πιστεύει πως οι κατσαρίδες του είδους Manipulator δεν ήταν κυνηγός, καθώς τα πόδια της ήταν αδύναμα και μακριά και το πιθανότερο είναι πως δεν μπορούσε να τρέξει γρήγορα.

Follow us: Unexplainedgr0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου