Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει ένα ποτήρι νερό που πριν 5 λεπτά ήταν ανθρώπινo περίττωμα [Βίντεο]

Για χρόνια, το Ίδρυμα Gates έψαχνε τον τρόπο που ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κάνει το μολυσμένο νερό ασφαλές για κατανάλωση.
Περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα οι ανθρωπιστικές συνέπειες ενός τέτοιου μηχανήματος να είναι τεράστιες.
Με το Janicki Omniprocessor, το Ίδρυμα Gates πιστεύει ότι βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να το πετύχει, μετατρέποντας την λάσπη από τα λύματα των υπονόμων σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τέφρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.
Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή μπορεί να διαχειριστεί τα καθημερινά απόβλητα 100.000 ανθρώπων και να τα μετατρέψει σε 86.000 λίτρα πόσιμου νερού και 250 kW ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία αρκούν και περισσεύουν ώστε να τροφοδοτούν την λειτουργία του.
Η πρώτη συσκευή αναμένεται να ταξιδέψει και να εγκατασταθεί στην Σενεγάλη τον Φεβρουάριο ώστε να συνεχιστούν οι τελικές δοκιμές που θα ορίσουν και το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας της σε άλλες χώρες.
Ο Μπίλ Γκέιτς πάντως δεν χρειάστηκε να περιμένει το στάδιο αυτό και στην πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Janicki Omniprocessor δοκίμασε ένα ποτήρι νερό που όπως αναφέρεται πριν από πέντε μόλις λεπτά ήταν ανθρώπινα περιττώματα.

Τα πειστήρια της δοκιμής δημοσιεύτηκαν σε βίντεο:

πηγη

Follow us: Unexplainedgr



0 Comment:

Δημοσίευση σχολίου